Én személy szerint elégedett vagyok a Lame-val, a legutóbi 3.93-as szvsz nagyon jó minőséget produkál. A progi nem használja a win-es codec-eket egyáltalán, talán majd egyszer... de ha gondolod, rendelkezésre áll a plugin sdk, jópár példával, igy könyjen összehozhatsz egy plugin-t, akár a Fraunhofer codec-hez is. Szívesen segítek ha netán nekivágnál. ;)
A második kérdésedre a válasz egyértelműen igen, a MultiTager-ben megadhatod az átnevezéshez használandó formátumot, bár az utóbbi időben egy picit el lett hanyagolva ez a rész, idő hiányában. :/
Ha az Tag-ben, az Artist: Koop és a Title: Soul for Sahib, akkor az alapértelmezett "A% - T%.E%" formulát használva a végeredmény "Koop - Soul for Sahib.mp3" filenév lesz.
lenne par kerdesem:
- eredeti Fraunhofer codec-et tamogat? (a Lame eleg gagyi)
- ID3v2 mezok kozott tud stringeket ide-oda masolni? pl "Various - Koop / Soul for Sahib.mp3"-bol kene "Koop - Soul for Sahib.mp3"-at csinalni. (compilation-oknel ez elegge hianyzik)
feltelepitettem a legujabb verziot, de leall hibaval. A beolvasas latszolag lefut, 'succesfuly initialized d3d surface. Done', de aztan:
"Error creating d3d device: -2005530516".
Egyebkent a lejatszas ok.
Megoldas?
Toma
Letölthetitek a legújabb 1.3.4.4-es bétát. Javitgattam amit találtam, ami újdonságnak számit az a WAV file-ok vágása (is) és a Favorite Quick search, aminek a segitségével gyorsan feltöthetjük a listát a keresésnek megfelelő MP3-akkal. A 3-as winamp-ban van hasonló.
Nem merek nagyon belenyúlni a StreamList panel dolgaiba, nagyon sokat szenvedtem vele régebben, hogy tökéletes legyen az átméteretezése mindig. Viszont sikerült megvalósitanom, hogy a StreamList Popup menüjében ki vagy be lehet kapcsolni a StreamInfo panelt. Igy lehet egy kis helyet nyerni, ami jól jön 800x600-ban. Ha F5-el elrejted a StreamList-et, akkor még meg is nyithatod a stream-eket!
Ha van valakinek MPEG2.5-ös file-ja, kérem küldjön egy max. fél megás szeletet belőle!!!
Kösz!
Fölmásoltam a legfrissebb bétát (az 1.3.3.1-et), elvileg kezeli az MPEG2 és az MPEG2.5-ös file-okat is. Nagyjából teszteltem, de nem vagyok túlságosan eleresztve ilyen file-okkal... :(
Á, ne fáradj a monitorozással. Majd megnézem 1024-ben. Megnézem majd a verziószámot is, ha otthon leszek. De innen töltöttem le, arról a linkről, amit írtál.
Megpróbálhatom, esetleg egy kis módositással használható lehet 800x600-ban is de ne remélj túl sokat. A progi minimálisan 1024x768-ra lett tervezve. Nekem csak XP alatt sikerült tesztelnem, ugyan van 98 is a gépen de ehhez be kéne jutnom a BIOS-ba, hogy átállitsam a boot winyót, de a monitorom sajnos nem hajlandó együttműködni a gfx kártyámmal ilyen alacsony felbontásákon és igy nem látom a BIOS képét. Majd idecipelek egy monitort, és megnézem mi a gond, vagy, hogy megy-e egyltlán win98-on.
Kértelek, hogy ird le a verziószámot is mindig! Érdekes üzenet, érdekel, hogy mitől lehet. A logo kép jpg formátumú, esetleg 98-ban ehhez nincs alapből támogatás? Megjelenik a logo a licensz szöveg fölött?
Háj!
Nem tudom hogy kellene ennek a proginak működnie, de nekem win98SE van, 800x600-ra állított képmérettel és valami nem kóser. Nem telepítő, amit letöltöttem. Átmásoltam a C:\temp-be és elindítottam. "Unable to replace image" üzenetet kaptam. Utána a license agreement...blabla. OK. A progi kicsúszik a képből, ha teljes képernyős módba váltok, akkor nem látom a jobb oldali kezelőszerveket és az ablakok méretezése sem működik. Így nem tudom tesztelni. Képernyő felbontást más okokból nem akarok változtatni. Ezen lehet segíteni?
