Keresés

Részletes keresés

enginer Creative Commons License 2012.12.18 0 0 27
az enyem nem keveri, de a lekvar finom lett.
Előzmény: Gemini (24)
Vajsz Csaba Creative Commons License 2012.08.29 0 0 25

Kedves Lorenna!

Nagyon szépen köszönöm az információt.

Megnézem az ajánlott oldalt (nem ismertem).

Köszönettel: Vajsz Csaba a http://lekvarshop.lapunk.huoldalról.

Előzmény: lorenna (22)
Gemini Creative Commons License 2011.12.28 0 0 24

Kedves Kizsbusz,

Érdekelne, hogy a kenyérsütőben való lekvár programnál a gép kevergeti a trutyit? Rögtön elkezni keverni (ha keveri) vagy csak később?

Nekem van egy (gagyi) kenyérsütőm, amit éppen lekvárt főzni vettem mert unom kevergetni, de egyelőre nem kever, csak melegít. Ezzel sokra nem megyek  :-(

Üdv:

Gemini

Előzmény: KIZSBusz (18)
Ki az a Nick? Creative Commons License 2011.05.30 0 0 23

Sziasztok! Látom, elég ritkák a hozzászólások. Azért, hátha olvassa mégis Valaki.

Engem is érdekelnének kenyérsütős legvárreceptek. Az első lekváromat tavaly főztem, földieperből. Nagyon finom lett.

Dzsemfix 3:1 nevezetű szerrel főztem, a csomagoláson szereplő utasítás szerint. Hibátlan.

Ugyanígy főztem narancslekvárt is. Mi nagyon szeretjük. Főleg jaffa kocka készítésénél használom, de a Párom kanállal eszi csak úgy (mikor nem látom:P).

AFK 2 névre hallgató kenyérsütőgépet vettünk pár hónapja. Vannak vele lekvárreceptek. Ugyanaz a gond velük, mint a géphez tartozó többi recepttel: a hozzávalókat nem grammban adták meg, hanem pl. 3/4 nagy mérőedény liszt, 2 mérőedény víz. A gépet alighasználtan vettük, és a mérőedények nem voltak vele, az első tulajdonos elveszítette.:-/

Akkora tapasztalatom, és annyi fölösleges alapanyagom meg nincs, hogy nekiálljak kísérletezni vele.

Recepteket is szívesen fogadnék, meg azt is, ha valaki esetleg tudja, hány ml-esek a gép mérőedényei.

lorenna Creative Commons License 2011.01.11 0 0 22

Miért nem jelentkezel fel csaba egy portálra, ahol nagyobb hírverést kapsz?

Nézz körül! Ingyenes.http://www.m70.hu/hu/cikk/szaknevsor_informaciok/

Vajsz Csaba Creative Commons License 2010.10.05 0 0 21
Szép jó napot Mindenkinek!
Több éve készítek hagyományos és natúr házi lekvárokat. Cukor és édesítőszer hozzá adása nélkül pl. szilva, alma és körte lekvárt. De készítek vöröshagymából és fokhagymából is lekvárokat. És nagyon finom a konyakos meggy is!!!! A http://lekvarshop.lapunk.hu oldalon találhat mindenki ötleteket és a termékeinkről információkat. Vajsz Csaba Vámosmikola
vaesz Creative Commons License 2010.08.25 0 0 20
Sziasztok!

Most vettem észre, hogy van ez a topik is:D tök jó, nagyon örülök neki:D Szeretnék most először lekvárt főzni a kenyérsütő gépemben, mert kaptam egy csomó-csomó szilvát. Hogy érdemes beletenni? Héjastól? héj nélkül? Van valakinek valami jó szilvalekváros receptje? Szeretek több jó közül is válogatni.
Aki Xilitet rakott a lekvárba, neki nem volt utóíze? Mit érdemesebb, xilitet vagy fruktózt?
malimba Creative Commons License 2009.03.29 0 0 19
Sziasztok!

A mi lekvárunk hagyományos házi lekvár, 30 félét készítünk. a Házilekvár lehet különleges is, mint nálunk egyes ízek, pl dió lekvár, csalán lekvár, fekete berkenye, stb.
Készítünk diabetikus házi lekvárokat, és natúr házilekvárt is, ezek díjnyertes lekvárok.

