Nem tudom, javítanak-e, nekem szerencsére még nem volt rá szükségem, meg kell kérdezni. Amúgy vezető típusokkal foglalkoznak, pl. HP-t, Kodakot, stb., noname-et nem is árulnak.
miután a nyáron vett Fuji A330-asomat pár hete ellopták, nemrég beruháztam egy 3200-as Coolpixre.
az előző hozzászólásokat elolvasva nem derültem fel túlságosan, remélem, írtok majd ide sokan pozitív tapasztalatokat is! :)
(erről jut eszembe: nálunk Győrben van egy remek szakbolt igényes és felkészült szakemberekkel, kevés típussal foglalkoznak, de azokhoz értenek is. bár gondolom ez a messze élőket nem vigasztalja..)
szóval nekem eddig van pár pozitív benyomásom a masináról: sokkal több szolgáltatása van, mint a korábbi gépemnek, a tv-kimeneten a korábbinál messze jobbak a képei (a Fujival tv-n képet nézni egyszerűen borzalmas volt, minden élt összecsipkézett..), bejön a dizájnja és a mérete.
ami kevésbé tetszett: hamar lemeríti az akksit, és én is elég szemcsésnek láttam a képeit bizonyos helyzetekben, de nem használom még annyi ideje (az elődjéhez pedig nem is volt szerencsém), hogy azt gondoljam, valami problémája van.
ti mit szóltok a képminőségéhez?
én egyelőre arra jöttem rá, hogy nyáron mennyivel több a természetes fény, és milyen jó képek készülnek _akkor_... :p
Google is my best friend: "nikon 3200 customer's" kifejezésre az első link az volt, h mennyi fér bele, "nikon coolpix 3200 memory card maximum" kifejezésre meg kidobta a fél webet, de ez vhogy nem volt köztük...na mind1...tehát hátha érdekel mást is 512 megát kezel max.
A feleségemnek 2200-asa van. Nekem nem tűnt úgy, hogytovább töltene a vaku mint egy átlagos gépnél. Viszont töltés közben végig lekapcsolja a kijelzőt. Szerintem azért tűnik hosszabbnak.
Egy Nikon 3200 vásárlásán gondolkozom, de azt olvastam az itteni indexes tesztben, hogy sokáig tölt a vakuja. Akinek ilyen gépe van, légyszíves írja le, hogy milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban.
Előre is köszi!
Ha nem tudják, vagy nem akarják megcsinálni, akkor legalább azt mondták volna, hogy ez egy ilyen gép, ennyit tud, ezzel kell együtt élni.
Ehelyett adják a hülyét. Elmennek a pi..ába! :-(
Végülis tegnap elvittem a gépemet a Nikon szervizbe a Fóti útra.
A recepciós csajnak mondom hogy szerintem zajos képeket csinál a gépem és szeretnék egy szervizes kollegával beszélni. Az hogy zaj azzal nem igazán volt tisztában a csaj. Erre elkérte a gépet , hogy majd ő kipróbálja. Csinált rólam egy képet és megállapította hogy a gépnek semmi baja sincs. Mondtam neki hogy talán egy PC képernyőjén kellene megnézni a képet rendesen. Ezt ha más meséli el sem hiszem hogy egy recepciós akarja nekem megmondani hogy mi a rossz és a jó. Ekkor mondtam hogy azért én csak szeretnék egy szervizes kollegájával beszélni , bevitte valakinek a gépet. Kb 5 perc múlva egy fiatal gyerek kijött hogy szerinte sincs baja a gépnek és hogy megnézte és nincsnek hot pixelek. Erre én hogy ezt nem is állítottam hanem azt hogy beltérben zajosak a képeim. Mondtam neki hogy a 2100/3100-asnál az ISO így meg úgy a 2200-nál meg másképpen, de szerintem igazán ezekkel sem volt tisztában a gyerek, meg azzal sem hogy egyáltalán a zaj mit jelenta képen. Ekkor megkérdezte hogy nem lehet hogy a szobában por volt amikor fényképeztem és ezért lett zajos a képem?
Na itt már elegem lett és otthagytam őket. Azt elhiszem továbbra is hogy a Nikon jó gépeket csinál, csak gond ne legyen velük mert ez a szerviz szolgáltatás egy nagy nulla.
Ilyet még nem tapasztaltam. Szerintem inkább kártyahiba lesz, mert furcsa, hogy olyan hirtelen le bírná törölni.
