Az üresség a semmiben, mint eszköz a teljesség felé.
Aki nem hiszi el magáról, hogy tud újat hallani, az ne jöjjön!
Aki ismeri a képességeit, az maradjon távol!
és azt is gondolja meg, hogy valóban óhajt-e
szórakozva tanulni
és kikelni sorsa melegágyából.
Jola Sigmond, a svédországi Mensa klub volt elnöke, a magyarországi klub megalapításának hatékony segítõje, akit Skandinávia legintelligensebb emberének tartanak: kutatási területe átfogja a kreativitást, a rejtett képességek felszínre hozását, a kreatív gondolkodás fejlesztését és a cég- ill. vállalattudat kialakítását. Tesztkonstruktõr: tesztjei többek között az intelligenciát, a kreativitást, a tehetség dimenzióit, a kulturális különbözõségek tudatosítását mérik és ezeknek a képességeknek a gyakorlatban való sikeres fejlesztését szolgálják. 2004-ben jelent megVisual IQ Tests c.könyve.
Az elõadás ideje, helye:
2005.május 18. – 18 h 30
/a késve érkezõk zárt ajtót találnak! /
Két Hollós Könyvesbolt-1081, Budapest Kenyérmezõ u. 3/a
Belépõ:1001.-Ft
Az elõzetes bejelentkezést elõnyben részesítjük (de ez nem jogosít fel késésre):
Jelentkezési határidõ: május 12.
Megközelíthetõség: piros Metróval a Keleti pályaudvarig, a 7, 7/a busszal a Rákóczi úton a Berzsenyi utcáig. A bolt elõtt ingyenes, kamerával figyelt parkoló a gépkocsival érkezõknek.
Megközelíthetõség: piros Metróval a Keleti pályaudvarig, a 7, 7/a busszal a Rákóczi úton a Berzsenyi utcáig. A bolt elõtt ingyenes, kamerával figyelt parkoló a gépkocsival érkezõknek.
Egy bizonyos ázsiai mese egy nagyon gazdag mágusról szól, akinek sok birkája volt. Ez a mágus nagyon fösvény volt. Nem akart juhászokat felvenni, és kerítést sem akart felállítani a földje körül, ahol a birkák legelésztek. Ennek következtében a birkák gyakran betévedtek az erdőbe, szakadékokba estek, elvesztek és főleg elmenekültek, mert tudták, hogy a mágus a húsukat és a bőrüket akarta, és ez nem tetszett nekik.
A mágus végre talált egy megoldást: meghipnotizálta a birkákat, és először azt sugalmazta nekik, hogy halhatatlanok, és semmi bajuk nem fog történni, amikor megnyúzzák őket, ellenkezőleg ez nagyon jó, még kellemes is lesz; azután azt sugalmazta nekik, hogy ő egy jó gazda, aki annyira szereti a nyáját, hogy képes érte akármit megtenni; harmadszor azt sugalmazta, hogy akármi történik is velük, nem most fog történni, legalábbis nem a mai napon, tehát emiatt nem kell nyugtalankodniuk. Azután azt sugalmazta, hogy nem is birkák, hanem egyesek oroszlánok, mások sasok, a többiek pedig emberek vagy mágusok.
Ezzel minden gondja és baja megszűnt a birkákkal, azok többé soha nem szaladtak el, hanem csendesen megvárták azt a percet, amikor a mágus húsukat, bőrüket vette.
Ez a mese nagyon jól illusztrálja az ember helyzetét.
Ezen a helyzeten próbálunk változtatni.
Persze, előbb fel kell ismerni, mit jelent ez a hipnózis, amiben az ember tengődik.
Talán azért, mert nem vagyunk eléggé tudatosak a valódi élet felől. Csak ritkán gondolunk arra, hogy az ember tehát mi magunk személyesen Isten szakaszai, tökéletes ötletei vagyunk önmagáról kivitelezésben, azzal a feladattal, hogy kifejezésre hozzuk a számunkra elrendelt tökéletes isteni ötletet.
Az ímmel-ámmal „technikája” csak látszólag könnyebb, a valóság az, hogy mihelyt elhatározzuk, hogy továbbá úgy élünk, ahogyan Mennyei Atyánk akarja, hogy éljünk, szinte minden nehézség eltűnik, minden oldalról segítséget kapunk.
