Keresés

Részletes keresés

igazi hős Creative Commons License 2005.09.28 0 0 70
Pedig több helyen határozottan írják, hogy Access adatbázis.
"net stop dhcpserver"-t mondtál megnyitás előtt?
Előzmény: SamatX (69)
SamatX Creative Commons License 2005.09.28 0 0 69
A dhcp.mdb-t megtaláltam (...system32dhcp), de nem tudom Accessel megnyitni, azt írja, hogy "Nem felismerhető adatbázis-formátum".

Egyéb ötlet?
Előzmény: igazi hős (67)
nazsolesz Creative Commons License 2005.09.28 0 0 68
Sziasztok! Tudna valaki segíteni nekem? Van egy kishálózat cc30 gép. W2k server, hub elosztás, a klienseken vegyes op.(w2k,xp,w98) próba internetmegosztásra routeren keresztül hubba csatlakozva,nem ment, próba hálókártyán és szerveren megosztva (persze figyelmeztet hogy megváltozik a hálózati maszk , de nem baj,elfogadva) nemsikerült a megosztás.Vissza az egész! Hálózati protokolok beállítása a régire,elvileg minden szuper,ping megy,hiba semmi(persze csak úgy tűnik) azóta nem tudok nyomtatni (nyomtatóserver) ping kimegy de agép nem nyomtat. Mi a túró lehet? Találkozott már valaki ilyennel?Ha tudtok egy két ötletet szívesen fogadok. Köszi előre is
igazi hős Creative Commons License 2005.09.27 0 0 67
Egy dhcp.mdb sincs ott?
Előzmény: SamatX (66)
SamatX Creative Commons License 2005.09.26 0 0 66
Azt megnéztem, de nem találtam semmi hasonló! Valakinek más ötlet?
Előzmény: igazi hős (64)
SamatX Creative Commons License 2005.09.23 0 0 65
Köszi, megnézem!
Előzmény: igazi hős (64)
igazi hős Creative Commons License 2005.09.22 0 0 64
Már egy ideje nincs 2k3 szerver a kezem alatt, de emlékem szerint a c:\windows\dhcp illetve a c:\windows\dhcp\backup alatt "rendes" textfájlok vannak, amit könnyű szerkeszteni.
Előzmény: SamatX (63)
SamatX Creative Commons License 2005.09.22 0 0 63
Sziasztok!

2003 Serveren szeretném lecserélni a dhcp szerver reservation elemeit másikra.

Próbáltam exportálni a jelenlegi tartalmat a netsh dhcp server export paranccsal, hogy a keletkező fájlt átírjam az új változatra, aztán visszaimportáljam.

Az exportálás ment is, csak a keletkező fájl nem igazán szerkeszthető.

Gyakorlatilag százegynéhány gépnév, ip-cím, hardver address adatot szeretnék lecserélni, lehetőleg nem egyesével kattintgatva.

Van valami ötletetek, hogy hogyan tudnám megoldani?

Előre is köszi!
mi_legyen Creative Commons License 2005.03.11 0 0 62
Sulineten keresztul jon ide a net, es ok felallitottak egy hw-es tuzfalat is, amin nem akarjak engedelyezni a megfelelo portot. Mar megprobaltam az o tuzfalukat kiiktatni, h csak az enyém menjen, de nem lehet. Statikus IP-m van, ADSL modemen keresztul.
Előzmény: igazi hős (60)
mi_legyen Creative Commons License 2005.03.11 0 0 61
Mi az a "ssltunnel"? Milyen esetleges megoldasra gondolsz?
Előzmény: CSamu (59)
igazi hős Creative Commons License 2005.03.08 0 0 60
Ha nem titok melyik ez a kedves "szolgáltató"?
Előzmény: mi_legyen (58)
CSamu Creative Commons License 2005.03.07 0 0 59

Barmely porton futhat, mert a tuzfal attudja masik portra tenni.

Ellenben celszeru ssltunnelezni.

