Keresés

Részletes keresés

sensei47 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 43
Én se tudok róla, hogy bocsánatot kértek volna... :-((
Előzmény: AradiGábor (-)
gyula26 Creative Commons License 2005.08.12 0 0 42
Nézzétek meg a www.hvim.hu a délvidéki társnemzeti régióról készült anyagot.
Buratínó Creative Commons License 2004.03.24 0 0 40
Elnézést kérek:

Az a bizonyos = Az a bizonyos mondat

Előzmény: Buratínó (39)
Buratínó Creative Commons License 2004.03.24 0 0 39
Nem így gondolom. Mondtam ilyet? Ha nem, akkor miért személyeskedsz? Főleg úgy, hogy szerintem semmi okot nem adtam rá.
Az a bizonyos abban a formájában félreérthető. Én is félreértettem. De ez még nem ok a személyeskedésre.
Előzmény: dedede (38)
Buratínó Creative Commons License 2004.03.24 0 0 37
Kedves nulladik!
Az, hogy nem sikerült megértenem, az nem az én hibám, hanem a mondatíróé. Az a megoldás, amit te mondasz, így írandó:

Ismeretes, hogy az utóbbi hetekben - a koszovói események óta egyre nagyobb mértékben - növekszik Szerbiában a magyarellenesség.

Előzmény: nulladik (36)
nulladik Creative Commons License 2004.03.24 0 0 36
Az általad idézett mondat (amit nem teljesen sikerült megértened) azt jelenti, hogy az utóbbi hetekben növekedett a magyarellenesség, a koszovói események óta pedig gyorsabban nőtt, mint előtte - nem állít olyat, hogy az utóbbi hetek a koszovói események utánra esnek.
Előzmény: Buratínó (35)
Buratínó Creative Commons License 2004.03.24 0 0 35
"Ismeretes, hogy az utóbbi hetekben, a koszovói események óta egyre nagyobb mértékben növekszik Szerbiában a magyarellenesség."

Nincs ebben egy kis torzítás? "Az utóbbi hetekben, a koszovói események óta..." - a koszovói események a múlt héten voltak.

Előzmény: dedede (34)
joseka Creative Commons License 2003.10.26 0 0 33
Kik mocskolják állandóan külföldn Magyarországot
és a magyarságot?Kik uszítják a cigányságot a
magyarság ellen?Kik agitáltak a kedvezménytörvény
ellen?Kik tesznek állandóan magyarellenes
kijeletéseket?Kik hozták nyakunkra 3.-szor is az
oroszokat?Kik adják el az országot?Kik tettek a nyakunkra román miniszterelnököt?
Előzmény: Sipaki Lóránd (27)
sanyi Creative Commons License 2003.10.25 0 0 32
Kis kiegeszites
A magyarok es szerbek a kozepkorban altalaban szovetsegesek voltak, a torok birodalom ellen. A 1848-s verengzesek: hajmereszto atrocitasok tortentek, de nem csak a delvideken hanem Erdelyben is a romanok altal. Aki egy kicsit jaratos a politikai modszerekben az rogton felismeri hogy ez a becsi udvar akcioja volt, aki a rebellis magyaroknak ugrasztotta a magyarorszagi kisebbsegeket.
1914: Elotte az Osztrak magyar Monarchia bekebelezte volna Bosznia-Hercegovinat, es a Szarajevoi merenylet utan lerohanta Szerbiat.
1918-ban a Monarchia elveszitette a vilaghaborut.
Előzmény: Törölt nick (30)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2003.10.25 0 0 31
Talán a szerb néptől.
Mit kezdett, ki?
Előzmény: Törölt nick (30)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2003.10.25 0 0 29
"Szerbia bolondját járatja a Medgyessy-kormánnyal
2003. október 22. 12:16

MNO
A kör bezárult. Immáron Szerbia is a bolondját járatja a magyar kormánnyal – áll Németh Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselőjének közleményében.

Érthetetlen a szerb miniszterelnök pálfordulása, hiszen a júniusi belgrádi magyar-szerb kormányfői találkozón éppen ő vetette fel és támogatta a vajdasági magyarok kettős állampolgárságának ügyét. Azért is meglepő Zoran Zivkovic visszalépése, mert Szerbia kettős állampolgárságot biztosít a határain túl élő szerbek számára. Elfogadhatatlan a kettős mérce alkalmazása egy Európába igyekvő ország részéről.

