Kár, hogy nem figyelsz eléggé rá!
Nem az a lényeg --ma már-- sajnos, hogy kik lesznek az EU-s képviselők, hanem az, hogy Orbán Viktor ezt egy újabb esélynek látja arra, hogy ne kelljen kivárnia a 4 éves parlamenti ciklus végét ahhoz, hogy ismét miniszterelnök lehessen.
Eleinte csak utaltak rá, ma már egyre nyíltabban kimondják, hogy ha a kormáypártok alul maradnak az EU Parlamenti választáson, akkor a nép megvonta tőlük a bizalmat és menniük kell. És mivel 24 képviselői mandátum sorsa dől el most vasárnap ez azt jelenti, ha nem egyenlő lesz az arány, akkor legalább 2-vel fog vagy a kormányoldal vagy az ellenzéki oldal vezetni. Ha az ellenzéknek lesz több képviselője a Fidesz fel fogja szólítani a kormányt, hogy mondjon le, aztán 2 éven keresztül mindig erre fog hivatkozni, de én attól félek, hogy 2 év mozdulás lenne a dologból. (A polgári körök azért kellenek, hogy amikor eljön az idő mozdulni tudjunk. Ez szabad idézet O.V.-től 2002-ből a választások utánról.)
Az már nem árdekli őket, hogy a képviselők nem visszahívhatóak és az EU-s választásoknak nincs jogi következménye a kormány és a Magyar Parlament státuszára.
Amúgy Tukacsnak van esélye, annak ellenére, hogy a 13-adik a listán. Kovács és Horn a két első, de ők biztosan nem mennek ki, tehát a Tukacs 13-adik helye valójában 11-edik. 11 mandátumra pedig van esélyük a Szociknak is.
Érdekel valakit ez a választás? Arról beszélnek, hogy eldurvul a kampány. MOndjuk lehet azért, mert én leszarom a politikát, de ezt itt a fórumon nem érzékelem, semmi fröcsögés, semmi kölcsönös torokfolytogatás. Szinte hiányzik.
Csakhogy én nem nézem semmibe a munkájukat, és ez a baj.
A semmiért meg ne kapjanak fizetést.
Legyenek közmunkások ugyanezért a pénzért, már sokkal több hasznuk lenne.
Igazad van, nem az árvízveszély a legfőbb gond, hanem az hogy akik nem fogadták el a hajdúhadházi, vagy mittomén milyen állásokat, azok bizony az utcára kerültek tovább rontva amúgy sem kedvező statisztikánkat, de em már lassan off. :)
Szerintem az arvizveszely nem a legnagyobb gond. Azert teherautokkal barmikor oda tudnak vinni embereket 2-3 ora alatt. Csak ezert fenntartani nem erdmes
Azért ha ott dolgoztál volna, nem hiszem, hogy annyira üdvözölnéd..
Ne érts félre, nem vagyok én híve semmiféle katonáskodásnak, bár egy ilyen árvízveszélyes területről szvsz felelőtlenség volt mindent átcsoportosítani.
A laktanyabezárásokat csak üdvözölni tudom, viszont az épületek átadása igen csak sokáig húzódott.
Bizony, nem sokat tesznek a megyéért. De hát ez érthető is, hiszen nem azért lettek politikusok...
Nem igazán követem figyelemmel OV beszédeit, írásait ugyanis távol áll tőlem személye és pártja egyaránt... Tehát a megállapítás saját kútfőből származik, ettől függetlenül neki is lehet hasonló véleménye. Legutóbb is balra szavaztam, és mindaddig így teszek, míg nincs megfelelő alternatíva, de nem vagyok elfogult és a hibákat is észrevreszem. Juhászról nekem hirtelen csak a laktanyabezárások jutnak eszembe, igaz a folyamat már az előző vezetés idején elkezdődött a jól működő logisztikai ezred felszámolásával, melynek helyére a gépesített debreceni akármit helyezték.
"...mert Juhász Ferenc, Veress Jáons, stb.. hiába van most is közel a tűzhöz, nem sokat tettek a megyénkért."
Ez nem véletlenül OV-től vett (friss) idézet? Mert akkor APOSZTRÓF és hivatkozás!
Én úgy tudom, egyedül Tukacs van viszonylag jó helyen, talán 13., de biztos, hogy nem 0. :) Kérdés, hogy egy esetleges MSZP győzelem esetén mennyit profitálnánk belőle, mert Juhász Ferenc, Veress Jáons, stb.. hiába van most is közel a tűzhöz, nem sokat tettek a megyénkért.
A másik oldalon azt hiszem nincs esélyes helyen senki, úgyhogy nálam marad a szoci lista, hátha nem lesz igazam. :)
Meg vannak már a pártok listái?
A www.valasztas.hu-n csak az van, hogy mely pártok állítottak listát, de névsor nincs.
Kíváncsi lennék, hogy Sz.-Sz.-B. megyeiek vannak-e esélyes helyen.