Olvashattok rólunk most induló honlapunkon a www.hazilekvar.hu-n.
/folyamatosan bővül/

Papp Miklós
Vácrátót
KIZSBusz Creative Commons License 2009.02.01 0 0 18
Én minden nélkül szoktam lekvárt főzni a kenyérsütőben
Összeturmixolom a gyümölcsöt (általában narancsot vagy almát) és simán belepakolom a gépbe. Annyi, hogy a programot 2x egymás után engedem el (1 óra 20 perc egy program nálam). A kapott massza lekvár-szerű de nem édes, inkább picit kesernyés. Én szeretem.
Néha teszek bele egy kis xilitet, hogy édesebb legyen. Miután kiszedem a gépből érdemes hagyni szikkadni, mert frissen túl híg.
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.16 0 0 17
Köszi! 3:1-est vettem, mert szeretjük a sűrűbb lekvárt (pl. hitlerszalonna)
Előzmény: TTAMAS (14)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.16 0 0 16
Megcsináltam az első, sárga-őszibarack lekváromat. Egy hét alatt elfogyott :))))

2 adag sárgabarack + 1 adag őszibarack (összesen 1,25 kiló magozva, pépelve - ha nem szeretitek a gyümihusit benne :P)
1 csomag "váci utcai orvos" dzsemfix 3:1
350 g cukor (fruktózból elég 270-300 g!)
Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.17 0 0 15
Anyukam szokott csinalni citrom es narancs dzsemet. Kenyerrel nem szeretem, csak siman kiskanallal:) A szomszedasszony meg sargadinnye-banan lekvarban profi....
Ez inkabb a bebidesszertekre emlekeztetett:)
Előzmény: Törölt nick (13)
TTAMAS Creative Commons License 2008.05.22 0 0 14

Pektin. A legtöbb gyümölcsben természetesen is jelen van, különösen az éretlen almafélékben van sok.

A Haas Quittin 2:1 készítménye pektint, citromsavat és K-szorbátot (tartósítószer) tartalmaz.

Egy tasak 1250 g gyümölcs + 500 g cukor felhasználásához elég. Létezik 3:1 is, de én a 2:1-et használom.

A legtöbb gyümölcsből lehet minden adalék nélkül is lekvárt készíteni: órákig kevergetve sűrűre (szarrá) főzöd. Ezalatt a természetes cukortartalma koncentrálódik, részben karamelizálódik is. Sötét, kenőcsös anyagot kapsz, hasonlót, mint a szilvalekvár. 

Én a gyorsan készített friss, gyümölcsös ízű lekvárokat szeretem, ehhez viszont kell valamilyen sűrítő- és tartósítószer.

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.22 0 0 13
Egyébként nekem is van a kenyérsütőmhöz két lekvárrecept (narancs- és vegyes-), de ahogy nézem, eléggé "nyugati" színvonalú, tehát fagyasztott alapanyagokat ír, illetve nem tudom, hát narancslekvárt még életemben nem ettem, és nem nagyon vonz :( :D
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.22 0 0 12
Ez az!! Én pontosan ezeket a művackokat akarom kihagyni - de létezik zselatin- és cukormentes lekvár?? :) Azt nagyon szeretném, mert akkor elmondhatom, hogy tényleg egészséges cuccokat eszünk. Egy csomó mindent úgysem tud megtermelni az ember gyereke, tojást, tejterméket, ilyesmit, azt venni kell. De a kenyeret, lekvárt, ilyeneket - főleg ha gépben is megy pikk-pakk! - már szívesebben csinálja magának az ember.
Előzmény: gabbahey (11)
gabbahey Creative Commons License 2008.05.21 0 0 11

Nem akarok okoskodni, de a zselésítő anyagok, meg az édesítőszerek (aszpartám, szacharin, aceszulfam) szintén azok a művacakok, amiket a bolti lekvároknál emlegetsz. Kevés cukorral is lehet bizonyos lekvárokat főzni, pl. szilva, meggy.

Meggylekvárt egyébként már hallottam mézzel is készíteni.

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.21 0 0 10
Ugyan már négy éve lapul a topik, azért felhozom :)
Én is gondoltam, hogy a három éve megvett kenyérsütőmben most már kenyéren és kalácson kívül azt hiszem, lekvárt is csinálnék. Főleg, mert a boltban horribilis áron lehet csak kapni, és mert az tele van művacakkal...
Milyen zselésítő anyagok vannak esetleg a zselatinon kívül? És ki lehet-e valahogy hagyni, vagy csökkentetten használni a cukrot? Lehet-e helyettesíteni fruktózzal vagy édesítővel (ld. diabetikus lekvár)?
Hkoala Creative Commons License 2004.07.08 0 0 9

Az én gépemhez narancs illetve citromdszem recept van. Az arányokat betartva (1 kg gyümölcs, 0,5 kg cukor) málnát főztem. Finom lett, de hígabb, mint a hagyományos módszerrel. 4 üvegnyi lett.

