Köszi, nagyon jól éreztük magunkat, csak a hely technikája hagyott maga után némi kívánnivalót...
Jó volt végre élőben hallani a Trinityt. Nagyon összeérett csapat.
Még nem próbáltam az EVB3-t, de már sok jót hallottam róla :) Tényleg bámulatosak ezek a szoft hangszerek, stúdiózásra nagyon kényelmes, bár kicsit érdekes volt a zongorám kalapácsmechanikáján feljátszani a Hammond sávokat :)
Jó, hogy említetted a szóló rövidségét! Sajnos a többiek csak ennyi helyet hagytak nekem :(
Pedig szívesen belejátszottam volna a számba egy Tarkust, vagy Close To The Edge-t... :))
Jobban bizony, kár, hogy a Hammond szóló alig 20 másodperc. :[ Elképesztő, hogy ilyen jól lehet Hammondot "utánozni" szoftból! Én az EVB3-at használom, szerintem jobban szól a B4-nél, de sajnos csak Logic alá van. Te már próbáltad?
Nem. Már megrendeltem a Korgot, de sajnos komplikációk miatt csak májusra lesz itt.
Egyébként van néhány demo mp3-am, amely összehasonlítja az új Korg CX3-t a B4-el és kísértetiesen hasonlít a hangjuk. Bár ez csak azért lehet, mert mindkettő hűen utánozza az eredeti B3 tulajdonságait. A Wish egyébként még tavalyi szám, az Érd El-t pedig most hoztuk össze. Ebben azért jobban érvényesül az orgona, ugye? :))
Hali mindenkinek. Földííí vagyok, a Century gitárosa. Csak szeretnék mindenkit üdvözölni és meköszönni a hozzászólásaitokat! Amúgy én is pont a minap említettem, hogy Laci hangja a magyar számokban hasonlít P. Attiláéhoz, de valójában ez jellegzetes borsodi "tájszólás". :) Főleg az "-e" betűknél fedezhető fel ill. a magasabb hangon történő énekléskor. Ja, Tomi is üdvözöl mindenkit: "sziasztok"...
Az énekesünknek ez az első zenekara, mivel még csak 19 éves, de főleg Dream Theateren nevelkedett. Érdekes, általában népszerűbbek az angol nyelvű szövegek ebben a műfajban. Szerintem ennek több technikai oka is van, pl. hogy az angol szavak általában rövidebbek, + néhány magyar magánhangzó (Ű,Ő).
Egyébként épp most fejeztem be a weboldalunk áttöltését az UltraWebre. Kösz a tippet, Kevin!
Most már 128 kb/s MP3-ak vannak fent.
A Whis című dal nagyon tetszik, zeneileg is és az ének is passzol. A másik két számban az énektémák nekem túlságosan Eddásak, lehet hogy az énekes srác stílusa miatt. Ô honnan jött? Netán valami könnyebb rock zenei vonalról? Nekem az angol ének jobban bejött.
Abban biztos voltam, hogy a csomagolás mindenképpen bűnös a dologban!
A kárpótlás (hm... milyen kár is ért?:-))egyenesen zavarbaejtő, ettől függetlenül is 27-én találkozunk!
Sziti: "Rájöttem", miért szólnak olyan szörnyen a webre feltöltött MP3-ak. Nem értettem igazán, hogy mi a bajod a cinekkel, meg a gitárhangokkal, mivel az eredeti audio nagyon szépen szól. Aztán rájöttem :) Sajnos muszáj volt az MP3-akat 56-64kb/s-ra csomagolni, mert csak így férnek bele a FreeWeb által engedélyezett max. 2Mb-os file-méretbe. Matekolok, hogy hogyan lehetne feltölteni valami izmosabb felbontással őket.
Addig is "kárpótlásul" szeretnélek megajándékozni egy promo CD-vel jövő szombaton, személyesen :)
Először is Kevin, Sziti, nagyon örülök, hogy eljösztök, legalább személyesen is találkozunk!
