Keresés

Részletes keresés

Munchausen Creative Commons License 2011.01.28 0 0 214

Tobb mint 3 eve megvan ez a topic, de meg mindig itt vannak. Az eddigi javaslatok a teljesseg igenye nelkul:

Forradalom, Kepviseloi lista megszuntetese, felszolitas (hirdetessel) onkentes lemondasra, elektronikus szavazas, Funar, Budahazy, grippenrol valo ledobas, sortuz...

Latvan az idokozben "elitunkben" kifejlodott teljes pofatlansagot a helyzet megoldasa egetobb mint valaha, sztrajkolni kellene, tuntetni? - Nem tudom, szoval a kerdes ujra nyitott szerintem.

Munchausen Creative Commons License 2011.01.28 0 0 213

Nem hinnem, hogy Budahazy lenne a megoldas, de az biztos, hogy nem az Orbanistak es a Gyurcsanyistak kozott van a megvalto. :-)

Előzmény: Törölt nick (212)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.27 0 0 212

Itt akkor lessz rend ha Budaházy lessz a miniszterelnök, és orbán politikai fogolyként börtönben tölti a letöltendőjét...

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.27 0 0 211

A  visszahívhatóság benne van a jobbik programjában.

Előzmény: Munchausen (210)
Munchausen Creative Commons License 2011.01.27 0 0 210

D209-es hozzaszolas ignoralva :-)

Teljesen demokratikus megoldast kell talalni, a visszahivhatosag lenne valahol a kulcsa a dolognak.

von Übergetzi Creative Commons License 2011.01.01 0 0 209

Én maradnék a Soros megoldásnál: sortűz...

Előzmény: Munchausen (208)
Munchausen Creative Commons License 2011.01.01 0 0 208

Kivancsi lennek ra, hogy igy tobb mint 3 ev elteltevel mit gondoltok errol, ezert kicsit felhoztam a topicot. :-)

Előzmény: Törölt nick (207)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.04 0 0 207
Hoppá, kezdem érteni mitől is hal meg egy topic.

Ha mondjuk a felvetett problémára érdemi megoldáslehetőség villan fel.

Szóval onnét jaj, dehogy kell, mi?

Csak addig jó, amíg csak a hülye érzelgős rizsa megy.
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.02 0 0 206
Még szinte 1millió sem kéne...

Néhány IGAZÁN értelmes programpont, amit az átlagember is felfog, és szórólapként osztogatni.
Olcsó, és kezdetnek megteszi.

Már az is nagy szó, ha néhány ember elgondolkodik a hogyanon és a miérten.

Értelmes programpont alatt azt értem, hogy valami értelmes alternatíva, nem sima kritizálás. + A kormány "reform"-ja miért borzalmas, és miért vezet garantált gazdasági összeomláshoz.
Egyébként külön-külön is, hát még így együtt!

Óriásplakát akkor kell, amikor már kampány megy.

De ott még messze nem tartunk.
Előzmény: padisah (205)
padisah Creative Commons License 2007.04.02 0 0 205

http://index.hu/politika/belfold/martirius04/

Mondom hogy nem kerül olyan sokba... (mondjuk nekem speciel nincs 10 millám se ilyenre)

Előzmény: Törölt nick (204)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.31 0 0 204
Nekem lenne egy-két tippem, hogy hogyan lehetne megcsinálni.

Első körben nem is óriásplakátokkal kellene kezdeni.

Namajdmáskor, mert zár az internetező...
Előzmény: Wouldnotsayso (203)
Wouldnotsayso Creative Commons License 2007.03.31 0 0 203
"Arról hogy léteznek, vagy lehetnek alternatívái a tömeges médiakommunikációnak, meg hogy mikben hazudnak, azt nem kerül ennyibe lerántani. Nem kell 20 milliárd forint erre a célra, néhány 100 millióból olyan kampányt lehet összehozni, hogy kettéállna a fülük. Jól elhelyezett óriásplakátokkal milliókat lehet szembesíteni a megtévesztéssel amiben él, ez ellen csak azt tehetik, hogy a plakátokat leszedetik, vagy a reklámfelület hordozóját megzsarolják."

A jelenlegi Kóka-Fodor csata után még mindig úgy látod, hogy 1oo millával bármi esélyed lehet?

WNS
Előzmény: padisah (202)
padisah Creative Commons License 2007.03.27 0 0 202

Máshol kell meghúzni a határt. Szerintem ebbe a dologba meg kell próbálni mindenkit bevonni, aki az aktív, munkavállaló, jövedelme van, ami után adóznia kell. Egy ilyen mozgalmat nem lehet csak a középosztályra szorítkozva sikerre vinni, mert akkor tényleg a papírforma fog megvalósulni, minimális társadalmi bázissal elvegetál a

dolog anélkül hogy érdemi kérdésekbe bele tudna szólni.

