Ez viszont nem igaz, mert igenis jó. Pontosabban az én véleményem szerint az, de ha te is tényként mondod a szubjektív véleményed, hát én miért ne? Büntetésből el kell olvasnod a "csórás" könyveket... két kötetes, asszem mondtuk már :-))
Bár ne mondtam volna azt a fórumot... engem is mélyen megrendített némelyik érv, és csökkent a szememben az írónő, de ennek ellenére nagy rajongója maradok... és továbbra is maradok ezen a fórumon, csak ha már te is elmész, akkor bizony egyedül...
És azért még szerintem az eset fölötti valószínűleg jogos erkölcsi felháborodásodban ne foszd meg magad az írónő művei nyújtotta szórakozástól...
rozsika, van benne vmi, más is mondta már... és reszkess, hamarosan letámadlak a Papírtigrissel...
Sziasztok.
Kissé nehéz szívvel írom ezt a hozzászólást. Csak pár szó, aztán szerintem nem kell itt többet elviselnetek engem. Szóval. A kíváncsiság visszavitt az rpg fórumra, ami a lopkodással foglalkozik. Anno a durva stíl miatt nem olvastam el, de mint mondtam, kíváncsi voltam, és most elolvastam a "bizonyítékokat". Nagyon dühös vagyok, mivel azok az idézetek egyértelműek. Tudom, hogy korábbi hozzászólásomban azt írtam, hogy nem baj a csórás, de akkor arra céloztam, hogy nem baj, ha valaki merít valaki más alapötletéből. Itt nem erről van szó, hanem tételes lopásról. Innen kezdve nem látom értelmét, hogy folytassuk ezt a fórumot, amely valakinek a TISZTELETÉRE indult. Tiszteletről a részemről többet szó sem lehet. A már olvasott könyveket továbbra is szeretettel forgatom, és azt hiszem, a végeredmény "nem tehet" róla, hogy máshonnan ollózták. A továbbiakban azt hiszem, nem vagyok kíváncsi az újabb művekre.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm kedves hozzászólásait. Ha van kedvetek, folytassátok a fórumot, talán lesz benne másnak öröme.
Üdvözlettel
Miranda
Sziasztok!
Nos, elolvastam a Papírtigrist. Ha azt mondom, hogy négykézláb mászkáltam a padlóm, és a fejemet vertem a falba a röhögéstől, akkor mondtam valamit? Nagyon tetszett. Úgy általában a hercegnő és a testőr szemszögéből leírt jelenetek tetszettek a legjobban, mert ezek voltak a legmurisabbak. Szóval, annál a résznél, mikor a szata a hajón véletlenül meglátja a lányzó arcát, és ki akarja szúrni a saját szemét, és mindenről 2OLDALON keresztül vitázik a haverjával... Kész voltam.
Azt hiszem, elkezdem megint a két új könyvet, mert sürgősen szükségem van egy kis vidításra.
Megnéztük a Gyűrűk ura 3. részét moziban, és csodás volt. És jó hosszú! Vajon milyen hosszú lesz ennek az extra változata? Majd 2 kazira teszik rá :)
Üdvözlet
M.
A Papírtigris naon jó. Alapötlete hasonló, mint A herceg jósnője és A jósnő hercege esetében: két teljesen idegen kultúra találkozása, azokon belül is különböző rétegeké. Esetleg nyelvtudás nélkül... Hogy is van? Végy egy hercegnőt (aki szerint a tudás nem való fiatal lányoknak, mert feldagasztja az arcukat és megfájdítja a fejüket)... Tudom az egész hátoldalt naggyábó :-)B
Kedves rozsoma és metaflora!
Köszönöm a válaszaitokat. Elnézést, hogy ilyen sokára válaszolok, legutóbbi hozzászólásom óta most vagyok először netközelben. Horror. Lockhart, amint ő a HP5 főszereplője:)? Rendben van:). Közben kiolvastam a Csillagfényt is. Tetszett, bár nem annyira, mint a regények. Ez. azt hiszem, nem a minőségnek szól, alapban jobban szeretem a hosszabb lélegzetű műveket. Jó volt, hogy volt ott az a két történet az Isteni balhé két mellékszereplőjével. A Tündérmeséket eleinte nem értettem, aztán már jó lett. Már csak a Papírtigris van hátra elolvasásra. Kicsit nehezen birkóztam meg a Kikötői hírekkel, azért nem jutottam még hozzá.
