Keresés

Részletes keresés

SzGaborr Creative Commons License 2003.11.03 0 0 18
Sziasztok.

Nemrégiben kaptam az AIMPOINT-tól egy termékkatalógust, amiből sikerült kiválasztanom azt hiszem a számomra megfelelő típust. Köszönöm még1szer tanácsaitokat.

C-More irányzékokról tud vki esetleg bővebb felvilágosítást adni (hogyan működnek, ki forgalmaz ilyeneket MO-n, stb.)? Vki esetleg használt már ilyet?

HK USP Expert-re hogyan lehet az ilyen irányzékokat felszerelni?

Üdv.: SzGaborr

-Ronin- Creative Commons License 2003.10.30 0 0 17
130k HUF körül.
Előzmény: HUNTERKILLER (15)
SzGaborr Creative Commons License 2003.10.29 0 0 16
Köszönöm szépen a kérdésemre adott hozzászólásokat/válaszokat. Instrukcióitok alapján megpróbálom a bőség zavarában kiválasztani hogy melyik lenne a számomra legmegfelelőbb típus.

Ha esetleg lenne valami konkrét tippetek hogy maroklő/sörétes/golyós fegyverhez egyaránt melyik AIMPOINT típus lenne az igazán jó választás(IPSC; Steel Challenge), kérlek írjatok.

Üdv.: SzGaborr

HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.10.29 0 0 15
Azért azt jól elhalgattad hogy mennyibe fáj.
Jó jó látom hogy 500 dolcsi,de mennyi amire ideér?
Előzmény: -Ronin- (8)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.10.29 0 0 14
Nekem csak AKAH márkájú gagyi red dot-om van.3600Ft-volt asszem.
Előzmény: gvass1 (12)
belic Creative Commons License 2003.10.29 0 0 13
Hello!

Igen, a MOA szogpercet jelent.
Puska eseten ekkora a fegyver szorasa (1 MOA 100 meteren majdnem 3 cm, ertelemszeruen 10 meteren ennek az 1/10-e, 1000 m-en pedig a tizszerese) gyari loszerrel.
Reddot eseten ekkoranak latszik a pont.
Tavcso eseten ekkora lepeskozzel lehet allitani.

Tehat ha a reddot-od 8 MOA meretu, es egy 100 meterre levo celra nezel vele, akkor kb 20 cm-es atmeroju feluletet "takar el" a pont. Ha 4 MOA, akkor fele akkorat.
Kozelre a nagy MOA jo, mivel azt jobban lehet latni, messzire a kicsi MOA, nehogy eltakarja az egesz celt. :-)

Sajnos szamszeru tanacsot nem tudok adni, mivel nem tudom, hany MOA-s pottyokkel lovoldoztem eddig (egyik sem sajat volt :-( ).

Bel

Előzmény: HUNTERKILLER (11)
gvass1 Creative Commons License 2003.10.29 0 0 12
hi,
red dot iranyzeknal a MOA nem a pontossagot, hanem a potty altal fedett (kitakart) latomezoreszt jeloli.

Ergo mondjuk 2MOA-s pottyel nemigen lehet adott tavon 1 MOA meretunek latszo celra loni. Mert kitakarja.

Előzmény: HUNTERKILLER (11)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.10.29 0 0 11
Fegyverek pontosságát is MOA-ban adják meg.Pl egy mesterlövészpuskának illik 0.7 alatt lenni.

Előzmény: SzGaborr (9)
Boarhunter Creative Commons License 2003.10.29 0 0 10
A MOA az csak minute of angle, avagy szögperc. Általában a távcsövek állíthatóságát szokták megadni úgy, hogy egy "click" 1/8MOA. Megkérdeztem avatottaktól is, mi a fene az a pl.4MOA, de még nem jött válasz. Gondolom, vagy a megbízhatóság, vagy az állítási lehetőség határa, de talán inkább az első.
Boar
Előzmény: SzGaborr (9)
SzGaborr Creative Commons License 2003.10.29 0 0 9
Sziasztok,