Sziti, köszi, hogy őszintén leírtad a véleményed!
Hát... sajnos nem a Tom Tom-ban készítettük a számot, de reméljük arra is sor kerül :)
Érdekes, amit az énekes hangszínéről írtál. Már említettem, hogy a zenekar tagjai mind más zenei világból jöttek, ez érdekes dolgokat produkál a zenénkben. Nem akarjuk tudatosan alakítani a stílust, mindenki úgy csinál mindent, ahogy a legjobban tudja, érzi. Szerintem a zenénk csak így lehet őszinte. Pl. ha meghallgatod a gitár- és orgonaszóló alatti basszustémát, az sem kimondottan rock... inkább funky, vagy jazzrock.
Meghallgattam, eső benyomás (és hangsúlyozom: szigorúan magánvélemény!)...
Maga a dal nekem semmi különös, az énekes hangtónusa abszolút stílusidegen... A "mastering" olyan, amilyen, de a cinek és pár gitár-hangszín: jajjj... A legjobban tetsző részek a gitár- és Hammond-szóló.
Köszi, már más is mondta, hogy jó így is a honlap.
(Ahhoz képest, hogy kb. 3 óra alatt pakoltam össze...) Tetszik a kérdésed és igazad is van, más a saját stílusunk, mint a Dream Theater. Nem tudatosan alakítottuk így (szerencsére), csak mindannyiunk "máshonnan jött" zeneileg, ez azt hiszem hallatszik is a dalokon. Egyébként csakis ezért mertem prog rocknak nevezni, mert valahogy ez áll hozzá a legközelebb, szerintem. Nem sok Dream számot játszunk, csak az Another Dayt, a Silent Mant és a Wait For Sleepet, de ezek jól szólnak (centurysan). Nem is fogunk többet, igaz imádjuk a Dreamet, csak annyi saját ötletünk van, hogy inkább azokkal szeretnénk foglalkozni.
Most éppen felvétel alatt van az Érd El c. számra az ének, plusz még egy kicsit bluesos, jazzes, füstös zongora-ének duó. Hétfőre talán kész is lesz, felrakom, amint tudom. Közben készítünk egy új számot is, ami a kőkemény rockot ötvözi a latin zenével. Majd döntsétek el, hogy milyen stílus :)) Koncert is lesz, valamikor május elején, Budán, de még nem tudtuk pontosan egyeztetni. Tegnap játszottunk ugyan pár számot egy kollégiumi bulin a Schönhertzben, nagyon nagy sikerünk volt. Sajnos nem tudtam előre szólni, mert nem sokkal előtte tudtam meg, bocs. :|
szevesz! a honlap ok! nem kell bonyolítani .
kritika helyett inkább csak egy kérdés: Melyik Dream nóta szerepel a repertoárban??? /szerintem nem illene a stílusotokhoz/
Relatív hogy ki mit tekint igényes zenének.
Ha számodra ez nem igényes zene, akkor sincs semmi baj, ez a zene nem neked szól, és senki sem kiváncsi a véleményedre. Arra meg főleg nem, hogy Te oktass ki egy csapatot (akik szabadidejüket, pénzüket és energiájukat nem kímélve dolgoznak azon, hogy az adott stílus kedvelőinek minél jobb zenét tehessenek le az asztalra), hogy mikor oszoljanak fel! Légyszives, hagyd(hagyjátok) ezt abba!
Igazán nem értelek titeket(téged), mi örömet lelitek(ed) abban, hogy olyan zenekarokat fikáztok(ol) le, akik zenéje nektek(ed) nem tetszik.
Ne haragudj, de irtó szánalmas(ak) vagytok(vagy).
Miért gondolod azt hogy mindenkinek a TE izlésednek kell megfelelnie??? Nem gondolod hogy primitív vagy egy muttyot?