Arról hogy léteznek, vagy lehetnek alternatívái a tömeges médiakommunikációnak, meg hogy mikben hazudnak, azt nem kerül ennyibe lerántani. Nem kell 20 milliárd forint erre a célra, néhány 100 millióból olyan kampányt lehet összehozni, hogy kettéállna a fülük. Jól elhelyezett óriásplakátokkal milliókat lehet szembesíteni a megtévesztéssel amiben él, ez ellen csak azt tehetik, hogy a plakátokat leszedetik, vagy a reklámfelület hordozóját megzsarolják.

Nem látom ésszerűnek hogy egy gazdag ember finanszírozza a dolgot, mert az óhatatlanul az ő saját személyes befolyás vásárlásává fajulna, de még ha nem is mindenki ezt fogja feltételezni. Ki kell rakni óriásplakátra egy számlaszámot, a csoport számlaszámát, bárki küldhet rá pénzt, akár párszáz forintot, az is számít. De a szervezet tagjai ne számítsanak arra, hogy itt pénzt fognak keresni, a max arra számíthatnak hogy a szükségeleteiket a csoporton keresztül megoldhatják, úgymint kaja,pia, szállás.

Aztán még két dolog:

- A rendszer ackhilles ina az alacsony fogalalkoztatottság. Elég viszonylag kevés embert kivonni az aktívak közül, és az adóbevételek drasztikusan leesnek, a rendszer fenntarthatatlanná válik.

-A parlamentet uraló pártok bár mindketten a baloldali ideológiát képviselik, olyan szintű ellenségeskedésbe bonyolódtak, hogy az összefogásuk merőben valószinűtlen. Ez azt is jelenti, hogy egy 34% ot elérő pragmatikus párt a parlament ellenzéki többsége mellett kormányt alakíthat. Attól kezdve meg a kormányhatalom eszközeivel már ki lehet éheztetni az elitet, meg lehet tőlük vonni azokat az állami pénzforrásokat, ami pozícóban tartja őket. A következő választásoknak meg már pénz nélkül lesznek kénytelen nekifutni. Ebben a szituációban már előfordulhat, hogy mégis koalíciót kötnek, de az ország szempontjából az is nyereség lenne.

Meg egy harmadik:

Az úniós pénzeket úgy várta a csatában megfáradt szoci klientúra mint a mennyei mannát. Ha el tudnánk érni, hogy az mégse érkezzen meg, vagy ha igen ,akkor pl. adósság elengedéseként, az megintcsak hozzájárulna az elit kiéheztetéséhez.

Előzmény: Wouldnotsayso (198)
MolnarErik Creative Commons License 2007.03.27 0 0 201
De hát ez az. Én nem látom, h másokban lenne affinitás az ilyesmihez.
Előzmény: Wouldnotsayso (200)
Wouldnotsayso Creative Commons License 2007.03.27 0 0 200
"Én a fő problémát abban látom, h az "új" pártokat is régi politikusok csinálják. Az állandó példaként emlegetett, majdnem sikeres Centrumot is a Kupa gründolta, aki az Antall-kormány egyik pénzügyminisztereként nem nevezhető éppen új arcnak (sőt ugye már a rendszerváltás előtt is gazdaságpolitikus volt).

Hogy Torgyán legújabb szörnyűségéről ne is beszéljünk."

Nyilvánvaló, hogy ezektől meg kellene szabadulni! Aki más pártban tisztséget viselt az elmúlt 1o évben, az ne lehessen az új kezdeményezésben tisztségviselő.

WNS
Előzmény: MolnarErik (199)
MolnarErik Creative Commons License 2007.03.27 0 0 199

Én a fő problémát abban látom, h az "új" pártokat is régi politikusok csinálják. Az állandó példaként emlegetett, majdnem sikeres Centrumot is a Kupa gründolta, aki az Antall-kormány egyik pénzügyminisztereként nem nevezhető éppen új arcnak (sőt ugye már a rendszerváltás előtt is gazdaságpolitikus volt).

Hogy Torgyán legújabb szörnyűségéről ne is beszéljünk.

Előzmény: Wouldnotsayso (198)
Wouldnotsayso Creative Commons License 2007.03.27 0 0 198
Kicsit aktuális lett most ez a téma... Az elitváltás szükségessége bennem már 2ooo körül megfogalmazódott, és 2oo3-ban az elitváltás módjáról próbáltam kérdezni az index fórumát. Nem igazán érdekelt sok embert.

Padisah, a meglátásaid helyesek, egyetértek velük, de pont az a baj, amit te is leírsz, hogy a változtatásban érdekelt réteg az ország szavazóképes lakosságának nem több, mint 1o-2o %-a.