Remélem, mindenkinek jól kezdődött az új év.
Üdvözlettel
M.
Lockhart nem csak visszatért, de egyenesen ő viszi a hátán az egész HP5-öt. Ha nem lenne akkor megkockáztatom: a HP5 sem lenne jobb egy Goldenlane regénynél!:))))
Nah, alulról felfele válaszolok...
De, sok egyéb résszel együtt az is szuper...
Rozsit majd ideküldöm...
A valóságban nem szeretem a tolvajokat, és néhány lopását én se helyeseltem, de úgy ált. nem zavart annyira és tök jó fejnek tartom, a könyvet pedig szenzációsan jónak
Aha, a Sz&V-t én is csak egyszer olvastam
B.u.é.k!
Kedves Metaflora!
A hozzászólásom végét azért nem fejtettem ki, mert egy alapvetően rajongói topicban nem akarom szídni a rajongott író kiadóját. Egyébként publikus a dolog, de nem ezen a fórumon.
Megkaptam a könyveket. Úgyhogy most már csak a Szélhámos hiányzik, de nem nagyon, mert bár szerettem, a többi Goldenlane-könyvvel összehasonlítva nálam a rangsorban az uccsó.
Kiolvastam az Isteni balhét. Tetszett, egy-két dolgot leszámítva. Én nem nagyon bírom a tolvajokat, és ezért nem is igen tudtam a fsz. kiscsajnak drukkolni. Így aztán Q volt a befutó. A kiscsaj is jó lett, miután falazott a sárkánynak, és végére nagyjából neki is megjött az esze, úgy vettem észre. Most a Csillagfányt olvasom, a Kikötői hírekkel párhuzamosan.
Kedves rozsoma, ha még olvasod a fórumot, gratulálok Lockhart visszatéréhez a HP5-ben. Bíztató a javulás, tehát most már biztos fel fog épülni:)
Idén már biztos nem fogok jönni, ezért ezúton kívűnok mindenkinek boldog Újévet.
Most őszintén, nem szuper az a rész Az azkabani fogolyban, mikor Piton prof. elveszi Harrytúl a Tekergől Térképét, és a térkép elkezdi sértegetni? Én sírtam rajta a nevetéstől.
Üdvözlettel
M.H.
A végét nem értettem...
Aha, msot olvasgattam újra részleteket A jósnő hercegéből és naon jó... pl. az, hogy Te egy új szótár miatt szöktél meg?!
Nekem is az hiánycikk csupán, még a Csillagfény is megvan
Szia! Köszönöm a választ. Közben kiolvastam a második részt is, és nagyon, nagyon tetszett. Kicsit befejezetlennek éreztem, ami lehet az én hibám, de természetesen remélem, hogy lesz folytatás. Két rész tetszett nagyon belőle, amiket nem írok ide szó szerint, nehogy szerzői jogi harakiri legyen belőle, de az egyik az, mikor a herceg megkérdezi a főszereplőtől, hogy ki ő neki, hogy kérdőre vonja, a Pippi meg elgondolkodik, hogy ki is ő(felsorolás a kincstárnokról, aki koldul az uraság helyett, meg a legfőbb elmeorvosról, akire nagy szükség van). A másik, mikor leírja a vásárlást, amit a végén rendez, mikor be akarja rendezni az új lakásukat.
Jó, szóval nem nagyon bírom az ilyen...hm...kaftánrángatást, ami a másik fórumon az írással kapcsolatban ment, azért nem mentem oda. Nem akarom fikázni a fantasyt, mint műfajt, hiszen ez ízlés kérdése. Én azért nem szeretem, mert terjengős, agyonbonyolított, és általában össze-vissza van lopkodva. Goldenlane azért fogott meg (bár igaz, hogy a Farkastesóval, ami annyira nem fantasy), hogy a könnyed, humoros stílusával felülemelkedett ezeken a dolgokon. Ha témájában merített egy másik írótól, hát istenem. A Jósnő két része annyira egyedi stílusban íródott, hogy szerintem a lényeges dolgokat tekintve eredeti.
