Tanácsot szeretnék kérni. Van sok archivált képem. Van közte sok olyan, amit javítani kéne. (kontraszt, szín, stb) Állítólag létezik olyan (ingyenes) program., amellyel javítani lehet. XP-s számítógépem van. Valami egyszerűbb és könnyen megtanulható javító programot kérek. Előre is köszönöm a segítséget.
Ha érdekel az esküvő fotózás és nem csak egy papírt szeretnél, hanem gyakorlati tudást, ajánlom figyelmedbe az UGEF-et (Új generációs esküvői fotós képzés): http://www.fotoskepzes.hu
Igaz, hogy nem vártam választ a kérdésemre (ezért írtam, hogy költői), de ha már reagáltál: az elképzelésedet nagyon furcsának és főleg kivitelezhetetlennek tartom!
Kötök egy szerződést az állammal és ha nem találok munkát, mint például ügyvéd, mert az összes ilyen állást már betöltötték (amiről sem az állam nem tehet, sem én), hanem csak éjszakai árufeltöltőként egy hipermarketben kapok melót (hogy eltartsam a családomat), akkor még ráadásul vissza kell fizetnem egy rakás pénzt az államnak? Ezt komolyan gondolod? És ezt ki ellenőrzi (mármint, hogy nem találtam állást)? Nekem kell bejelentenem? És ez meddig érvényes a diploma után? 5 évig? 10-ig? Ezek szerint ezután _csak_ jogi pályán helyezkedhetek el? Őrültség.
Nem értem, ezt miért hoztad elő, de részemről itt lezártam a párbeszédet. Köszi az észrevételedet! ;)
"Egyébként, ha valaki elvégzett egy iskolát és az élet úgy hozta, hogy másból él meg, mint amit ott tanult, akkor szerinted vissza kéne fizetnie az oktatás költségeit? "
Igen! Talán felértékelődne a diploma. Ha jól tudom vannak erre irányuló elképzelések, szerződést kell majd kötnie a diáknak (az állammal?) a tanulmányai megkezdése előtt.
Örülök, hogy egy újabb ismeretlen "kritikusba" botlottam! Esetleg belegondolhatnál kicsit, vagy kérdezhetnél, mielőtt ítélkezel. Villamosmérnöki szakon végeztem, a diplomamunkám egy rádiós fényképezőgép-távvezérlő volt (már akkor is fotóztam). Egyébként is nagyon sok hasznát veszem az akkor tanultaknak, mivel ma már _digitális_ fényképezőgépeket használnak a fotósok.
Egyébként, ha valaki elvégzett egy iskolát és az élet úgy hozta, hogy másból él meg, mint amit ott tanult, akkor szerinted vissza kéne fizetnie az oktatás költségeit? Költői kérdés.
Fotosulit, fotótanfolyamot inditok a Képesitö Mühelyben ahol szeretettel várlak. Amennyiben téged nem érint, nem érdekel, de tudsz olyanokat akiket érdekelhet, kérlek küld tovább az alábbi linkeket.
Ezen a linken találod az ismertető oldalt: www.kepmuhely.hu/oktatas
Ide feltettem két videot, amivel szeretném felkelteni az érdeklődésedet:
Én ismerek olyan fotóst (magyar), aki nem végzett semmiféle iskolát, mégis szép fotós karriert futott be. Igaz, ma már nem fotózásból él meg - már ha helyesek az információim.
De ha valaki mégis tanulni akar fotózást, akkor jöjjön a Fotósképzőbe! ;)
Például az augusztusi Modellfotó workshop kiváló alkalom némi szakmai titok, fogás, tipp és trükk megtanulására! Részletek itt találhatók!
Olyan topicot tudtok ajánlani, ahol az olcsó, párszázezres gyorstalpaló tanfolyamokat elvégzett, hihetetlen karriert befutott fotósok sikertörténeteit lehet olvasni?
A stúdiófotózás alapjai, világítástan, eszközhasználat (stúdióvakuk, fényformálók, fénymérő, derítés, stb.), modell-, portré, tárgyfotózás, stb., a most induló Alkalmazott fotográfus képzésünkön. Még lehet jelentkezni, további info itt.
Portré fotózás után érdeklődőknek jelezném, hogy magánórák keretén belül lehetőséget nyújtok a tanulásra. Ízelítő a legutóbbi órákból: link Bővebb információért keressetek bátran emailben
kezdő (ha most vettél DSLR-t) és haladó (főleg stúdiótechnika: világítás, modell- tárgy-, portréfotózás, sok gyakorlattal, modellekkel, stb.) tanfolyamok indulnak a Fotósképzőben!