Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

tamaszo1tan Creative Commons License 2015.09.01 0 0 15

Üdv mindenkinek ! Segítséget szeretnék kérni. Még pedig RSV 1000 motoromhoz (2006) keresek első lengéscsillapítót. Gyári új horror , Öhlins  (fél millió). kerestem már mindenhol szinte.Köszi szépen előre is . Zol

Fido Dido Creative Commons License 2004.04.19 0 0 14
Nem tudom, feltűnt-e, de a motoros PAV már megszűnt.:)
Előzmény: BlueFazer (12)
Fido Dido Creative Commons License 2004.04.19 0 0 13
1. Miért utalnának, ha van dátum rajta?
2. Miért lett volna baj, ha elötte 10 évvel szerezted meg a B-t?

Szeretem, hogy ilyenkis értetlenke vagy! :)

Fido

Előzmény: BlueFazer (12)
BlueFazer Creative Commons License 2004.04.19 0 0 12
Mondjuk nekem elötte 10 évig volt B-s jogsim szóval lehet,hogy ezért,de nekem semmi utalás a jogsiban arra,hogy "A PAV"-os vagyok...
És úgy rémlik,hogy már igazoltattak is utassal,de semmi gond nem volt...

KergeKacsa!
Ha sürgős a PAV (amúgy így tavasszal min.1-2 hónap szokott lenni! és amíg nincs meg nem is kezdhetsz bele a jogsiba! (legalábbis 2 éve így volt;)) ,akkor elő kell adni a "nagyhalált" a PAV-os csajnak,hogy neked megabrutál gyorsan kell a PAV,mert munkanélküli vagy és szeretnél elkezdeni motorosfutárkodni mert azt épp sokat keresnek;) (vagy valami más mocis munkát találj ki;)) és ha valaki lemondaná az időpontot,akkor hivjanak azonnal téged.
Nekem bejött! (nekem is ajánlották ezt;)
Az egész országból mindenkinek a Corvin mozi mögötti utcába kell jönni PAV-ozni és elég sokszor (főleg vidékiek) ilyen-olyan dolog miatt nem tudnak mégse jönni és ilyenkor előre vesznek emberkéket. Ha szólsz,akkor te lehetsz az;)
Szóval én egy pénteken jelentkeztem és kb. egy hónap múlva kerültem volna sorra. De köv.héten már rám is csörögtek és másnap reggel meg is csináltam a PAV-ot 2 óra alvás után;)
Bár rutin kérdés ott,hogy kábszeres vagy-e,de nálam nagyon kérdezgetett a csaj, de végül felfogta,hogy 2 órát aludtam ezért vagyok kóma:DDD
Amúgy 3 hónapot mociztam jogsi nélkül és ezért is sürgettem a jogsit;)

Előzmény: Fido Dido (11)
Fido Dido Creative Commons License 2004.04.16 0 0 11
"az A PÁV-os az kezdő vezetőnek számít-e ha nem volt előtte semmilyen jogsija ?"

Igen!

Előzmény: DynoHub (8)
Fido Dido Creative Commons License 2004.04.16 0 0 10
Én csak egy jó oktatót ismerek, de az dél-pesten van.
Próbáld meg a Motoros segítség topicban!

Válaszok:
-Ha tudsz bringázni, akkor nem lehet sok gondod. Csak a motor kezelőszerveit kell megszoknod.
-A méreteid alapján nem lesz gondod a motorválasztással, és oktatáson sem lesz gond, hogy nem ér le a lábad, stb.
-Ha sportmotort szeretnél, érdemes min. 400-as soros 4-ben gondolkodnod. Abból egy megbízhatóbb 600ezer Ft körül kezdődik. Érdemes nézelődnöd kicsit a Bajnok motornál, mert tapaztalatok szerint ő a legkorrektebb használtmotor importőrök, és az áraik is elég jók.

Fido

Előzmény: KergeKcsa (7)
KergeKcsa Creative Commons License 2004.04.16 0 0 9
DynoHub: Ha jól értem:
Tehát mivel én 22 éves vagyok, úgy 250-400 köbcenti körül gondolkozok, és mivel még csak autóra van jogsim, ezért nekem a A PÁV kéne?

