Hááát igen 12 milla az 12 milla csak tudnám mire gyüjt Pista bácsi,hogy összevissza hazudozik a népnek.
De az is lehet,hogy nem jön ki a havi 3ból
A mi kis zsákutcánkban lakó 16 család kijönne.
Pálffyt 25 millióra perli a TV2
Versengenek a tévék Borosékért
Csiszár önként szállt ki
Vágó otthagyja 3 milliós fizetését?
Blikk, 2004-02-01
Vágó István továbbra sem nyilatkozik arról, hogy átigazol-e a Magyar Televízióhoz. Ha megkötik a szerződést, az nem lesz kevésbé szenzációs, mint amikor Csiszár Jenő otthagyta a Heti hetest, Pálffy István felállt a Tények székéből, vagy amikor Boros Lajost és Bochkor Gábort elcsábította a TV2. A Vasárnapi Blikk összegyűjtötte az utóbbi évek legnagyobb vihart kavart átigazolásait.
Még mindig nem tudni, hogy Vágó István igent mond-e a Magyar Televízió 48 millió forintos ajánlatára. Egy hete mindenesetre azt mondta lapunknak, hogy döntött: marad az RTL Klubnál. "A TV2 internetes portálján jelent meg először a 48 millió forintos hír. Ha céljuk volt a csepegtetéssel, akkor csúnya öngólt lőttek, hiszen nekik éppen az lett volna az érdekük, hogy elhagyjam az RTL Klubot” - mondta egy hete a műsorvezető. Akkori nyilatkozatának gyökeresen ellentmond az a hír, hogy információink szerint mégis folytatta a tárgyalásokat a távozásáról. Megkerestük Vágót, aki azt mondta, hogy az RTL Klubhoz fűződő szerződése nem teszi lehetővé, hogy nyilatkozzon. Viszont ezt az RTL Klub részéről cáfolták.
A helyzet egyre érdekesebb, hiszen Vágó, ahogy azt a Vasárnapi Blikk megírta, 3 milliós havi fizetést kap az RTL Klubtól, külön szobája van, és beleszólhat a műsorok készítésébe is, mint tanácsadó. Az Magyar Televízió viszont folyamatosan csőd közeli helyzetben van, belsős munkatársait és beszállítóit sem mindig tudja időben kifizetni. Sokak szerint Vágó átigazolása az eddigi bérfeszültséget még jobban kiélezi.
Úgy tudjuk, hogy az RTL Klub 20 Legyen Ön is Milliomos!-t tart dobozban, és a Vágóval való tárgyalásokon, ha pénzt nem is, de például a nevével fémjelzett Favágók zenekar új lemezének teljes támogatását is megígérték.
Boros Lajost és Bochkor Gábort is a több műsor és pénz csábította 2001-ben az RTL Klubtól a TV2-höz. Boros Lajos szerint azért döntöttek a váltás mellett, mert lassan, de biztosan leépítették a nevükkel fémjelzett Kész Átverés Show-t. "Az RTL Klub vezetői megmondták, hogy egyelőre nem tudnak olyan lehetőségeket biztosítani számunkra, mint a TV2-nél. A legnagyobb barátsággal váltunk meg a csatornától” - magyarázta Boros, akit kollégájával másfél éve elért a TV2 kirúgási hulláma. "Azóta is perben állunk a csatornával, mert amire hivatkoztak a szerződésbontáskor, hogy nem hoztuk a várt nézettséget, az nem a mi hibánk volt. A TV2 összevissza tologatta a műsorunk kezdési időpontját, ezenkívül nem reklámoztak bennünket. És amelyik műsorról nem tudnak az emberek, attól miért várják el, hogy nézzék?” - tette fel a kérdést Boros, aki elárulta, hogy ma már minden csatornától vannak ajánlataik, de nem akarnak mindenáron egy újabb tévéműsorba belevágni.
