hi! tudna valaki segíteni?! problémám a következő: skystár2 műholdvevő tunerkártyám pc csere után átkerült új gépbe feltettem mindent és műxik ..DE ,ha néhány napig nem használom akkor csak az utoljára használt holdon levő csatornák jönnek be és mikor szeretném másik holdra fordítani a motoros forgató kijelzi (osd-n) ,hogy megy de a valóságban nem fordul...tehát csak azon a holdon marad ,ha újratelepítem a progit ismét megy ,de hosszabb leállás után ugyanaz a szitu amit előbb eírtam..:((
Megint van egy kis gondom, mert próbáltam most egy videó kártyával újítani.
Mivel asztali videóra szeretném kijátszani pc-ről a már összevágott anyagot, vettem egy
Radeon 9200- es (ATI) kártyát.
A telepítő cd-t is elindítottam és úgy tűnik hogy minden felkerült onnan.
A gép már alaptálcájával is megjelenik a tv-n.
Két gondom van. Túl lapos a videó kép. Alul felül van ill. szokott is lenni egy- egy csík, de nálam ezek
Túlságosan nagyok és lapos, torz lesz tőle a kép. Hol kell beállítanom? A gép – miután eljutok ( beállítások- speciális- megjelenítő eszközök ) –ön keresztül a tv-t megjelenítő fülhöz és erre rákattintok a gép kiírja, hogy végre kell hajtanom a szükséges változtatásokat a lapon, hogy a dolog elinduljon. (???)
A windows média player-en keresztül azonban elindítottam ( teljes képernyős verzióban ) az átmásolást, viszont rettenetesen zajos lett az átírt anyag. Hang ugyan van, de túl sistergős az egész és fel kell hangosítani a tv-t hogy jól lehessen hallani. A hangártyában a zöld lukban van a csatlakozó és így megy át a hang a tv-be.
A videó rész pedig a scard csatlakozó sárga csatlakozóján keresztül jut el a tv-hez.
Én magam sem tudom- mivel nem nagyon értek hozzá-, hogy hogyan lehetett volna érthetőben leírni, remélem azért egy szakavatottabbnak “ lejön “ valami a leírtak alapján. Segítő tanácsaitokat előre is köszönöm. Gábor
Van egy láma kérdésem:
Épp videokártyát akarok venni. Ugye a mostaniak mind 8x-os AGP-vel csatlakozank, de az alaplapomon csak 4x-es AGP van. Egyenlőre azt nem akarom lecserélni ($bizonyos okokból$), majd kb fél-egy év múlva kerül sorra.
Fog-e működni a dolog?
Kétlem, hogy bárki tudna/akarna ilyet csinálni.
Egyrészt honnan szerez hozzá alkatrészt, másrészt egy ilyen felületszerelt kártyát (főleg, ha ic-tokot kellene rajta cserélni, márpedig valószínűleg azt kellene, memóriát, vagy akár GPU-t), nem lehet kisipari módszerekkel megtámadni, mert túl sűrű a rajzolat/lábelrendezése, és a hagyományos forrasztási módszerekkel egy pillanat alatt szétégne.
Nem tud valaki olyan helyet, ahol meg tudnak javítani egy GeForce 3-at (Ti200)? Persze emberi áron... Vagy nem is érdemes? A probléma: a kártya elindul, de függőlegesen besávozza az egészet, a Bios-ban pedig elrontja a karaktereket. Ha valaki otthon meg tudná bütykölni, az is jó, nem garanciális.
Vázatosan
Startmenü>> Beállítások>> Vezérlőpult
Megjelenítés(egy képernyő ikon)>>Beállítások> Speciállis.
Na innen jön a gond, mert innentől hardwerenként és driwerenként(drájveronként) változik :(((
De valami olyasmit keress, hogy twinview. és másodlagos monitornak a TV-t válaszd.
Talán, ha leírnád milyen videó kártyád van tudnánk segíteni.