Keresés

Részletes keresés

Ofiboy Creative Commons License 2004.01.22 0 0 40

Tudja valaki miként lehet az, hogy az új FHM-ben Pandora fotói szerepelnek? Ezeket a képeket a beszavazás után készítették(az szabályos - értelmét veszti a játék), vagy még előtte(honnan vették hogy be fog kerülni egyáltalán)? Ezt sosem értettem.

Goldfather Creative Commons License 2004.01.11 0 0 39
a legújabb beköltöző lakó a Katka
állítólag az első 5-be várható
kíváncsi vagyok mit tippel a best :)
Goldfather Creative Commons License 2004.01.09 0 0 38
mindegy hogy vagy-vagy szavazás baromságra avagy karitatív gyűjtés nemes célra
a lényeg hogy az eközben képződő adatok hitelességét senki sem illetékes vizsgálni, a pénz sorsát illetően ellenőrzés nem létezik, sima könyvelési tételként oda ragaszthatják ahová csak nem szégyellik

ezt kell megszüntetni, és az csak egy dolog hogy erre most a vv-szavazás körül kipattant botrány adna prompt lehetőséget

Előzmény: meander69 (37)
meander69 Creative Commons License 2004.01.09 0 0 37
Szóval szerined ha valakit eszmék vezérelnek az arcoskodik?

Nem technikai (és szerintem egyben fontosabb) különbség a cél.
Technikai különbség pedig pl. az, hogy konkrét dologra irányuló karítatív gyűjtésnél nem vagy-vagy szavazás történik. Nem szavazni kell, hogy beteg gyerkek gyógyításához szükséges gépre, vagy inkább a hajléktalanok életkörülményeinek javítására fordítsuk a befolyt összeget.

Félreértés ne essék, véleményem szerint sincs ez így rendjén. Egyszerűen csak nem abban látom a megoldást, hogy holmi VV-szavazásból következő tapasztalatokra építsünk szabályokat. Te másképpen gondolod és ez rendben van. Örülök, hogy ezt képviselni tudod és legföképp annak, hogy képviselni akarod.

Előzmény: Goldfather (36)
Goldfather Creative Commons License 2004.01.09 0 0 36
>> Ez csak az RTL klub VV-szavazása könyörgöm.
>> Én továbbra sem tudok szemmiféle párhuzamot vonni a VV-szavazás és bármilyen más, karitatív dolog között.

leírnád röviden hogy mi a különbség a VV-re leadott emeldíjas sms-küldés és karitatív célra leadott sms-küldés között?
úgy technikailag, mint az adatok hitelesítése terén

Előzmény: meander69 (34)
Goldfather Creative Commons License 2004.01.09 0 0 35
több demagógiát érzek a Te mondandódban, mint a sajátomban

továbbra is azt mondom, egyáltalán nem a VV-szavazásokról van szó, se arról hogy hülyék-e az rtl nézői vagy sem
sok pénzről van szó, amit ellopnak azáltal hogy nem arra és úgy használják fel ahogy az adásban kinyilvánítják
ne keverjük ide az eszméket, mert nem tartom magam akkora arcnak hogy eszmék vezéreljenek

átlátható szabályozást követelek ebben a kérdésben, aminek hatására meggyőződésem szerint a mai magyar valóság sok egyéb jelensége fog javuló tendenciát mutatni

Előzmény: meander69 (32)
meander69 Creative Commons License 2004.01.09 0 0 34
Az hogy valakit valami hidegen hagy nem teszi őt gonosszá csak abszolút mértékben érdektelenné válik a témával kapcsolatban, ami egyrészt szíve joga, másfelől jelen esetben a probléma gyökere is egyben.

Én továbbra sem tudok szemmiféle párhuzamot vonni a VV-szavazás és bármilyen más, karitatív dolog között. A VV-n SMS-szavazat leadása egyben beleegyezés abba, hogy hülyére vehetnek. Ha minden ilyen kis hülyeséget el kezdenénk szabályozgatni nemtudom kinek az érdekében a végén abból minden lenne csak demoktartikus jogállam nem.

