Keresés

Részletes keresés

zividivi Creative Commons License 2004.02.15 0 0 49
/"...fogd má fel hogy nemszámit a massza ami
körülötted van , te egy egyedülálló egyéniség
vagy, van agyad amit remélem hogy gondolkodásra
használsz. szal válaszd ki ami neked bejön és legyél olyan. ha 2-en kutbaugranak körülötted akkor te is azt teszed, mert "bisztos igazuk van"?...."/

Nem fogom föl, mert nem igaz! Körülöttem pedig nem massza van, hanem sok-sok ember, akiknek a múlt távlatából is az életemet, létemet köszönhetem. Igaz, ehhez az "öntudathoz" bele kellett nevelkednem ebbe a társadalomba és nem kívűlállóként szemlélni. Masszának legfeljebb a Te perspektívádból tűnik. Randóti és az én szemszögömből a Te masszád sok-sok emberből áll, akik egymással sorsközösséget vállaltak. Majd a maláj is fog, néhány generáció múlva, de akkor már ő is közénk tartozik, saját kultúrájával egyetemben.

A kútbaugrás pedig nem ide tartozik. Az a majmolás jelképe. Az enyém meg az összetartozás. Van némi különbség köztük akkor is, ha Te speciel az összes szabadságharcunkat hülyeségnek tartanád. Tudod, a maláj egyelőre nem vett részt egyik eseményben sem. Neki még nem tartozom hálával. Ha majd le is tesz a közösség javára valamit, akkor lesz teljesjogú tagja annak. Követelőzni a legkönnyebb. Jogilag helybenhagyni az ilyen követelőzést pedig zsarnokság.

Előzmény: YaMo (45)
zividivi Creative Commons License 2004.02.15 0 0 48
/"...fogd má fel hogy nemszámit a massza ami
használsz. szal válaszd ki ami neked bejön és legyél olyan. ha 2-en kutbaugranak körülötted akkor te is azt teszed, mert "bisztos igazuk van"?...."/

Nem fogom föl, mert nem igaz! Körülöttem pedig nem massza van, hanem sok-sok ember, akiknek a múlt távlatából is az életemet, létemet köszönhetem. Igaz, ehhez az "öntudathoz" bele kellett nevelkednem ebbe a társadalomba és nem kívűlállóként szemlélni. Masszának legfeljebb a Te perspektívádból tűnik. Randóti és az én szemszögömből a Te masszád sok-sok emberből áll, akik egymással sorsközösséget vállaltak. Majd a maláj is fog, néhány generáció múlva, de akkor már ő is közénk tartozik, saját kultúrájával egyetemben.

A kútbaugrás pedig nem ide tartozik. Az a majmolás jelképe. Az enyém meg az összetartozás. Van némi különbség köztük akkor is, ha Te speciel az összes szabadságharcunkat hülyeségnek tartanád. Tudod, a maláj egyelőre nem vett részt egyik eseményben sem. Neki még nem tartozom hálával. Ha majd le is tesz a közösség javára valamit, akkor lesz teljesjogú tagja annak. Követelőzni a legkönnyebb. Jogilag helybenhagyni az ilyen követelőzést pedig zsarnokság.

Előzmény: YaMo (45)
YaMo Creative Commons License 2004.02.15 0 0 47

"Összeszorított foggal hány "unióba" léptünk már be? És mindegyik megbukott"

talán az a külömség hogy a ruszkikhoz nem önszántunkból
léptünk be. ide meg igen.

azér ránézésre is van némi külömség =D

Előzmény: zividivi (42)
YaMo Creative Commons License 2004.02.15 0 0 46

"Az ilyen politika bukásra van ítélve! "

látod ebben egyetértünk, bush elöször és utojjára volt elnök most.

Előzmény: zividivi (41)
YaMo Creative Commons License 2004.02.15 0 0 45

"Ha Te szt állítod, hogy akkor most mindannyiunknak malájjá kell válnunk, hogy ő is otthonosan érezze magát, akkor Te sem csinálsz mást, mint gyurmázol"

ki mondott ilyet??
fogd má fel hogy nemszámit a massza ami
használsz. szal válaszd ki ami neked bejön és legyél
olyan. ha 2-en kutbaugranak körülötted akkor
te is azt teszed, mert "bisztos igazuk van"?

