Keresés

Részletes keresés

ArcHoNMaN353 Creative Commons License 2004.04.24 0 0 79
HI!!

Pár hónapja meghalt az egyik barátom anyukája a 405-ös úton. A történet a köv. volt! A srác autó-kereskedő, és egy kocsit hoztak fel vidékröl. A srác mondta az anyukájának, hogy menjen velük fel Monora, hogy megmutassa, hol van a telep. Dánszentmiklós-ról mentek, és a 405-ös uton kell átmenni Nyáregyháza fele. Na már most a vezető nem állt meg a STOP táblánál, és lassitás nélkül továbbment volna!!! De sajnos ott van az a "volna" mert Albertirsa felől jött egy Opel és teleibevágta a kocsit! A vezető felesége a !!!!9!!!!!!! hónapos babával a hasában meghalt!! A barátom anyukája is! Az Opelt vezető, szabályos soför is ott maradt! A vétkes vezető pedig !!!!KARCOLÁSOKKAL!!!!!!! "megúszta", mert egy család elvesztése, saját hülyeségből, hát az egy életre elkisér!!! Ez most egy "fordított" eset volt, mert itt az apa volt a felelötlen, de sajnos itt is meghalt egy majdnem megszületett baba!!! :-((((( És persze meg 2 felnőtt is! :-(((((

Azt aláirom, hogy tényleg élvezetes a vezetés adta szabadság, és sebesség érzése, de mindeki úgy csinálja, hogy senkit ne veszélyeztessen!!!!!

Legyünk óvatosak, figyeljünk a másikra!!!

by: ArcHoN

AzHofi Creative Commons License 2003.11.24 0 0 78
Hello!

Melyik este megyünk rendet rakni a városban? :)

Előzmény: R0fike (66)
Timberland Creative Commons License 2003.11.24 0 0 77
Sziasztok!

Írtátok, hogy szervezzük meg az aláírásgyűjtést, ha lenne valaki, aki tudna segíteni, az jelezze, (csak ne e-mail-ben). Illetve most, hogy megvan a buzenyák, nem tudom, hogy nem akkor kellene-e majd aláírás gyűjtésbe kezdeni, ha nem a megérdemelt büntetést kapja, hanem mondjuk csak felfüggesztettet. Talán várni kellene...de meddig?

R0fike Creative Commons License 2003.11.24 0 0 76
Nagyon csodálkozom, hogy a rendőrbajtársak nem kapták el azt a szemétládát és verték agyba-főbe!
Előzmény: Utas2 (75)
Utas2 Creative Commons License 2003.11.23 0 0 75
Biztosan emlékeztek: a kis köcsög Császár Előd is megúszott egy emberölést (hívjátok bárhogyan: tény, hogy megölt egy embert - ja, épp egy biztosítás nélküli BMW-vel...), mit is kapott érte?

Lényegében SEMMIT!!! Sem a biztosítási csalásért, sem pedig a kábítószerrel való visszaélésért.

Viszont persze kiadott egy könyvet, meg egy újabb nyálas CD-t a kis "meghurcolt". Még meg is gazdagodott belőle. Ő is, meg a Znamecsnik is.

Ennyit erről, meg Justicia bekötött szeméről....

R0fike Creative Commons License 2003.11.23 0 0 74
Eddig olyan normálisnak tünt itt a hozzászólók viszonya. Ne rontsátok el személyeskedéssel.
Ha nem értesz valakivel egyet, vagy nincs megfelelő ellenérved, akkor sem kellene így támadni.
Előzmény: teljesenmindegy75 (72)
rali Creative Commons License 2003.11.23 0 0 73
Depis?
Előzmény: teljesenmindegy75 (72)
teljesenmindegy75 Creative Commons License 2003.11.23 0 0 72
Huzz vissza a magasröptu "öngyilkos" topicodba, es ott oszd az eszt ket kezzel. Latszik, hogy abszolute semmi közöd a hethköznapi emberek problemaihoz, csak a magatok nagy depis szenvedesehez.
Előzmény: Törölt nick (71)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.22 0 0 71
betiltanam az ufonauták emberkiserleteit, mert belathatatlan kovetkezmenyei lehetnek, ha a ferfiak teherbe esnek..
Előzmény: Törölt nick (70)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.22 0 0 70
...ha a te párod hasában pusztult volna el a kisfiad, akkor te mit tartanál helyesnek???
Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.22 0 0 69
nezd, en esszerunek tartom a torvenyt, nem igazsagosnak, ennyi. Aki tanult esetleg jogot(én nem, csak olvastam..), az tudja, hogy KUVARA NEM AZ IGAZSAGROL SZOL, ez a fogalom filozofiai meg vallasi kozegben meg a szubjektiv koznyelvben hasznalatos, és annyi.

