Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.29 0 0 749
A rémHírTV-ből.
Előzmény: Zézé (741)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2006.12.28 0 0 748
Horvázok és szerbek már dolgoznak rajta.
igen7 Creative Commons License 2006.12.28 0 0 747
és ezt miért nekem mondod?
Előzmény: PuPu (744)
igen7 Creative Commons License 2006.12.28 0 0 746
én meg humort vártam és nem találtam benne. :)
Előzmény: Törölt nick (743)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.28 0 0 745
Háát, ahogy a te asszociációs készségeidet elnéztem a cigányos topikban, elfogott a sárga irigység!-:)))
Előzmény: PuPu (744)
PuPu Creative Commons License 2006.12.28 0 0 744

Ahhoz, hogy ezt a filmet élvezd, szükséged lenne eléggé széleskörű  történelmi ismeretekre, meg fejlett asszociációs készségre.

Jobboldaliaknál ez utóbbi főleg a hiánycikk.

Balosnak pl. elég, ha azt mondja a főhős, hogy "Jó néhány álmatlan éjszakámba került ..." - erre a balosnak beugrik Rákosi. - a jobbernek meg a vekkeróra...

:O))))

Előzmény: igen7 (740)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.28 0 0 743
Na látod, hogy nem láttad!-:) Nekem egyébként előzetes fentartásaim ellenére is tetszett. Mert nem vártam el tőle sokat. Öniróniát, humort, vidámságot. Megkaptam.
Előzmény: igen7 (742)
igen7 Creative Commons License 2006.12.28 0 0 742
nekem egyszer sem sikerült, annyira gyengének találtam.
télleg lesz ilyen? :)
Zézé Creative Commons License 2006.12.28 0 0 741

Egyszer megnezheto ...

Inkabb a Hunyadi, Isten kardja c. holijudi produkciora leszek kivancsi 2008-ban ;)

honnan hivnak majd tortenesz tanacsadot? ;)

igen7 Creative Commons License 2006.12.28 0 0 740
szerintem a film nagyon bárgyú és vontatott, 30 perce ment a szgépemen, mikor kikapcsoltam, mert nem történt semmi.
Előzmény: Virsli László (738)
muskát lee Creative Commons License 2006.10.15 0 0 739

Nekem is tetszett, bár lehetett volna jobb is afilm.

Ismeritek a régi -azt hiszem-slágert?

Akinek humora van mindent tud,

Akinek nincs, az mindenre képes..

Előzmény: Virsli László (738)
Virsli László Creative Commons License 2006.10.15 0 0 738
Bennem is van nemzeti büszkeség, de tényleg nem értem, miért bántják ezt a filmet. Kedves, aranyos, jó volt a srácokkal megnézni (akciós kazetta 499 ft), jó érzéssel keltünk fel utána a tévé elől. Az alacsony költségvetés persze látszott rajta, de szó nincs benne a magyarok lejáratásáról, a valójában brutális, véres és sokszor tragikus történelmünk kedves iróniában köszönt vissza. Nem egy csúcs, de nekünk tetszett. Ebben politikát keresni pedig tényleg elég eröltetett.
Előzmény: Daemon (729)
ddruid Creative Commons License 2004.02.28 0 0 737
Kedves csl!

Nem kevés bátorságra vall, hogy ki mered jelenteni: P mester I. Béla jegyzője volt. :) Én ezt pár év kutatás után sem merném megkockáztatni. Igaz, mennél tovább foglalkozik a témával az ember fia, annál tanácstalanabb lesz. Bár ez szigorúan szvsz. :) Ifjú történészhallgatóként e kérdéskör különösen foglalkoztat. Pár éve került a kezembe egy forrás egy helytörténeti kutatásom révén, ami nagyon elgondolkoztatott. Pontosabban kettő, ami meglehetősen egybevág. Nem mondok semmi részletet, még nem vagyok biztos semmiben. Ha igaz, akkor IV. Béla jegyzője volt... De rengeteg a talán és a ha. Hidd el, nem keveset olvastam és kutakodtam. :) Hogy mégis letettem a voksom, azért van, mert amit találtam nincs benne ezekben a szakkönyvekben. És mert ezt akarom majd a szakdolgozatban is bizonyítani. (Bár már jelezték páran, hogy nem feltétlen szerencsés ezt a témát választani... :))

Ezen azért ne vesszünk össze, de szvsz nem szabad ilyen kijelentéseket tenni.