Előzmény: mi_legyen (58)
mi_legyen Creative Commons License 2005.03.07 0 0 58
Köszi szépen mindkettőtöknek, h írtatok. Azóta felhívtam az InterNet szolgáltatót, és kiderült,h ő miattuk nem megy a terminál. Letiltották a 3389-es portot, es nem hajlandók engedélyezni! És annélkül persze, h nem megy. Hát kicsit pipa lettem, gondolhatjátok
Előzmény: igazi hős (57)
igazi hős Creative Commons License 2005.03.05 0 0 57
Lehet hogy remote desktop, de az elég értelmes üzeneteket ad vissza (többnyire), csak beidézte volna a kolléga...
Előzmény: CSamu (56)
CSamu Creative Commons License 2005.03.05 0 0 56

Ki lehet kapcsolni a domain authot.

Viszont ne telneteljunk plaintext jelszavakkal:

http://sourceforge.net/projects/sshwindows/

De szerintem emberunk a rdpre gondol. Csak amig nem mondja el erthetobben nem valaszolok ra. :)

Előzmény: igazi hős (55)
igazi hős Creative Commons License 2005.03.04 0 0 55
A külső gép gondolom nincs ugyanabban a domainben, mint a 2k3 szerver, ezért nem megy a domain autentikáció, a Windows telnet pedig csak azzal működik (és a Terminal Services is arra épül).
Előzmény: mi_legyen (54)
mi_legyen Creative Commons License 2005.03.03 0 0 54
Sziasztok!

Tudja valaki, hogy hogyan lehet Win2003 Serverre kívülről, az InterNet felől terminállal rácsatlakozni? Mert valahogy nekem nem sikerül. A hálózaton belülről megy a dolog, csak kívülről nem. Pingre válaszol, a tűzfalat kikapcsoltam, és úgy sem.

Előre is köszönök minden segítséget!

gyorgym_ms Creative Commons License 2005.01.28 0 0 53

http://www.microsoft.com/resources/documentation/WindowsServ/2003/all/deployguide/en-us/Default.asp?url=/resources/documentation/WindowsServ/2003/all/deployguide/en-us/dmebc_dsm_ivvs.asp

To create a roaming user profile for a user that has a local profile

1. Open Active Directory Users and Computers.
  2. Click the domain and the OU where the user account resides.
  3. Right-click the appropriate user account for which to set a roaming profile, and then click Properties.
  4. Click the Profile tab, and type the profile path information in Profile path (for example, type \ServerShareNameUserName).
Note

• To change a user’s local profile to a roaming profile for a user who uses multiple computers simultaneously, the user must log off last from the computer that has the profile that the user wants to use.
  • ha vmi nem vili, írj :)

üdv

g

--

Moldova György, MCSE+I
    Microsoft Consumer Support

E-mail: i-gyomol@microsoft.com

Kérdezze szakembereinket!

Kérlek, használjátok a http://www.windowsonline.hu portált is a problémák jelentésére, így hamarabb és hiteles forrásból kaptok választ.

Előzmény: jamji (52)
    jamji Creative Commons License 2005.01.27 0 0 52
    Sziasztok!
    Lenne e béna kérdésem:
    a profile roamingot szeretném win 2003 serveren megvalósítani.
    Mit kell a kliens gépeken és a serveren ehhez beállítani?
    Köszi a segítséget, üdv:
    jamji
    Törölt nick Creative Commons License 2005.01.17 0 0 51
    Szervusztok!

Nálatok is Update version: 0 Internet Explorer esetében? Kiváncsi vagyok a verziószámra is, amennyiben be tudjátok szúrni, kérem egy about képet.

IE verziószám
    Törölt nick Creative Commons License 2005.01.15 0 0 50
    Szervusztok!

Updatelni!
    vénkcin Creative Commons License 2004.12.27 0 0 49

Gondolod, hogy ezek nem jutnak eszembe? A célgép elérhető, megy a messenger. (a szerveren is) nincs tüzfal a kliensen. A hálózat egyetlen egy gépere sem küld. Egyiken sincs xp.