*mindenki legyen olyan amilyen szeretne lenni*

Előzmény: zividivi (41)
Luby Creative Commons License 2004.02.15 0 0 44
geszthi!
Az idézet nagyon jó érv. Munkát igényel és nem vitatható. Elismerem.
Én is többször leírtam, hogy nem látok más utat Magyarország számára. Az összeszorított fog az akkor állapotokra , az ország , a csatlakozó társak és az Únió állapotára vonatkozott. Azóta több kell, az összeszorított fog egyfajta vállalt kemény kűzdelmet jelentett. Ma már inkább fejhajtás, összetojt nadrág, vagy önfeladás szükségeltetik. Az okokat én abban látom, hogy a többi csatlakozó ország nagyon keményen kiállt nemzeti érdekei mellett, nemzeti politikát valósított meg és igyekezett önérzetesen (összeszorított) fogakkal belépni. Két éve Magyarország a belső problémái miatt, az alkalmatlan államvezetés miatt, a nemzeti politika háttérbeszorulása a megfelelni vágyás javára miatt tényleg csak lehajtott fejjel osonhat be az Únióba. Ez a több évszázados- ügyeletes s@ggnyalás-most bosszulja meg magát.
Mindegy, hogy Berlin, Bécs, Moszkva, Washington, vagy éppen Bukarest, csak minket, a csúnya gyereket fogadjanak el. Hát így nem lehet nemzeti politikát csinálni. Gondold végig: sikerült két év alatt megosztani a határon kívüli magyarokat,
a magyar külügyminiszter ilyen végtelenül megalázó mondatot mond ki ( belpolitikai céllal!):"Merjünk kicsik lenni!"
Nem hasonlíthatjuk magunkat a fejlettebb nyugati polgári demokráciákhoz, hiszen ők mentálisan, és gazdaságilag is folyamatosan fejlődtek, míg mi felszabadultunk és építettük a szocializmust.Viszont a többi kelet-európai ország között megtarthattuk volna a vezető szerepünket, amit még 56' alapján nekünk is szántak. És akkor a csatlakozás időpontjára a megtévesztett és jól átvert választók ismételten hatalomra juttatták az ország elszegényedésével fordított arányosan gazdagodó , verbálisan baloldali koaliciót. Ma véleményem szerint itt tartunk. Ne érvelj azzal, hogy bezzeg a FIDESz, mert én őket sem tartom jónak; csak jobbnak.. Üdv.: Luby, aki Gábor
Luby Creative Commons License 2004.02.15 0 0 43
YaMo!
Csak ürügy volt a szegedi lét Derejk esetében, mert visszaolvasva Ő nem volt olyan nagyon durva. Nincs diszkriminizáció, csak igyekeztem tompítani a tőlem nagyon idegen stílben írtakat.
Ezzel egyíütt Szeged az Szeged. Aki nem élt ott, az nem tudja, hogy milyen az a tanévben, amikor majdnem annyi a diák, mint az összes többi lakos.
Üdv.: Luby, aki Gábor
zividivi Creative Commons License 2004.02.15 0 0 42
/"...össze kell szorítani a fogunkat - és be kell lépni az Európai Unióba." .."/

Összeszorított foggal hány "unióba" léptünk már be? És mindegyik megbukott! Talán éppen azért, mert csak "összeszorított fogakkal" lehetett bennük tartózkodni!

Előzmény: geszthi (40)
zividivi Creative Commons License 2004.02.15 0 0 41
Valószínűnek tartom, hogy azért van nézeteltérés közöttünk, mert én nagyon is akceptálom azt a sokévszázados kisérletezést, amit elődeink tettek annak érdekében, hogy valamiféle összhang kialakuljon az ország lakósai között. Te meg fittyet hánysz az egész eredményre. Én a szokásjogokat és a kultúrát, nyelvet stb., melybe beleszülettem, többre becsülöm, mint egy teljesen más hagyományból idecsöppent maláj. Valószínűleg, saját környezetében ő is ugyanígy lenne az én "különösségemmel". Ha Te szt állítod, hogy akkor most mindannyiunknak malájjá kell válnunk, hogy ő is otthonosan érezze magát, akkor Te sem csinálsz mást, mint gyurmázol. Malájjal, magyarral egyaránt!

