Keresés

Részletes keresés

unnamed Creative Commons License 2004.04.03 0 0 115
Ő most éppen pihenget... :))))))))))
Előzmény: picibogar (114)
picibogar Creative Commons License 2004.04.03 0 0 114
Csak azért, hogy a topic el ne süllyedjen és ontopic is legyek, ismét szeretnélek megkérdezni, kedves topicindító, hogy konkrétan, a mindennapi életedben megnyilvánulóan milyen hátrány ért téged a magyar kormány Izraelhez való ilyetén hozzáállása miatt?
lolka_bolka Creative Commons License 2004.04.02 0 0 113
OFF
en szeretnelek megkerni ra, hogy a jovoben a hozzaszolasaimra ne reagalj, en sem fogok a tieidre. egy olyan valakivel megvitatni akarmilyen kerdest aki a vilagot jobb ill. baloldalinak latja szamomra teljesen felesleges.
inkabb olvasd el a vezer tegnapi interjujat itt az indexen. a mondanivalod masik fele pedig egyenesen izlestelen volt.
ON

Lolka

Előzmény: originalqszi (112)
originalqszi Creative Commons License 2004.04.01 0 0 112
Tudod, azért ciki magyarral ismerkedni külföldön, mert nem tudhatod, hogy jobboldali e a fószer vagy baloldali!!:(((( Nagyon nem mindegy!!!! A zsidóknál meg az a baj, hogy nem csak egymással, házasodtak, házasodnak:DDDDDDDDDDDDD
Előzmény: lolka_bolka (111)
lolka_bolka Creative Commons License 2004.04.01 0 0 111
Egyebkent az is erdekes, hogy amikor kulfodon jarva a magyar szot meghallva ottani magyarok segitokessze valnak es gyakran pozitivan diszkriminlva segitenek, ez egy pozitiv tulajdonsagkent jelenik meg a magyar tarsadalomban. (lam azert a bajban osszetartunk)

ne haragudj, de te ezt honnan a csudabol veszed ?
a vegtelensegig sorolhatnam a peldakat, hogy mennyire tartunk ossze, mennyire pozitiv az, ha egy magyar magyarral talalkozik kulfoldon.
csak nehany pelda.

colosseum, talalkozunk egy par magyar emberrel. rajuk koszonunk, le se szarnak.

stoppal megyunk barcelonaba, valahol olaszorszagban (pont 24 orat alltunk ahol alltunk) megerkezik a magyar busz. neznek rank, bamulnak, aztan az egyik proli szendviccsel a kezeben odajon, es kerdezoskodik. mondjuk neki mi van, meg is kertuk oket, hogy talan egy darabon elvihetnenek, erre mindegyik hatat forditott.

most voltunk bp-roma-fr.riviera-parizs koruton.
az osszes magyarra ravillogtunk, integettunk, egy nem volt aki viszonozta volna a koszonest.

stb... meg orakig tudnam sorolni az ilyen es ehhez hasonlo elmenyeimet.
a zsidok szerintem pontosan azert tuleloek, mert ennyire osszetartanak, egymassal hazasodnak, es igy tovabb. ez nem bun, sot ez egy nagyon jo tulajdonsag.

Lolka

Előzmény: SirContact (110)
SirContact Creative Commons License 2004.03.31 0 0 110
"Szerintem pont azok miatt a zsidók miatt utálják a valláshoz tartozó összes embert, akikben megvan ez a "kiválasztott nép kiválasztott gyermeke vagyok" mentalitás."
...pont mint ahogyan a magyarokat utaljak az ien csurka-fele vagy rightrulez-fele beszolasok miatt mas orszagokban.
Igazabol pont erre a parhuzamra probaltam felhivni jobboldali gladiator figyelmet.
Ami azt illet reszemrol tokeletesen egyetertek a meglatasoddal. Mindkettovel. Az osszetartasi okokkal is.
Egyebkent az is erdekes, hogy amikor kulfodon jarva a magyar szot meghallva ottani magyarok segitokessze valnak es gyakran pozitivan diszkriminlva segitenek, ez egy pozitiv tulajdonsagkent jelenik meg a magyar tarsadalomban. (lam azert a bajban osszetartunk)
Ugyanakkkor ezt az osszetartast rojak fol a legnagyobb "bun"-kent a zsido diaszporak szamra.
Furcsa vilag ez.

