Szevasztok! Mencoderrel készített avi lejátszásakor az MPlayer a videoval egy menetben készített *.sub -ot nem játssza le. Az MPlayer/mencoder SuSE 11-en hivatalos csomagból lett telepítve. Ugyanakkor otthon a forrásból feltett MPlayerrel működik a dolog. Parancs: mplayer film.avi -sub szoveg.sub A hibaüzenet: SUB: Could not determine file format Cannot load subtitles: szoveg.sub Valakinek ötlete? Válaszokat előre is köszi!
Ez nem videó de DVD. Arhiválni szeretnék DVD-re és valahogy nem jutok egyről a kettőre. Amit eddig csináltam: betömörítem egy könyvtárba az arhiválandó anyagot, ott keletkezik mondjuk 3 tar fájl. Az egyik 2GB a másik 800MB a harmadik csak kicsike. Megcsinálnám az imaget: # mkisofs -l -J -r -o /tmp/image.iso /home/mentes 0.34% done, estimate finish Fri Sep 3 23:14:01 2004 . . 99.66% done, estimate finish Fri Sep 3 23:17:03 2004 Total translation table size: 0 Total rockridge attributes bytes: 410 Total directory bytes: 0 Path table size(bytes): 10 Max brk space used 21ac4 1474960 extents written (2880 Mb) Látszólag ügyi voltam, DE! Ha kiírom az image.iso-t DVD-re akkor ha felmountol a DVD ezt látom: -r--r--r-- 1 root root 9355250 sze 4 15:05 doksik.tgz -r--r--r-- 1 root root 2074622 sze 4 15:11 etc.tgz -r--r--r-- 1 root root 5466864 sze 4 15:11 home.tgz
Ez már ránézésre is jóval kevesebb adat mint amit felírtam, természetesen hiányoznak az adatok is. Ha felcsatolom az image.iso-t loop eszköznek akkor ugyanez a helyzet. A kérdés: mit rontok el? Köszi előre is a segítséget!
Idézet az Mplayer dokumentációból:
Példák
Az -mf opció magyarázata a manpage-ben található.
DivX4 film létrehozása az aktuális könyvtárban található összes JPEG fileból:
mencoder -mf on:w=800:h=600:fps=25 -ovc divx4 -o kimenet.avi \*.jpg Ugyan itt van az avi összefűzésről is, de létezik avimerge és persze avisplit nevű program is.
Így az mpeg jó volt, de a dvdauthor hibás ifo-t genetrált hozzá, amivel az mplayer nem boldogult. Ezt úgy lehet megoldani, hogy a film elejéből és végéből le kell hagyni 1-1 másodpercet:
Bele; ezek már minden felesleges dologtól mentesek (felirat sincs). Eredetileg gépre szántuk őket, ott Mplayer-rel kitűnően nézhetők is, csak most felmerült az igény a DVD-re.
Sziasztok!
Nekem csak .vob fájlaim vannak. Ezekből mi módon lehetne DVD-t kreálni, már persze olyant, amit az asztali lejátszó is megeszik? (Ha jól gondolom, .ifo fájlt kéne hozzájuk létrehozni.)
Kell hozzá vobcopy, mplayer, mencoder, a transcode csomagból a tcmplex, dvdauthor. Az íráshoz a dvd+rw-tools-5.13.4.7.4 csomagból a growisofs. Kezdésként nézz be az mplayer topic-ba, és ha még nem ment el a kedved az egésztől akkor még kérdezz, ha valami nem tiszta. Az 5.1-es hangot minden további nélkül át lehet tenni az új mpeg-be. A menüt a dvdauthor-ral elvileg lehet csinálni, de elég macerás, én nem próáltam.
Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehetne Linux alatt DVD-Video-t készíteni AVI ill. MPEG fileokból, és hogy hogyan lehetne menüt készíteni hozzá? Megoldható az is, hogy az eleve 5.1-es hanggal kódolt fileok, a DVD-n is 5.1-esek legyenek? Windows alatt erre nagyon jó program a NeroVisionExpress, csak sajnos nem tud 5.1-es hangot generálni, és nem mindegyik videónál működik. Előre is köszönöm a válaszokat.