Nem lehet - barmennyire szeretnetek - minden hibat, bunt (különösen felhivnam a figyelmet, hogy elozo ket fogalom nem egyenlo..), stb-t elkoveto embert visszakezbol kivégezni. Ha a felnövekvo nemzedékeket tönkretevo alkoholista szülöket is golyovégre kapnánk pl ugyanilyen jogosan, akkor hirtelen olyan 1-2 millio adofizető szünne meg. Nem megy, nem müködik a társadalomban, nem jo -legalábbis nálunk nem, akinez ez kell, menjen az arabokhoz, és akkor ne szornyulkodjon rajtuk a kis kényes gyomrával meg lelkével, hanem ujjongjon, ha megköveznek meg levágják a kezét.

Tehát differenciálni kell. És mivel sajnos az emberi aljasság általunk el sem képzelheto távolságokba -mélységbe- képes eljutni, centinként letépve a bőrét megerőszakolt és savval mart és évekig fogva tartott és mittudomén milyen áldozatokat halmozva akár százas nagyságrendben is, ezért differenciálni kell. Az sem lenne ugye "igazságos", ha a gyerekeket megerőszakolo és kinzással meggyilkolo többtucat áldozattal rendelkező elmebeteget ugyanugy lőnénk tarkon, mint egy gyorshajtot, aki sok másik gyorshajtotol abban különbözik, hogy pechje van, elé mennek, magzattal vagy anélkül. Ez van. Tul széles a bünök tárháza, nagy a különbség, messzire mentünk. Egy hulla szinte már nem is számit. (cinizmus)

egyébként meg a véleményemet mondtam el, és hadd tegyem hozzá, hogy akik emiatt meg indulatbol érvek és egyebek helyett vérgőzös személyeskedéssel reagálnak, azokrol is megvan a véleményem... de mivel tudom, hogy rajtuk és a világon mindez semmit nem változtat, nem állok le vitázni se velük se mással, elmondtam, kész. Nekem "teljesenmindegy". Az emberek rendkivül egyformák amugy, a hőzöngő tömeg és a botjával hadonászo tata ugyanolyan franko náci gyilkos lenne mint az u.n. "eza mai fiatalság".. csak álszentnek lenni olyan finom és szivmelengető.

Előzmény: teljesenmindegy75 (65)
R0fike Creative Commons License 2003.11.22 0 0 68
Végigolvasva a hozzászólásokat: csak a BMW elmenekült vezetőjéről tettünk említést.
Véleményem szerint a másik autó vezetője is hibás.
Róla nem esik szó.

Mai cikk: http://index.hu/politika/bulvar/1121bmwalfa/

"... Boros Gábor szerint a kábítószer-fogyasztást igen, ám a férfi ittaságát a baleset időpontjában nem lehet kizárni ..."

Mit jelent, hogy ki lehet zárni vagy nem lehet kizárni???? Ez máris magyarázkodásnak tünik.

R0fike Creative Commons License 2003.11.22 0 0 67
Nyugi!

Megdöbbentő a hozzászólás szövege, de érezhető belőle az irónia! (jó szót használok?)
Amennyiben tévedek, akkor azt az autót szeretném vezetni, ami egy bulizásban lebénítja a hozzászólót. Aztán majd tollbamonhatja a hozzászólását.