Egy nehézség azonban mégis van, ez az, hogy gondoskodnunk kell arról, hogy se gondolataink, se érzelmeink, se tetteink ne ellenkezzenek ezzel az elhatározással.
"Egészen természetes az örök élõlény számára, hogy kényelmetlenül érezze magát az ideiglenes anyagi világban. Örök lévén, a megtévesztett én egészen természetesen rendkívül kétségbeesik a halál kilátására. Mivel az én tévesen a fizikai testtel azonosul, nem ismeri örök, lelki azonosságát; a halál gondolatának abnormalitását viszont automatikusan érzi. A népszerû pszichológusok biztosítékai ellenére, hogy "a halál az életnek csak a másik része", az én még mindig nagy belsõ konfliktust tapasztal, ha a nemlétezésre gondol. Sõt, fel se tudj fogni, mi lehet a nemlétezés, hiszen a létezés az igazi lényege. A pszichiáterek annyit prédikálhatnak arról, amennyit akarnak, hogy a halál "csak az élet-érem másik oldala", ennek nem lesz igazi hatása arra, ahogyan az én a halál kilátására reagál. Az én iszonyodik a halál gondolatától, mert számára halál annyira idegen. Az én valójában sohasem halhat meg, de bolonddá lehet tenni, el lehet vele hitetni, hogy meghalhat. A probléma nem a halál, a halál természetes. A probléma a tudatlanság, illúzió. Más szavakkal, a halál az, amikor tönkremegy az az anyagi jármû, amelyet az én ideiglenesen használ. Nem nagy ügy. Akkor van probléma, amikor az én azonosul azzal a jármûvel, és azt kezdi gondolni, "Én megyek tönkre. Én fogok meghalni!" Az a gondolat, hogy a halál csak "az élet-érem másik oldala", teljes ostobaság. A halál nem az élet aspektusa. Az élet nem hal meg. Az élet örökre élet. Az én örök életrészecske. Mindegyik életrészecske, mindegyik szellemi lélek örök, születetlen, halhatatlan. A halál meg sem érintheti ezt az életrészecskét. Ezért, míg el kell fogadnunk, hogy a halál az anyagi test természetes vége, nem kell abban az illúzióban lennünk, hogy mi az anyagi test vagyunk, hogy nekünk kell meghalnunk. Valójában a tudatlanságot hirdetik azok, akik azt a gondolatot hirdetik, hogy a személy a test születésével vagy fogamzásával kezdõdik, létezik egy rövid ideig, küzd a fennmaradásért, aztán, a test felbomlásakor, megszûnik létezni. Ebbõl a tudatlanságból fakad a céltalanság érzése, amelytõl olyan sok ember szenved a modern társadalomban. Végül is, mi lehet az élet jelentése és célja, ha valaki csak egy pillanatig létezik, aztán elsepri a halál? A megvilágosult személy nem fogadja el ezt az ostobaságot "
Megkérdezhetjük, hogy ha ÉLNI könnyebb, miért nem ÉLÜNK inkább?
Egy lehetséges magyarázat, hogy az ímmel-ámmal "technikája" könnyebb, viszont sokkal rengeteg nehézséggel jár, míg ÉLNI nagyon nehéz, viszont paradicsomi.
Nekem pedig - ugyancsak tapasztalataim alapján - éppen az a gyanúm, hogy „Isten igazából ÉLNI)” nagyon könnyű lehet, de „csak úgy ímmel-ámmal” élni nagyon nehéz. Ez utóbbit eléggé ismerem, és bizony úgy tudom, nem olyan könnyű.
A nehézség szerintem megtanulni, hogy hogyan éljünk Isten igazából, de ha már egyszer sikerült megtanulni, mint például autót vezetni úgy gondolom, nagyon könnyű lehet.
pelgrim
Mutass egy olyan lényt, aki egyszerre hisz az örök halálban is, meg az örök Életben? Aztán aki hisz az örök Életben, hogy tud -e ölni, tudatosan kárt tenni magában, másokban, környezetében, vagy valakinek hazudni?
Most küldjetek e wilág oskolába, ahol áldozat nélkül, nincs haszon? Élet, mia?
Ime a biblia János 8:51? Szóval rettegjetek csak, van miért, meg ggitül?
