Keresés

Részletes keresés

FI69 Creative Commons License 2004.08.30 0 0 20

Üdv mindenki!

Lenne egy kérdésem elsősorban pannonosokhoz, aki tud, kérem segítsen: 

Szeretnék egy új készüléket előfizetéses csomaggal (Pannon 100) vásárolni. Jelenleg kártyás djuice csomaggal rendelkezem. Van arra lehetõség, hogy az új (elõfizus) SIM-et a jelenlegi számommal kapjam meg?
Légyszi válaszoljatok! Elõre is köszönöm!

Akrab Creative Commons License 2004.07.20 0 0 19

Szerintem ez még egyelőre nem "tömegjelenség" és nem okoz hatalmas problémát.

"A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) arról is tájékoztatott, hogy június 25-éig 6041 mobiltelefonszámot vittek új szolgáltatóhoz az előfizetők. ''
Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) 2004 májusi közleménye

MEB Creative Commons License 2004.07.17 0 0 18

Csak T-mobil és Pannon hálózatból megy a kódos módszer!

Vodánál vmi ingyenes számot kell hívni.

Előzmény: Kilroy (17)
Kilroy Creative Commons License 2004.06.15 0 0 17
Nekem is sikertelen. Többféleképpen is próbáltam és egyszer sem hagytam le a #-et. Szal én is kíváncsi lennék, hogy akkor most mi is a helyzet ezzel a kóddal...
Előzmény: Spanci (16)
Spanci Creative Commons License 2004.06.10 0 0 16
Nem lehet, hogy lehagytad a kettőskeresztet? Mert én avval szúrtam el. Utána már sikerült.
Előzmény: pdia (15)
pdia Creative Commons License 2004.06.10 0 0 15
Nekem ez nem műxik. Kipróbáltam, de a válasz: sikertelen.
Előzmény: Törölt nick (3)
Hofeherke Creative Commons License 2004.06.10 0 0 14
Január 1-je óta ismereteim szerint lehetőség van a vezetékes számok hordozására KÖRZETEN BELÜL. Ez annyit jelent, hogy egy adott városban ha több szolgáltató van, akkor kiválaszthatod a Neked leximpatikusabbat és átmehetsz, úgy hogy a számod nem változik. Ha Debrecenből költözöl Nagykanizsára pl. akkor ez nem állja meg a helyét.
Május 1-je óta a mobilok között lehet hordozni (Vodafone, Pannon, T-mobile viszonylatban). Arról, hogy az adott szám hol van jelenleg, minden szolgáltató biztosít egy tudakozót - 1748 - ahol meg tudod kérdezni a hívott szám melyik szolgáltatónál van.
Vezetékes - mobil és mobil - vezetékes hordozás nincs.

Hofe

Előzmény: Vaszilij (13)
Vaszilij Creative Commons License 2004.06.09 0 0 13
Csak mobilszolgáltatók között van lehetőség számhordozásra. Bár én szívem szerint kipróbálnám, hogy bemegyek mondjuk a T-mobilhoz és kérem, hogy vegyék át a Matávos számomat és kódolják is ki a készüléket :)
bendegrúz Creative Commons License 2004.06.09 0 0 12
He, eztet nem én irtam. Most mi a f*sz van itten
Előzmény: bendegrúz (10)
bendegrúz Creative Commons License 2004.06.09 0 0 11
Én is úgy tudom ogy ez nem leheséges.

Xar ez az index, nemenged be irni.

Előzmény: www.arvai.hu (8)
bendegrúz Creative Commons License 2004.06.09 0 0 10
Én bizony nagyon buta vagyok. Tessék felokosítani!
Itt arról van szó, hogy a (mobil!) szolgáltatók közöt szabadon át lehet vinni a hívószámot (tehát a körzetszám is marad.)
Vezetékes szolgáltatók között ennek a kérdésnek nincs értelme. (mármint az eltérő tarifák miatti aggodalomnak.)
Az előfizetői végpont (pl. költözés miatt) áthelyezésének meg végképp semmi köze a topichoz.
Előzmény: eMM (9)
eMM Creative Commons License 2004.06.09 0 0 9
Jajde okos valaki.
Matáv terület meg drótos,mondd ez neked valamit?
Előzmény: www.arvai.hu (8)
www.arvai.hu Creative Commons License 2004.06.09 0 0 8
Tehát, ha volt a matávnál egy 06 1 1234567 számom, azt átvihetem, vihettem má korábban is a pannonra/t-mobilra/vodára úgy, hogy továbbra is 06 1 1234567 marad? Ezt állítod, s ez pedig nem igaz.
Előzmény: eMM (7)
eMM Creative Commons License 2004.06.09 0 0 7
De drótossal is,matáv területről legalábbis régóta.
Előzmény: bendegrúz (6)
bendegrúz Creative Commons License 2004.06.09 0 0 6
dótre nem
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.07 0 0 5
Mindenhonnan viheted a számodat mindenhova.
Előzmény: www.arvai.hu (4)
www.arvai.hu Creative Commons License 2004.06.07 0 0 4
A számhordozhatóság nem csak a mobilszolgáltatók hívószámaira vonatkozik?
Előzmény: rep (-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.07 0 0 3
A számhordozhatóságnak köszönhetően (hivatalosan) 2004.máj.1-től nem biztos hogy az általunk hívott szám egyértelműen elárulja, hogy a hívott fél annál a szolgáltatónál van amire elsőre gondolunk. Tehát egy 06/30-as szám lehet vodafonos egy 06/70-es szám lehet pannonos, stb... Ennél fogva előfordulhat, hogy pl. pannonos ügyfélként pannonos számot tárcsázva hálózaton kívüli percdíjat fizetünk.

