Tényleg (szerintem főleg mostanában) nehézkes ez a index. :((( És milyen jó lenne, ha javulna...
Viszont a www.netboard.hu kicsit nehezen akar befogadni. Regisztrálni próbáltam, meg is kaptam a mail-t a szükséges kóddal. Arra kattintva kiirta, hogy
Adatbázis hiba
Nem töltötte ki az összes szükséges mezőt
Ugrás a főoldalra
A főoldalon persze semmit sem tudok kezdeni, újra ugyanazt a nevet nem engedi regisztrálni. Ha valahová ennyire gagyi a belépés, akkor nem is biztos, hogy akarok... (Természetesen az elején kellett volna szólnia, hogy valamit nem töltöttem ki.)
Nekem nem ez volt a baj, mert 2 nap múlva
ugyanúgy működött.
Most átmegyek oda és próbálok hozzászólni.
Azóta, hogy a reg már működött, de hozzászólni még nem engedett, talán már eltelt ismét két nap.
Hátha most enged hozzászólni.
A netboard.hu-n nekem semmi problémám nem volt a regisztrációval, egyből ment, simán. Ahogy JFEry is utalt rá, arról lehet szó, hogy egyeseknél a levelezőprogram betördeli az URL-t. Én speciel Outlook Express-t használtam, csak rákattintottam a linkre és egyből aktiválva volt a regisztrációm.
Silannak igaza van!
Az Index, többszöri kérésre sem reagált érdemben!
Évek ota mást nem tud felmutatni, mint a tradicionalitását! Ő a legöregebb! Meg is látszik rajta!
Nem mintha nem szerettem volna, de mostmár elég. Az a kevés új téma, ami tőlem telik a Netboadra megy!
Ezt a hozzászólásomat is vagy fél órányi próbálkozás után tudtam megírni, mert nem volt elérhető a szerver!
Ráadásul mostanában a reggeli, még üzembitos időszak sincs, Karbartatás van! De mit foltozgatnak?
A francnak van DSL, ha úgysem tud gyors lenni?!
Remélem a következő félórában sikar elküldeni azt a pár sort, és nem nyeli be a szerver a 12-dik nekifutás után!
Én most az origót használom és ott is maradok. Amikor müködik, akkor az indexre is vissza vissza járok. Simán lehet két, sőt ennél sokkal több fórumban is írni egyszerre.
Csak jelezni szeretném,hogy az origón már van egy azért eléggé jó alap, mint itt is. Én veszélyesnek és kockázatosnak tartom egy olyan helyre menni, ahol még szinte semmi sem kialakult és bármi lehetséges.
Silan, amit akar az gyakorlatilag megegyezik egy termék piaci bevezetésének a macerájával. Tehát jó sok idő, pénz és energia kellene hozzá, hogy egy totálisan ismeretlen fórumon kialakuljon valami hasonló, vagy sokkal jobb léggkör és látogatottság mint itt.
Meg aztán, amolyan politikai, eszmei vezetők sincsenek itt, hogy valaki kiadja a jelszót és mindenki azt teszi.
Én megértem azokat akik nehezen mennek át. Az ember a szokások rabja. Évtizedekig képes élni borzalmas házasságban, senyvedni rühes munkahelyen, letuszkolni a torkán esténként ugyanazt a szétfűszerezett, hústalan párizsit.
Itt az indexen fejből minimum 50 nick-et föl tudnék sorolni, akiket személy szerint nem ismerek ugyan, de tudom, hogy nagyjából mit várhatok tőle, mi a stílusa, mihez ért (szerinte) nagyon. Az átköltözéskor a gyakori nick ütközések megzavarják ezt a kényelmes állapotot. Mintha a megszokott klub helyett ezentúl egy aluljáróban kellene találkoznunk egymással, de sokan álarcban jönnek el, s egyes idegenek megtévesztésig hasonlítanak ismerőseinkre.
Aztán az ember szívesen visszakeres egyes témákra, olvasgat belőlük, utal rá, fölhoz egyet kettőt az elsüllyedtek közül. Hogy nézne ki az, hogy átpártolva az origóra, egyeseket visszaküldenénk az indexre, hogy ott olvassa el a már jól kivesézett téma hozzászólásait. Vagy talán alkalmazzuk sűrűn a nem túl dicső "kopipésztelést" ?
De a "legfontosabb": hogyan lehetne az origón nullázni?
Azt írja a netboard.hu webmestere, hogy azért nem működik egy-két dolog a fórumban, mert nemrégiben tették fel az új, sebességre optimalizált fórumszoftvert és néhány dolgot még nem írtak át az új rendszerre, de folyamatban van.
Szóval nálam eddig a netboard.hu a nyerő. Sebességre optimalizált fórumszoftver, ez már valami. És meg is látszik. Na ilyen soha nem lesz az indexen, az indexnél a felhasználók szívatására optimalizálták a fórumszoftvert.
Na hát pont ezt próbálom elérni, hogy mindenki jöjjön át valahová máshová. Persze ha egy-két ember átjön, a többi meg továbbra is itt kínlódik, az nem túl jó. De ahogy látom, elég nehezen mozdultok, csak a fanyalgást lehet olvasni mindenkitől. Tényleg itt az indexen akartok tovább szenvedni? Mindenki mazochista itt, vagy mi van?
Ne légy naiv, az index már évek óta totál szar, talán emlékszel a rossz emlékű Internal Server Error-os korszakra, az is évekig tartott és a végén azt se javították meg, most is internal server errorok történnek, csak hibaüzenet helyett azt kapod, hogy az oldal nem elérhető vagy kapsz egy üres oldalt. Az index nem gondolkozik azon, hogy ezen hogyan javíthatna. Nem is értenek hozzá és nem is akarják megcsinálni. Ez már így marad.
A netboard szerintem nagyon jó, igaz, hogy egy-két dolog nem működik rajta, pl. a kedvencek meg a kereső, de szerintem ha piszkáljuk a rendszergazdát egy kicsit, akkor megcsinálja. És eszméletlen gyors, ez a legjobb benne.
Én is beregisztráltam indextcs néven mert a tcs már foglalt volt. Sebességben egetverő különbséget nem tapasztaltam, bár az igaz, hogy hiányos oldal nem jött le. Jó kis reklám ez az origo-nak.
DE:
Szerintem az index akadozásának az lehet az oka, hogy a népszerűsége miatt már túlterhelt. A fórum, ha jól tudom már 5 éves, és ezalatt rengeteg látogatót gyűjtött össze, s ha jól számoltam, közelítőleg 20 millió hozzászólást. Az origó adatait nem ismerem, de gondolom nem ennyire sűrű forgalmú, s ezért gyors - most! De ha pánikszerűen mindenki átmenne, akkor rögtön kiderülne mennyire bírja azt ki amit most az indexnek kell.
Természetesen az indexnek gondolkodnia kell azon, hogy az íly gigantikusra föduzzadt fórumot hogy tudja hatékonyabbá tenni, hogy olyan gyors legyen újra mint kezdetben volt. Különben tényleg egyre többen elpártolnak ettől a mind jobban lelassuló, és döcögőssé vált szórakozóhelytől.
Én még egy ideig biztos maradok, de ha már reklám volt: néha benézek az origóra is (amíg az is le nem lassul).
NETBOARD
Regisztrációkor nekem is ezt írta ki.
Két nap múlva már jó volt neki, pedig nem változtattam semmit.
Aztán a sikeres bejelentkezés után hozzá akartam szólni egy üdvözlés erejéig, URL not found-ot válaszolt.
Ennél még a jelenlegi is használhatóbbnak látszik.