Miből gondolod, hogy ez elől "bezárkózhacc a házadba. " ? Ez lenne a nemzeti többség kiközösitése saját felségjogaiból, illetve evvel tkp. rezervátumba kívánsz kényszeríteni. Szerintem valóban ilyesmi folyik ebben az országban, de akkor erről kell beszélni és nem a "világállam előnyeivel" maszatolni.

/"..szerintem az iraki háborúról alkotott vélemények sokszínűsége mutattya hogy az embereknek van véleménye.és ez nem mindig egyezik pl az usa-éval. ..."/

Az embereknek mindenről van véleményük, de nem ez a sokszínűség. Mert ha a hatalom csupán saját véleményét veszi figyelembe, akkor nem beszélhetünk sokszínűségről, legfeljebb hatalmi erőszakról. Az USA pedig Irakkal kapcsolatban pontosan ezt teszi.

Az ilyen politika bukásra van ítélve!

Előzmény: YaMo (37)
geszthi Creative Commons License 2004.02.14 0 0 40
No akkor idezek egy (kihagyom a kinalkozo poent :-))) errol az EU farkok legyunk (...vagy szabadok ?) kerdesrol.

"Mivel szeretnének bejutni az Európai Unióba, nem szabad, hogy Magyarország a kelleténél vagy az önérdeke által megköveteltnél követelődzőbb vagy önzőbb legyen."
2001.11.21

"Az Európai Unióhoz való csatlakozásnak előfeltétele, hogy Magyarország egy olyan országgá váljék, amely alkalmas arra, hogy része legyen az Európai Uniónak. Ezt pedig azok tudják megállapítani rólunk, és azok is fogják megállapítani, akik közé mi be akarunk lépni, vagyis az Európai Uniós tagállamok. Bár van egy kis bizonyítvány jellege az értékelésnek - ami sok embert kicsit talán bánt Magyarországon -, de a magyar miniszterelnök úgy gondolja, hogy ezt le kell nyelni, ezzel most együtt kell élni, össze kell szorítani a fogunkat - és be kell lépni az Európai Unióba."
2001.11.14

Előzmény: Luby (3)
geszthi Creative Commons License 2004.02.14 0 0 39
Fene se erti itt a (jobboldali) emebereket. Az EU biztosos topikban meg azon hoborognek, mert azonos hozzaallast/mercet kovetel az EU-tol.

Persze amikor a vegen ramutattunk a hulyesegeire akkor egybol l;ett a mentoov a magyar nyelv az EP parlamantben... igaz a kutya nem fogja beszelni (mar elnezest) azon a 24 kepviselon kivul, de mar egybol gyalazat hogy fel merte vetni az EU takarekoskodhatna azon a koltsegen, hogy mindent minden nyelvere leforditsanak ha mar ugyis allandoan angolul es franciaul beszel mindenki ott...

YaMo Creative Commons License 2004.02.14 0 0 38
"Ha szegedi vagy ,akkor visszavonok minden negatív dolgot,"

NAA, miez? hogyhogy? csakazér mer szegedi?
DISZKRIMINÁCIÓ!

Előzmény: Luby (36)
YaMo Creative Commons License 2004.02.14 0 0 37

"Hát, ez az! Joga nincs senkinek, mégis sokan iparkodnak megváltoztatni. "

na várj,
rosszul fejesztem ki magam: nincs jogod megváltoztatni
az EGYÉNEK kultúráját. az ország kultúráját
az egyének összeségének kulturája aggya.
tehát ha valakinek épp a malayziai jön be akkor
legyen olyan. ne szólj bele, ez az egyének döntése.

