Na jó, a f*szom tele van. Valaki találja ki. hogy honnan tudom megszerezni a Sullivan's Travels (1941) c. filmet, az az egyetlen ami hiányzik a 250-ből.
("egy helyen" megtaláltam, lenn van belőle 70%, de b*szik továbbmenni, és már nem is fog)
Volt szerencsém Krég és egyéb filmhez nem értő arcok társaságában végignézni a Pókember 2-t.
Csak, hogy a topiknál maradjunk, nem top film. Ez nem a véleményem, nemtudom miért csak engem zavar ha egy film hirtelen átmegy idétlen gyurmafigurák látványvilágába. Atz első ilyen szembetűnő alkalom számomra a Mátrix 2 volt. Akkor nem hittem a szememnek, hogy ilyet be lehet, és be mernek vállalni.
Egyes akciók végén, illetve a spider-man close-up-oknál, ha nem is mindíg "élő embert", de egy jól kivitelezett hús-vér látványt kapunk. Távoli felvételeknél, és egyéb emberileg nem kivitelezhető jeleneteknél, viszont egy ócska nádszál figura ugrál rajzfilm környezetben.
Amikor a trailert néztem teljesen kivoltam bukva Doc Ock-on, hogy majd mennyire szar lesz. Evvel szemben tutin meg volt csinálva végig. A pókkal volt a gond.
A mai ember számára röhejes egy '33-as King Kong vagy pl. a Madarak effect-világa. Hát pedig sajnos ez a röhejes.
Az, hogy az állítólagos nagy Pókember rajongó Sam Raimi az összes létező pókember hagyományt felrúgta, nem volt gond, ez egy film, na bumm.
Részemről mint egy romantikus film egészen kiváló volt, amúgy egy fos.
P.S.: Krég, tényleg Sammy ötlete volt a tépelődés, de csak miután kiolvasta az Amazing Spider-Man #50: Spider-Man No More-t.
A másik film megítélése lényegesen egyszerűbb. To be or not to be (1942) Ernst Lubitsch
Ettől a filmtől tartottam, hogy egy unalmas blődli lesz. Ehhez képest egy rendkívűl humoros és intelligens komédia-szatírát láthattam.
Ja, és akik ismerik és szeretik Robert Stack-et (Rex Kramer :) azok számára kihagyhatatlan élménnyel szolgálhat a film.
filmes szakértő barátommal, hehe, ez rettentő humoros
pók 2: nagyon nagy, akciók nagyon faszák, limonádé annyira nem zavart, mondjuk megvágnám szívem szerint a sok dumát meg okfejtést, a gagyi dilemma meg nem sammy ötlete volt, inkább stant kéne hibáztatni, de v mondjuk nem is, mert képregényben nem volt ennyire limonádé, summárum, fasza film
Újabb top250-es filmet sikerült megnéznem. (kezd ilyen blog jellege lenni a hozzászólásaimnak)
A christmas story (1983)
Rettenetesen nagy fosnak indult, de szerencsére jó kis film kerekedett belőle. Kellemes kis családi vígjáték a karácsony fényében, helyenként igen jó poénokkal.
Már nincs benne a top250-ben, de tegnap bepótoltuk filmes szakértő barátommal Hitchcock Madarak-ját. Szerintem rettenetesen jó film volt, kár, hogy hitch nem tudta az eredeti befejezés ötletét megvalósítani.
az akciók nagyon pengék. doc ock is nagyon penge, van egy evil deades jelenete is, csodáltam is, hogy belefért a PG-13-ba. a szövegei is jobbak, csak keveset szerepel. a filmben minden egyéb kimeríti a felszínes tinidráma fogalmát vagy milyét.