Az ország 8o-9o%-a egyszerűen nem rendelkezik elégséges versenyképes tudással, és-vagy nem akarnak dolgozni, de még ha dolgozni hajlandóak is, nem fognak adózni. A többségnek nem érdeke a változás.

Állítólag a békát ha forró vízbe rakod, akkor kiugrik. Ha viszont fokozatosan melegíted a vizet, amiben van, akkor simán megfőzheted. Na most jelenleg mi ilyen békák vagyunk, és attól tartok, hogy nekünk is kell egy komoly sokk, hogy rájöjjünk, az út, amin jelenleg haladunk járhatatlan. Gazdaságilag, demográfiailag egyaránt.

Nem tudom, egy ilyen helyzetet hogy lehet feloldani. Mindenesetre már az segítene, ha a demokrácia piacára való jutás könnyebb lenne, azaz esély lenne O-ról felépíteni egy pártot. Jelenleg ez reménytelennek tűnik, az 5%-os küszöb megugrása iszonyú sokba kerülne.

Nekem egy ilyen kezdeményezés mezei alkalmazottként!!! megérne akár 7 számjegyű összeget is, de legalább 2o.ooo hozzám hasonló ember kellene, aki hajlandó "befektetni" hosszú távra, anélkül, hogy ezért bármilyen direkt ellenszolgáltatást várna. Nem akarna képviselő lenni, nem akarna valamilyen megbízást szerezni (tanácsadók, talpnyalók hada), nem akarna a cégének valami zsíros megrendelést szerezni.

2o MRD forintból lehetne valamit kezdeni, lehetne az elitváltásban érdekelteket összeszervezni, lehetne az elitváltásban érdekelteknek komoly fórumot (média, reklámok) biztosítani. Egyúttal azt is lehetne bizonyítani, hogy lehet, úgy pénz közelében lenni, hogy az ember ne korrumpálódjon. Azt hiszem én is ilyen vagyok (a világ egyik legkisebb korrupciójával ferőzött országban nőttem fel.) És ismerek ilyen becsületes emebereket.

De attól tartok nem találnék 19999 másik olyan embert, aki hajlandó lenne ennyi pénzt kockáztatni. Az emberek 99.999%-a ebből a pénzből inkább vesz egyel nagyobb kategóriás autót, vagy elmegy nyaralni, elveri, utána meg siránkozik, hogy milyen rossz itt a helyzet már megint. Kevesebb pénzzel pedig nem lehet az 5%-os küszöböt megugrani.

WNS
padisah Creative Commons License 2007.03.04 0 0 197

Ez egy érdekes topik. Én is sokat gondolkoztam hasonló problémákon...

Szóval, hogy lehetne leváltani a politikai elitet?

Meglátásom szerint a jelenlegi szituáció az ilyen-olyan értelemben baloldali pártok vetélkedéséből áll, ezek pedig eredendően felborították az ország gazdaságpolitikai egyensúlyát, és azt balratolták, eltorzították. Ebben a társadalmi rendszerben az állam újraelosztó tevékenysége a gazdaság legmeghatározóbb folyamata, ebben vesz részt dolgozóként a legtöbb ember - így közvetlenül is érdekelt a fenntartásásban, illetve az újraelosztás osztogatható oldalát, akár hitelfelelvétel árán is felpumpálták, így a mindenkori választásokat az újrelosztásban érdekelt, támogatásokból élő, arra rászoruló, addikt választók többségét garantálja.

Ennek a rendszernek a vesztesei egyértelműen azok, akinek a jövedelmét az állam újraosztja, a hovatovább kisebbségbe szoruló tényleges értékteremtő tevékenységet végző munkavállalók (akik nem állami alkalmazottak), az őket foglalkoztató vállalkozók és vállalkozások. Ezek közül a vállalkozók nagy része egy adóelkerülési stratégia alkamazásával igyekszik magát kihúzni a rá nehezedő állam súlya alól, illetve megpróbálja kiaknázni a helyzet kínálta lehetőséget, és beáll az állam osztogató oldalára, támogatásokért kuncsorog, vagy zsíros megrendeléseket akaszt le. Emiatt aztán a vállalkozói réteg eredendően megosztott az újraelosztás mellett - és ellen. Erre sajnos rengeteg személyes tapasztalatom is van, az ember végighallgatja az EVA-zós, minimálbéres vállalkozó mondókáját, és egyszerűen lesokkol az ellentmondás aközött amit mond, meg amit tesz. Egyfelől akár szoci, akár fideszes szavazóként nagy hangon védi a szocializmus eszméjét, másfelől meg nem járul hozzá a működtetéséhez, adót "spórol".

