Üdv mindenkinek ! Segítséget szeretnék kérni. Még pedig RSV 1000 motoromhoz (2006) keresek első lengéscsillapítót. Gyári új horror , Öhlins (fél millió). kerestem már mindenhol szinte.Köszi szépen előre is . Zol
Mondjuk nekem elötte 10 évig volt B-s jogsim szóval lehet,hogy ezért,de nekem semmi utalás a jogsiban arra,hogy "A PAV"-os vagyok...
És úgy rémlik,hogy már igazoltattak is utassal,de semmi gond nem volt...
KergeKacsa!
Ha sürgős a PAV (amúgy így tavasszal min.1-2 hónap szokott lenni! és amíg nincs meg nem is kezdhetsz bele a jogsiba! (legalábbis 2 éve így volt;)) ,akkor elő kell adni a "nagyhalált" a PAV-os csajnak,hogy neked megabrutál gyorsan kell a PAV,mert munkanélküli vagy és szeretnél elkezdeni motorosfutárkodni mert azt épp sokat keresnek;) (vagy valami más mocis munkát találj ki;)) és ha valaki lemondaná az időpontot,akkor hivjanak azonnal téged.
Nekem bejött! (nekem is ajánlották ezt;)
Az egész országból mindenkinek a Corvin mozi mögötti utcába kell jönni PAV-ozni és elég sokszor (főleg vidékiek) ilyen-olyan dolog miatt nem tudnak mégse jönni és ilyenkor előre vesznek emberkéket. Ha szólsz,akkor te lehetsz az;)
Szóval én egy pénteken jelentkeztem és kb. egy hónap múlva kerültem volna sorra. De köv.héten már rám is csörögtek és másnap reggel meg is csináltam a PAV-ot 2 óra alvás után;)
Bár rutin kérdés ott,hogy kábszeres vagy-e,de nálam nagyon kérdezgetett a csaj, de végül felfogta,hogy 2 órát aludtam ezért vagyok kóma:DDD
Amúgy 3 hónapot mociztam jogsi nélkül és ezért is sürgettem a jogsit;)
Válaszok:
-Ha tudsz bringázni, akkor nem lehet sok gondod. Csak a motor kezelőszerveit kell megszoknod.
-A méreteid alapján nem lesz gondod a motorválasztással, és oktatáson sem lesz gond, hogy nem ér le a lábad, stb.
-Ha sportmotort szeretnél, érdemes min. 400-as soros 4-ben gondolkodnod. Abból egy megbízhatóbb 600ezer Ft körül kezdődik. Érdemes nézelődnöd kicsit a Bajnok motornál, mert tapaztalatok szerint ő a legkorrektebb használtmotor importőrök, és az áraik is elég jók.
DynoHub: Ha jól értem:
Tehát mivel én 22 éves vagyok, úgy 250-400 köbcenti körül gondolkozok, és mivel még csak autóra van jogsim, ezért nekem a A PÁV kéne?
1.) A1 : 11kW(15LE) és 125cm³ 16 éves kortól
2.) A korl. : 25kW(34LE) 18 éves kortól
3.) A : bármi ami motorkerékpár két éves A1 vagy A korl. után pár óra vétele és rutinvizsga, forgalmi vizsga
4.) A PÁV : bármi ami motorkerékpár 21 éves kortól kapásból(nem kell előtte jogsi), több órát kell venni és egy bármilyen PÁV(I,II,II)+kiegészítő motoros PÁV
Az 1-es és 2-es majdnem ugyanannyiba kerül tehát csak az életkorod dönt. (Ja és még mind a kettőnél van egy olyan, hogy 0,16kW/kg tömegarányt meg nem haladó motor, tehát nem lehet túl könnyű a motor az erejéhez képest mert különben "A" kategória. Pl. egy 34LE-s motor nem lehet könnyeb 212kg-nál)
Azt tudja valaki, hogy ha valaki hogy az A PÁV-os az kezdő vezetőnek számít-e ha nem volt előtte semmilyen jogsija ? (Magyarul: vihet-e utast azonnal vagy csak két év múlva)
Alejandro DeSilva: Egy naked-jellegű motorba még elmenni, de az endurók nekem annyira nem tetszenek. :) De pl. egy Szuzuki Bandit már egész szép darab lenne. :) Bár ezt egyenlőre csak külsőre mondom róla, hisz semmit nem tudok igazán róluk. :)
BlueFazer : Köszi a tartalmas hozzászólást. :D
Fido Dido: Budaörsön lakom, de tartok tőle, hogy itt nem igazán van, úgyhogy Budapest, konkrétabban Dél-Buda, 11. kerület lenne a legideálisabb. :)
És mondjuk szivesen átugornám az elméleti részt, azaz inkább itthon tanulnám meg, gyorsabban (és olcsóbban) is menne. :)
Fido, kérdeztél pár dolgot, de semmi reakciót nem írtál azokra vonatkozóan. ;)
Na mi van? Az oldalbordád megint felingerelt? Ne itt éld ki magad! :)
Tényleg, a kitámasztókerekeket felszerelted már a kétkerekűdre? Motort nem mertem írni, hisz yamahád van, zenélni meg nem tudsz! ;)
speed-ekkel jo vigyazni, azok altalaban joval dragabbak, mint a hasonlo loketterfugatu nakedek/endurok, cserebe az altalad keresett arkategoriaban valoszinuleg mar parszor torott/"gazdasagosan javitott" verzioval talalkoznal.