Sir

Előzmény: picibogar (109)
picibogar Creative Commons License 2004.03.30 0 0 109
Szerintem pont azok miatt a zsidók miatt utálják a valláshoz tartozó összes embert, akikben megvan ez a "kiválasztott nép kiválasztott gyermeke vagyok" mentalitás. Miért nincs hazám? Nekem van, bár ez az én értelmezésem. Ha úgy nézzük, hogy ez nem egy vallás, hanem a kiválasztott nép, hát akkor lehet, hogy arra van kiválasztva, hogy minden körülmények között túléljen és a jég hátán is megéljen. Lehet, hogy kell a közös küzdelem ahhoz, hogy egyben maradjon a zsidóság, mert ha nem lenne küzdelem, nem lenne ami összetartja.
Előzmény: lolka_bolka (106)
lolka_bolka Creative Commons License 2004.03.30 0 0 108
ne foglalkozz vele, nezd meg a hozzaszolasait, es rajossz, hogy 0 vitakultura. kar bele a betu.

Lolka

Előzmény: SirContact (107)
SirContact Creative Commons License 2004.03.30 0 0 107
Jo hogy Erdelyt hozod peldanak. Az altalam ismert erdelyi magyaroknak esze agaban sincs magyaraorszagra koltozni.Max penzt keresni. Erdelyben akarnak elni tisztessegesen, felelem nelkul a csaladjukkal. Sajat nyelven tanulni es sajat nyelven megszolalni lp egy birosag elott, ha ugy adodik stb......
Tk Te pont azt tagadod meg egy itteni zsidotol, aki magyaroszagot tekinti a hazajanak, amit szamonkersz a romanoktol, hogy nem adjak meg a magyar kisebbsegnek.
En ott voltam Erdelyben ammikor Csurkanak a populista baromsagai (szepnagymagyarorszag) miatt kellett a hatuk moge nezniuk helyieknek,pedig mar joideje bekeben eltek egymas mellett romanok, magyarok, ciganyok .
Ugyan mit tehet arrol valaki aki itt szuletett, itt el, magyarul beszel es ennek a szarhazi orszagnak fizeti az adojat, hogy a vallasa vagy a szarmazasa pl nem egyezik meg a tobbsegevel?
Az a kettosmerce, amely itt is elobukott a beirasodbol a legnagyobb bun es ostobasaq a mai mo-on amelyet egyaltalan el lehet kovetni egy egyseges nemzet ellen imho. Illetve egy nemzet ellen, amely szeretne egysegesse valni.
Es ha azt gondolod, hogy jogod van eldonteni, hogy ki hol eljen vagy lakjon, akkor nezz utana sajat szarmazasodnak. Az osmagyar "ver" szerint enyhen vagott szemunek es lapos orrunak, valamint alacsonynak kell lenned. Kicsit olyannak, mint ahogyan a mongolok neznek ki most.
Ha nem igy nezel ki, akkor ketsegbe vonom az osmagyar szarmazasodat es a te gondolatmenetedet kovetve csak annyit mondhatok: "Koltozz!!! Ennyihez van jogod."
A mai napot leszamitva ezt a mondatot szinte ugyanezekkel a szavakkal halottam egy roman "uriembertol" a csikszeredai palyaudvar melletti krimoban, amikor magyarul beszelgettek ketten, kozolve,hogy ehhez joguk van.
Semmivel sem vagy kulonb annal a romannal. Pontosan ugy bansz az itteni kisebbeseggel,ahogy a romanok bannak a magyarokkal Erdelyben. Legyel buszke ra.

Sir

Sir

Előzmény: RightRulez (96)
lolka_bolka Creative Commons License 2004.03.30 0 0 106
bakker, nem tudom.
mondjuk kivalasztott nep ?
de akkor hogy a fenebe, hogy nincs hazajuk ?

pont ezert nem szeretik sokan oket, mert nincs nekik, es ugy tartjak az emberek, hogy rajtuk eloskodnek. ami szerintem nem igaz, de valahol ez a gyulolet alapja. en meg mindig azt mondom, hogy ha visszaallitanak a 67 allapotok elotti allapotot, megoldodna a problema, bar meg en magam is azt mondom erre az allitasra, hogy naiv.