És már megint "a szegény romák, a csúnya milliárdosok, a létük értelmét a nép sanyargatásában kereső politikusok, stb." Ez csak az RTL klub VV-szavazása könyörgöm. Ebből nem lehet levonni semmilyen messzebre menő következtetéseket.

Egyébként az előítélet szerintem nem a törvény előtti egyelnlőség kétségbevonását jeleni. Az én olvasatomban az valamely valós, vagy vélt tapasztalatokból következő, kissé túlzott álatlánosítás, egy érzés. Példálul véleményem szerint az is valamilyen szinten előítélet, hogy azt gondoljuk az emberek képtelenek annélkül a ráció szerint cselekedni, szellemileg fejlődni, hovatovább öntudatra ébredni, hogy szabályokkal erre rákényszerítenénk.

Előzmény: motabu (33)
motabu Creative Commons License 2004.01.09 0 0 33
hm. azért ez nem igaz, hogy nem egyezik a kettő szavazóbázisa...

Szerintem hamis ez a kép az "átlag tévénéző" magyarról, aki csak fókuszra, kukkoló- meg verekedősókra gerjed, és minden másra szarik; tömörebben: attól, hogy valaki "buta" ("igénytelen", vagy ami tetszik), attól még nem (feltétlenül) "gonosz" is -- butaság és gonoszság közt nincs egyértelmű megfelelés. Olyannyira, hogy ezt még a "buta" tömeg is tudja.

Az előttem szólók közül azokkal értek egyet, akik szerint az viszi előbbre a társadalmat, ha nem engedjük, hogy becsapják az embereket; se Való Világ-, se karitatív gyűjtés okán. Hiszen ha a "becsaplak, mert megérdemled" elve működik, akoor nem kell felelnüik a korrupt politikusoknak se a bűneikért, hiszen "megérdemeltük, hogy becsapjanak bennünket". (Vö.: ha elsikkasztod az osztálypénzt, mégy a dutyiba, ha közpénz-milliárdok tünnek el a kezed között, ügyes fiú vagy.)

Szerintem
1.) a kis dolgokban kezdődik a demokrácia, törvényesség és a rend.
2.) előítéletes az, aki azt mondja, a törvény előtti egyenlőség szempontjából vannak "jobbak", és "rosszabbak". A törvény előtt mindenkinek egyenlőnek kell lennie. Fajra, nemre, származásra, vagyoni helyzetre, ízlésre és iskolai végzettségre való tekintet nélkül. (vö.: primitívnek mondott romák ártatlanul másfél évig dutyiban és milliárdos bankvezér a villájában házi őrizetben).

Előzmény: meander69 (32)
meander69 Creative Commons License 2004.01.09 0 0 32
Na de ahhoz, hogy olyan jogszabály legyen ami a szomszédomat megakadályozza abban, hogy nekem ilyen kellemetlenséget okozzon kell egy olyen nemes eszme mint pl. a magántulajdon szentsége, de most ezt hagyjuk.

Kicsit elkalandoztál és azt hiszem egy kicsit félreértettél.
Nem azt mondom, hogy nem kell szabályozni, hanem azt, hogy hiába van szabályozva ha nincs a szabályozásnak értelme, vagy nem érhetjük el vele a kellő eredményt. A VV-szavazás esetében szerintem szabálynak és abból következő szankciónak akkor lenne értelme, ha a kedves tévénézők/SMS-szavazók felfognák, hogy egy adott szabály értelmében miért elfogatdhatatlan a szavazási eljárás. Vagyis felfogják azt, hogy azzal hogy hülyének nézik őket emberi mivoltuk egy fontos szegmensét veszik semmibe, nevezetesen azt, hogy önnálóan el tudják azt dönteni nekik mi a jó. Márpedig a VV-szavazók többségét véleményem szerint k**vára nem érdekli, hogy ha ezt a súlyos, túlzott agytevékenységet igénylő terhet leveszik a válláról. Vagyis a megoldás nem feltétlenül agyonszabályozásban keresendő, ha nincs meg hozzá a kellő talaj, amiből a gyümölcse kihajthat.