Lehet érezni, a végét járod életednek, már nem küzdesz csak "károgsz" mint a végét járó varnyú. Megetted már kenyered javát és kifelé tartasz erősen az árnyékvilágból, de még utoljára felvered a táj csendjét. Jólteszed, csak így tovább, a sírba üres kézzel és üres fejjel menjen az ember, úgy legalább hagy magamögött valamit.
pontodósan tudom, hogy ha beléptél, ebbe a wilágba, rögtön a testedbe érkezéskor hulla, halot vagy, tehát mikor kilépel, most vagy ezen belül, ezen körön belül, örök halál állapota, hogy most azokkal vagy, akik ennyi, ezt kell szeretni, azokkal e wilág középpontjába kerülsz, akik örökre hátat forditottak az egésznek, ezek E WILÁG ÖRÖK NAGYJAI, na ezek nem fogják megengedni, hogy a dobozbul, kibeszélhessen bárki, s ha ezt megértetted, van egy lehetőséged, hogy az EGÉSZET elfogadd, vagyis, a VILÁG - VILÁGOSSÁGÁT?
na ezért keresem a magyar koponyákat, mert azoknak azonos a koponya kapacitása, pont nem RACCISMUS meg a többi okok miatt, hanem keressük a hellünket, na most van még 1, csak egy kellene, 1másik magyar, akit ugganez érdekel, mert akkor leszeünk 100 -an? 1 fecske + 100 magyar nyálazás?
Csodálkozom, hogy még, nem szóltam hozzá, nem bele, mert elrontani senki játékát nem szabad, sőt, ha lehet mindenki kivánságát hogy elérje, hozzá segiteni? Igen de mondjuk, ha le akarják redukálni a 6+ billió embert, 350 millióra, na ehez hozzá járulunk, hogy dematerizáljuk magunkat is, de hol a névsor, kik maradnak?
Ime mielőtt ide bejöttünk volna, EGY HEGYET kellett megmászni, ami ketté van szelve, most lépcsőkön ereszkedünk le, s itt az érdekessék, mert ténleg, MINDENKI CÉLTUDATTAL - KÜLDETÉSSEL jött fel, vagy le, amit valahogy, nem születéskor veszitünk el, hanem EGY PRIZMÁN jövünk keresztül, amit ugy képzeljünk el, mint a U.S.A. 1 dolláros, felső csucspiramist, egy nagy szemmel? Most megérkezel oda, akikhöz jöttél, s az a kis csoport, itt Szellemi, várnak, s aztán várnak, hogy FELÉBREDJÉK, amit várhatnak?
Maga hogy milyen a FÖLD, de inkább e wilág szellemmi berendezkedése, AZ ÉSZAKI MAGNETUKUS PATKÓN jövünk be, aztán az első, a legmagasabb szinten A FÖLD PEREMÉN, az Irek vannak, aztán az angolok, most az angolok bajnokával meg kell birkódzanod, ha legyőzted, most egy gödröhöz mész, persze én nem az angolokhoz jöttem, DE MOST e wilág, legmélyebb, ha megforditot legmagasabb pontja, az Angol trón? Mikor közelitel a peremhez, most velem le akart szakadni!
Magyarország a legutolsó, legmélyebb állomás? Mielőtt beérkezel a MAGNETUKUS TERÉBE, irtózatos Villám - csattogás - mennydörgés - hörgés, hallattlan elektomos magnetikus zivar van, majd hulla hulla csend, s vagy 80 ember, ennyi az összes aki ébren van, várt rám? Megérkeztem, mit csinálunk? Legelőször is VILÁGOSSÁGOT!!!
Aztán egy másik probléma - ahogy én látom - az "ezoterikusok", "spirituális keresők" stb. között a "Kőmíves Kelemen-szindróma".
Azaz sokan igen nagy hangsúlyt fektetnek a bemenetre: gyakorolnak, meditálnak, programoznak, mantráznak, borulnak, imádkoznak stb. stb. ezerrel, de aztán jön a kisbetűs (hétköznapi) élet, és mindez megy a negatív érzelmek és más energiaszivolák süllyesztőjébe.
Olyan ez, mintha lenne egy zárlatos gépünk, meg egy kis kapacitású aksink, de a gép javítása helyett nagyobb aksit állítanánk be.