Lolka

Előzmény: picibogar (105)
picibogar Creative Commons License 2004.03.29 0 0 105
"Én változatlanul fenntartom, hogy a zsidó az vallás, nem nemzetiség, akkor meg minek külön állam neki? DE Ha egyszer nagyobb erők eldöntötték, hogy ez egy nemzetiség, akkor valahol kell neki egy külön ország. Ez a "meg nem határozás" is problémaforrás. Komolyan mondom, hogy nem lenne szükség Izraelre, ha a zsidókat integrálnák és nem megsemmisíteni akarnák az országban, ahol élnek."

68. hozzászólásom

Azaz vallási alapon nincs. S te hogyan válaszolnál a saját kérdésedre? A zsidó az faj-nemzetiség-nép-vallás-törzs...? Szerinted mi?

Előzmény: lolka_bolka (104)
lolka_bolka Creative Commons License 2004.03.29 0 0 104
tehat akkor egy bizonyos nepcsoportnak van joga vallasi alapon teruletfoglalashoz ?

Lolka

Előzmény: picibogar (103)
picibogar Creative Commons License 2004.03.27 0 0 103
Köszi, ez jólesett:))

Én úgy válaszolnék a kérdésedre, hogy egy vallás. Nekem ez a határozott véleményem.

Előzmény: lolka_bolka (102)
lolka_bolka Creative Commons License 2004.03.27 0 0 102
OFF
picibogar, en nem nagyon lattalak meg itt a polforumon, latom nincs is sok hozzaszolasod, de azt hiszem en szeretni foglak teged. te vagy az elso olyan ember itt, akire szivbol mondhatom, hogy barmilyen velemenykulonbseg lesz koztunk, azt kulturaltan megbeszelhetjuk. ritka hollo az ilyen itt alul a mocsarban, a polforumun, vegre valaki, aki higgadtan reagal, es van valamifele vitakulturaja. na most hogy leszoptalak, jon az erdemi hozzaszolas ;) "Lui, this is a begining of beutiful friendship"
ON

Ez erdekes. lattam egy filmet, meg nem mondom mi volt a cime talan "hitetlen" majd legkozelebb a tekaban megnezem. arrol szolt, hogy volt egy zsido srac, es kicsit meghasonlott onmagaval, ezert skinhead lett. fejbol nyomta a mein kampfot, utotte a zsidokat az utcan, stb...
egy volt osztalytarsa ujsagiro lett, es csinalt vele egy riportot, cikket, hogy valojaban miert is gyuloli a zsidokat. erre a valasz az volt, hogy a zsidokat az emberek zsigerbol gyulolik, mint a patkanyt, stb... - ezzel total nem ertek egyet, nem is ez a lenyeg, az majd most jon-.
tehat tobbek kozt az ervei kozott volt, es ez elgondolkodtatott (ha meg nem is gyozott), hogy nincs nekik hazajuk. nincs nemzetuk. mindenhol ott vannak, es megis sehol. es csak most jutott eszembe, hogy van is valami racio ebben. egy egesz masik hozzaszolast akartam irni, (ugy ertem, ami innentol jonne) de eszembe juttot egy szamomra fontos kerdes. Te mint zsido, hogyan valaszolnal a kerdesemre:
A zsido az egy faj, vagy egy vallas ?

Lolka

Előzmény: picibogar (68)
picibogar Creative Commons License 2004.03.27 0 0 101
Végülis semmit. Én vagyok a hülye, hogy leállok vitatkozni vele, de hát így jártam:)))
Előzmény: Geőcze Zoárd (100)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2004.03.26 0 0 100
Millen érdekes, a robbantók nem csípik a szemét, csak a zsidók. :-))))
De most mondd, egy gyáva antiszemitával több, vagy kevesebb, mit számít?
Előzmény: picibogar (97)
McMahon Creative Commons License 2004.03.26 0 0 99
"holott felnőtt, 21. századi emberek vagyunk"

Ha tényleg ezt gondolnád, akkor nem írnál ekkora baromságokat.