AIMPOINT irányzékokkal kapcs tudna valaki segíteni? Az érdekelne hogy melyik típus volna a legmegfelelőbb IPSC-re (puska\pisztoly), illetve hogy hol lehet Magyarországon kapni ilyen ketyeréket? + még valami: lehet hogy nagyon amatőr leszek de egész pontosan mit jelent a MOA és mi a jelentősége hogy mondjuk 3 v. 7 MOA az adott típus? (MOA= Minute of Angle Accuracy, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az illetö puskája 1 MOA-nál 100 yardra – 91,4 méterre – egy hüvelykes, azaz 25,4 mm-es átméröjü löképet produkál. - ennyit sikerült a neten találnom erről)

Előre is köszi a segítséget: SzGaborr

Előzmény: -Ronin- (8)
-Ronin- Creative Commons License 2003.10.28 0 0 8
Te éppen a fullextrás WG-65 Elite-et szúrtad ki.
Az enyém ez:

minusz a flashlight...

Előzmény: HUNTERKILLER (7)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.10.28 0 0 7
Amúgy mennyiért vesztegetnek egy ilyet?Most nagyon irigy vagyok.
És minek neked a red dot ha van rajta távcső? :-)

Előzmény: -Ronin- (6)
-Ronin- Creative Commons License 2003.10.28 0 0 6
Köszönöm, akkor nincs más hátra, mint irány a fegyverboltok.
Előzmény: gvass1 (4)
-Ronin- Creative Commons License 2003.10.28 0 0 5
Bár nem ez a topic célja, de nekem egy ARMOTECH WG-65-ösöm van. Ez már majdnem egy igazi M4-es...és pontos is.

Itt találsz róla infót.

Előzmény: HUNTERKILLER (3)
gvass1 Creative Commons License 2003.10.28 0 0 4
hi,
"Ugyan "elektromos optikai" célzókészülék használata tilos"

vadaszatra marmint.
IPSC Open-nel egyenesen megkovetelt holmi.

Amugy a kepen lathato cuccos - arabol itelve - leginkabb legfegyverre es hasonlokra valo.

Ilyesmik kaphatoak tobb magyarorszagi fegyverboltban is 5e-csillagos egig, komolysagtol fuggoen, semmiylen engedely nem kell hozza.

Előzmény: Boarhunter (1)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.10.28 0 0 3
Hüm.Én ugyan kölcsönzői markerral játszottam.Ilyennel ni :(valami piranha2)
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
De az nem volt valami pontos (egy igazi fegyverhez képest igen nagy a szórása).Szerintem egyszerűbb szerkezet is megtenné neked.Persze az sokkal bénábban néz ki.Meg ha van pénzet rogyásig.... :-)
Előzmény: -Ronin- (2)
-Ronin- Creative Commons License 2003.10.28 0 0 2
Paintball.
Előzmény: Boarhunter (1)
Boarhunter Creative Commons License 2003.10.28 0 0 1
Ugyan "elektromos optikai" célzókészülék használata tilos, de a red dot-tal nem törődnek...
Mire kell?
Boar
Előzmény: -Ronin- (0)
-Ronin- Creative Commons License 2003.10.28 0 0 0
Na igen, elfelejtettem leírni, hogy mit is tud:
- 30mm Red Dot Sight
- 11-position click rheostat control knob.
- BSA Shadow Black finish.
- 5 MOA size red dot.
Előzmény: -Ronin- (-)
-Ronin- Creative Commons License 2003.10.28 0 0 topiknyitó
Konkrétan erről lenne szó:

Kinti ára kb. 8500 HUF (kb. 40 USD).

A kérdéseim már kicsit általánosabbak.
- Tudja-e vki, hogy itthon hol és mennyiért lehet hasonló tudású célzókészüléket beszerezni?
- Vannak-e hasonló eszközök behozatalára vonatkozó szabályozások/korlátozások? Ha igen, akkor milyen előírásoknak kell megfelelni, milyen engedélyek szükségesek?

Köszönöm szépen

Ronin

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!