Hatezer éves edényekre és fatüzelésű tűzhelyekre bukkantak Görögország északi részén egy tűz martalékává vált őskori lakóhely eltemetett romjainak feltárása során.
A felfedezés "felbecsülhetetlen és egyedülálló" információkkal szolgál a késői neolitikum házépítkezéséről és háztartásáról - hangsúlyozta csütörtökön a görög kulturális minisztérium közleményben. cikk >>
Koszonjuk, kedves Kopancsi. Kicsit elfeledkeztunk errol a zugrol. Most, hogy atfesulom az eddig irtakat, mentve ami mentheto az okor temakbol, majd tobbszor eljovunk ide is. Hol jarhat Eniessa, elarvult a rovata.
Segítséget szeretnék kérni az alábbiakkal kapcsolatban. Kaptam egyik ismerősömtől egy érmét. Érdekelne az eredete, hány éves lehet, melyik korból származik, és honnan. Remélem tud valaki segíteni. Ha mégsem akkor annak is örülnék ha valaki meg tudná mondani, hogy hol érdeklődjek ezzel kapcsolatban. Az átmérője 22 mm.
:) Hogy telt a vakaciod, Kedves Makopa? Gyongyvirag meglepetes kepeket igerve tert vissza utazasaibol. Remelem mihamarabb lathatjuk litvaniai fotoit. Talaltam egy 'Regesz hu' honlapot, egyetemistak leveleznek rajta. Nyitottam egy kis tanc-zene ablakot nekik. Maris van jelentkezo, remelhetoleg majd mod nyilik tarsalogni jovendobeli regeszekkel, akik mig elvegzik tanulmanyaikat, megbaratkozhatnak a kicsit kacifantos zeneregeszeti terminologiaval...:) Igyekszem mersekletre inteni magam, hogy ne riasszam el oket ozene maniammal. http://www.regesz.hu/cgi-bin/reges.cgi?action=forum
Kalo Himona!
Spyros
Itt hallottalak: http://www.seasite.niu.edu/Tagalog/Tagalog_Homepage99/audio_files/prutas/makopa.wav
Hogy mukodik ez a szerkezet? Meg lehet tanitani enekelni? Vagy csak szavakat ismetlo 'papagaly'? Mar regota szeretnek az okori temakhoz zenet is, csak nem tudom a modjat.:)
Tiszteletem:
Spyros
Sikerult megszerezned Pinter Maria konyvet a tancrol? Nekem Musa megprobalta kikolcsonozni, de a konyvtar egyetlen peldanyara rault egy galad olvaso, mar januarban vissza kellett volna hoznia de meg mindig kesik. Ha valahol latod, kerlek lapozz bele, megeri-e hogy elolvassuk?
Baratsaggal:
Konyvmoly, alias Mamounia:)
Most epp a pajzzsal 'viaskodunk' szep tancjelenetekkel diszitette a kovacsok istene. Egy gorog kutato megprobalta Homerosz alapjan elkesziteni. Valahol megvan a kiserlet leirasa, es kep, ha erdekel valakit elokeresem. Keresunk meg harci tancokhoz fegyvereket...:)
Nem, nem ertelmetlen! Ertelmezhetetlent irtam, nem ugyanaz. :) Majd alkalmasint benezek ismet a tancolosba, de mostanaban keves idom lesz netezni.
Kalupszo nimfa es Odusszeusz