Hello!
Valaki tudna nekem segíteni?
A probléma tárgya: egy társasházban lakom, ahol kb:23 éve egy bizonyos társasházkezelő kezeli a házunkat. Ahogyan az lenni szokott itt is közös költséget kell fizetni és ezt természetesen a közgyűlésen szavazzák meg a lakók. Legalább is ennek természetesen a társasházi törvényekben leírtaknak megfelelően kellene működni. Azonban ez nálunk 23 éve másképpen működik.
A közgyűlést eleve nem május 31-ig hívják össze,de ez a legkevesebb. Idén július 05-én tartott a kezelőnk egy közgyűlést, ahol 17-en jelentek meg (többnyire idősek, ez azért fontos, mert nem igazán vannak tisztában a jogaikkal).
A közgyűlés 17.00 órakor kezdődött és 17.30-kor ismételten közgyűlést tartottak, hiszen nem volt meg a tulajdonosok 51%-a.
A közgyűlésen eléjük dugtak egy előre kiszámított közösköltség emeléseket tartalmazó költségvetést. A gyűlés végén a társasház kez. vezetője megkérdezte, hogy elfogadják-e a költségvetést. A költségvetéssel nekik nem is volt semmi gondjuk, így hallgatólag bele egyeztek, hiszen őket inkább az emelés érdekelte, ami ellen az egész ülés ideje alatt tiltakoztak. Egy pillanat alatt a jegyzőkönyvet lezárták és berekesztették az ülést. Utána megkérdezték, hogy akkor most emelés is lesz, és annyi amennyit írtak? A válasz az volt, hogy természetesen , hiszen elfogadták.
A közgyűlés 17.00 órakor kezdődött és 17.30-kor ismételten közgyűlést tartottak, hiszen nem volt meg a tulajdonosok 51%-a.
2006. augusztus első hetén kiküldték az emelésről az értesítést, és ebben már nem az az összeg szerepelt, amit ott előre kiszámoltan megszavaztak. a 3 szobás lakásokban 2000.-Ft-tal, a 2 szobásban 600.-Ft-tal emelték, a másfél szobásokban pedig 100.-Ft-tal csökkentették a díjakat. Akiket az emelés nagyon rosszul érintett levelet írtak a kezelő kft-nek augusztus 09-én, amire azóta sem kaptak levelet. Tehát nemhogy új meghívót nem küldött ki új közgyűlésre, nem mindenki szavazta meg az emelést és 8 napon belül nem értesítette a lakókat a közgyűlés határozatáról. Valaki segíthetne tanácsot adni mit tehetnénk ebben az esetben hiszen a 60 napos fellebbezési idő letelt. Csak a bíróság a megoldás, levéllel nem lehet valamit, vagy új közgyűléssel elérni. Segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!