Kerékpározni elég jól tudok, még tavaly is mindenhova azzal mentem, triáloztam is, tehát az egyensúlyozással nem lesz gond, ellenben eddig ugye más teljesítményhez vagyok szokva, lévén a lábam nem túl sok lóerős. :)
Én 178 centi vagyok és úgy 90 kiló körül mozgok, szóval nem egy vézna testfelépítés. :)
Mindenképpen sportmotorra gondoltam kinézetben, azok tetszenek leginkább.
És köszönet a segítséget, rám fér. :)
GyurkaPapa: Nem feltétlenül úgy gondoltam, hogy kezdetnek annyival mennék, még élni akarok. :)
A 300K-t használt motoros oldalak alapján szűrtem le, ez csak egy körübelüli tip, hisz még semmi konkrétabbat nem tudok. :)
A www.jogositvany.hu címet köszönöm, de pont ahogy Fido írta, engem valami többé-kevésbé megbízható, nem lehúzós iskola érdekelne, ezért itt támaszkodnék inkább a tapasztalatokra. :)
"de mivel még jogsim sincs hozzá, sőt plána motort még nem vezettem"
A leglényegesebb:
Kerékpározni tudsz?
Ha nulláról indulsz, akkor érdemes egy tanfolyamon oktatóval megtanulnod a dolgot. Nagyon fontos, hogy jó, tapasztalt, türelmes oktatót válassz! Rengeteg olyan van, aki csak a pénzbeszedésre játszik, viszont se türelme, se tehetsége nincs a dologhoz.
Haver is megtaníthat motorozni, de ritka, akinek van erre megfelelő motorja (szükség esetén több is) és affinitása.
Nagyon fotos, hogy csak megfeleő tudással kezd el közlekedni! A motorozás a túlélésről (is) szól.
"Milyen motort is vegyek?"
Ez az, amit neked kell eldöntened. A motorválasztás egy nagyon kényes dolog. Nagyon fontos, hogy tetszen, kényelmes legyen, és megfelelő teljesíténnyel/futóművel/fékrendszerrel rendelkezzen.
Az általad írt tempót már a négyütemű 250-400 ccm-es gépek is tudják. Ezek súlyban 140-200 kg között mozognak általában.
Hány cm magas vagy, és hány kg?
Milyen típusú motorra gondoltál kb? Mik tetszenek?
Ha ezek az adatok megvannak, akkor már el lehet indulni a motorkereséssel.
1.) Szerintem Endurot, de ez nem mérvadó, neked kell todnod, mit szeretnél. 150-160 kmh azért elég sok, így gyorsan elér7ö a temetö.
300K nem hiszem, hogy elég, max valami muzeális darabra.
Gondolkodom azon, hogy be kéne fektetnem egy motorba, de mivel még jogsim sincs hozzá, sőt plána motort még nem vezettem, így több témakörben is tanácsotokat kérném. :)
1.) Milyen motort is vegyek?
Miután a motorok terén teljesen amatőr vagyok, így (az autókkal ellentétben) nem mond nekem túl sokat a köbcenti és egyéb adatok sora. :)
Egy sportosabb kinézetű motorra gondoltam, úgy 150-160 km/óra végsebesség elég lenne. :)
- Ehhez kb. mekkora köbcenti kell? :)
- És vajon reaális-e venni egy ilyen motort (használtan) cirka 300 ezerért?
2.) Milyen jogsi kell ehhez?
És most jön a második kérdés, hogy ehhez milyen jogosítvány kéne, így 22 évesen. Minden érdekel:
- várható ár (szgk-ra megvan a jogsim már 4 éve),
- várható időtartam (minnél gyorsabban),
- PÁV (ha kell), stb.
Így azt hiszem elsőnek ennyi kérdésem lenne, előre is köszönöm a hozzáértőbbek tanácsait. :)