"Kivéve a nagy Globalizátorokat, "

ezt fejcsd ki. nemkötelező TV-t nézni se netezni.
költözz le falura és senki sem fog bántani,
bezárkózhacc a házadba.

"ők nem is akartak bennünket átgyúrmázni egy globális tömegmasszává. "

hol itt a tömegmassza? szerintem az iraki
háborúról alkotott vélemények sokszínűsége
mutattya hogy az embereknek van véleménye.
és ez nem mindig egyezik pl az usa-éval.

Előzmény: zividivi (34)
Luby Creative Commons License 2004.02.14 0 0 36
Derek!
Ha szegedi vagy ,akkor visszavonok minden negatív dolgot, amit veled kapcsolatban írtam valaha is. Nekem az egyik legfontosabb hely az identitásom kialakulásában Szeged. Oda jártam egyetemre . A JATE, az Ady-tér a kis pályával, Móraváros (nagy utcai szerelmeskedések) , a SZEOL pálya. A SZUE és a Sárga. Hajnalonként,mulatozás után a nagyállomáson lángos és cseresznyepálinka.
Na, nagyon of lett így ,de ennyivel tartoztam neked. A Petőfi sugárúton laktam öt évig. Üdv.: Luby, aki Gábor
zividivi Creative Commons License 2004.02.14 0 0 35
Kulturválaszodat ezúton nyugtázom.
Előzmény: Ariel (30)
zividivi Creative Commons License 2004.02.14 0 0 34
/"...SENKINEK NINCS JOGA megváltoztatni, de neked sem!!..."/

Hát, ez az! Joga nincs senkinek, mégis sokan iparkodnak megváltoztatni.

/"...senki sem erőltet rád semmit, ..."/

Kivéve a nagy Globalizátorokat, de ezt valószínűleg Te csak akkor fogod belátni, ha változik a rendszer.

/"...de te a tiszteletben tartás alatt azt érted, hogy mindenki huzzon el aki nem magyar...."/

Oh! Felsőbb tudatom! Erre meg mi a fenéből következtetsz? Jól megvoltunk ezer éven át az összes másnemzetiségivel. Igaz, ők nem is akartak bennünket átgyúrmázni egy globális tömegmasszává.

Előzmény: YaMo (31)
Derek Creative Commons License 2004.02.14 0 0 33
:" Egyébként a koktató, nagyarcú, fafejű stilusotokon csak röhögni tudok. mert előre látom milyen lesz a lila fejetek júniusban.. "

Az enyim nagyon vidam, en pl a Balatonon, a Gyekenyesi tavon es a Tiszan fogok pecazgatni majus ,juniusban es majus 1-en szepen felrakom nagyapam voros kalapacsos emberes szocdem jelvenyet 45-bol es kimegyek az ujszegedi majalisra es megunneplem par regi szocdem elvtarsammal az EU-ba valo belepest par korso sor es marhaperkelt es hasonlok tarsasagaban.Ha kedvem lesz es ugy erzem,hogy megerdemli akkor talan a szegedi polgarmesterrel is lejattolok,ha odaeszi a fene.Aztan atsetalok a oreg szegedi oldalra es talakom Hawkeye-jal a Kati uszohazon es eltoltjuk a nap hatralevo reszet nagyon kellemesen.Kozben lejon a lanyom oda az unokammal meg a fiaim es mi a fene kell meg ennel tobb nekem.Kozben meg a zsinorokat is megaztatjuk a wasserban ,hatha jon valami,sosem lehet tudni.