Előzmény: gtokaji (48)
    gtokaji Creative Commons License 2004.12.26 0 0 48
    ezer oka lehet. mondjuk ha nem megy a messenger szerviz a celgepen. vagy ha personal firewall van a celgepen. vagy ha fut az XP tuzfala. vagy ha eppen shutdownol a kliens. stb.
    Előzmény: vénkcin (47)
    vénkcin Creative Commons License 2004.12.15 0 0 47

Miért nem tud küldeni konzolüzeneted a szerver? azt írja ki hogy nem találja a célgépet pedig ott van a bejelnetkezettek között.

igazi hős Creative Commons License 2004.11.25 0 0 46

vénkcin,

2K3 tud file-ba is backupolni, próbáld ki úgy is (lesz vagy 2 GB), de ne az eredeti helyére hanem "alternate location"-re állítsd vissza. Aztán (ha nem hal le) összehasonlíthatod a viszaállított file-okat az eredetivel. Ha így működik, akkor a hiba vagy a vasban, vagy a driverben van.

Előzmény: vénkcin (45)
    vénkcin Creative Commons License 2004.11.25 0 0 45

Sziasztok,

szerintetek win2003server hiba az, hogy a szalagos egységről nem tudja visszafejteni azt amit ő bacupot rá, vagy hardverhiba? felismeri, de amikor elkezdi visszatekerni, ott lefagy.

mi_legyen Creative Commons License 2004.11.03 0 0 44
    Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

WindowsServer2003 Standard-ot futattok, ami a Domain Controller (Tartomány vezérlő) feladatokat lát el, és ha legalább 5 kliens nagyjából egyszerre (+-5 perc) időintervallumban szeretnének a domain (tartomány) másik számítógépére (file szerverre) menteni, vagy az elmentett dolgaikat megnyitni, akkor lefagy jobbik esetben csak az Explorer (Intéző), rosszabbik esetben az egész kliens op. rendszer.

Sikerült felderíteni, hogy a servernél van a hiba. HW hiba is lehet elvileg, de a memóriát és a wincsit meg tudtam vizsgálni tesztelő programokkal, azokban nincs hiba. Ezért SW hibára gyanakszok. A hálózat iskolai rendszert lát el, ezért fontos, hogy az órákon az egész osztály viszonylag egyszerre meg tudják nyitni, ill. óra végén el tudják menteni a munkájukat. Létrehoztam tesztelés céljából a domainon (tartományon) belül egy másik file servert is, de azt sem tudják elérni. Lerövidítettem az elérési útvonalukat (fel „map”-eltem minden user (felhasználónak) a home könyvtárát), ami sokat segített a könyvtár elérésénél (ritkábban fagy ki az Explorer), de a mentési probléma nem oldódott meg. Minden frissítési lehetőséget letöltöttem az Internetről. Vírusra is gyanakodtam, de 3 nagy nevű vírus irtó alapján, nincs vírus a gépeken.

Találkozott már valaki ilyen hibával? Vagy esetleg van valakinek valami ötlete, amit még kipróbálhatnék? Ha valakinek bármi kis ötlet támad, kérem írjon, és azt nagyon meg tudnám köszönni.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

gyorgym_ms Creative Commons License 2004.09.06 0 0 43

Szia!

Kollegáimnál utánakérdeztem és a következő kérdésekre válaszolj légyszíves:

A DNS-ben van NS rekord a DNS szerverre (saját magára)? az NS rekordból derül ki, h ki az felelős szerver a DNS zónáért.

A DNS-ben léptejöttek rendben a tartomány DNS bejegyzések? msdcs, stb? (mivel maga a DNS elérése is probléma nagy valószínüséggel meg kell lennie)

(amig a kliensról nem megy a DNS addig nem fog menni a tartományba léptetés.)

Köszi,

g

Moldova György, MCSE+I
    Microsoft Consumer Support

E-mail: i-gyomol@microsoft.com

Kérdezze szakembereinket!

Garantált válasz a kérdéseire, hivatalos forrásból: http://www.windowsonline.hu

Előzmény: rk12005 (38)
    slaci Creative Commons License 2004.08.27 0 0 42
    Egészen biztos, hogy nem. Sőt: az Oracle 8.06 sem:-((( Oracle 9.xxx a hírek szerint megy...
    Előzmény: vénkcin (39)
    igazi hős Creative Commons License 2004.08.27 0 0 41
    Előzmény: ironstar (40)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!