Azt viszont nem értem, minek kell vaj a lekvárba?

chupi Creative Commons License 2004.06.23 0 0 8
Úgy tűnik, kezd süllyedni a téma, úgyhogy gondoltam beszámolok arról, hogy főztem eperdzsemet, igaz nem kenyérsütőgépbe, hanem hagyományos fazékban Dr. Oetker Zseléfix segítségével. Az eredmény: ízben és vitaminokban gazdag lekvár, mivel az 1 perces főzési idő alatt ezek nem távoznak, valamint fantasztikusan élénk szín. Én a gyümölcs felét összeturmixoltam jó alaposan, a másik részét pedig feldaraboltam, így pont jó a gyümölcsdarab-koncentráció. Szóval szerintem nem szükséges a kenyérsütőgép lekvárfőző funkcióját alkalmazni, legalább is a Zseléfix esetében egyszerűbb a fazekas módszer.
odibaby Creative Commons License 2004.06.07 0 0 7
engem érdekelne a többi recept is!

odi

Böbsi Creative Commons License 2004.06.06 0 0 6
Ifj.Partizán.

Köszike a receptet, engem az eper lekvár recept érdekelt, annak vagyok bezsongva.

Előzmény: ifjú partizán (5)
ifjú partizán Creative Commons License 2004.06.03 0 0 5
Böbsi, kutykurutty:

akkor betolok ide pár receptet, amit a géphez adtak ( Delton 0838). Nem'tom, hogy gépspecifikus-e az elkészítés, mindenesetre leírok mindent :)

Eperlekvár :

Alapanyagok:

Friss eper (megtisztítva, megmosva) - 450 g
befozo cukor - 450 g
egy kanál vaj

1. Vegye ki a kenyérsüto formát a gépbol
2. Helyezze a dagasztókést a kenyérsüto forma alján található tengelyre, és ütközésig nyomja le.
3. Aprítsa fel az epret és tegye a kenyérsüto formába, majd adja hozzá a cukrot és a vajat.
4. Helyezze vissza a kenyérsüto formát a kenyérsüto gépbe.
5. Válassza ki a "Lekvár" programot (ezen a gépen ez a 9-es)
6. Nyomja meg a "start" gombot.
7. Ha véget ért a program, vegye ki a kenyérsüto formát. Használjon hoálló kesztyut.
8. Öntse tisztára mosott, kiszárított üvegekbe. Az üvegeket légmentesen zárja le és címkézze fel.
9. A lekvárt tárolja hutoszekrényben.
10. Az egyszerre készítheto lekvár mennyisége 675-900 g.

/*az elkészített lekvár tartósítószert nem tartalmaz, ezért hosszú ideig nem tárolható!/

a málnalekvárt tökugyanígy kell elkészíteni, ugyanazok a lépések, ugynazok a mennyiségek!

ha érdekel, van még kétfajta narancs, citrom és egy almalekvár recept :)

üdv!

ip

Böbsi Creative Commons License 2004.05.27 0 0 4
Ifjú Partizán!

Régen nem jártam erre, és olvasom hogy van egy pár recid.
Mivel van egy kenyér sütőm és mindennap sütök valamit, ezért miért is ne próbálnám ki a lekvár sütést.
Tehát ha van eper lekvár recepted,...annak nagyon tudnék örülni.
Persze tudom kicsit későn csatlakoztam a témához de remélem még itt vagy.

kutykurutty Creative Commons License 2004.05.26 0 0 3
Azert nyomhatnal recepteket...
Engem is erdekelne :)
Előzmény: ifjú partizán (2)
ifjú partizán Creative Commons License 2004.05.13 0 0 2
amennyi lekvár fér a kenyérsütobe...
Szerintem abszolút gazdaságtalan.

De ha érdekel kenyérsütos lekvár-recept, holnap beírok párat.

üödv

ip

Előzmény: Böbsi (-)
Lénike Creative Commons License 2004.05.10 0 0 1
Ha tényleg lehet benne főzni, akkor a meggylekvár recipéje is jöhetne.
F. C. King Bastard Creative Commons License 2004.05.09 0 0 0

Kreativitás0d nem 0! :-)
Böbsi Creative Commons License 2004.02.01 0 0 topiknyitó
De jó lenne eper lekvár meg málna lekvár recept!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!