Legegyszerűbb ellenőrzési mód (ú.n. USSD kód segítségével) lehetséges.

A mobilodba üsd be az alábbiakat, és egyszerűen ellenőrizheted, hogy melyik szolgáltatónál is van a felhívni kívánt fél.

*126*yyxxxxxxx# (hívásindító gomb)

yy = körzetszám
xxxxxxx = hétjegyű mobilszám

ricae Creative Commons License 2004.06.07 0 0 2
Sziasztok!

Szerintem van egy kis félreértés a számhordozásban, merthogy ha vezetékes számot akarsz hívni, akkor az nem lesz más, mint vezetékes. Abból nemlesz vodás mobilszám, esetleg egy másik vezetékes szolgáltató, ahols zintén nincsenek nagy különbségek az árban.
A mobilcégek mostanság úgy tűnik, kezdik kiküszöbölni ezeket a problémákat, hogy ne kelljen félni a "másmobil-szindromától", folyamatosan jönnek az új egységes tarifák:-) .
Szerintem előbb-utóbb teljesenlényegtelen lesz, ki melyik szolgáltatónál lesz, nagy különbségek nem lesznek az árban. Akinek a voda a szimpi, az megmarad akkor is, ha pár forinttal esetleg többe kerül a telefonálás.....Nem lesz itt nagy mozgás szerintem, ha valaki begőzöl a szolgáltatójának a túlkapásaira, akkor megy a másikhoz, addig amíg ott jól érzi magát.

Kilroy Creative Commons License 2004.03.19 0 0 1
Egyébként szerintem annyira azért nem veszélyes a dolog. Feltételezem, hogy azért ezután is úgy lesz, hogy ha megadom a telefonszámaimat valakinek, akkor azt is megmondom, melyik a mobil és melyik a vezetékes.
Az az eset mondjuk problémás marad, amikor egy ismerős/barát/akárki az egyik mobilszolgáltatóról átvált egy másikra, de azt hiszem, az ebből eredő különbség talán mégse lesz olyan nagyon nagy.
Szal úgy vélem, nem érdemes ennyire túldramatizálni a dolgot.
Kilroy Creative Commons License 2004.03.19 0 0 0
Nem 0 értékű felvetés...
rep Creative Commons License 2004.03.19 0 0 topiknyitó
Szevasztok!

Nem tudom, csak engem zavar egy dolog a számhordozhatósággal kapcsolatban?
Ezentúl, ha felhívunk valakit, fogalmunk sincs róla, hogy mennyit is fognak számlázni a hívásért. Illetve egy zöld szám felhívásával tudakozódhatunk arról, hogy egy szám melyik szolgáltatóhoz tartozik.
Így minden egyes új szám felhívása előtt fel kell hívnunk egy másik számot is, illetve a telefonnoteszünkbe, minden szám mellé a szolgáltatót is fel kell jegyeznünk. Persze, ha biztosra akarunk menni, még az ismert számok minden egyes felhívása előtt is jobb, ha tudakozódunk, mivel a hívott fél bármikor szolgáltatót válthat.
Amennyiben ezt nem tesszük meg, igencsak meglepődhetünk, ha pl. otthonról rendszeresen felhívunk egy vezetékesnek hitt számot, közben a vélt díjnak a hétszeresét számlázzák, mer az valójában mondjuk egy Vodafonos előfizető!

Szerintetek ez a rendszer tényleg az előfizetők érdekeit szolgálja? Csak én vélem úgy, hogy ez egy óriási szívatás lesz nekünk, és a szolgáltatók fognak hatalmasat kaszálni a tévedéseinken?

Szerintetek törvényes, hogy csak ilyen körülményesen tudhatjuk meg, hogy a számunkra nyújtott szolgáltatás nemmyibe is fog kerülni?

Üdv
rep

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!