Teljesen saját kód. Nincs dekódolás, ez benne ugye a lényeg. Igy aztán egy kicsit be is zavar, mert a lejátszás (dekódolás) viszont a Bass dolga, igy pl. nagyobb file-oknál már eltérés van vágáskor a minta és a valódi szeletelt frame-ek között. :(
Majd esetleg megpróbálom kalibrálni, ha nagyjából állandó eltérésről van szó.
Meg is lennék vele. :)
Teljesen használható a Cut/Copy/Paste! Lehet tesztelni ezt is, de regisztráció nélkül csak 5 perces vágásokat enged, szóval majd akik megkapják a regkódot tudják majd tesztelni igazán. Több száz megás MP3-akat lehet most már kényelmesen és baromi gyorsan vagdosni - gyakorlatilag gyorsabban dolgozhatunk MP3-akkal mint WAV file-okkal.
Kiszedtem a 10 file-os korlátozást, 1.3-től teljesen használható az MP3 bekódolás shareware módban is. ;)
És az MP3 Recording is úgy tűnik már teljesen jó - VLA fejlesztés alatt.
Jelenleg (V1.3.2.1) a Cut/Copy/Paste-on dolgozom, a kirajzolt minta még nem az igazi. Ha használjátok, utána nyomjatok egy Resample-t, hogy a valós mintát lássátok.
Ja és egy jó a hir a régebbi felhasználóknak: 1.3-tól több mint 10x gyorsabb az MPEG manipulálás! B)
Na szóval, akkor a legegyszerűbb lesz ha megadom a cimet ahonnan letöltheti mindenki, aki tesztelni szeretné a legújabb béta verziót. Majd folyamatosan frissitem, ha hibát találtok mindig irjátok meg azt is, hogy pontosan melyik verzióban található a bug!
Innen: MP3SE 1.3b Ez a link nincs a honlapon, csak itt adatik meg a lehetőség, hogy letöltsétek.
Jó bogarászást! :)
Grafikus MP3 szerkesztő (vág és összefűz) (MPEG1 LayerII és MPEG1 LayerIII - MP2, MP3 file-okat)
Teljesen szabadon konfigurálható Lame bekódoló felület, már kész bekódoló praméterlista a "gyengébbeknek" illetve, hogy elmenthessük a kedvenc beállitásainkat
Egyből MP3-ba digitalizálás (kisérleti)
Audio CD-k sávjait egyből MP3-ba menthetjük (gyors, párhuzamosan dolgozik, kódol amig szedi le a következő track-et)
még a CDA file-okat is betöltehetjük az Audio CD-kről és akár csak egy részletet is kijelőlhetünk bekódolásra vagy vágásra
Teljes VBR MPEG támogatás
VBR MPEG bitráta analizálás
Teljes körű ID3v1 és ID3v2 Tag kezelés beleértve az ID3v2-el ellátot MP3 file-okban lévő képeket is
Több file Tag-jeinek illetve file neveinek átnevése egy klikkel
Lejátszó lista készitése (playlist), lejátszásuk BASS-on keresztül (akár 500 MP3 lejátszása egyszerre, keveréses átmenet a számok között, külön-külön szabályozható hangerő és sebesség)
Lejátsza a WMA file-okat is
Lejátsza a Zene modul-okat (MOD, MO3, IT, XM, S3M, MTM, UMX) is
Multitaszk, tovább dolgozhatunk mig futnak a feladatok a háttérben
Ami szükséges a program futtatásához:
3D grafikus kártya HardwareVertexProcessing-el és DirectX 9 installálva
A BASS-nak legalább DirectX 3 kell, de a fentiek miatt mindeképp kell a 9-es. Nincs feltétlen szükség DirectSound/DirectSound3D hangkártya meghajtókra,
de meglétük javitja a BASS teljesimtényét, mint ahogy az MMX is, ami jót tesz a zene modul-ok lejátszásának.
Egy új magyar fejlesztésű mindent tudó MP3 kezelő program egyik alkotója vagyok (3delite). Jól jönne némi visszajelzés arról, hogy mit gondoltok a programól, javaslatok, hogy milyen irányban fejlődjön tovább, és persze a rengeteg bug-ról amiben még mindig bővelkedik a progi. A szemfüles tesztelők ingyenes regisztrációban részesülnek, ami lifetime szól!!! Jelenleg letölthető az MP3 Stream Editor 1.2-es verziója http://3delite.fly.to/MP3SE. Aki komolyabban érdeklődik annak elküldöm a fejlesztés alatt álló 1.3-ast is!