Előzmény: Luby (32)
Luby Creative Commons License 2004.02.14 0 0 32
Kedves(?) Yamo, Derek, Ariel!
A sárga szarig lenyomtatok a nyavajgásommal együtt. A szövegem kiforgatása, értelmezése tök hülyéket takar. A magabiztos nagyképüségetekkel elmehettek a francba. Vagy fizetett pártcsicskák vagytok, vagy liberális divatmajmok, végső esetben sok volt a borostea.
Nem érdekel a véleményetek, mert NINCS IS!
Nekem nehezemre esett és össze kellett szedni magam, hogy a Ti külvárosi kocsmastílusotokban válaszoljak, de majd ebbe is belejövök. Nagynak, okosnak, ítélőképesnek akartok látszani és közben lőzungokat csiriperltek csak. Ilyen oktalanul pimasz s@ggfej triót még az életemben sem láttam. Egyetlen jó gondolat: inkább az Eu, mint a KGST. Ez legalább igaz. Lehet, hogy a magatok társaságában ti vagytok a megmondóemberek, de az a társaság olyan is lehet..
Miheztartás végett: én is Eu párti vagyok. Egyébként a koktató, nagyarcú, fafejű stilusotokon csak röhögni tudok. mert előre látom milyen lesz a lila fejetek júniusban..
Luby, aki Gábor
YaMo Creative Commons License 2004.02.14 0 0 31

"és főleg ne akarja se megváltoztatni a saját kultúrájára"

miről beszélsz ember? SENKINEK NINCS JOGA megváltoztatni, de neked sem!!
senki sem erőltet rád semmit, de te a tiszteletben
tartás alatt azt érted, hogy mindenki huzzon el aki nem magyar. és ez baj.

Előzmény: zividivi (29)
Ariel Creative Commons License 2004.02.14 0 0 30
zidividi!

majd ha az olyan seggfejek mint te, a kutyatok utan a szart felpucoljatok, na akkor lesz itt europa. es ez nem a fopolgarmestertol fugg, hanem toled, mert nem o szaratja a kutyajat a flaszterra hanem ti!

Előzmény: zividivi (18)
zividivi Creative Commons License 2004.02.14 0 0 29
/"...mindenki olyan kutúrához tartozik amilyenhez akar,.."/

Így igaz! Főleg, ha tud valamelyik kultúrához igazodni.

/".. vagy te direkt asztakarod hogy magyarországon KÖTELEZŐ legyen
a magyar kultúra? diktatúrát akarsz? .."/

Igen! Legalább anyira, hogy aki a magyarok hazájában él, az ismerje is a lakosság kultúráját, és főleg ne akarja se megváltoztatni a saját kultúrájára, se negligálni az egészet. Mert az már megszállásnak számítana ugyebár. A hagyományörzés meg nem diktatúra, hanem az utókor kötelezettsége. Lakosságcsere esetén persze másként történnek a dolgok, de akkor arról kellene beszélni, nem a piacgazdaságról, demokráciáról, meg holmi toleranciáról.

Előzmény: YaMo (25)
zividivi Creative Commons License 2004.02.14 0 0 28
/"...Ket eset van vagy rohogok a nepnemzeti nyavajgason, vagy sirok a hulyesegeden,..."/

Itt a baj! Bőgatya és kolbász lenne szerinted a nemzet! Akkor azt sem tudod, mit utálsz annyira!

Nevetésed és sírásod egyaránt tudatlanságodat árulja el.

Előzmény: Derek (23)
Derek Creative Commons License 2004.02.14 0 0 27
"nektek ez az agyrémetek. ki kéri hogy bármiről is
mongyál le? aszt csinálsz amit akarsz..."

Eppen ez a baj,hogy nem tudja,hogy mit csinaljon,neki kell egy vezer,egy pap,saman, egy langoszlop aki megmondja ,hogy mint csinaljon es mi a helyes es kovetendo.
Egyszeruen zavarja a szabadsag.De nemcsak a sajatja,azzal csak egyszeruen nem tud mit kezdeni, a masoke meg jobban.,mert azt meg irigyli.Egyszeruen frusztraljak az ilyen alakokat azok akik nem csordaszellemuek.

Előzmény: YaMo (25)
YaMo Creative Commons License 2004.02.14 0 0 26

"nagyon szabad és nagyon " önmegvalósító" embereken"

zavar hogy szabadok?
pl ékoreá-ban nincs "külföldi behatás". ezt akarod?