Ahogy Csiszár Jenő sem. A műsorvezető 2000 nyarán szállt ki az RTL Klub Heti hetes című produkciójából, és a TV2-höz szerződött. A fene se akarta elhagyni az RTL-t, jó volt ott dolgozni, csak olyan helyzetbe hoztak az akkori vezetők, hogy nem volt más választásom. Lejárt a szerződésem, meghoszszabbítani meg csak nem akarták, magyarul szartak rám. Persze ők ezt szánalmas baromságokkal tálalták minden elkép- zelhető fórumon. Hogy mi volt a nevetséges hazugságokkal a céljuk, ma sem tudom. Ez akkor bántott, de a Jóisten x-re játszik. A TV2-nél sikeres időszakot húztam le. De ami a legfontosabb: több, mint tíz év sikeres, melós év után saját akaratomból kiszállhattam a médiából, és nem megbuktam vagy kirúgtak, mint oly sokukat az érintettek közül. De hát ez olyan rég volt, és olyan kisszerű, hogy most is röhögök az egészen - mondta lapunknak Jenő, aki Olaszországban él.
Pálffy István 2002 szeptemberében jelentette be, hogy munkáját a közszolgálati televízióban kívánja folytatni. A híradós öt évig vezette a Tényeket. "A TV2 nem teljesítette ígéreteit, nem kaptam további feladatokat, ezt pedig a szerződés egyoldalú és súlyos megszegéseként értékeltem” - mondta lapunknak Pálffy, akit a csatorna 25 millió forintra perel. A tévés úgy érzi, jó döntést hozott, amikor tszerződött. "Az MTV-ben a kiegyensúlyozott tájékoztatásért dolgozhatok, és megvalósíthatom a viselkedéskultúra terjesztését. Mindezt a TV2-nél nem tehettem meg” - magyarázta.
Nektek meger 4 m HUF-ot?
A nagy kerdes: menn(y)i, vagy nem menni? :)
Vágó mégis az MTV-hez megy?
Index
2004. január 29., csütörtök 15:49
A köztévé már havi négymilliót adna Vágóért, az RTL Klub viszont nem adja a sztárműsorvezetőt
A Népszabadság információi szerint Vágó István mégis átigazol a köztévéhez, ahol havi négymillió forintos fizetést fog kapni. Vágó, az RTL Klubnál eddig havi hárommilliós gázsit kapott, és saját irodája volt, sőt akkor is felvehette havi juttatását, ha éppen nem szerepelt a képernyőn.
Ha Vágó átmegy az MTV-hez, ő fogja a legnagyobb fizetést kapni a csatornánál, megelőzve ezzel Pálffy Istvánt, aki havi kétmilliót kap, és D. Tóht Kriszta, aki másfél milliót keres.
Nem adják?
A Népszabadság információi szerint az RTL Klub már keresi Vágó István utódját, aki a Való Világ 3 befejezése után tovább viheti a Legyen Ön is milliomos című vetélkedőt. Az Index kérdésére azonban Kolosi Péter elmondta, hogy érvényes szerződésük van Vágó Istvánnal, amit nem kívánnak felmondani. Az Index értesülései szerint a műsorvezető szerződésében fél év felmondási időt állapítottak meg, és Vágó ezután még egy évig nem szerepelhetne konkurens tévécsatorna műsorában.
A szerződés értelmében az RTL Klub akár be is perelheti Vágót és a köztévét, és kártérítési követeléssel is előállhat.
Mindennap
Vágó István esetleges távozása először január 23-án merült fel, pár nappal később azonban a műsorvezető cáfolta, hogy a köztévénél folytatná. Az akkori információk szerint három műsort ajánlottak fel Vágónak az MTV-nél. Ezek között volt a sokat emlegetett Quizfire, ami a Híradót megelőző műsorsávban kerülne adásba, illetve egy történelmi műsor.
Az Index megkereste Vágó István, aki azonban nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyről.
Így igaz!Még most is nézem a milliomost:ORF-en!Százszor nívosabb a műsor,mint a gennycsatornán volt!A nyeremény is sokszorta több,s nem ökörködik a műsorvezető!Ennyit Vágórol..Előttem leszerepelt!
