Halihó!
Ha Sinsheim-ba mentek legalább három napot szánjatok rá. Ebből kettő Sinsheim, egy pedig a speyeri múzeum (fél óra kocsival). Ha meg ez sem elég a speyeri múzeum mögött ott a reptér, meg 100 méterre a Rajna, van mit nézegetni. No meg 500 méterre a speyeri dóm, ami szintén megér egy sétát a 2000 éves városban...
A speyeri múzeum mellett is van hotel, de szerintem is kár kifizetni ennyit. 30 euróért van egyszerűbb motel/diákszállás, de ha merészek vagytok, és elboldogultok németül, akkor lehet találni 10-20 euróért cimmerferit... :o)
Én biztos kocsival mennék (eddig is azzal mentem), mert kint rohadt drága a tömegközlekedés. A villanyos, a vonat, meg minden. Sokkal olcsóbb kocsival mászkálni. És a parkolás is mind a két helyen megoldható. Mind a két múzeumnak van saját, ingyenes és irdatlan nagy parkolója
A Sinsheim Museum főleg közlekedés, a Sepeyeri emellett egyéb technikai dolgokat is bemutat. Utóbbiban talán a legérdekesebb a 747-es az AN-22-es, és a vadásztengeralattjáró. Ezekbe be is lehet mászkálni. (Az AN-22-es felső buborékjában mejdnem napszúrást kaptam... :o)))...) De van Ju-52, X-valamelyik (talán X-5) hajós, lánctalpas, vonatos, makettes, tűzoltós, turbinás-erőműves - kezd hasonlítani az RTL reklámjára... :o)
Sinsheimban meg be lehet mászni a Tu144-be, a Concorde-ba meg egy csomó másik gépbe. Ezek javarésze egyébként a tetőn, oszlopokon figyel, és ha gyerekeket is visztek, akkor ők a repülőkből lecsúzdázhatnak - csak utánna győzzetek rohanni utánuk, mert a csúzda 3 emeletet egyhelyben áthidal, a meggondolatlan szülő meg rohanhat körbe a lépcsőn... :o)
Én a Concorde-ot még nem láttam, de a 144-esbe fel alpintechnikáztam magam - merthogy úgy 30-35 fokos "emelkedésben van éppen", és a korlátba kapaszkodva lehet felkúszni a pilótafülkéig.
A fülkékbe sajnos nem lehet beülni, csak bekukkantani.
Mind a két helyen van 3D-s IMAX mozi, bár a jó előadások elég drágák. Én kihagytam...
Ha családostól mentek, mindenképpen kérdezzetek rá a jegyeknél a kedvezményekre, mert sok helyen ha gyerekkel mentek a felnőtt jegy is olcsóbb!
No meg van ahol beváltható, vagy beszámítható mozi jegyre, vagy valami másra.
És a legfontosabb... reggel a töröknél vegyetek uzsonnát!... :o)))
Üdv,
Gobe