Előzmény: Luby (22)
YaMo Creative Commons License 2004.02.14 0 0 25

"A bőgatyáról, meg a fütyülős barackról nem lenne nehéz lemondanom,"

nektek ez az agyrémetek. ki kéri hogy bármiről is
mongyál le? aszt csinálsz amit akarsz...

mindenki olyan kutúrához tartozik amilyenhez akar,
senki sem erőltet rád semmit. vagy te direkt
asztakarod hogy magyarországon KÖTELEZŐ legyen
a magyar kultúra? diktatúrát akarsz?

Derek Creative Commons License 2004.02.14 0 0 24
Ja es en itt a kozmopolita USA-ban is ma gyulai kolbaszos tojasrantottat vagtam be reggelire es nem muzlit.Es utana egy nagy pohar boros teat.Ahogy otthon is szoktam szombatonkent.
Előzmény: Derek (23)
Derek Creative Commons License 2004.02.14 0 0 23
:"Derek!
A Te szinteden méreten aluli viccet csinálni ebből a dologból"

Mert maskepp nem lehet reagalni a siramaidra.Ket eset van vagy rohogok a nepnemzeti nyavajgason, vagy sirok a hulyesegeden,En inkabb az elobbit valasztom, bar tenyleg siralmas vagy.
Mondj egy olyan magyar kulturalis erteket amit veszelyeztet az EU?
ja hogy eloirjak zt hogy tisztak legyenek a husipari uzemek? az meg miert baj.Attol te meg csinalhatsz otthon szalldogalo legyek kozott disznosajtot a pocegodor mellett a tanyadon,ki a francot izgat ha te eszed meg es nem akarod eladni a boltban.
Ja es inkabb utolsonak az EU-ba ,mint elsonek a KGST-eben.

Luby Creative Commons License 2004.02.14 0 0 22
Derek!
A Te szinteden méreten aluli viccet csinálni ebből a dologból. Olvasd el, amire válaszoltam.
A bőgatyáról, meg a fütyülős barackról nem lenne nehéz lemondanom, de nem hiszem, hogy neked ez a nemzeti kultura.. Bár, a bőgatya sem röhejesebb, mint amilyen szereréleket látok az utcán nagyon szabad és nagyon " önmegvalósító" embereken.Egyszóval, ne csak az utolsó írást olvasd, hanem azt is, amire válaszolnak. Luby, aki Gábor
Derek Creative Commons License 2004.02.14 0 0 21
" vagy fontosnak tartod most a csatlakozás alkalmából a népi-nemzeti szokások, hagyományok, a nyelv, a kultura, az izlés és érzelmi sajátságok megőrzését?"

Luby aki egyben Gabor is.! Senki nem fogja megakadalyozni,hogy te maj 1 utan is bogatyaban jarj, es futyulos barack-kal oblogesd a torkodat Listerin helyett reggelente.
Azert husvet hetfon locsolkodni fognak, karacsonykor halat fognak enni a nepek es a mennybol az angyalt es a pasztorok pasztorok Bethlehenben-t fogjak enekelni a Dicsoseg mennyben az istennek tarsasagaban.Majus 1-en a falukban ezutan is fognak majusfat allitani,,ami ugye regebbi szokas,mint a munkasunnep,bucsu is lesz Szent Mihaly napjan Tapen es a marhaporkoltet es a halaszlet is bogracsban fogjak fozni a barati tarsasagok es a tanchazakat sem zarjak be.Meg gondolom a Kossuth es Petofi majus 1 utan is a Rakoczi induloval indit fel ot elott reggel es a Himnusszal zar es amellett elfer meg az oromoda.

a hollandok sem dobtak ki a klumpat es huztak western csizmat es a sajt fesztivaljaikat is ugyanugy megtartjak ahogy a bajorok az oktoberfestet.Csak most nem kell hozza utlevel se ha oda akarsz menni, es egy hollandnak se ha a debreceni viragfesztivalra jonni, vagy a huzatos,nyirkos eghajlat miatt izuletes forgoit kuralni Bukfurdon,vagy Hevizen.

Előzmény: Luby (15)
YaMo Creative Commons License 2004.02.14 0 0 20

na, eszt vártam.

csá

Előzmény: zividivi (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!