A beteg gyerekes témával kapcsolatban, pedig ha nem éreznék egy kis érzelmi túlfűtöttséget a mondókádban ezzel kapcsolatban (ami a személyes érintettséged figyelembe véve érthető) az mondanám, hogy egy kissé demagógia szaga van. Én csak és kizárólag a "VV és szavazóbázisa" összeföggésben gondolkodtam. Ha némiképp nemesebb, karitatív célra szerveznének SMS-pénzgyűjtést (mint ahogy az már a nemtommmelyik adón előfordult) és ott lenne hasonló csintalanság hidd el egészen másképpen állnék a dologhoz én is (és az első SMS küldők között lennék, az is biztos). Másfelől a VV-szavazás és a karitatív SMS-pénzgyűjtés valószínűleg nem lennének egymásnak konkurenciái, ugyanis biztosra vehetően nem egyezik a kettő "szavazóbázisa".

Előzmény: Goldfather (29)
pmt Creative Commons License 2004.01.08 0 0 30
amikor az ember tud vmit, de nics rá bizonyíték, tulképp csak sejti. nincs ennél idegesítőbb.

és azért ez mindenkinek megfordult már a fejében. hogy ez humbug. olyan szép nagy számok jönnek ki, hogy az már hajjaj. ánbiliviböl.

nagy a show, stólbuci ordít, liluval is meg van spékelve, bedobnak apait-anyait.

de az a szép, hogy a botránnyal tényleg csak egy halottat rugdalunk: néző egy szál se. a marhák nem okultak a példából, a szőrvájvör teljes csődje nem rendítette meg őket.

és a rtl-rajogóknak jó hír: a szőrvájvör második részét már nyáron felvették és csak azt várják, hogy mikor nyomják be a kazit. nincs esélyünk, ez eltart még egy darabig.

és énekejjen ganxta zolee: üdvözöllek, drága öcsém, ez a való világ, pénz, drogok, fegyverek, no meg a p*n*k...

Goldfather Creative Commons License 2004.01.08 0 0 29
szóval ha felfogod mire gondolok akkor megérted azt is hogy én egyáltalán nem akarom bezárni a VV-t, és nem is akarom megfosztani a nézőket szívük csücskétől
maradjon tőlem, talán még jobb is lesz ha a nézők szavazatai alapján mennek be a játékosok és nem a mellesleg buznyák kolosi küldi be őket

marsi anikó szerint ha nem a nézők döntenék el, ki jut be akkor nem is néznék ez pedig senkinek nem lehet érdeke

ezzel az érveléssel gyökerében van a baj: nem is nézik!!! /lásd az agb hungary nézettségi adatait/

ha nem lenne csalás, talán tényleg ők döntenék el
ha ők döntenék el, talán jobb lenne a műsor
ha jobb lenne a műsor, akkor lehet hogy tényleg megköszönnék Neked...
ha hiszed, ha nem...

Előzmény: meander69 (26)
Goldfather Creative Commons License 2004.01.08 0 0 28
másképp látom ezt is

nincsenek "nemes eszmén alapuló jogszabályok", csak jogszabályok vannak amiknek az az értelmük hogy szabályozzanak (mert szabályozni kell, szinte mindent)
ha nem lennének jogszabályok akkor a szomszédod lebonthatná a házadat amíg nyaralsz, mert az otthon hagyott macskád leszarta a verandáját és ez neki ennyire nem tetszik
nincsenek szegény megcsalatott sms-szavazók sem, csak tévénézők akik a jól végzett munka után szórakozni vágynak és a műsor élvezete közben részt is kívánnak venni benne (mert elhiszik hogy ami a műsorban elhangzik az úgy igaz)

szerintem Te elég okos vagy ahhoz hogy nem küldesz sms-t a valóvilágba, mert úgyis csalás az egész sms-baromság
akkor vajon nem gondolod-e ugyanezt amikor kórházak és beteg gyerekek javára kell ugyanilyen formában adakozni? mert ha most csalnak, akkor is fognak, hiszen senki nem szabályozza a működésüket
talán befolyik 100 milla, de a VV-ben szorozni szokott az okos szoftver akkor meg majd osztani fog...

