Keresés

Részletes keresés

paff 99 Creative Commons License 2017.12.25 0 0 31

szárított  CSIPKEBOGYÓ -m van 2017 be szedtem nyáronn

nixdown Creative Commons License 2017.09.27 0 0 30

Sziasztok, engem is érdekelne a zöldség/gyümölcs aszalás. Melyik termék az ami elfogadható ár/érték arányban. Főként paradicsom aszalásához, mert az (is) baromi drága a boltokban. Előre is köszönöm 

PálmaJutka Creative Commons License 2017.08.18 0 0 29

Szia, én most költöztem családi házba, és sok gyümölcsöm, paradicsomom van. Írnál erről az aszaló gépről bővebben? Mi a neve, mit aszalsz benne, hogy használod? Én is gondolkodom ilyenben. Köszi, Jutka

Előzmény: rudi700 (27)
Wassernyolcas Creative Commons License 2016.04.16 0 0 28

Sziasztok! Saját készítésű, házilagosan könnyen előállítható sörös dobozos napenergiás gyümölcs aszalóban nem gondolkoztok? A Gasztroangyal 2016. 04. 02. -én sugárzott műsorában a 43. perc 40 másodpercnél látható egy ilyen készülék, nagyon klassz. A Youtube-on visszanézhető. Én már elkezdtem gyűjteni (és gyűjtetni) a sörös dobozokat. Néhánynak már a lenyakazásán is túl vagyok.

rudi700 Creative Commons License 2015.02.06 0 0 27

Nekem van elektromos gyümölcsaszalóm, amíg a panelben laktam ott használtam,kisebb mennyiséget lehet ezzel az aszalóval készíteni. Hátránya még,hogy árammal működik és bizony azt fogyasztja is.Most már kertes házban lakom szép kis terület tartozik hozzá tele gyümölcsfával és ehhez tartozó kertészmunkával.Nyár végén hirtelen sok gyümölcs termelődött, ezért valamilyen megoldást kellet találjak ha nem akartam,hogy elrothadjon a fák alatt a gyümölcs.Kerestem a netten több lehetőséget (csak is alternatív energiával,napkollektorral működő bioaszalóban gondolkoztam) és ráakadtam egy mesteri munkára: napkollektoros bio gyümölcsaszaló néven fut,direkt nem írom az oldalt ne reklámnak tűnjön a történet. Szóval,a technikai rész teljesen meggyőzött,a külsejéről nem is beszélve,azóta az udvarom dísze az mellet,hogy hatékonyan letudom aszalni a kertben bearatott gyümölcsöt.Gyümölcsaszalásban szívesen segítek,már ez a második évem,az első év tanulásról-kísérletezésről szólt a második már tökéletes aszalványt eredményezett. Ha van kerted és pár gyümölcsfád,semmiképpen ne menj el a napkollektoros bio gyümölcsaszaló mellett.

ktunci Creative Commons License 2013.07.17 0 0 26

Sziasztok!

 

Én most nézelődöm, de a bejegyzések nagyon régiek. Ezért ha van valakinek újabb tapasztalata akkor írjon melyik hogyan vállt be, mert nem tudom én olyan közép árig mennék olyan kb.: 20.000Ft-ig. Néztem az AVAIR VEGA gépet ezen van hőfokszabályzó, ha van valakinek tapasztalata akkor kérem írjon, vagy ha más tapasztalata van de az is megfelelő akkor kérlek írjatok...

 

Nem tudom melyiket vegyem.  

 

Köszi:Tünde

Gy.Ibi Creative Commons License 2013.01.14 0 0 25

Én is szoktam aszalni meggyet,szilvát,paradicsomot.

sub focus Creative Commons License 2013.01.03 0 0 24

A tavaly aszaltam almát, jól áll, sikerült.

magyar bucó Creative Commons License 2011.08.09 0 0 23

Ja, a legfontosabb, hogy a gombát zörgősre kell szárítani, ezt kiszedés, kihűlés után újra kell ellenőrizni.

