Keresés

Részletes keresés

anarchoid Creative Commons License 2004.03.30 0 0 13
szal en nemvoltam kibekulve az alaplapi zsugaval , mignem vettem egy creative 5500-as szettet , most az optikai csatlakozo bekuszik a cuccba es megy rendesen a hang , es nem szol az a kurva speaker ;)

minap kiprobaltam ugy hogy a DTS dekodert kikotottem ;) hat semmi 5.1 hangzas nemvolt ugy...

CREATOR Creative Commons License 2004.03.30 0 0 12
Szerintem az "s"-be van SoundStorm Dolby digital /APU audio processor unit/ami ha nem kap külön hátsó csatornákat /sima sztereo MP3, stb/akkor egyszerüen leképzi, virtuálisat hoz létre. Ugyanakkor a sima NF7-be nincs, csak az egyszerü 5.1-es realtech ami ezt nem tudja.
Előzmény: Osiris77 (11)
Osiris77 Creative Commons License 2004.03.22 0 0 11
A sima Abit NF7 alaplap (nem az NF7-S), miért csak a játékok alatt használja az összes hangfalat (5.1)? Rendszerhangok csak a jobb és a bal hangfalon halhatók és az mp3-ak lejátszásakor is csak ez a 2 hangfal szól. Az NF7-S es alaplapon a gyári driver CD-ről telepített driverekkel az összes hangfal működött akkor is ha mp3 vagy egyéb rendszer hangok szoltak..
-Milyen különbség van a két alaplap között?
-Vennem kell egy hangkártyát ha a zenéimet is 5.1-ben akarom hallgatni?
-Milyen hangkártyát vegyek?
Osiris77 Creative Commons License 2004.03.22 0 0 10
Megtaláltam a utilityt! Ha kell valakinek itt a link: http://download.nvidia.com/downloads/nvswap.zip
Előzmény: CREATOR (8)
Osiris77 Creative Commons License 2004.03.22 0 0 9
Ez elég jól hangzik! Megköszönném ha pontosítanád, hogy mi is ez a cucc.. vagy egy letöltési link sem lenne sértés :) Rajta kéne lenni ennek a utilitynek az NF7-es alaplaphoz kapott driver CD-n?
Előzmény: CREATOR (8)
CREATOR Creative Commons License 2004.03.18 0 0 8
Nem kell a barkács, az Nforce driver-hez is van egy kis progi valami nforce swap utyliti, és ezzel is szoftveresen tudod szabályozni a kimenetet. Én is beállitottam és visszaraktam az eredeti kábelt.
Osiris77 Creative Commons License 2004.03.11 0 0 7
Én ezt a drivert tettem fel:
http://www.drivers.hu/drv_dwnload.php?id=16305

Ehhez a realtek driverhez is tartozik egy vezérlőpult amiben van lehetőség a szoftveres felcserélésre a hangfalpároknak. De az Nforce driver szimpatikusabb ezért lehet, hogy én is a kábelt fogom átkötni. (Mostmár megtartom a cuccot, nem viszem vissza)

Előzmény: CREATOR (6)
CREATOR Creative Commons License 2004.03.09 0 0 6
Osiris77!
"a mélynyomó és a center is fel van cserélve" én pon igy jártam és a kábelt barkácsoltam meg, az Nforce drivert tettem fel és az rakott fel egy Nfoce vezérlőpultot amibe lehet a hangszóró beállitásokat válltoztatni /az alaplap topikba képet is linkeltem/ de hogy a centert és a sub-ot szoftveresen is fel lehet cserélni ilyet nem találtam. Hol van ilyen beállítás?
Osiris77 Creative Commons License 2004.03.06 0 0 5
Tényleg az 5.1-es hangrendszerem van gyárilag rosszul bekötve. A hátsó hangfalak és a mélynyomó csatlakozása fordítva van bekötve + a mélynyomó és a center is fel van cserélve.. az első hibát a csatlakozók felcserélésével a másikat a realtek driverben található util segítségével sikerült softwaresen felcserélni és így javítani.
Most jól szól a rendszer, de azért vissza fogom vinni.. Ahol ezt a hangfalrendszert vettem a multkor egy fejhalgatóval jártam hasonlóan. Mikor visszavittem, kaptam helyette egy használtat amiből szószerint lógott a membrán :(.. -azthiszem ezek a szemétdombról vásárolják a portékájukat. Szóval már előre félek ezzel hány kört kell majd futnom mire kapok egy használhatót...
Üdv
Előzmény: Panzermeyer (4)
Panzermeyer Creative Commons License 2004.03.05 0 0 4
nézz meg egy DVD filmet ami 5.1-s
ekkor biztos kiderül, én felraktam ezt a drivert és a film, a játék és a hangszóróteszt is rendesen megy, lehet hogy tényleg az 5.1-s szettel van gond
Előzmény: Osiris77 (3)
Osiris77 Creative Commons License 2004.03.04 0 0 3
Call Of Duty-ban egyébként jónak tűnik a hang.. csak a két hátsó nem szól, de a hangok jó irányból jönnek, vagyis mintha jól lennének bekötve a hangfalak..
Minek hidjek a hangszórótesztnek vagy a játéknak? persze a játék nem tudom sorround e..
Tud valaki egy jó tesztet arra, hogy a hangzást leteszteljem??
Osiris77 Creative Commons License 2004.03.04 0 0 2
A driverrel nincs probléma, viszont pl. a bal hátsó hangja mikor a tesztet elindítom a mélynomón jön és a többi is összevissza kivéve a jobb és a balelsőket.
Lehet, hogy a Genius SW-5.1 Value hangfalszett szarul van bekötve gyárilag? A feliratok szerint mindent a megfelelő helyre dugtam..
mp3 lejátszáskor a bal és jobbhátsó amúgy sem szól, de van egy wav formátumú teszt hangfile ami minden hangszórót megszólaltat... Játékok közben sem szol a 2 hátsó.. ez normális? Melyik játék használná ki az 5.1-es rendszert?
Előzmény: Panzermeyer (1)
Panzermeyer Creative Commons License 2004.03.04 0 0 1
jajj, ez most ilyen általános téma lett?
ezt a drivert letöltöd, és menni fog:
http://www.drivers.hu/drv_dwnload.php?id=16305
Előzmény: Osiris77 (0)
Osiris77 Creative Commons License 2004.03.04 0 0 0
...pontosítok! Csak a jobb és a bal hangfal szól.
Sőt van hogy a bal lehalkul.
Osiris77 Creative Commons License 2004.03.03 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Az a problémám, hogy az NF7-S ABIT alaplapon integrált NVIDIA(R)nForce(TM)MCP Audio Dolbi chippel megszólaltatott 5.1-es hangfalendszer, jól bekötve, 6 hangszóróra állított konfiggal a hátsó hangfalakat és a mélynyomót nem szólaltatja meg. A két hátsó hangja a centeren és a első hangfalakon hallató.

Van valakinek ötlete vagy tapasztalata a témában?
Előre is kösz a tippeket!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!