A Fidesz-frakció külügyi kabinetjének álláspontja szerint jelentős felelősség terheli a magyar kormányt is a kialakult helyzetért. Kovács László, a szerb kormányra és a vajdasági magyarokra nézve sértő kijelentéseivel, valamint tétova magatartásával a kettős állampolgárság megvalósításának történelmileg egyedülálló lehetőségét szalasztotta el. Sajnálatos módon nem lehet kizárni, hogy a külügyminiszter tudatosan szabotálta el az ügyet."

Az a Németh Zsolt nyilatkozott az MNO -nak aki államtitkár korában egy, az RMDSZ által kezdeményezett, Erdélyben tartott fórumon a kettős állampolgárságról érdeklődőknek 2001-ben annyit mondott, hogy "Nem időszerű!".

Előzmény: sanyi (16)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.25 0 0 28
Meddig ez a visszanézés?
Szomorú volt, de a jelenlegi belgrádi vezetésnek édes kevés köze van ehhez.
Magyar pedig az aki magyarnak vallja magát. Nem útlevél és személyi igazovány kérdése. (Nekem sincs.)
Kicsinyes dolgok ezek.
Sipaki Lóránd Creative Commons License 2003.10.25 0 0 27
láttad már? vagy mondta csurka elvtárs?
Előzmény: joseka (23)
Sipaki Lóránd Creative Commons License 2003.10.25 0 0 26
te egy alul fejlett személyiség vagy. húzzál bele, mert nagyon le vagy maradva.
Előzmény: joseka (19)
Sipaki Lóránd Creative Commons License 2003.10.25 0 0 25
nem kell bocsánatot kérni, ha nem követsz el bűnt.
az a német ország amelyik kiirtotta a családom felét nem kérhet bocsánatot tőlem, nem is kérem.
de azt követelem, többet ilyen ne legyen.
és kész.
Timna Creative Commons License 2003.10.25 0 0 24
semmi gond, releváns válasz ez esetben a jobboldaliság = agyatlanság :D
Előzmény: Törölt nick (20)
joseka Creative Commons License 2003.10.25 0 0 23
Nekem van.És neked?
Előzmény: Törölt nick (20)
geszthi Creative Commons License 2003.10.24 0 0 22
A francba mindig elrontom a kiemelest, elnezest kerek erte, problok jobban figyelni.
Előzmény: geszthi (21)
geszthi Creative Commons License 2003.10.24 0 0 21
Ha nem ohajtod kikenyszeriteni akkor ezt mikent ertetted?

"Most kell kihasználni,/b> a helyzetet. Minden normális ország ezt tenné. A nyomásgyakorlásnak ugyebár mesteri példáját mutatja"

Tehat mi a csudat er ugy az egesz, ha ki kell kenyszeriteni es nem magatol, oszinte megbanasbol jon a dolog?!

No mar csak azert sem hiszem el a szerb barati peldadat. Ugyan mitol lesz jobb nekik, hogy a szerbeknek lesz majd egy ujabb indoka nem szeretni a magyarokat?!

Előzmény: AradiGábor (10)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.24 0 0 20
Szép sommázat, gratulálok.
Van neked agyad?
Előzmény: joseka (19)
joseka Creative Commons License 2003.10.24 0 0 19
Itt nemcsak a baloldal nemzetfeladás tradicíójáról
van szó hanem a baloldal hagyományos magyarellenségéről.

balodaliság=magyarelleneség

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.23 0 0 18
az a helyzet, hogy ebben a régióban - ilyen alapon - elég sok gyalázatos bűn van, amiért a népeknek kölcsönös bocsánatkéréssel kéne tölteniük az idejüket, úgyhogy egy ilyen felvetés - a puszta heccelésen túl - nem sokat ér.
Korovioff Creative Commons License 2003.10.23 0 0 17
Igen, én is olvastam, és ez változás ahhoz képest, amit eredetileg mondtak. Hónapokon keresztül szó sem volt a nem etnikai alapú kettő állampolgárságról, ráadásul ezt az elvárást a szerbek csak velünk szemben alkalamzzák. Nem tudom, mitől változott a dolog. Gondolni sem merek rá, hogy a magyar diplomácia "eredményéről" van szó. Talán még azt is mondanám, hogy arrogáns gesztus ez a szerbek részéről, ha nem ismerném a magyar hivatalos álláspontot. Ráadásul ez az új szerb kitétel annyira emlékeztet az álláspontra, amit Románia bizonyos kétoldalú ügyekben képvisel, hogy az az érzésem, bizonyos formában újra funkcionál az ellenünk irányuló kisantant. És sajnos az a félelmem, hogy mi húztuk magunkra. Azt mondtam, hogy nem kell bántani a szerbeket, mert most gyöngék, de mostmár úgy látom, a szomszédos országok mind minket tartanak gyengébbnek, és ennek megfelelően kezelnek minket.
Előzmény: sashimi (11)
sanyi Creative Commons License 2003.10.21 0 0 16
Ja igen és Szerbia volt az amely feltétel nélkül ajánlotta fel a kettős állampolgárságot, és ezzel meghazudtolta Bársony András államtitkárt aki úgy tájékoztatta a médiát hogy ez a jugoszláv fél részéről nem lehetséges. A további fejleményel meg arra utalnak hogy a MSZP-kormánypart mintegy szabotálja a kettős állampolgárságról szóló tárgyalásokat, mikor bizottságot hozott létre a kérdés kivizsgálására, holott ez gyorsabban is mehetne.
sanyi Creative Commons License 2003.10.21 0 0 15
Ez nem úgy működk hogy egy hatalom a sajat hatáskörében hoz kártérítési intézkedéseket (ha volt ilyesmi effektíve egyáltalán) hanem le kell ülni tárgyalni és közös nyilatkozatban kell rögzíteni a dolgokat.