Lehet tanulmányozni a gépeket: a kellő "gombok" benyomása megmutatja a default programot, pl az öntelt-gép jellegzetes reakciója: azt hiszi neki szól, ami róla szól. :)
A lényeges dolgokat Csak személyesen lehet átadni, hacsak nincs olyannyira erős m-központ már korábbról, melynek támogatásával felismerhető - sőt a legjobb esetkeben felfogható is - a B-üzenet. Az asztrológia-gyomok benövik a zsenge nyomokat....
...de így legalább lehet trágyázni a malackakival.
a humorérzék és az intelligencia fordított arányban van egymással
Hát komám, akkor vagy beismered, hogy humortalan a beírásod, (ami nem igaz, az ólomvesztesböl alkimiamaszturbálással feltupirozott, fonnyadt evangeliumokat mélán kérődző, előítéletglorifikáló, áv(I/O)slegényen hülyére röhögtem magam) vagy azt, hogy az intelligenciának vagy híjával:)
Látod ide jut az ember, amikor nagyon erőlködik, nagyon le akarja nyomni a másikat, mert fordítva sül el a fegyver, a fagylalt visszanyal:) hehehehehhe
De becsülöm, hogy igyekeztél, törekedtél a maximumra! És nem lehet mindenki tökéletes...:)))
Ab finito pedig, si tacuisses, philosophus mansisses:))) mert quod licet iovi, non licet bovi!
bravo!
íme a sötétzöld árnyakból szedett bogyók dac-zagyvasága:
igénytelenségkompót és a "jóisten-eccerünek-teremtett-szósz"...
a humorérzék és az intelligencia fordított arányban van egymással...buta ember minden szóra feldühödik
nyilván, aki tudja, hogy él és ismeri is a használati utasítást és követi is, annak nem kell tanfolyamra mennie
Minek mennél autóvezetői tanfolyamra ha már van jogositványod??
az ólomvesztesböl alkimiamaszturbálással feltupirozott, fonnyadt evangeliumokat mélán kérődző, előítéletglorifikáló, áv(I/O)slegény mondja a frankót:
aszongya, hogy "szívem, lelkem tiltakozik"...
honnan veszi, hogy van lelke???? akinek van lelke az tud lelkesedni (szükséges feltétel) de ez a talmi itt csak weberségeket és lélektelen acsarkodást produkált
a legsajnálatraméltóbb hozzáállás, mikor az illuziók elhitetik valakivel, hogy <í>ab initio van lelke
"A tanfolyam bárki számára hasznos lehet, aki érzi már, hogy az élet sokkal többet tartogat, mint amit eddig el tudott érni, vagy amit azokkal a módszerekkel elérhet egyáltalán, amikkel eddig próbálkozott"
Vajon mit akarunk elérni? Mire vágyunk még olyan nagyon? Hova rohanunk? Mi lenne, ha csak a magunk természetességével élnénk világunkat, nem túl sokat gondolkodva, erőlködve, küszködve? Hagynánk a dolgokat a természetes medrében folyni? (Vissza a természethez, hurrá, hurrá, hurrá!)
A természeti népek csodálatos összhangban élnek a természettel, az emberi kapcsolatok is harmonikusabbak. Itt az emberek egymásra vannak utalva, és ezért rendkívül összetartók. Ösztönösen jól kezelik a konfliktusokat, és elfogadják a világot olyannak amilyen. Nekik nem kell iskolákban tanulni a pozitív kommunikációt, mint nekünk, városlakóknak. A fejlett országokban a legtöbben a sikerrel, hatalommal, pénzzel, külső adottságokkal azonosítják a boldogságot.
Miért kell önismereti tanfolyamokon kutatnunk, kik vagyunk és miért élünk a világon? Miért van egyre több neurotikus, fóbiás és szenvedélybeteg? Miért uralkodik életünkön a stressz, a frusztráció, a pesszimizmus?
Aki nem rohan, az lemarad. Tanulni kell, a legjobb iskolákban. Kiválóan vizsgázni, nyelveket beszélni. Utazni, világot látni, meghódítani Amerikát és Ázsiát. Szépséget, sikert és önbizalmat sugározni. Gazdag barátot, gyönyörű barátnőt felvonultatni. Szigorúan a trend szerint kell viselkedni, öltözködni és fogyasztani. Habzsolni a legújabb márkákat, legyen az autó, fogkrém vagy joghurt.