Közben olvasom a HP5-öt. Tetszik nagyon.
Karácsonyra várhatóan megkapom a Papírtigrist és az Isteni balhét, és akkor A Szélhámos és a Varázsló kivételével teljes lesz a Goldenlane-könyvtáram, ami azt hiszem, elég jó teljesítmény. A Beholdernek mondjuk nem kell tartania attól, hogy rajtam gazdagodnak meg, mert a csomag gyors landolásának kellemes emlékét máris sikerült feledtetniük másvalamivel.
Üdv
M.
No igen, valószínű volt...
Már az a topic se aktív (közvetve bár, de érkezett vmi válaszféleség az írótól)
Ühüm, ott is modnták, hoyg ez sokkal jobb, mint a khm "eredeti"
És még egy kicsi.
Az új könyvről van szó. Nagyon tetszik a humora, pl. a Pippi folyamatos ájuldozása, az, ahogy hozzááll ehhez a bolond helyzethez. Imádom, mikor valami megdöbbentőt kérdeznek tőle, és értelemsen visszaszól, hogy "he?" Megmondom őszintén, belenézetem a legvégébe, mert nagyon kíváncsi voltam, hogy összejönnek-e ezzel a bolond herceggel. Bár ez talán nem is volt kérdéses.
M.
Üdvözlet.
Nos, hazatértem a beteglátogatóból. Vegyes érzelmek. Ami egy kicsit bánt: ÉN SEM AKARTAM MEGTUDNI, HOGY SIRIUS MEGHAL A KÖNYVBEN. KICSIT SEM! Nem szoktam földhöz csapkodni magam irodalmi személyek halála miatt, de ez (hogy megtudtam, és hogy egy valódi"bekiabáló" miatt tudtam meg, úgy, ahogy, eléggé kiakasztott. Hogy ezek után nem ellenőriztem a dátumot, mármint, hogy még pontosan hány óra van hátra a HP5 magyar premierjéig - bocsánat. Túl sok embernek valszeg nem okoztam álmatlan éjszakákat, mivel ez a fórum nem bizonyult túl népszerűnek. Aki mégis az én bekiabálásom miatt tudta meg ezt a hírt - álljon itt egy bocsánatkérés. Többet nem akarok erről a témáról beszélni, mert egy kicsit felidegesített. Természetesen nem a feddés, hanem Sirius halála. Megígérte a kölyöknek, hogy lakhat nála, erre tessék. Jól van. Magam csak névnapomra vagy karácsonyra kapom meg a könyvet.
Közben megérkezett a könyvcsomag a Beholdertől. Nagyon-nagyon örülök neki. Tegnap ki is olvastam az új kétrészesnek az első részét. Annyira tetszett, hogy nagyon. Úgy általában a főszereplő, meg a történet, de legjobban a stílus. Ezért nem izgat annyira a kérdés, hogy a sztori esetleg nem annyira eredeti, mert nem hinném, hogy bárki más ilyen formában írta meg ugyanezt a történetet.
Köszönöm, láttam, hogy a hirigelős fórum az aktív, és az interjús nem. De azt hiszem, ott nincs keresnivalóm.
Üdvözlettel
M.
Maeda, ezt írd be az RPG fórumba, annyira kell még olaj a tűzre!!! Plíz!
Igen, Sirius hal meg, de ezt talán nem kéne ilyen váratlanul bekiáltani, hátha vki elolvasta, aki nem akarta volna... De hát, ötödikén nulla-nulla, óh...
A beszélgetés Goldelane-nal topic az rpg-n már nem aktív, ha arra gondolsz
Nekem nagyon teszett az uj konyv (mindket resze). De bennem is felmerult, hogy ezt a tortenetet mintha ezt mar olvastam volna. Aztan hosszas gondolkodas utan beugrott, hogy Ursula K. Le Guin-nak van egy nagyon hasonlo konyve. De nem erdekel, hogy lopta-e vagy sem mert kikapcsolodtam es mert kellemes volt olvasni.
