:-DDDDDD
Azt hittem, hogy ez egyszerű kérdés, de úgy tünik nem:-)))
A legkülönféléb forrásokból eddig az derült ki, hogy a japán birs nem mérgező.
A madár birs az egyik faiskola lapján mint "enyhén mérgező" szerepel. Embernél állítólag hányást, hasmenést okoz, kutyára nincs adat, nyulakra mérgező.
Az első képen valóban Chaenomeles japonica (japánbirs) látható. A termése hasonlít a birsalmához,( dió nagyságúak,alma nagyságuak is vannak)Ehető,de mindenhol "összehúz"! Kipróbáltam már szörpnek is, de istentelen sok cukrot kíván...
A másik kép:Cotoneaster horizontalis (ha lombhullató), de mindenképpen madárbirs-féle. Semmi gondot nem okozhat!
az elsőt nem ismerem, de a második az madárbirs(cotoneaster talán), nagyon enyhén mérgező, a kutyakölykökre nézve ha csak nem fogyasztanak irdatlan nagy mennyiséget szerintem semmilyen hatással nem lessz...
Sürgősen meg kellene tudnom, hogy az alábbi két növény termése mérgező-e, mert ideiglenesen kutyakölykök vannak a kertünkben, akiket nagyon érdekelnek a bogyók. A fagyott földbe nem tudok kerítést leütni köré, de ha mérgező, akkor meg kell oldanim valahogy...
Erről úgy tudom, hogy japán birs, de nem tudom, hogy mérgező-e a termése:
Erről nem tudom, hogy micsoda! Apró rózsaszin virágai voltak, most apró piros bogyók vannak rajta.
Ha valakinek van konkrét információja kérem irja meg! Köszönöm!