Tehát igazából, az a kör, akik a rendszer átalakításában érdekeltek, azok egészen konkrétan a munkavállalók. Az egyszeri munkavállalók, akik vállalkozásokban, multiknál húzzák az igát, befizetik az adókat, mert nekik nincs lehetőségük kitérni előle, gyakorlatilag semmi hasznuk nem származik az újraelosztásból, a tőlük elvett pénzt rendre valaki másra költ az állam. Egyúttal, pont a rendszer tevékenysége miatt, amivel tudatosan vagy nem tudatosan, de a foglalkoztatást alacsony szintre hozták, ezek az emberek viszonylag kevesen vannak.

Ezeket az embereket kell rálbreszteni a hamis média- képpel szemben a valóságra, arra a mértéktelen adóteherre, amivel az állam sújtja őket. Ez a rendszer a lehető legnagyobb mértékben függ az ő munkájuktól, ha abbahagyják, a rendszer nagyon gyorsan összeomlik. Lehet hogy ez a megoldás erőteljesen kivezet a demokrácia azon kereteiből, ahol a támogatásból élők többsége dominál, de mégiscsak egy egészségesebb társadalom felé vezető utat jelent. Szóval, a megoldás útja az lehet, hogy ezeket a munkavállalókat meg lehet, meg kell szólítani, és ha arra lehetőség kínálkozik, akkor országos sztrájkhulláot indítani, amit addig folytatni, amíg a politikai elit nem lesz kénytelen eltakarodni.

Ha pedig egyszer megfosztatnak a politikai befolyásuktól, akkor el lehet kezdeni a köztörvényes felelősségrevonást, amit érdemes kiegészíteni azzal, hogy a külföldre menekülőket nem üldözzük tovább. Ezzel szerecsés esetben el lehet érni, hogy lavina-effektus szerűen maguktól, tömegesen elhagyják az országot, és elhal a kapcsolatrendszerük amiből újraépíthetnék a hatalmukat.

Létezik még egy csoport, akikre szerintem nagymértékben lehetne építeni. Ők a kivándorolt magyarok. Azok a magyarok, akik a rendszerváltás óta mentek el, világot láttak, össze tudják hasonlítani magyarországot a világ többi részével, nem ágyazódtak be semmilyen itthoni kapcsolatrendszerbe, nem függvényei az itteni hatalmi játszmáknak, akár a jöveledelmenek stb.

Munchausen Creative Commons License 2006.09.20 0 0 196
2003 december 11-én született ez a topik, nagyon remélem, hogy idén addigra a cseréljük szócskát múlt időbe tehetjük.
spooler Creative Commons License 2004.11.11 0 0 195

A nyitókérdésre én a következőt válaszolnám:

B Á R H O G Y !!!

Munchausen Creative Commons License 2004.11.11 0 0 194

Néha kicsit érdemes elővenni, leporolni a régi dolgainkat, szerintem már megint érdemes lenne erre a kérdésre is több figyelmet fordítani.

Be szép is lenne...

Munchausen Creative Commons License 2004.08.27 0 0 193
Ez a topic még mindig aktuális, sőt... Számomra meglepő, hogy egy miniszterelnök váltás után mindenki más marad a helyén, max ugye új sportminiszter kell, de a régi amúgy sportminiszternek megbukott. ;-)
Munchausen Creative Commons License 2004.08.02 0 0 192
Újabban megint kezd aktuálissá válni a topic, de kiegészíteném a média vezetőinek gyors fenékenbillentése iránti igénnyel. :-)
Munchausen Creative Commons License 2004.04.24 0 0 191
116-os
Előzmény: Törölt nick (190)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.24 0 0 190
Nem lecserélni,elzavarni kel az egész bandát!!!

El kéne, a jobbos és balos bandákat, egytől egyig... elszámoltatni mindkettőt, s helyére tenni... a sok hozzánemértésből fakadó vagyoni károk megtérítésének kötelezettéségével...

Előzmény: harapofogo (140)
dez1 Creative Commons License 2004.04.23 0 0 189
Ezt akkor hagyhatjuk süllyedni.
Előzmény: lujza (188)
lujza Creative Commons License 2004.04.23 0 0 188
Hát ha így kódolnak, érti a rosseb. :(
Köszi.
Visszamentem, s bevallottam a böngettyqmet.
Előzmény: Törölt nick (187)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.23 0 0 187
rali válasz erre | adatok | e-mail 2004-04-22 18:14:36 (9921)

Miféle böngettyű?IE?
[előzmény : (9919) lujza, 2004.04.22 17:26]
Előzmény: lujza (185)
dez1 Creative Commons License 2004.04.23 0 0 186
OK, máris nyitom.
lujza Creative Commons License 2004.04.23 0 0 185
Láttam, de sajnos nem töllem kérdezte, hanem a mjuziktól, akinek valami más panasza van... :(((
Előzmény: Törölt nick (184)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!