Előzmény: AzHofi (25)
R0fike Creative Commons License 2003.11.22 0 0 66
Szia AzHofi!

Csatlakozom, biztosan nem csak ketten maradunk!

Azonban meg kell gondolni, hogy van e abszolut igazság. Nem követjük el ezzel ugyanazt, amit ezek a .... nem tudom, minek nevezzem őket.
A Skodában ülőknek csak sok sok erőt tudok kivánni.

Előzmény: AzHofi (17)
teljesenmindegy75 Creative Commons License 2003.11.22 0 0 65
Meg az ilyen buta demagog emberek miatt, mint te.
Előzmény: Törölt nick (59)
SumQuiSum Creative Commons License 2003.11.22 0 0 64
Márha eleve nem kap felfüggesztettet...
Van egy jó Monty Python jelenet, amin eddig könnyesre röhögtem magam, de most már valahogy nem megy...
Úgy néz ki, hogy bírósági tárgyalóterem, Terry Jones a bíró, Eric Idle a vádlott. A bíró 2,5 percig sorolja a neveket, hogy kiket ölt meg a vádlott, majd hozzáteszi, hogy mindezt '79.12.7-re virradóra és megkérdezi, hogy van-e valami mondanivalója az ítélet kihirdetése előtt. Mire a vádlott: "Yes Sir: I'm very sorry." Aztán mindenkitől elnézést kér, hogy a tárgyalással rabolta az idejüket, vissza ilyeneket válaszolnak, hogy "Á, úgyis be kellett jönnöm" meg "Csak a munkánkat végezzük". Aztán indul egy alkudozás a bíróval, mert a vádlott azt akarja, hogy példát statuáljanak belőle és életfogytiglanra ítéljék, a bíró meg három hónapot ad neki. Aztán Eric:
-Come on, gimme six, please!
-Well, all right, I'll give you six months! (mindenki örül) But... suspended! (mindenki örül, kivéve a vádlott)

SQS

Itt a testvértopic, hasonló indulatokkal...

Előzmény: Törölt nick (63)
SumQuiSum Creative Commons License 2003.11.22 0 0 62
Bocsi, elszúrtam. A vastagítás csak a sor végéig tart elvileg...
Előzmény: SumQuiSum (61)
SumQuiSum Creative Commons License 2003.11.22 0 0 61
Akik ismernek, tudják, hogy nagyon birka vagyok. Mármint türelmileg. És a szadizmus is távol áll tőlem.
Úgy néz ki, hogy nem jött le a hozzászólásomból, bár SZVSZ inkább csak Neked nem esett le, hogy az elején leszögeztem, hogy nincs megoldás, mert nem vezet jóra semmi. A "megoldások" inkább egy kis fantáziajáték volt.
A szemet szemért elv azért se lenne kivitelezhető, mert egy ördögi körbe kerülne minden egyes esetben. De azt is be kell látni, hogy valahol sántít az, hogy egy ember(?) kiírt egy komplett családot, kap egy életfogytiglant és jó magaviselettel már 25 év múlva kinn flangál az utcán. Ő sose fog olyan irgalmatlanul szenvedni testileg és lelkileg, mint az áldozatai és annak hozzátartozói.
De ismétlem, a hozzászólásom lényege itt a második bekezdés.

De ha már itt tartunk: Te mit csinálnál? Nagy vonalakban mit tartanál igazságos igazságszolgáltatásnak? Egy ilyen embert nyílván biciklire se szabadna engedni, de a cselekedetéből az is kiderült, hogy nincs felelősségérzete. Hogy akadályoznád meg, hogy ezzel kárt tegyen másokban? Ne lehessen gyereke? Ne tarthasson aranyhalat? Vagy mi? :)