de most képzeld azt el, hogy indy két bevetés között leül azon elmélkedni, hogy vajh a tudomány megér-e ennyi kockázatot: lehet-e így ő szerelmes, hisz a rivális kincsvadászok majd lenyúlják a nőjét, s azzal zsarolják, meg mi lesz a faterral, meg nem taníthat, hisz a diákokat is veszélybe sodorja, meg tök nagy felelőség ugyanabban a ruhában menni mindenhová, hiába cool, egyszerűen csak mindenki tudja majd ő, hogy ő indy, mert kalap és ostor. meg mindent a múzeumnak adunk (újabb könnyes szem), nekünk nem jut semmi sem, pedig nagy a kísértés, hogy eltegyük azt a ritka fémből készült buddha-fejet, s akkor fel tudnánk újítani a házat, meg vehetnénk magunknak új cuccot, hogy ne mindig csak a kalap meg az ostor. hajh, az élet nagy problémái színes szappanbuborékok formájában.
spidey 2? hihi. a sok gyereklelkű amerikai. olyan kis infantilis az a film, s ahogy erőlködik, hogy komolynak hasson, miközben a főszereplő pókgecit lő ki a kezéből és úgy néz ki, mint az ötödik village people!
azért érdekes ez az internet, pont a napokban "hízelegtek" nekem egy másik fórumon:
"Jamamuraszadako... évek óta olvasgatom a nagyképű, dilettáns hozzászólásidat x helyen.
Unalmas már.Próbáld megérteni, hogy Te nem egy rendező vagy, csupán egy filmbuzi.Viselkedj is úgy végre."
itt is kicsordult a könnyem. ő is évek óta olvas. :]
na jó, komolytalanabbra fordítva a szót:
félelem és reszketés: újranézésre szorul, de anno nagyon utáltam, pedig rákészültünk (ha érted, mire gondolok. :)
intacto: ezen mit kell megmagyarázni? remekbe szabott thriller. errőlírtam az új sokkra is. azt is nézed még? :]
sekély sírhant: a wickerman óta nem csináltak ilyen jó horrort a britek. na jó, ezt nem én mondtam, de tény, hogy jól felépítették: megkedveltetik veled a karaktereket, aztán azok szépen, lassan megőrülnek. brrr. fogd a pénzt és kuss.
otthonom idaho: no, ezt is jó rég láttam. gus van santot egyébként rüh... szétba... ki nem áll... nem az én műfajom...
regota olvasom az indexen rovid kritikaid, sot miattad kezdtem olvasni a sokkot. nem a segged akarom nyalni, meglett ferfiemberkent inkabb racsodalkozom a listad lattan arra, amit irasaidban mar felfedezni veletem, a hasonlo izlesre.
van egypar film amit nem lattam, azonban a nagytobbseggel hundred percent egyeterek. azert vannak fajo pontok, s ide varom a magyarazatot :)
felelem es reszeketes las vegasban
intacto
otthonom idaho
sekely sirhant
masik oldalrol viszont eros vallveregetes a kovetkezokert:
12 majom
karacsonyi lidercnyomas
FALLING DOWN
frida
jakob lajtorjaja
Nekem 34 biztos egyezne (mármint jamzalussal) és még vagy 10 becsúszhatna közülük, ez utóbbiak sorsa csak egy alapos listakészítéskor derülne ki. Hozzáteszem, hogy kábé 30%-át nem láttam (vagy csak nem ismertem fel az eredeti címet).
Szombaton az m1-en a Billy Wilder sorozat keretében egy ritkán látható darab: Sunset Blvd. (1950)
A jövő héten az Ajtósi Filmklubban pedig Kurosawa - Yojimbo (a testőr). Aki nem látta mindenképpen nézze meg. (ebből készült az Egy Maréknyi Dollárért)
Igen! Felhaborito, hogy a sznobok miatt nem ervenyesulhetnek az ilyen igenyes filmek! En raszavaztam a Dumb es Dumberre a port.hu-n is (ezt az imdb-t nem is ertem, mi az, hogy imdb? Milyen egy sznob nev ez?). Polgarjogot a fingos vicceknek!