Mindenesetre úgy a legegyszerűbb kipróbálni, ha beteszel egy másik kártyát, és figyeled, hogy azzal is csinálja-e. Persze lehet, hogy ezen már túl vagy.
A belső memóriát is törli?
A napokban vettem egy 2200-ast. Úgy voltam vele, hogy legyen egy viszonylag olcsó, de korrekt digit gép, aztán majd egyszer egy komolyabb is. (37 bruttó volt 128-as Kingston kártyával, akkuval, töltővel, szerintem baráti). Aztán vettem 3000 Ft-alatt eredeti tokot is hozzá, most már komplett.
Van viszont egy nagyon zavaró probléma. Időnként törli az összes képet a kártyáról! Azt hiszem, akkor, ha kiveszem a kártyát. Természetesen kikapcsolva veszem ki, de többre még nem jöttem rá. Írtam a Nikon Supportnak, de egyelőre nem válaszoltak, pedig a honlapjukon 1 munkanapot ígértek...
Végülis idő hiánya végett a héten nem vittem szervizbe a gépet. A nyomtatott képeim minőségével elégedett vagyok, persze azért a zajt előtte leszedtem róluk.
Ezt a pixelesedési gondot én nem tapasztalom. Lehet, hogy tényleg van valami gond a gépeddel.
A kijelzőm csak alacsony fénynél kezd zajosodni, persze visszanézésre ez nem vonatkozik. :-)
Várom a szerviz-tapasztalatokat.
szia
Az én képeimet még ISO megjelenése nélkül is zajosnak ítélem, de tény hogy kinti képeknél nem annyira zajossak a képek, de pl. vannak olyan gondok hogy az ember arca nagyon pixeles lesz, erre nekem azt mondták hogy lehet hogy fokuszálási gond ... Neat Image után elfogadható a dolog, de a nyomtatott képért ma fogok menni és majd akkor kiderül hogy milyen.
Én a kollegám Nikon 3100-val hasonlítottam össze a képeket, egy közeli és egy távoli fényképnél és az derült ki hogy a Nikon 3100 kb kétszer akkora ISO-val dolgozik .A NIkon 3100 3x-os zoomnál már majdnem 400-as ISO-t használt míg a Nikon 2200 kb 180-at és ezeknél a képeknél jól látszódik hogy a Nikon 2200-as képe mennyivel zajosabb, míg egy távoli dolog fényképezésénél szinte alig látszik a külömbség. Ezeket a képeket vakuval csináltam szobában. A Nikon 3100-on 2MPs-en csináltam a képeket.
A Neat Imagenak van demo verziója ami teljesen használható:www.neatimage.com
De ennél van még egy jobb program ami olyan képeket amin szinte semmi zaj nincs nem rontja el :http://www.noiseware.com. Ennek a programnak van egy ingyenes része is, ami legfontosabb dolgokat tudja.
A héten valamikor azért bemegyek a szervizbe kiváncsi vagyok mit mondanak.
Neked a kijelződ mennyire szemcsés ? A Nikon 3100 kijelzője nekem tisztábbnak tűnik, szinte alig zajos normál fénynél.
Világosban semmi gond, de amint kigyullad az ISO felirat, már jelentkezik a zajosodás, ami a 2100-asra nem volt jellemző ilyen mértékben. Külföldi tesztoldalon olvastam felhasználói véleményeket, és ott is említették ezt a problémát, ezért hát nem bízom benne, hogy a szervíz segíteni tud rajta. Azért ha mégis, írd meg légyszíves, mert engem is érdekelne.
Okosságot csak annyit tudok mondani, hogy ha mindenképpen alacsonyan akarom tartani a zajt, akkor átváltok dawn/dusk üzemmódra a sceneben, mert ilyenkor 50-en tartja az ISO-t. Sajnos a fehéregyensúlyt olyan irányba viszi, hogy kékes lesz a kép, de ezen lehet utólagosan segíteni. Ahogy nézegettem a képeket, amúgy az ISO 100 még elmegy, de fölötte élvezhetetlen.
Ez a Neat Image érdekelne, van ennek valami ingyenes próbaverziója?
A szervízről írj mindenképpen, légyszíves, mit csináltak, mit mondtak, mert érdekel.
Nekem is 2200-asom van és nekem is zajossak a képeim, a kintiek is és azok is amik szobában készültek. Már beszéltem a szerivizzel a jövő héten beviszem hozzájuk. A Neat Image programmal tök jól le lehet szedni a zajt, de ettől függetlenül szerintem valami nem stimmel. Neked sikerült valami megoldást találnod ?