És a te kérdésedre engem is érdekelne a válasz.

Előzmény: DynoHub (8)
DynoHub Creative Commons License 2004.04.15 0 0 8
2.) Milyen jogsi kell ehhez?

Ezért (is) írta be valaki a jogositvany.hu-t

1.) A1       : 11kW(15LE) és 125cm³     16 éves kortól
2.) A korl. : 25kW(34LE)                      18 éves kortól
3.) A        : bármi ami motorkerékpár     két éves A1 vagy A korl. után pár óra vétele és rutinvizsga, forgalmi vizsga
4.) A PÁV : bármi ami motorkerékpár    21 éves kortól kapásból(nem kell előtte jogsi), több órát kell venni és egy bármilyen PÁV(I,II,II)+kiegészítő motoros PÁV

Az 1-es és 2-es majdnem ugyanannyiba kerül tehát csak az életkorod dönt. (Ja és még mind a kettőnél van egy olyan, hogy 0,16kW/kg tömegarányt meg nem haladó motor, tehát nem lehet túl könnyű a motor az erejéhez képest mert különben "A" kategória. Pl. egy 34LE-s motor nem lehet könnyeb 212kg-nál)

Azt tudja valaki, hogy ha valaki hogy az A PÁV-os az kezdő vezetőnek számít-e ha nem volt előtte semmilyen jogsija ? (Magyarul: vihet-e utast azonnal vagy csak két év múlva)

Előzmény: KergeKcsa (-)
KergeKcsa Creative Commons License 2004.04.15 0 0 7
Alejandro DeSilva: Egy naked-jellegű motorba még elmenni, de az endurók nekem annyira nem tetszenek. :) De pl. egy Szuzuki Bandit már egész szép darab lenne. :) Bár ezt egyenlőre csak külsőre mondom róla, hisz semmit nem tudok igazán róluk. :)

BlueFazer : Köszi a tartalmas hozzászólást. :D

Fido Dido: Budaörsön lakom, de tartok tőle, hogy itt nem igazán van, úgyhogy Budapest, konkrétabban Dél-Buda, 11. kerület lenne a legideálisabb. :)
És mondjuk szivesen átugornám az elméleti részt, azaz inkább itthon tanulnám meg, gyorsabban (és olcsóbban) is menne. :)

Fido, kérdeztél pár dolgot, de semmi reakciót nem írtál azokra vonatkozóan. ;)

Fido Dido Creative Commons License 2004.04.15 0 0 6
Merre keresel iskolát?

Fido

Előzmény: KergeKcsa (2)
Fido Dido Creative Commons License 2004.04.15 0 0 5
Bálna!

Na mi van? Az oldalbordád megint felingerelt? Ne itt éld ki magad! :)
Tényleg, a kitámasztókerekeket felszerelted már a kétkerekűdre? Motort nem mertem írni, hisz yamahád van, zenélni meg nem tudsz! ;)

Fido@joindulat.hu

Előzmény: BlueFazer (4)
BlueFazer Creative Commons License 2004.04.15 0 0 4
""Milyen motort is vegyek?"
Ez az, amit neked kell eldöntened."

Hát szerintem meg NAKED :DDD

"A motorválasztás egy nagyon kényes dolog."

Neked (ez már nem naked;) sem sikerült túl jól:P

"Nagyon fontos, hogy tetszen, kényelmes legyen, és megfelelő teljesíténnyel/futóművel/fékrendszerrel rendelkezzen."

Ebből nálad melyik igaz??? :D

"Hány cm magas vagy, és hány kg?"

Ismerkedésre vannak jobb topicok is;)

"Fido"

Alias genya:DDD

Előzmény: Fido Dido (1)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2004.04.15 0 0 3
speed-ekkel jo vigyazni, azok altalaban joval dragabbak, mint a hasonlo loketterfugatu nakedek/endurok, cserebe az altalad keresett arkategoriaban valoszinuleg mar parszor torott/"gazdasagosan javitott" verzioval talalkoznal.
Előzmény: KergeKcsa (2)
KergeKcsa Creative Commons License 2004.04.15 0 0 2
Kerékpározni elég jól tudok, még tavaly is mindenhova azzal mentem, triáloztam is, tehát az egyensúlyozással nem lesz gond, ellenben eddig ugye más teljesítményhez vagyok szokva, lévén a lábam nem túl sok lóerős. :)

Én 178 centi vagyok és úgy 90 kiló körül mozgok, szóval nem egy vézna testfelépítés. :)

Mindenképpen sportmotorra gondoltam kinézetben, azok tetszenek leginkább.