Ami a sírrongálásokat illeti, nem hinnem hogy a szerbeknek ez érdekükben áll. Egy temetőt bárki felforgathat. Ha a szerbek provokálni akarnának minket azt sokkal egyértelműbb módon is csinálhatnák. És ha provokálnának egy NATO tagot akkor ugyan mit nyernének ezzel?

Előzmény: AradiGábor (13)
Tony Creative Commons License 2003.10.21 0 0 14
Miért kérne bocsánatot egy olyan nemzettől aki smagát sem becsüli annyira ,hogy bocsánatotkérjen !
AradiGábor Creative Commons License 2003.10.21 0 0 13
Olvass már bele a topic elejébe! Mi már megtettük a gesztusokat!
Előzmény: sanyi (12)
sanyi Creative Commons License 2003.10.21 0 0 12
Majd ha előbb mi kérünk tőlük bocsánatot, mi kezdtük ugyanis. (Grassy Jóska rendet csinált...)
Bajcsy-Zsilinszky a Parlamentben felemelte a szavát a magyar hadsereg által elkövetett atrocitások miatt. (őt később a nyilasok kivégezték)

sashimi Creative Commons License 2003.10.21 0 0 11
Ők maguk ajánlották fel a kettős állampolgárságot,

Ma hallottam valamelyik radion (info vagy klub), hogy a szerb vezetes akkor tartja elfogadhatonak a kettos allampolgarsagot, ha az nemzetisegtol fuggetlenul nyerheto el.

sashimi

Előzmény: Korovioff (3)
AradiGábor Creative Commons License 2003.10.21 0 0 10
Hűha... ez aztán az eszmefuttatás. Honnan veszed, hogy nekem a szerbek, románok szeretete hiányzik? Kikényszeríteni? Valóvan felesleges, de ha ők is előnyöket remélnek a Magyarországgal fentartott kapcsolatoktól, akkor áldozzanak... és gondolkodjanak el egy kicsit. És mikor kérnek bocsánatot azokért a magyar fiatalokért, akiket e legelső tűzvonalba küldtek a szerbek a délszláv válság idején? Vagyis... Semmit nem tanultak! Továbbra is likvidálni akarnak minket, legalábbis állami szinten.

Ezt személyesen is elmondtam belgrádi ismerőseimnek, akik történetesen szerbek. És egyetértettek velem. Nem hiszem, hogy leesne a gyűrű az újjunkról ha mégegyszer bocsánatot kérnénk, de már régóta az ő oldalukon van a labda. Most rajtuk a sor. Mi nem 40 ezer embert gyilkoltunk le, és nem államilag szervezett formában, ahogy Titóék.

Mellesleg: a Kempiski-féle koccintás teljesen más ügy! Az valóban a hazaárulás kategóriáját súrolja.

A Csurka-féle akcióval nem értek egyet, de az imádott Nyugaton is szoktak tortát nyomni a politikusok arcába. Aki ilyen magasra tör, viselje el!

Azon pedig már csak tényleg nevetni tudok, hogy a baloldal a miépes akciót is Orbán Viktorra akarja kenni, vagyis a fő riválist bemártani. Annyira rettegtek tőle, hogy már látszatra sem ügyeltek!
Mindenki tudja, hogy a MIÉP és a Szövetség között már jóideje feszült a viszony.

Ui.:
Te egyébként honnan írsz? Külföldről? Már csak az ékezetek elhagyása miatt is...

Előzmény: geszthi (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!