Udv
Maeda
Üdv megint. Belenéztem abba a fórumba is, amely azt boncolgatja, lopás-e a hét új könyv. Érdekes, de ehhez nem tudok hozzászólni. Amint megjönnek a könyvek a kiadótól, természetesen elolvasom őket.
Most egy ideig nem tudok jönni, (rokon- és beteglátogatás vidéken, ahol aligha találok gépet). Nagyon örülnék, ha addig tálalnátok pár érdekességet - amint hazajövök, máris jövök elolvasni azokat. Az útra, azt hiszem, a Farkastestvért viszem, a könyvtárban nyilván tudják még nélkülözni pár napig.
Tragédia, de az imént azt olvastam, hogy Sirius meghal a Harry Potter 5. részében. Kivagyok.
Mindenkinek kellemes karácsonyi készülődést.
Üdv
M.H.
Üdv. Harry Potter 4 kiolvasva. Nagyon jó volt, bár a második fele fokozottan horrorisztikus. Nagyon tetszett a vége, mármint hogy annyira nyitva van hagyva, és örülök, hogy már itt az 5. rész. Valamiféle háborúság veszi kezdetét? A soron következő James Ellroytól Az élet ára.
Remélem, a jövő héten megjönnek a könyvek a Beholdertől. Addig is, bemegyek pár antikváriumba, megnézni, van-e valamilyük Goldenlane-től.
Üdv
M.
Szia! Köszönöm az infókat. Tegnep feladtam a rendelést. Kértem: Farkastestvért, a két legújabbat, és a Csillagfényt. Remélem, hamar megérkeznek. A Csillagfény borítója nagyon tetszik a kiadó honlapján.
Üdv
M
A HP5 megjelenését régóta tudom, napjaimat egy eléggé jólértesült weboldalon töltöm :-)
Még egy kis webajánló: http://www.zone.ee/aurin/proza/JGtundermesek.html
Ezen a címen található néhány sztori, ami benne van a Csillagfényben, meg néhány, ami nem...
Én megrendelném mindet, de nem tudom mire van pénzed :-)
Üdv.Még annyi, hogy a Libriben ki van írva, hogy Harry Potter 5. december 5-én jelenik meg. Felhívtam ma a Beholdert, mondjákmár el, hogyan kell rendelni. Kedvesek voltak, elmondták. Most egy kicsit tanácstalan vagyok, melyik hármat rendeljem. Farkasdi ugye tuti,a másik kettő kérdéses.
Sziasztok
M.
Sziasztok. Köszönöm a hozzászólásokat. Az ajánlott oldalakat meg fogom nézni, amint lesz egy kis időm. Sajnos megint dolgozóból netezek, utálom, hogy folyton rohanni kell. Harry P4 tiszta horror, de tetszik. Ja, tényleg beadta a hozzászólást 2szer. Pedig akkor nem tette fel! Most vettem meg a barátnőmnek a Vad lovak c. könyvet (Cormac McCarthy). Imádom. Valamelyik fantasy-oldalon volt egy fórum, amelyre Goldenlane írogatott, de már nem tűnik aktívnak.
Bocs, most csak ennyi. Amint lesz időm, jövök, és bővebben nyilatkozom.
Üdv
M.
Na igen, ezt kiköpte...
Az tuti szép!!!
Miranda, ez nekem is eszembe jutott néha
Nekem is sokáig a Farkastestvér volt a kedvencem, azt igyekeztem elsőnek megszerezni is, msot nem annyira kiemelkedő, mert már nem tudok dönteni...
Jah, ajánlott: RPG fórum! (http://forum.rpg.hu) RPG.HU Fórum > Talkshow > Korábbi Talkshow-k Archívuma - itt egy beszélgetés olvasható az íróval
RPG.HU Fórum > Általános Fórumok > Irodalmi fórum: LOPÁS az új J.Goldenlane könyv? - ez meg egy kis érdekesség...