És köszönet a segítséget, rám fér. :)

GyurkaPapa: Nem feltétlenül úgy gondoltam, hogy kezdetnek annyival mennék, még élni akarok. :)
A 300K-t használt motoros oldalak alapján szűrtem le, ez csak egy körübelüli tip, hisz még semmi konkrétabbat nem tudok. :)

A www.jogositvany.hu címet köszönöm, de pont ahogy Fido írta, engem valami többé-kevésbé megbízható, nem lehúzós iskola érdekelne, ezért itt támaszkodnék inkább a tapasztalatokra. :)

Előzmény: Fido Dido (1)
Fido Dido Creative Commons License 2004.04.14 0 0 1
Szia!

"de mivel még jogsim sincs hozzá, sőt plána motort még nem vezettem"
A leglényegesebb:
Kerékpározni tudsz?
Ha nulláról indulsz, akkor érdemes egy tanfolyamon oktatóval megtanulnod a dolgot. Nagyon fontos, hogy jó, tapasztalt, türelmes oktatót válassz! Rengeteg olyan van, aki csak a pénzbeszedésre játszik, viszont se türelme, se tehetsége nincs a dologhoz.
Haver is megtaníthat motorozni, de ritka, akinek van erre megfelelő motorja (szükség esetén több is) és affinitása.
Nagyon fotos, hogy csak megfeleő tudással kezd el közlekedni! A motorozás a túlélésről (is) szól.

"Milyen motort is vegyek?"
Ez az, amit neked kell eldöntened. A motorválasztás egy nagyon kényes dolog. Nagyon fontos, hogy tetszen, kényelmes legyen, és megfelelő teljesíténnyel/futóművel/fékrendszerrel rendelkezzen.
Az általad írt tempót már a négyütemű 250-400 ccm-es gépek is tudják. Ezek súlyban 140-200 kg között mozognak általában.

Hány cm magas vagy, és hány kg?
Milyen típusú motorra gondoltál kb? Mik tetszenek?

Ha ezek az adatok megvannak, akkor már el lehet indulni a motorkereséssel.

Fido

GyurkaPapa Creative Commons License 2004.04.14 0 0 0
1.) Szerintem Endurot, de ez nem mérvadó, neked kell todnod, mit szeretnél. 150-160 kmh azért elég sok, így gyorsan elér7ö a temetö.
300K nem hiszem, hogy elég, max valami muzeális darabra.

2.) Nézd + a www.jogositvany.hu -t

KergeKcsa Creative Commons License 2004.04.14 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Gondolkodom azon, hogy be kéne fektetnem egy motorba, de mivel még jogsim sincs hozzá, sőt plána motort még nem vezettem, így több témakörben is tanácsotokat kérném. :)

1.) Milyen motort is vegyek?
Miután a motorok terén teljesen amatőr vagyok, így (az autókkal ellentétben) nem mond nekem túl sokat a köbcenti és egyéb adatok sora. :)
Egy sportosabb kinézetű motorra gondoltam, úgy 150-160 km/óra végsebesség elég lenne. :)
- Ehhez kb. mekkora köbcenti kell? :)
- És vajon reaális-e venni egy ilyen motort (használtan) cirka 300 ezerért?

2.) Milyen jogsi kell ehhez?
És most jön a második kérdés, hogy ehhez milyen jogosítvány kéne, így 22 évesen. Minden érdekel:
- várható ár (szgk-ra megvan a jogsim már 4 éve),
- várható időtartam (minnél gyorsabban),
- PÁV (ha kell), stb.

Így azt hiszem elsőnek ennyi kérdésem lenne, előre is köszönöm a hozzáértőbbek tanácsait. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!