SQS

rali Creative Commons License 2003.11.21 0 0 60
Azé' ennyire nem ám...
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.21 0 0 59
halálbünti, rögtönitélö?, vérbosszu? meglincselés? tömeghisztéria? szemet szemért? .. ezzel a mentalitással nemhogy egyenlő, hanem rosszabb vagy náluk. mert ez mar nem a felelotlen, gondatlan emberolés, hanem a boldog, élvezettel teli indulatos gyilkolás öröme. az igy gondolkodo embereket lehet jol beetetni pár jelszoval aztan lelövetni velük egymást, bárkit.. az ilyenek miatt vannak háboruk. grat.
Előzmény: SumQuiSum (58)
SumQuiSum Creative Commons License 2003.11.21 0 0 58
Amióta követem ezt az "eseményt", nem igazán tudok jól aludni. Elszomorít, hogy ilyen egyáltalán létezik. És sajna létezni is fog. Mert azok az intézkedések, amiket meg kellene hozni, demokráciaellenesek lennének. Nagyon sokan (legtöbben) nem bírják felfogni, hogy a demokrácia egy kibaszottul sérülékeny valami, amit MINDENKINEK tudni kéne kezelni illetve élni vele. Miről szól(na) a demokrácia? Arról, hogy az egyénnek jogai vannak. Minden esetben. Sikeres büntetésvégrehajtás csak olyan országokban van, ahol ezekre a jogokra szarnak. Vö: megkövezés, szibéria, stb. Amerika is állítólag a demokrácia netovábbja, aztán ha jobban megnézzük, majdnem kimeríti a rendőrállam fogalmát. Többen próbálkoztak már többféle megoldással, őket a történelemkönyvek "rossz bácsi" címszavai alatt találhatjuk.
Sajnos ez a dolog így fog maradni. Így marad az áldozatok helyett a bűnösöket védő magyar jogrendszer(?), marad a balkáni mentalitás, és marad a löket- és agytérfogat közötti fordított arányosság (10telet a kevés kivételnek).
Sokat gondolkoztam, hogy én szívem szerint mit csinálnák ezekkel a jómadarakkal... Az első ötletem a rögtönítélő bíróságok és a halálbüntetés visszaállítása lett volna: eset van, megérkeznek a bírák, felállítanak egy kempingasztalt, gondolkoznak egy 5 percet, aztán tarkón lövik az illetőket és hagyják a csatornába vérezni. Aztán majd reggel jön a FKFV úgyis...
A második ötletem az volt, amit már korábban is megírtak: az áldozatok családjának kölcsönadni őket. Faráspollyal nekiesni mindenüknek, csak a fantázia és indulat szab határt.
De végülis legjobban az az ötlet tetszik, hogy létre kéne hozni egy intézményt, ami szervezetileg olyasmi lenne, mint egy bordélyház: bemegyek, kiválasztok a katalógusból egy bűnözőt, kifizetek fél órát (kb 500 huf) és úgy kínozhatom, ahogy akarom. Ezzel megoldódna a büntetésvégrehajtás porblémája is, az államnak is lenne bevétele, nem pedig kiadás, és tuti népszerű hely lenne:) Gondolj bele: valaki parasztkodik veled az úton, utána bemész, kérsz egy gyorshajtót és megbosszulod a sérelmedet:)

Remélem, hogy a kismama és kismama talpra tudnak állni lelkileg és folytatni az életüket. Én nem vagyok biztos benne, hogy tudnám. Így ismeretlenben nagyon sok kitartást, erőt, bátorságot és egymás iránti szeretetet kívánok nekik.

SumQuiSum

cicavirag Creative Commons License 2003.11.21 0 0 57
-igen, biztos vagyok a tolófájásban (akkor még nem bújt azért ki), nemrég szakvizsgáztam büntetőjogból
-a büntetés abszolút bíróság függő. ugyanazért van ahol leültetnek, van ahol felfüggesztik. ennél azért kicsi az esély a felfüggesztettre.
egyébként hülyeséget mondtam:
Közúti baleset okozása
187. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak vagy másoknak gondatlanságból súlyos testi sértést okoz, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés
a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy tömegszerencsétlenséget,
b) egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,
c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget
okoz.

Szóval egy baleset (halott nélkül) max 3 év ha van súlyos sérült.
3 évet emeliuk a felével (4,5 év a halmazat miatt cserbenhagyás) + a másik miatt is 3 év ez 7,5,.
Előzmény: Vanek (56)
Vanek Creative Commons License 2003.11.21 0 0 56
Elkapták...

cicavirág
Biztos vagy benne, hogy csak a "kibújás" utántól számít "halált okozónak" büntetőjogilag?

