Egy másik idegesítő reklám mostanság: a stewardess probiotikumot kér az utasoktól, mert a pilóta (aki mellesleg szemüveges!) antibiotikumot szed. Hogyan hathat ez az utasok biztonságérzetére?
Etikátlan reklámok ellen tud tenni valamilyen szervezet/hivatal?
A google szerint már legalább másfél éve nyomatják "kedvenc" reklámomat és nagyon viszket a tenyerem, hogy a kitalálóját pofán verjem, legalább átvitt értelemben.
Azokra a khm... biztosítós reklámokra gondolok, amikben azzal próbálnak balekokatügyfeleket toborozni, hogy jajj mibe kerül majd a temetésed a családnak, ha te megdöglesz. (költenék a saját temetésükre, amit így megkeresnek!)
Amellett, hogy pofátlanságnak tartom, van egy olyanom, hogy nem csak a jó ízlés határain mennek túl vele, de ha van még olyan, hogy reklám etika, akkor talán abba sem fér bele ez a mocsokság.
Csak nem tudom, lehet-e valahol hivatalos helyen panaszt tenni ellenük.
Reklámokkal kapcsolatban írok szakdolgozatot, és nagyon nagy szükségem lenne a véleményetekre. Legfeljebb három perc az életetekből és teljesen anonim, kérlek titeket, akinek van egy kis ideje, töltse ki!
Nekem ,most egy T-Mobil-os reklám nem tetszik,mikor a csaj a zuhanyalatt úgysinál a zuhanyrózsával mintha telefonálna aztán ki köp egyet.... nagyon szép látvány.
Ááá! Igen, az a Danone reklám, amiben azt mondja: "Adj egy harit!" egy joghurtra!
Akkor nesze paraszt, harapdáld a joghurtot!:)) Ezen nagyon ki tudok akadni!
Volt még egy édes/keserű reklám:
"És mit vett? Egy videokamerát! Az EGY éves fiának!"
és ott ül a faszi borostásan, kis pocakkal, buta tekintettel, kényszeredett mosollyal, igazi true magyar fickó!:)))
A brazil partit ne bántsd, irtó édes az a leány, bár a reklám gagyi. A Supradynes pizsamás csaj viszont minimum kancsukát érdemel.
Mondjuk ha már meg kellene dolgozni valakit pajszerrel-piszkavassal, akkor számomra Coccolino mackó lenne az egyes számú public enemy.
Az ítélet: halál. Azonnal végrehajtandó, fellebbezésnek helye nincs, kegyelmi kérvénye elutasítva.
Egyébként a debil reklámok a legveszélyesebbek, azt hiszed, hogy nem hatnak, de tudat alatt mégis berágják magukat a fejedbe, a múltkor háztartási szereket vásároltam, nem tudtam pontosan mi kell, de Brefet vettem, mert az zúgott a fejemben, hogy "legyen Bref a házban".
Egyébként a jelenlegi mélypont szerintem a Bori reklámja, a nagymellű szobafestő-mázoló ápolónő.
Nem keresem meg a másik topicot, inkább emelem ennek a színvonalát, ha nem probléma, ugyanis ki kell adnom magamból a feszültséget, melyet egy samponreklám gerjesztett bennem. Bizonyára ismeritek: "Úgy érzed, hogy lelpauló hajad miatt senki nem vesz komolyan? -Egy Brazil parti?"
UÁÁÁHHHHH. Tegye fel a kezét aki ezt legyártotta, aki elfogadta!
Egyedül abban reménykedem, hogy a gyártók csak poénak szánták, hogy elkészítik a világ LEGSZARABB reklámját, bár kétségtelen, hogy felkapom rá a fejem, de a termék vásárlására nem ösztönöz, sőt...