És hogy a filmhez is hozzászóljak... Ennek abszolút nem az a feladata hogy helyettesítse a történelemórákat. Gondolom mindenki belátja hogy nem állhat le a film, egy negyedórás kitérőre Anonymous személyét illetően.. :) Kinek bejöttek a poénok, kinek nem... De a célja nem lehet magyargyalázás, mert pl a párom a film után ezt a megjegyzést tette: A végén úgy éreztem, olyan jó magyarnak lenni... Kell ennél több?

Nekem csak egy dolog miatt fájt a szívem. Előbb kellett volna egy komoly filmet készíteni.. Mondjuk egy Tűzzel-Vassal szintűt, ami bemutatja hogy milyen is lehetett valójában. Leszámolni a sok hazugsággal és tévhittel.. Ki tudja, talán majd egyszer ezt is megérjük!

Előzmény: csl (735)
armagnac Creative Commons License 2004.02.27 0 0 736
Poént akartak csinálni abból, hogy hanyadik. Az csak a vájtflű közönségnek esett volna le, ha azon tréfálkoznak, hogy "vajon hányadik" (bár lehet, hogy ezen is tréfálkoztak, csak belealudtam:)).
Előzmény: csl (735)
csl Creative Commons License 2004.02.26 0 0 735
Sokan nem néznek utána a dolognak, az ilyen filmek alapján itélnek, és abban ahitben maradnak, hogy Anonymus III. Béla jegyzője volt. A belinkelt rövid szövegben ez áll:

"A nagy kérdés az, kit rejt a "P. mester" rövidítés. A szövegben Béla király jegyzőjének nevezi magát, de hát, ez nem segít rajtunk sokat, hiszen összesen négy Béla királyunk volt a történelem során! Mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha annak idején Anonymus, aki akkoriban egyáltalán nem volt anonim, egy egyszerű tollvonással odabiggyesztette volna a szövegbe, Béla király neve mellé, hogy hanyadik Béláról beszél!"

Sokminden szól amellett, hogy I. Béláról van szó (aki akkor még nem első volt, hanem Béla király volt. Érdekes módon a belinkelt szöveg nem is foglalkozik ezzel a lehetőséggel, csak a későbbi Bélákkal.

Szóval a film készítői nagy hibájának tartom, hogy egy ilyen történelmi vitakérdésben így foglaltak állást.

Előzmény: Arnyeklovas (731)
Kamukáze Creative Commons License 2004.02.26 0 0 734
"Nem, csak akkor kezdeném el, ha megnézném :). Mellesleg manapság nem a nemzeti önirónia idejét éljük - egyelőre."

Paradox modon, a hozzaszolasod alapjan lenne min onironizalnunk.

Előzmény: Gyöngy (718)
armagnac Creative Commons License 2004.02.26 0 0 732
Szó se nincsen magyargyalázásról, csak minőséggyalázásról:) Maga az alapötlet nem volt rossz, néhány részletet sikerült is egész jól kidolgozni, de sajna annyiból nem jött volna ki 30 percnél hosszabb film. A tölteléknek belerámolt maradék 1,5 óra ellenben pont olyan kínos lett, mint a kereskedelmi rádiók reggeli műsorai, csak még egy kicsit igénytelenebb. "Műmájer lazulkodás." (Persze nyilván az is tetszik valakinek, különben nem nyomatnák minden reggel.)
De ha azt nézzük, hány sztárt (és "sztárt") sikerült összetrombitálni egy-egy epizódszerepre, hát nem sikerült túl sokat kihozni a filmből.
Arnyeklovas Creative Commons License 2004.02.26 0 0 731
Hááááááááát, nem tudom, honnét tudod, hisz senki sem tudja:
Egy örök rejtély - Mikor élt és ki lehetett Anonymus?
Előzmény: csl (730)
csl Creative Commons License 2004.02.26 0 0 730
A filmben tévesen Anonymust III. Béla jegyzőjeként jegyzik, valójában I. Béláé volt.
Daemon Creative Commons License 2004.02.24 0 0 729
Megnéztem én is. Kétszer(merthogy elvittem a családot is).

A film szerintem zseniális. Szeretettel készült ez a film, látszik rajta. Az irónia, a cinizmus, és a vitriol is helyn van, nem bántó, sőt. De aki nem tud a saját történelmén röhögni az magára vessen és járjon továbbra is tüntetésekre, feszítse meg minden izmát és élje le az életét ilyen görcsös test és lélekhelyzetben.

