Sziasztok! Segítséget kérek a következőre! Az asztali számítógépemen a NET-et mikrohullámú rendszerrel veszem. Van kint egy rúd antenna szerű ami az adóra néz. Ebből bejön egy kábel, amely egy sárgaréz szerű kör alakú csavaros egységen keresztül kapcsolódik a gépházba. Ez utólag lett beépítve: TP-LINK 54M Wireless PCI Adapter, TL-WN551G. Erről le lett csavarozva a kis fekete antenna, és ennek a helyére csatlakozik az a kábel, mely a kinti rúd antennából érkezik. Kérdés: Ha azt szeretném, hogy az INTERNET-et a lakásban tovább "szétszórja", így egy Laptopon is lehetne netezni, mit kell átalakítanom, bővítenem, fejlesztenem??
Két nap eredménye: Van egy Gigabyte router (GN-BR01G), amihez két gép csatlakozik: az egyik LAN, a másik WiFi. A LAN-ossal nincs semmi gond, viszont a WiFi-s kapcsolatnál folyton változik a net sebessége és erőssége, vagy szétkapcsol. Gondoltam orvosolom a problémát egy új, korszerűbb router-rel. Ki is néztem, meg is vettem, mégpedig egy D-Link DIR-615-öt. Nagy nehezen összehoztam a WiFi-s kapcsolatot Win 7 alatt, mire látom, hogy a jel erőssége semmit sem változott, sőt, rosszabb lett. Gondoltam biztos azért, mert ez a router már n-nes szabványt használ és a hálókártyám (D-Link DWL-G510) pedig csak g-s. Ezért hát vettem ma egy n-nes usb-s hálókártyát. Bedugom, feltelepítem, működik, viszont a jelerősség cseppet sem javult, sőt, még rosszabb lett! Hát, mondom, ilyen nincs. Az ember mindenből olyat vesz, ami stimmel, ami márkás, ami minőségi, de még így se jön össze a dolog, ráadásul ezek mind ide-oda utazásba kerülnek a bolthoz. Viszont most, hogy visszatettem a régi Gigabyte router-t, a kapcsolat jobb mint valaha, nem romlik a jel erőssége és stabil is (legalábbis remélem, hogy így marad). Sőt, már az se számít, hogy a hálókártya előtt, vagy mellett állok éppen, mert a réginél ez is számított... Tehát csak egy új hálókártyára volt szükségem. Viszont most rámaradt az újonnan megvásárolt router, amit szerencsére visszacserélnek más termékre. Pont kéne egy dvd-író, de az meg olcsóbb, mint a router... úgyhogy nem tudom mi lesz. Ezek szerin a mai világba nem olyan könnyű kiépíteni egy jó WiFi hálózatot, pedig "hihetetlen korszerű" cuccokat árulnak a piacon. De hiába. A falak nem vastagak, téglafalakról beszélünk. Ha jól számolom, akkor röptávban két falon kell átmenni a jelnek. Eddig jól. Remélem, továbbra is.
******************************************************************************************************************* Teljesen új, bontatlan csomagolású Linksys WRT-54GL WIFI router eladó. Kitűnő teljesítményű és megbízható. Alternatív firmware cserével teljesítménye hatszorosára növelhető, így tökéletes lefedettséget biztosít régi épületekben is. Külső antennával akár kilométereket is átlőhetünk vele. Érdeklődni: czlaszlo@freemail.hu T: 30/ 271-8228 *******************************************************************************************************************
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy van egy HP 530-as laptopom és sehogyse tudom rávenni hogy működjön rajta az wifi. Az Intelpro set wireless segédprogi azt írja ki hogy nincs telepítve az adapter illesztőprogramja, pedig sztem igen, próbáltam már a Hp oldaláról másikat leszedni, azzal se ment. Nem tudom mit kéne még megpróbálni? Várom a segítségeteket, ötleteket, remélem sikerül megoldani a problémát. Plíízz HELP. Előre is köszönöm!!
Nemrég hallottam a Wi-Fi dologról, gyorsan vettem is két hálókártyát, ami olcsó és finom :) (ASUS 103b PCMCIA, ASUS 130b PCI). Nem nagyon hozzáértve beállitgattam őket és láss csodát egymás melletti szobából simán látta egymást a két gép falon keresztül jó sebességgel. Akár az internetet is meg lehet osztani ha arra a gépre, amin a hozzáférésed van rakol fel egy proxy szervert (pl proxyi). Felbuzdultam a dolgon, és kipróbáltam az internet hozzáférést is, de az már nem sikerült. Igazából nem kellene túl sok mindent beállitani, addig eljutok, hogy az explorer keresi a proxy beállitásokat, de nem találja. Viszont azóta itthon sem tudom a saját hálózatomat felállitani. Nem tudom mi történt, leirást nem nagyon találok, akinek van tapasztalata segitsen, akkor leirom reszletesebben is a problémát és a beállitásokat.
Jó napot!
Lapp-tophoz (höhö) mit kéne vennem, hogy wifi-képes legyek? Csak PCMCIA cuccok vannak, vagy esetleg USB is? Hogyé adják? Tudnátok pár tippet is adni, hogy pontosan mit keressen ez ember?
11 MBit/sec az eleg boven erre a celra. A X-MICRO DSl Wireless router es Access Pointjat ismerem es szerintem nem csak olcso de jo is. A hatotavolsag mar mas kerdes mert nem eleg nagyobb teljesitmenyu Access Point de olyan Wi-Fi kartya is kell.
Ha vastagok a falak es veletlenul vas is van az utban akkor 2 szobanal mar gond lehet de egy szobat minkdenkepp atvisz.
Otthoni kábeles internetemet Wi-fi-vel szeretném
eljuttatni a második egy másik szobában lévő gépemhez.Milyet érdemes venni, hogy jó legyen a sebesség is és a hatótávolság is? Használ valaki ilyet erre a célra?