Előzmény: RightRulez (92)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2004.03.26 0 0 98
A topikindítónak üzenem: bizony, ez a mi ügyünk is. Lehet, hogy robban majd bomba itthon is. De a merjünk kicsik lenni még sosem jött be ilyen ügyekben és most sem fog megvédeni.

Arról van szó, hogy Madrid, Izrael, meg az iszlám fundamentalizmus nem helyi, hanem globális ügyek.
Ezekből nem lehet kimaradni. Sőt, már nyakig benne is vagyunk a dologban.

El kell dönteni, hogy melyik oldalra álljunk. Lehet a robbantókéra is, meg a másikra is. Az első esetben biztosan bukik a mutatvány. A másikban egy oldalra kerülsz a zsidókkal, bármilyen fájó is ez neked. De ha télleg szabadon akarsz élni, gyereket nevelni, meg kertészkedni, akkor nem célszerű a robbantók oldalára állni, mert ők nem szeretnék, ha te szabad lennél.

picibogar Creative Commons License 2004.03.26 0 0 97
"Nincs hol élnetek? De van, sőt annyi támogatást kaptatok eddig mint még soha senki.
Fogjátok egy picit be az arcotokat és próbáljatok meg békében élni a saját országotokban."

No igen, de melyik az én országom? A te olvasatodban Magyarország nem az, Izraelhez pedig nincs jogom.

Izraelben nem szeretnék élni, Magyarországot viszont az otthonomnak tekintem. Bár szerinted nem az, mert akkor nem úgy emlegetnél, hogy "ti". Márpedig én itt születtem, itt nőttem fel, ez a hazám.

A világbéke pedig egy merőben idealisztikus elképzelés, zsidók nagyon kevesen vannak a világon, másmilyen vallásúak sokkal többen. Nem csak a Közel-Keleten folynak harcok, de az kétségtelen, hogy ez kapja a legtöbb figyelmet a világtól.

"Mit gondolsz miért jött ki az Eu.ban, hogy a zsidók fenyegetik legjobban a világbékét."
Mert ez a legkényelmesebb álláspont mindenkinek.

Előzmény: RightRulez (96)
RightRulez Creative Commons License 2004.03.26 0 0 96
szépen belecsaptál a lecsóba, könnyű válaszolnom.

Leszögezem engem sem poziziv sem negativ irányban nem érdekelnek azok a zsidók akik normális keretek között, akár Izraelben, akár másik országban élnek. Teljesen természetesnek veszem.
Menjünk tovább.
A zsidóknak ott van Izrael meg az összes többi állam hol jelenleg élnek.
Talán egyszer abba kellene hagyni a szentföldezést meg a véres nacionalizmust, aztán azt mondani ott van Izrael (az eredeti, nem az általatok megszállt területek) aztán élünk békében.
Ennyi.
Ennyihez van jogotok.

Senki nem akar senkit kiirtani. Mindenki békét akar.
Mit gondolsz miért jött ki az Eu.ban, hogy a zsidók fenyegetik legjobban a világbékét.
Mert ez az igazság.

Nincs hol élnetek? De van, sőt annyi támogatást kaptatok eddig mint még soha senki.
Fogjátok egy picit be az arcotokat és próbáljatok meg békében élni a saját országotokban.

Én sem megyek a románok ellen RPG-vel mert valaha Erdély Magyarország volt. Pedig az százszor jobban volt Magyarország és százszor igazságtalanabbul vették el mint a megszállt területeket.

Előzmény: picibogar (93)
picibogar Creative Commons License 2004.03.26 0 0 95
Ja, és még egy, de ezt nem én kérdeztem.

84. hozzászólásHát ez a "nemzet" duma az előzmények után még kevésbé értelmezhető. Nem tudom, én pl. szintén "nemzet" vagyok-e neked, vagy csak egy pár tucat (na jó, százezer) MIÉP-essel és JOBBIK-ossal "alkotsz" egy nemzetet???