A film alapmű lesz, amiből számos idézet kering majd közszájon. És Koltay G. filmjeinek költségvetéséhez képest elmondhat az is: "ész ócó!" :-)

Törölt nick Creative Commons License 2004.02.13 0 0 728
>>Már legszentebb jelképe is az erőszakot hírdeti

;ĐĐ

Ennek fuss neki mégegyszer.
Javaslom Munkácsy Golgotáját, de ha nem jó a hazai, tudom javallani pl. Cranachot.

Előzmény: Hy (724)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.13 0 0 727
Nem állítottam, hogy rögtön a R.B. államvallása lett volna.
Szóhasználatod szerinti birodalmi vallássá, elég korán, már az apostolok ideje alatt vált; lásd a különböző városok közösségeihez írt leveleket(Róma, Korinthusz, Galátzia(Bizánc- Galata városrész), Efezhus(Epheszosz), Philippi, Kolosse, Thessaloniki).

Ahhoz képest, hogy állításod szerint nem a plebs igényeit elégítette ki az üldözésben eltelt kb. 300 év alatt, jelentős volt azok száma, akik az alsóbb társadalmi rétegekből váltak áldozattá.
Meglepően jelentős volt a nők száma is körükben, de főként a városi alacsonyabb társadalmi presztizsű rétegek váltak a keresztény vallás követőivé.

A kereszténység valóban szektárius elhajlásként értékelhető, de vezető világvallássá felfejlődésének okát hiba volna később kialakult véletlenben keresni. Már kezdetekben ott volt tanításában a lényeg; hitbéli, isten előtti egyenlőség férfi és nő, szolga és szabad között, aminek hirdetésével túllépte elődjét, nem beszélve a különböző népek közötti egyenlőségről.

Előzmény: Törölt nick (721)
waces Creative Commons License 2004.02.13 0 0 726
OFF
Eléggé olyan érzésem volt hogy a Brian Élete a Jézus Élete vitriolos paródiája

Life Of Brian - 1979
Last Temptation of Christ - 1988

(Egyebkent mindket film alap es zsenialis a maga mufajaban)
ON

Előzmény: L.A. (667)
zoli79 Creative Commons License 2004.02.13 0 0 725
Szerintem mozi nézők között is vannak "nem biztos szavazók", kikre hat az, ha a szomszéd is azt mondta, hogy szar és természetesen vannak, kikre nem hat. Na meg vannak olyanok, akiknek tetszet és hatásukra elmennek haverjaik is moziba, hogy aztán jó csalódottak legyenek és sose hallgassanak barátjuk véleményére. De az biztos, hogy valamit elárúl a filmrről, ha az első héthez képest nem nézik meg annyian.
Előzmény: csakis_3 (722)
Hy Creative Commons License 2004.02.13 0 0 724
Ez eléggé pontos, és tömör összefoglaló!
Csak az maradt ki belőle, hogy ez is a tömeggyilkolászás megideologizálására, szolgáló izmusok egyikke!
Már legszentebb jelképe is az erőszakot hírdeti.
Előzmény: Törölt nick (721)
mash Creative Commons License 2004.02.13 0 0 723
unokatesóm is ezt mondta
egy kalap szar
a magyar galoppra várt, ehhez képest a film első 10 perce után a végét várta

én azért vasárnap matinéban megnézem, hogy jó érzéssel tudjam én is fikázni
:)

Előzmény: Woland (456)
csakis_3 Creative Commons License 2004.02.13 0 0 722
Csak ezt az egy módot tudod elképzelni? Azt már véletlenül sem, hogy esetleg tényleg ennyien kiváncsiak, és a reklám miatt már az első héten elmentek a legkiváncsiabbak, a többiek pedig majd csak most fognak elmenni, szépen, lassan, nyugodtan? (Mellesleg ha annyira leadnák a drótot, ahogy mondod, akkor még 350e se menne el.)
Előzmény: zoli79 (720)
zoli79 Creative Commons License 2004.02.13 0 0 720
Nem biztos, hogy kell közvéleménykutatás azok közt, kik látták: Ha első héten 100 ezren nézték meg és összesen 350 ezren, akkor az azt bizonyítaná, hogy a későbbi potenciális nézők nagy részének már leaták a drótot, hogy felesleges pénzkidobás. (Az, hogy "csak" 350 ezerre számítanak, már bizonyítja, hogy az alkotók tisztában vannak a film valódi "értékével"...)
toloba Creative Commons License 2004.02.12 0 0 719
Akkó jó...
Előzmény: Gyöngy (718)
Gyöngy Creative Commons License 2004.02.12 0 0 718
Nem, csak akkor kezdeném el, ha megnézném :). Mellesleg manapság nem a nemzeti önirónia idejét éljük - egyelőre.
Előzmény: toloba (717)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!