Sziasztok! Amennyiben vállalsz spss magánórákat, akkor jelentkezz az info@spssabc.com emailcímen. Célom, hogy egy adatbázist állítsak össze, amely a diákok számára nagyobb választási lehetőséget nyújt a tanárkeresés terén, ugyanakkor a tanárok számára is hirdetési felülettel szolgál (Magyarországon és Romániában egyaránt). Az első 50 SPSS magántanár jelentkező ingyenesen hirdethet az oldalon: spssabc.com Üdv. Mayer Annamária
Azt kérdezném, hogy 2 különböző alkatrész összszerelése után a szerelt egység tömegének szórását meg lehet-e határozni, ha az alkatrészek külön szórásai és átlagai ismertek.
Sziasztok, nem akarok beleszólni, de a szignifikanciát kiírja a program, szóval gyakorlatilag a t-próba értéke mindegy, ha a p-re azt írja ki, hogy < 0,05... Legalábbis nálunk a 0,05 a szignifikanciát jelző határ, de ugye a 0,01-nél kisebb érték lenne a tökéletes.)
>A két mintás t-próbánál mekkora t értéknek kell kijönnie, hogy a két átlag közötti különbség szignifikáns legyen?
- fugg a minta nagysagatol, szorastol es a kivant szignifikancia-szinttol. A legtobb statisztikakonyv vegen megvan az idevago tablazat. Egy 2-3 koruli ertek mar sok esetben jo lehet, 4-5 mar majdnem mindig.
A könyv, amit én ismerek és használok: Székelyi Mária-Barna Ildikó Túlélőkészlet az SPSS-hez. A könyv ára olyan 2500 körül van, nem tudom pontosan. Arról hogy hol kapható kaphatsz infot itt: www.typotex.hu . De tudok egy helyet, ahol mindig van, ez pedig az ELTE-TTK épületében (Petőfi-híd budai hídfőjénél) van egy pult ahol kapható. Ha bővebb infora van szükséged nyugodtan írj!
Nem tudom pontosan, mi a címe. :-( A Túlélőkészlet hol kapható? Mennyiért?
Az alapok valamennyire megvannak, elvileg tanultam 2 félévig statisztikát, és pár dolgozathoz használtam is az SPSS-t, de sajnos nincs benne komolyabb gyakorlatom. Viszont a szakdolgozatom írásakor jól jönne, ha készenlétben lenne valami hendbúk.
Melyikre gondolsz a Túlélőkészletre? Csak papíron van meg, de tudom hol lehet megvásárolni, ez érdekel?
Az spss alapokkal mennyire vagy tisztában? Mert ez a könyv csak akkor jó, ha azért nem teljesen a nulláról kezded.
Más könyvről nem tudok, persze ez nem jelenti, azt hogy nincs is.
Köszi, megnéztem!
Momentán még nem használom az SPSS-t, de a szakdolgozatomhoz erősen fog kelleni.
A magyar nyelvű SPSS könyv nincs meg véletlenül valakinek elektronikus formában?
Attól függ, milyen szignifikanciaszint mellett akorod elfogadni az eredményt. (pl 0,005 ; 0,001 = 95%, 99%, hogy tévedek, ha elvetem a nullhipotézist) Ha ezeknél kisebb p értéket (asszem Sig. alatt fut) kapsz, akkor az különbség szignifikáns. A t érték már csak tájékoztató jellegű cucc, ha jól rémlik. Ha magas a t abszolút értéke, akkor erősebb (ez olyan 2, 3 fölötti eset), ha alacsony, akkor gyenge (2 alatt). Nagyjából ennyi!