A cikk alapján
-sérüléssel (halállal) járó közlekedési baleset okozása több szabály durva megsértésével
-!többszörös! cserbenhagyás

így mi lehet a "tarifa" minimumértéken? Gondolom (remélem) felfüggesztettel nem úszhatja meg.

cicavirag Creative Commons License 2003.11.21 0 0 55
Sajnos az emberi élet büntetőjogilag a tolófájásokkal kezdődik, így itt nincs emberölés.
Bünti 2-8 évig, számít, hogy megállapítanak-e halmazatban segítségnyújtás elmulasztását vagy cserbenhagyást. Akkor emlni lehet a 8 évet.

Nem vigaszként mondom, de akit ilyenért leültetnek, azt a rabtársak szétszedik a börtönben. Börtönben a tolvaj vagy a zsaroló király. Aki nőt vagy gyereket bántott, azt agyonverik. Terhes nő meg ugye a kettő együtt.

De megérdemli.

AzHofi Creative Commons License 2003.11.21 0 0 54
Hol van ez a cikk?

Amúgy szerintem nincs olyan szigorú büntetés a joggyakorlatban ami egyenlő súlyú lenne egy kismama elvesztett magzata irányában érzett gyászának.

Előzmény: vizes zsemle (53)
vizes zsemle Creative Commons License 2003.11.21 0 0 53
"Elfogta, és őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki BMW-jével egy spontán gyorsulási verseny közben balesetet okozott. A balesetben megsérült egy terhes nő, akinek magzata a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe."

Na, most majd meglátjuk, mit ér az igazságszolgáltatás...

Vanek Creative Commons License 2003.11.21 0 0 52
Micsoda, szökevény? Kiderült valami? Hol olvastál róla?
Előzmény: Dragula (51)
Dragula Creative Commons License 2003.11.21 0 0 51
Art Mooney, Tömegember emulátornak szántam a kommersz kezdést.Egyébként amiről írtam, a kezdete felfogásban mindennek, ami a halállal kapcsolatos. A legálltalánosabb felfogásban. Ez az amit írtam, ami mindezeknek az alja. Ez egy amatőr gyermeki hozzászólás volt részemről. Talán keményen fogalmaztam. DE nem azért írtam, hogy dobálózzam az emberi életekkel.
Azt ugye te is belátod, hogy a halál az élet része. És ezt nyugodtan le lehet írni, ha már azt is leírod, amit leírtál. ("életre szóló testi/lelki sérülés"-nek a kezdeti felfogása a "Hát igen az élet veszélyes")

Én meg túl kegyes voltam, azóta kiderűlt, a BMW-t egy szökevény vezette. Ezekután, hozhatjátok a sortüzet.

Kedves alice_itt!

Másképp fogalmazok: nem BMW sofőr, hanem: A BMW sofőr aki balesetet okozott. Konkrétan a mi kis hazai Harrison Ford-unkról van szó. Isten ments hogy általánosítsak. Semmi bajom a BMW-vel, nem mondtam rá hogy rohadt;)

Előzmény: Art Mooney (41)
Nick_Rivers Creative Commons License 2003.11.21 0 0 50
"az egyetlen hatalmuk apuci bika autója, ezért akarják valamiben produkákni magukat: versenyeznek, elévágnak, átsávolnak, embert ölnek,"

Nézz már körül amikor közlekedsz...Egyáltalán nem csak fiatalok csinálják, hanem jól öltözött 30-40-50 éves apucik is...

Előzmény: serta (44)
murray Creative Commons License 2003.11.21 0 0 49
mindig van vmi amin felháborodunk és sosem történik semmi. most ez a szörnyü eset, múltkor az a megkínzott kutya, és még sorolhatnám.
a düh elszáll, jön az újabb balhé, a topicok elsüllyednek, a halottak pedig nem beszélnek....
ennyi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!