Előzmény: magyar bucó (22)
magyar bucó Creative Commons License 2011.08.09 0 0 22

Az sem mindegy, milyen vékonyra szeletelte a gombát...

Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.09 0 0 21

Nekem olyan ósdi az aszalógépem, hogy nincs rajta hőfokszabályozó. Ha túl forrónak érzem, egy időre kikapcsolom. És természetesen a tálcákat cserélgetem. A mennyi ideig kérdésre a válasz: amíg jó nem lesz. Nincs ennél közelebbi meghatározás, nézni kell, kiszedni, ami már elkészült, a többit tovább aszalni. Minden az aszalnivaló nedvességtartalmától, a környezet páratartalmától, a hőfoktól, és egyéb tényezőktől függ. Meg persze az aszalógéptől is: vannak hiper-szuper gépek, én is láttam a neten néhányat, de szerintem a célnak a mezitlábas aszalók is megfelelnek, legfeljebb több odafigyelést kívánnak.

Előzmény: Butabi (20)
Butabi Creative Commons License 2011.08.08 0 0 20

Sziasztok!
Most vettünk egy aszalógépet...túl sok fontos infóval nem gazdagodtunk a használati elolvasásával :-)
Kérdésünk lenne:
Milyen hőfokon és mennyi ideig aszaljuk a gombát (jelen esetben vargánya)? Tapasztalat?

Előre is köszönjük!

sub focus Creative Commons License 2011.05.10 0 0 19

Még nincs tapasztalatom, de van némi gyerekkori emlékem. Igaz eléggé homályosak a technológiát illetően. Nagymamám rendszeresen aszalt szilvát, almát és körtét is.  Mostanában próbáltam összerakni az emlékkockákat, mert az idén én is meg szeretném próbálni.

Előzmény: evass (18)
evass Creative Commons License 2011.01.10 0 0 18

Sziasztok, nekem nincs aszalógépem, viszont engem is érdekel, házi körülmények között hogyan lehet gyümölcsöt aszalni.

Van valakinek tapasztalata ezen a téren?

MrChef Creative Commons License 2009.10.29 0 0 17
Szevasz,

sajnos csak most láttam, hogy válaszoltál nekem, mert nem szoktam nézni a fórumokat.:-(
nekem ma reggel lett kész az első adag saját készítésű jerky-m.
bejelentkezett egy másik jerky-rajongó ember is.
ha gondolod, ide írj: mrchef1980@gmail.com

Üdv!
Előzmény: Boarhunter (16)
Boarhunter Creative Commons License 2009.10.18 0 0 16
Hát az a helyzet, hogy nem sokra. Konkrétan kétszer próbálkoztam, az első esetben túlszárítottam a húst, a másodikban meg egyszerűen csak nem ízlett.
Először nagyon vékony szeleteket vágtam, ehetetlen keményre száradt és nem is gyengült vissza, másodszor inkább "falatkákat" csináltam és lett belőle szarvashús ízű rágógumi. Sajnos nagyon édeskés volt és átütött rajta a szarvasíz, szóval nem ízlett.
Úgyhogy meghoztam a döntést, magyar ember egyen sonkát! :-)))
Egyébként a hús dimenzióit két "gyári" beef jerky alapján állapítottam meg, megpróbáltam kitalálni a késztermékből, milyen lehetett szárítás előtt...
Előzmény: MrChef (15)
MrChef Creative Commons License 2009.10.18 0 0 15
Szevasz! jutottál vmire a beef jerky-vel? én most akarok aszalógépet venni.
Előzmény: Boarhunter (2)
gabbahey Creative Commons License 2008.11.23 0 0 14
Kissé akadozós ez a topic, szerintem maradjunk az újabb verziónál.
Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.22 0 0 13
Itt van,  már megint én próbálom felhozni, de szerintem ebban kevesebb hozzászólás van, mint az újabb aszalós topicban. ..
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.27 0 0 12
Itt az aszalós topic, valaki kereste...
krisztina0726 Creative Commons License 2004.05.18 0 0 11

