Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nemrégiben kaptam az AIMPOINT-tól egy termékkatalógust, amiből sikerült kiválasztanom azt hiszem a számomra megfelelő típust. Köszönöm még1szer tanácsaitokat.
C-More irányzékokról tud vki esetleg bővebb felvilágosítást adni (hogyan működnek, ki forgalmaz ilyeneket MO-n, stb.)? Vki esetleg használt már ilyet?
HK USP Expert-re hogyan lehet az ilyen irányzékokat felszerelni?
Köszönöm szépen a kérdésemre adott hozzászólásokat/válaszokat. Instrukcióitok alapján megpróbálom a bőség zavarában kiválasztani hogy melyik lenne a számomra legmegfelelőbb típus.
Ha esetleg lenne valami konkrét tippetek hogy maroklő/sörétes/golyós fegyverhez egyaránt melyik AIMPOINT típus lenne az igazán jó választás(IPSC; Steel Challenge), kérlek írjatok.
Igen, a MOA szogpercet jelent.
Puska eseten ekkora a fegyver szorasa (1 MOA 100 meteren majdnem 3 cm, ertelemszeruen 10 meteren ennek az 1/10-e, 1000 m-en pedig a tizszerese) gyari loszerrel.
Reddot eseten ekkoranak latszik a pont.
Tavcso eseten ekkora lepeskozzel lehet allitani.
Tehat ha a reddot-od 8 MOA meretu, es egy 100 meterre levo celra nezel vele, akkor kb 20 cm-es atmeroju feluletet "takar el" a pont. Ha 4 MOA, akkor fele akkorat.
Kozelre a nagy MOA jo, mivel azt jobban lehet latni, messzire a kicsi MOA, nehogy eltakarja az egesz celt. :-)
Sajnos szamszeru tanacsot nem tudok adni, mivel nem tudom, hany MOA-s pottyokkel lovoldoztem eddig (egyik sem sajat volt :-( ).
A MOA az csak minute of angle, avagy szögperc. Általában a távcsövek állíthatóságát szokták megadni úgy, hogy egy "click" 1/8MOA. Megkérdeztem avatottaktól is, mi a fene az a pl.4MOA, de még nem jött válasz. Gondolom, vagy a megbízhatóság, vagy az állítási lehetőség határa, de talán inkább az első.
Boar
AIMPOINT irányzékokkal kapcs tudna valaki segíteni? Az érdekelne hogy melyik típus volna a legmegfelelőbb IPSC-re (puska\pisztoly), illetve hogy hol lehet Magyarországon kapni ilyen ketyeréket? + még valami: lehet hogy nagyon amatőr leszek de egész pontosan mit jelent a MOA és mi a jelentősége hogy mondjuk 3 v. 7 MOA az adott típus? (MOA= Minute of Angle Accuracy, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az illetö puskája 1 MOA-nál 100 yardra – 91,4 méterre – egy hüvelykes, azaz 25,4 mm-es átméröjü löképet produkál. - ennyit sikerült a neten találnom erről)
Hüm.Én ugyan kölcsönzői markerral játszottam.Ilyennel ni :(valami piranha2)
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] De az nem volt valami pontos (egy igazi fegyverhez képest igen nagy a szórása).Szerintem egyszerűbb szerkezet is megtenné neked.Persze az sokkal bénábban néz ki.Meg ha van pénzet rogyásig.... :-)
Na igen, elfelejtettem leírni, hogy mit is tud:
- 30mm Red Dot Sight
- 11-position click rheostat control knob.
- BSA Shadow Black finish.
- 5 MOA size red dot.
A kérdéseim már kicsit általánosabbak.
- Tudja-e vki, hogy itthon hol és mennyiért lehet hasonló tudású célzókészüléket beszerezni?
- Vannak-e hasonló eszközök behozatalára vonatkozó szabályozások/korlátozások? Ha igen, akkor milyen előírásoknak kell megfelelni, milyen engedélyek szükségesek?