Előzmény: RightRulez (90)
Bariq Creative Commons License 2004.03.26 0 0 94
Kedves RR menj, és védd meg azt, amit akarsz. Bár tudom, hogy inkább a földed műveled. Hagyjanak téged békén.. De nem hagynak!!! Hát menj, és harcolj! Halj meg! A nemzetedért! A hazádért! Menj, és harcolj! Bár... Ha jön valaki, és bánt... Te megérted... Így van ez rendjén... Szemet szemért, fogat fogért. Jaj, csak ne az enyém legyen. Ti többiek! Csak így!
picibogar Creative Commons License 2004.03.26 0 0 93
41. hozzászólás: A világbékét veszélyeztetem? Amíg Irak ellen folyt a háború, egy öngyilkos merénylet sem volt. Nem mintha Bush nem lenne Hitler legjobb tanítványa, de ettől ez még tény marad. De ha már itt tartunk, tőled is megkérdezem: a zsidók hová menjenek, hol éljenek? Vagy ki kéne irtani a vallást, hogy írmagja se maradjon?

44. hozzászólás: Te utálsz engem azért, mert tőlem többezer kilométerre ölik egymást olyanok, akiket nem ismerek?

46. hozzászólás: De csak azért irtani valakit, mert zsidó... Nem emlékeztet ez téged valamire?

56. hozzászólás: Engem most arról érdekelne a véleményed, hogy meggyőződésed szerint ki kellene-e irtani az összes zsidót a világbéke érdekében? S megteremtődne-e ez a békés állapot, ha nem lennének zsidók a világon? Mit kellene csinálni a zsidó vallásúakkal? A Déli-sarkra deportálni, mert ott nem zavarnának senkit?

Ennyi elég?

Előzmény: RightRulez (90)
RightRulez Creative Commons License 2004.03.26 0 0 92
Na ezt kiirhatnád a magyar liberálisok transzparensére, igaz nem találnál más nemzet liberálisát aki csatlakozna hozzá.

Szép és sommás és jellemző.

holott felnőtt, 21. századi emberek vagyunk

A morál pedig, mint tudjuk, univerzális. A "nemzeti erkölcs" - erkölcstelenség.

Na ezért vagytok 5%-on.
Máshol is ennyin lennétek.
5% hülye mindenhol van, el kell ismerni.

Előzmény: acontrecourant (91)
acontrecourant Creative Commons License 2004.03.26 0 0 91
Szegénykém, nagyon fiatal lehet még. És keveset tapasztalt. A gondolkodásmódja a horda (na jó, a törzs) tagjáé - holott felnőtt, 21. századi emberek vagyunk. Egyikünk-másikunk számára még a morál is számít.

A morál pedig, mint tudjuk, univerzális. A "nemzeti erkölcs" - erkölcstelenség.

Előzmény: picibogar (87)
RightRulez Creative Commons License 2004.03.26 0 0 90
én egy kérdést sem látok.
Előzmény: picibogar (89)
picibogar Creative Commons License 2004.03.26 0 0 89
Furcsa dolog, hogy pont te hozakodsz elő az érvek hiányával, amikor neked sincs egy sem és csak érzelemből beszélsz. Azt sem értem, hogy miért nem válaszolsz a kérdéseimre, azt meg még kevésbé, hogy miért gondolod, hogy nincsenek érveim, ha elolvastad a hozzászólásaimat.
Előzmény: RightRulez (88)
RightRulez Creative Commons License 2004.03.26 0 0 88
amikor már érvek helyeett a nyelvtan meg a műveltség jön elő ....

Az eredeti mondat úgy hangzik: szégyen az aki rosszra gondol
"Honni soit qui mal y pense"
A térdszalagrend jelmondata.

Egy baj van és ezért nem tettem idézőjelbe,
mint szólás szépen átjött a magyar nyelvbe.

Előzmény: picibogar (85)
picibogar Creative Commons License 2004.03.26 0 0 87
Ezt már én is akartam kérdezni tőle, jó érzés tudni, hogy nem csak engem frusztrál ez az úriember:)) Gondolom neki még a szíve is piros-fehér-zöld.
Előzmény: acontrecourant (84)
RightRulez Creative Commons License 2004.03.26 0 0 86
mellesleg öröm látni, hogy noha véletlenül, de beszaladtál a csőbe és definiáltad magad és társaidat.

Nekem eszembe sem jutott.

Előzmény: acontrecourant (81)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!