Nekem a műsorral semmi bajom, Vágóval annál több, nem is a fizetése miatt. Van-e olyan ember, aki a műsorvezető miatt nézi a milliomost? A német milliomosban nem próbálja elbizonytalanítani a műsorvezető a játékost, így is sikeresen fut, főműsoridőben adják.
Magyarország legnépszerűbb játékmestere visszautasította a közszolgálati tévé ajánlatát
Vágó István marad az RTL Klubnál
Blikk, 2004-01-25
Budapest - Vágó István marad az RTL Klubnál. A kvízmester nem akarta a 48 millió forintos fizetés hírével borzolni a nézők kedélyeit, ezért nemet mondott a Magyar Televíziónak. Állítása szerint a kiszivárogtatott összeg nem az ő zsebébe került volna, mert a gáláns ajánlatot a produkciós cég tette a közszolgálati televíziónak.
Vágó István továbbra is az RTL Klub húzóembere marad. "Három műsorról tárgyaltam egy produkciós céggel.
A Legyen Ön is milliomos! nézettségét egyetlen mûsor sem tudta felülmúlni
Ezek között volt a sokat emlegetett Quizfire - nem fűztem hozzá túlzott reményeket -, illetve egy történelmi műsor, amelyet nagyon szívesen elvállaltam volna” - magyarázta Vágó. "A cég valóban ajánlatot tett az mtv-nek, ami annyit jelent, hogy én is ebből a pénzből kaptam volna a fizetésemet, csakhogy nem ennyit!” - nyilatkozta lapunknak percekkel azután, hogy közölte döntését Kolosi Péterrel, az RTL Klub programigazgatójával. A tévésztár nem árulhatta el, hogy mekkora összeggel honorálták volna a munkáját az mtv-nél, mert a tárgyalások vége előtt visszalépett. "Nem tudom, hogy szándékosan szivárogtatták-e ki az információt, de az bizonyos, hogy a TV2 internetes portálján jelent meg először a 48 millió forintos hír. Ha céljuk volt a csepegtetéssel, akkor csúnya öngólt lőttek, hiszen nekik éppen az lett volna az érdekük, hogy elhagyjam az RTL Klubot” - mondta Vágó, akinek fogalma sincs róla, hogy kinek köszönheti a botrányt.
"Szeretek dolgozni, éppen ezért érdekelt az ajánlat. Feltehetően az RTL klubos fizetéshez hasonló öszszeget kaptam volna a közszolgálati adónál is, azzal a különbséggel, hogy ott sokkal több munka várt volna. Rosszul érzem magam, mert az emberek óhatatlanul összehasonlítgatják majd a hírekben megjelent hatalmas összeget a saját fizetésükkel, és ez árt a megítélésemnek. Figyelemmel követtem az internetes fórumokat, ott is felháborodottan írtak az eseményekről” - mondta Vágó István, hozzátéve, hogy talán álmát, a történelmi dokumentumműsort is sikerül megvalósítania az RTL Klubon.
Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója a döntés előtt megerősítette, hogy együtt ebédelt Vágó Istvánnal, és megpróbálta maradásra bírni. "Anyagi kérdésekről nem esett szó köztünk, a jelenlegi megállapodás mind a két fél számára kedvező” - nyilatkozta Kolosi. A döntés után a programigazgató annyit mondott, hogy őszintén örül. "Nem tudom, kik eszelték ki ezt a tervet. Az mtv-vel szemben soha sem viselkedtünk úgy, mint például a TV2-vel szemben. Ha megkértek bennünket, szinte mindig engedélyeztük, hogy műsorvezetőink vendégként szerepeljenek náluk”- mondta Kolosi.
A Népszabadság információja szerint Vágó jelenleg 3 millió forintot vehet fel az RTL Klubtól havonta, úgy, hogy amikor nincs műsoron a Legyen ön is milliomos!, akkor is megkapja a pénzét. Szerződésében féléves felmondási idő van, és egy éves versenytilalmi korlátozás.