nem kívánom neked hogy beteg gyereked legyen és annyira hogy ne tudják kikezelni
ne mondják soha sehol hogy gyógyítható lenne de nincs ilyen berendezésünk mert nincs rá pénz
ne jusson majd eszedbe hogy talán az RTL összeszedhetné ezt a pénzt, volt már ilyen action
ne gondolkodj azon hogy a nézők sok sms-t küldtek de nem eleget és mégse lesz ilyen kütyü
ne gondolj arra hogy talán küldtek volna ha jobban bíznának az ilyen dolgokban; vagy talán küldtek is de az rtl elcsalta a pénz felét mert még mindig nem szabályozzák ezt a dolgot
gondolj majd akkor is arra hogy a "szegény megcsalatott sms-küldők" magukra vessenek

nekem van olyan ismerősöm aki a gyerekét születése óta a Pető Intézetbe hordja és reménye sincs arra hogy meggyóuljon egyszer
neked ne legyen

Előzmény: meander69 (26)
Dunadán Creative Commons License 2004.01.08 0 0 27
Ez ma Magyarországon a törvény betűje szerint így működik, ezt leírtam!

Csak történetesen a médiatv előírásai szerint a Panaszbizottságnak és az ORTT-nek nincs hatásköre a VV szavazásokkal kapcsolatban bármit is vizsgálni! Ha más vizsgálata során jut az infók birtokába, akkor már kötelessége feljelentést tenni!

Egyébként a panaszosoknak is megírták, hogy melyik a hatáskörrel rendelkező szerv a beadványok elbírálására (a rendőrség).

Gruppen - éreztem, hogy nem jól írtam, ezt Szilvi biztos jobban tudta volna nálam (én pl. vethetek követ Pandorára is Szilvi szerint! :))))

Előzmény: Goldfather (23)
meander69 Creative Commons License 2004.01.08 0 0 26
Megpróbálom más oldalról megvilágítani a problémát.
Tegyük fel, hogy én valahogy elérem azt, hogy az RTL klubbot elmarasztalják valamely nemes eszmére épülő jogszabály alapján (esetleg letiltják a VV-t), pusztán csak a szegény megcsalatott SMS-szavazók érdekében/védelmében. Szerinted hogyan fognak ők irántam és úgy alapjába véve az egész igazságszoláltatás iránt érezni, miután megfosztottuk őket attól amire már régóta a szívük dobbant?
Megköszönik?! Nem hiszem...
Előzmény: Goldfather (21)
Goldfather Creative Commons License 2004.01.08 0 0 25
manapság népszerű fogás a politika népszerűségi versenyében az államapparátus csökkentése, költségeinek visszafogása
azt mondom sokkal több értelme lenne ugyanekkora appártussal kétszer hatékonyabban dolgozni
vajon lenne-e kétszer annyi értelme?
ha valóban olyan jól működne, akkor szerintem a válasz nem kérdés...
Sz. Balázs Creative Commons License 2004.01.08 0 0 24
(Helyesen: gruppenszex. Merthogy német eredetű kifejezés.)
Előzmény: Dunadán (22)
Goldfather Creative Commons License 2004.01.08 0 0 23
nem is úgy értettem
a beadvány hozzátartozik, ezért vizsgálatot indíta saját hatáskörében
az eljárás lefolytatása közben olyan információk kerülnek a birtokába amik a saját hatáskörében a vizsgálatot lezárhatóvá teszik, más szerv illetékességében viszont új eljárás megindítására érdemesnek tartják akkor átadja az ügyiratot az illetékes másik hatóságnak

pl. ha a köjál romlott sajtot keres egy balatoni büfében és nem talál, de viszont talál 8 tonna kokaint, akkor mi a teendője? tudtommal kokainban nem utaznak /csak ha romlott :)))/ mégis furcsállanám ha erről nem tennének említést egyetlen jelentésükben sem
Te nem furcsállanád?