Én nem akarok mindennek gondolkodás nélkül bedőlni, mert így nem csak a pénzünket szórjuk szét, de az életüket is elpazaroljuk. Mindenhol a teljesítményorientáltság. A hajsza elkezdődik már kisiskolás korban. A lélek hal el azáltal, hogy elszakadunk a természettől. Az emberek nem törődnek belső dimenziójukkal. Pénzen megvásárolt dolgokkal próbálják betömni a lelkükön tátongó lyukakat. Nem biztos, hogy azok a dolgok az igazán fontosak, amivel nap mint nap teletömik a szemünket és fülünket.
A rohanó, kényszerpályákon mozgó, növekedéskényszeres, ugyanakkor ember- és környezetkárosító hétköznapjaink negatív jeleit naponta tapasztaljuk.
Egy furcsa kérdés, csak magatoknak válaszoljatok:
Tegyük fel, hogy nagyszámú közönség előtt kéne beszédet tartanotok szabad választásotok szerint. Miről beszélnétek?
Nem tudom, mit tartasz érdemleges információnak. Valami papírízű leírást vársz tőlem, amit pár hozzászólással elébb kifogásoltál?
Mi az érdemleges infó, mondjuk a futballról? A szabályok? Vagy egy mérkőzés videófelvétele? A játékosok fényképes életrajza? A felszerelések vagy a kupák gombostűre tűzve, vitrinben?
Elmondanám, hogy még a grundi focicsaták a szomszéd kölykökkel, vagy az iskolai kispályás versenyek sem adnak vissza semmit egy igazi meccs igazi hangulatáról - a pályáról nézve, játékosként.
A tanfolyam bárki számára hasznos lehet, aki érzi már, hogy az élet sokkal többet tartogat, mint amit eddig el tudott érni, vagy amit azokkal a módszerekkel elérhet egyáltalán, amikkel eddig próbálkozott. Aki már ráérzett, hogy addig, amíg ő maga lényegében nem változik, addig hiába próbálkozik bármivel, merthogy őbenne nem engedi továbblépni valami. Ez a valami pedig mindenkinél más és más, ezért nem lehet "fit for all" konfekciómódszerrel megközelíteni.
Hogy nézne ki Arany Viktor Élettanfolyama? Na, pont olyan :-)
Nagyon sokan tartanak "életelv" témában előadást. Önmagában ez nem zavar. Az sem, ha gyakorlati dolgokat, a gyakorlati élet súrlódásmentesebbé tételéhez pénzért oktatnak. Miért ne oktatnának pénzért pénzkereseti, érvényesülési, udvarlási ismereteket.
A szellem irracionális világát racionális gyakorlás, és tanfolyam keretei közé szorítani, materializálni, pénzesíteni, ez ellen szívem lelkem tiltakozik. Ezt a spiritualitás demoralizálásának tekintem.
Ez utóbbit sejtettem-éreztem a hirdetés mögött, de lévén, hogy még mindig nincs érdemleges információ a tanfolyamról, marad a megérzés.
Ok, tudod a jó ügynöknek két alapszabályhoz kell tartania magát. Az első, hogy ne mondj el mindent, amit tudsz... :-))
Nem csodálkozom a szemcsípésen. A legtöbb ember igen érzékenyen reagál, ha megkérdőjelezik életelveit. Még ha nem is kritika valójában, csak ő nézi annak ;-)
Na csak kibújt a szög a zsákból:-) Van ott valami kis trükkös titkolózás...
Egyébként nem tudom miért vagyok berágva a tanfolyamokra. Előszöris általában nem vagyok berágva. Vannak olyan dolgok, amiket nem tanfolyam formájában tartok célszerűnek, vagy illőnek, nem is tudom, hogy fejezzem ki magam.
Egy biztos, a topikindítód egyből csípte a szemem, a válaszod méginkább. Az persze mindig rólunk szól, ami irritál minket, így aztán elolvasom majd mindkettőt, vajon mik voltak a kulcsszavak benne.
Meg van egy titkos okom is arra, hogy nem írom/linkelem be, de azt nem mondhatom el :-)
Amúgy miért vagy berágva a tanfolyamokra?
Erről annyi mondható általánosan, hogy személyre szabott, intenzív, kiscsoportos, egy-egy résztvevő azt érezheti, a többiek csak azért jöttek, hogy neki segítsenek az ő egyéni problémáját megoldani.
Tehát jegyzetet is elég nehéz lenne készíteni hozzá :-)