Hello lord,

Koszi a tippet de auchanban mar talaltam ugyanezt a masinat.

udv.
Krisztina

Előzmény: lord (9)
zsizsa5 Creative Commons License 2004.05.18 0 0 10
Ezt én is megpróbálom!
Előzmény: lord (9)
lord Creative Commons License 2004.05.16 0 0 9
nem nagyon kell keresni :) ők még házhoz is szállítják és 9900 forint az ára. Most kaptunk egy hasonlót ajándékba, holnaptól indulnak a kísérletek.

A használati utasítás szerint forró vízben érdemes előkezelni a sárgabarackot (blansírozás) és akkor pont jó rugalmas lesz. Na majd meglátjuk.

Előzmény: krisztina0726 (7)
petike23 Creative Commons License 2004.04.15 0 0 8
Helló Boar,

köszi az infót !
Úgy gondolom (gondolnám), hogy az egyenletes meleg, és a légáramlat a fontos..
Ha valami barnul, az szárítás előtt citromleves/c-vitaminos bemártással megelőzhető..

Az aszalt sárgadinnye (cukrozatlan!!), és meggy nagyon finom.. igazából ezekre vonatkozna főleg a project.. :)

Üdv: Petike23

krisztina0726 Creative Commons License 2004.04.15 0 0 7
Szia Boarhunter,

Elore is koszi. Meg ev elejen keresgeltem a masinat akkor nem talaltam most meg epitkezek ugyhogy most nincs sok idom keresni.

Udv.
Krisztina

Előzmény: Boarhunter (4)
maci124 Creative Commons License 2004.04.14 0 0 6
Bocs!
Rosszul linkeltem, nekem a snackmaker van, nem az FD1000.
Előzmény: maci124 (5)
maci124 Creative Commons License 2004.04.14 0 0 5
Haliho!
Nekem ez van.
Tok jo, mondana a lanyom.

Boarhunter Creative Commons License 2004.04.14 0 0 4
Hali Krisz!
Sajnos nem emléxem, talán elektromarkt, már megvan vagy öt éve.Talán tizenezer forint lehetett, de ez sem tuti. Majd körülnézek, de szerintem egyszerűen csak nem volt szerencséd vagy szezonszerűen árusítják, mert amúgy hirdetésekben is meg boltokban is találkoztam már vele.
Üdv!
Boar
Ja, úgy hívják hogy "Hauser Deluxe food dehydrator with fan". Hogy mitől "deluxe", azt nemtom :-)
Előzmény: krisztina0726 (3)
krisztina0726 Creative Commons License 2004.04.14 0 0 3
Szia Boarhunter,

Megirnad lecci, hogy hol vetted az masinadat es mennyiert mert en is kerestem es sehol nem talaltam.

Koszi
KRisztina

Előzmény: Boarhunter (2)
Boarhunter Creative Commons License 2004.04.14 0 0 2
Hali Peter!
Nekünk van valami noname (Hauser?)aszalógépünk.
Gombát szárítani nagyon király. Narancskarikákat is szoktam dekorációs és rágcsa célokra. Nyáron körtét és szivát aszalunk benne, az is finom, viszont a sárgabarackot nem tudom olyanra aszalni, mint a bolti. Van annak valami trükkje, hogy olyan puha marad és mégsem megy tönkre.
Amit ki akarok próbálni benne, az a beef jerky, már begyűjtöttem egy csomó receptet.
Szerintem a gáztűzhely nem jó, nem tudod azt a légáramot biztosítani.
Amíg nem volt aszalónk, egy léckeretre feszített szúnyoghálón aszaltunk körtét, az is jó volt, és a darazsak is nagyon örültek neki.
Üdv!
Boar
Előzmény: petike23 (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!