tehát ha az ORTT (a tökös fajta) eljárást kezd a kéjfél (viasat) médiatartalmával kapcsolatban, de mivel éjfél után adják ezért nem talál kivetnivalót benne, viszont közben tudomására jut hogy ott is csalnak az emeltdíjas telefonos rendszerrel, akkor a maga részéről a vizsgálatot lezárja, az egész aktát vagy a kivonatát pedig továbbadja a rendőrségnek

így működne egy hatékony államigazgatási rendszer
biztosan állíthatjuk hogy Magyarországnak nincs ilyenje

Előzmény: Dunadán (22)
Dunadán Creative Commons License 2004.01.08 0 0 22
Persze, magántudomás alapján, erről már beszéltünk.

Jelenleg az a helyzet, hogy csak hivatalos tudomás esetén van feljelentési kötelezettségük, hivatalos tudomásra pedig csak a hatáskörében eljárva tehet szert!

A kötelező áttételek igaziból azért nem működnének, mert akkor boldog-boldogtalan össze-vissza adná be a kérelmeit, panaszait mindenféle állig szervnek! A jegyző talán az egyetlen olyan fórum, aki magánszemély (!) beadványát továbbítja a hatáskörrel rendelkező fórumhoz!

A cikk alapján viszont az ORTT is vizsgálja a dolgot (mégis, hatáskör hiányában is), úgyhogy én még nem írtam le őket sem.
Valamelyik Mónika showban a groupen sex lesz a téma egyik délután, erre azért felhívom a tisztelt Panaszbizottság figyelmét, hogy a hatáskörükben se maradjanak munka nélkül! :)))

Előzmény: Goldfather (18)
Goldfather Creative Commons License 2004.01.08 0 0 21
szerintem ezt kissé felületesen látod
a paragrafusok gyártói és értelmezői között folyamatos macska-egér harc dúl, ez a világ rendje
mindenki arra törekszik, hogy abba az irányba menjen amerre kisebb energiabefektetéssel több eredményt tud elérni
akik a paragrafusokat kitalálják, a valóvilág (az igazi...) jelenségeit elemzik, értékelik, és próbálják ez alapján szabályozni, átlátható keretek közé terelni
többek közt például ezért érezheted valamennyire biztonságban magad a munkahelyeden, mert a munka törvénykönyve leszabályozza a munkaadó és munkavállaló törvényi viszonyát
enélkül akkor rúgnának ki téged mindenféle indoklás és felmondási idő nélkül amikor csak akarnak (munkaadóként mondom ezt, vedd figyelembe; az én érdekeim a tieddel lehet éppen ellentétesek)
akkor tagadnák meg a szabadságigényedet amikor kedvük tartja (50%-ban Te rendelkezel vele, ez sem volt mindig így...)
a törvények sok mindent szabályoznak amitől az ember (hmm, a nép talán?... ki hová sorolja magát, nyugodt lehetsz, mindannyian oda tartozunk) biztonságban érzi magát

ugyanígy le kell szabályozni a tévéműsorokban a távszavazások rendszerét is, hogy biztonságban érezhesd magad a tévéből áradó információk hitelességét illetően

a távszavazás nyereményekkel nem áll messze a tombolától sem, az már majdnem szerencsejáték, szabályozni kell mert előbb-utóbb átvernek mint szart a palánkon
itt a piros hol a piros tiltott kategória, mert ellenőrizetlenül bizonyítottan átverésen alapul (ellenőrzött, hitelesített fornmájáról nem tudok, ha létezne akkor segyakorolná senki)

Előzmény: meander69 (19)
misimacko Creative Commons License 2004.01.08 0 0 20
ez már tényleg elég sulyos érv
két sör után mi a helyzet ?
Előzmény: Fenék Tibi (1)
meander69 Creative Commons License 2004.01.08 0 0 19
Én ezt nem mondtam. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a §-okkal való vagdalózás csak tüneti kezelés.
Előzmény: Goldfather (12)
Goldfather Creative Commons License 2004.01.08 0 0 18
igazuk van, mert nem feladatuk, ill. nem ez a feladatuk

mindenesetre az államigazgatás rendszerének úgy kellene hatékonyan működnie, hogy amennyiben egy tudomására jutott ügyben nem illetékes de hatósági eljárás megindítására érdemesnek tartja, akkor köteles kellene legyen megfelelő véleményezéssel továbbítani ahhoz az államigazgatási szervhez akire tartozik

de amilyen töketlen az ORTT a saját területét illetően, sajna tőlük még ennyit sem várhatunk el
szerintem ha élelmesebbek lennének, akkor ezt törvényi felhatalmazás nélkül is továbbadhatnák a rendőrségnek

Előzmény: Dunadán (15)
Dunadán Creative Commons License 2004.01.08 0 0 17
Nem baj, ne izgulj, az elvetett mag ki fog kelni, de így télen lassabban megy, főleg, hogy még a hó is esett! :))
Előzmény: Goldfather (16)
Goldfather Creative Commons License 2004.01.08 0 0 16
sajna csak annyit hogy akkor 2:2...
Előzmény: Dunadán (15)
Dunadán Creative Commons License 2004.01.08 0 0 15
A fogyasztóvédőktől eddig két olvasás-visszaigazolásom van :), kíváncsian várom, mit lépnek!
De az indexes cikkben azt olvastam, hogy az ORTT is vizsgálódik, annak ellenére, amit nekünk visszaírtak (hogy nincs hatáskörük)!

Te tudsz valamit?

Előzmény: Goldfather (14)
Goldfather Creative Commons License 2004.01.08 0 0 14
jó'stét, kollega! :)
Előzmény: Dunadán (13)
Dunadán Creative Commons License 2004.01.08 0 0 13
ismét jó estét kedves Goldfather, immár sokadik napja koptatjuk együtt a billentyűzetet, én úgy érzem nem hiába!
Pontosan erről van szó, nagyon jól megfogalmaztad!
Előzmény: Goldfather (12)
Goldfather Creative Commons License 2004.01.08 0 0 12
maybe

ha viszont ezen nem lehet javítani és nem is akarunk tenni azért hogy jobb legyen a helyzet akkor ne költsünk holnaptól űrkutatásra sem
költők se írjanak verseket, minek? a nép sötét és ne is kultúrálódjon
fizikusok is mehetnek kapálni
ez a világ olyan amilyen
lehetne jobb de ha már ilyen, maradjon csak meg ilyennek
nincs itt szükség semmiféle fejlődésre se kulturális, se társadalmi, se műszaki, se semmilyen szinten

Előzmény: meander69 (10)
Bal Creative Commons License 2004.01.08 0 0 11
Azért az aki hülye, haljon meg hozzáállás nem túl szép. Morálisan is meg nem is túl ésszerű. Az emberek nagy része ugyanis hülye, és mindenki volt már bizony hülye itt-ott amott. Inkább el kellene nekik magyarázni, most éppen miért hülyék, hátha megértik és legközelebb okosabbak lesznek. Ennek lehet a legjobb módja az, ha a csalást (ha van) felderítik és példásan megbüntetik az RTL-t. Így talán még a hülye is megérti, hogy át lett vagyon verve. A lesajnálással épp azt a lehetőséget veszed el tőlük, hogy lassú tanuljanak, így talán egyszer - például - politikailag is beszámíthatóak lesznek. Tudom naiv vagyok... :)
Előzmény: Worluk (5)
meander69 Creative Commons License 2004.01.08 0 0 10
Van a jog. Az pedig, hogy a fél országot szellemi korlátoltságából kifolyólag át lehet b***ni következmények nélkül a valóság.
Előzmény: Dunadán (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!