hát, igen; de, most nemzetiséget félretéve, imádom, mikor ich, ics, stb. családnevesek a legnagyobb magyar nacionalisták; meg nacionalista létükre internacionalisták; Csurka-Le Pen- Haider tengely, stb.
szia!
látom, jó későn keltél! én elfelejtettem az órát átállítani, csak a csörgőt beállítottam 6-ra; mert mennem kellett unoka sétáltatásra; most mán álmos vagyok, majd megfagytam!
Peldaul szerb (szomszed orszag) nyelvkonyvet veletlenul sem ad ki az Akademiai Kiado es pajtasai, de torok, japan, finn, arab, kinai, etc... az ott all a boltok polcain.
De ez csak egy reszproblema.
Van meg mirol beszelni.
tiszteletreméltó törekvés; ha van lakhelyem szerinti vonatkozásuk, megkereshetsz, bár kutatva csak egy 150 valahány éves dolog van részemről az sem célzott, csak amit találtam, megvan
a legkönnyebb: milyen prófétának nem váltál be? miért akartál próféta lenni?
tudod, ekem, ha időm lene, meg lenének eszközeim a családfa kutatáshoz; de olyan nagyon nem is érdekekl; cselédcsaládoknál úgy szokás, hogy amíg dolgozni tudnak, a gyerekeket is hajtják, nincs idő mesére; én ráadásul nem ott laktam, ahol a nagyszüleim, tehát csak akkor derült ki Bartók is, amikor éppen ott voltam, a hamvait hozták haza, és mamám meg akarta nézni Pétert, mert kisgyerekként látta utoljára; anámmal is az a helyzet, 70 éves volt, amikor a lányommal voltunk otthon, és véletlenül derült ki ez a lengyel dédi; a kollágám nézett utána, hogy is kell írni, valóban nemmes, mert természetesen anyám csak hallás után tudta a nevét, magyarosítania kellett a nevet; ha megérem a nyugdíjas kort, lehet, hogy rászánom vagy az időt, vagy a pénzt, mert a mormonok jó pénzért megcsinálják a kutatást
Szia!
köszi, nemigen van időm ilyenekre; eccer vótam a Bartókban, amikor a táncosok is vótak; lenne kapcsolatom a k. önkormihoz, de télleg ritkán van időm; a könyv megvan, a két barátos
Kedves Ata!
azért, mert ilyen keveredettek vagyunk (nem is tudom eldönteni, hogy a lengyel nemes dédanyámra, vagy a Bartók Bélánál cseléd nagyanyámra, akinek ősei Holicsból jöttek, vagy egyéb őseimre legyek büszke, és miért vagyok magyar, mindezek ellenére), és valaki egyéni vagy listás képviselőként bejut, mint magyar képviselő jut be; de, akik olyan szerencséek, hogy még megvan eredettudatuk, és nemzetiségi dentitásukat szeretnék megőrizni magyar állampolgárként, szóval, ezeknek a nagyon keveseknek igenis kutyakötelessége lene az orzságnak, ha csak jelképes, de parlamenti képvisletet is biztosítani
Te! ne pisszegj nekem! mán aztat hittem, hogy meg vagyol haragudodva; írtam neked a helyin is! a romák még csak-csak elvannak, nekik külön államtitkárság is jár, csak látnék mán valami javulást, de nem látok! inkább a többi, igazi nemzetiségre gondoltam! azok meg nincsenek annyian, hogy akár listán is, bejuttassanak valakit!
nem tartottam viccesnek a hörgést; utána elmondta volna magyarul, és fenntartoma véleményem, hogy országunk pofázik a határontúliak jogaiért, de nálunk agyon keveset tesznek azért, hohy a nemzetiségiek gyakorolhassák jogaikat
nincs minden nemzetiségből ayi egy tömbben, hogy ami választási szisztémánk szerint esélyük legyen egyéni képviselőként bejutni; a normálisabb pártok állítotak listá emzetiségi képviselőket, de ez em kötelező; már em voltál ittthon valszeg, amikor wekler Ferenc émetül mert megszólalni a magyar parlamentben; az a fröcsögés, hörgés, ordibálás, ami követte, mindent elmond a kiváló magyar nemzetiségi toleranciáról
"Ezzel együtt valóban nehéz elfogadni, hogy a parlamentbe bekerüljön egy teljes jogú tag pusztán a nemzetiséghez tartozás alapján és nem is biztos, hogy célszerű. De enm megoldhatatlan"
En ellene vagyok ,ahol sok nemet lakik inditsanak kepviseloket a nekik kedves partokban aztan jussanak be.Pedig en is kovetelhetnem,merr nemet gorog szarmazasu vagyuk sot vend es horvat is.
Horvátországban is van etnikai kvóta alapján parlamenti képviselet. Romániában is (mint azt előbb már megírták). Ha a magyar párt nem éri majd el aküszöböt, akkor egy magyar képviselő még bekerülhet.
Ezzel együtt valóban nehéz elfogadni, hogy a parlamentbe bekerüljön egy teljes jogú tag pusztán a nemzetiséghez tartozás alapján és nem is biztos, hogy célszerű. De enm megoldhatatlan.
Meg még mi nem kéne! Tapogasd ki a betűket ember, ha kiváncsi vagy a tévéhíradóra! :) Csak az adás végén kéretik vigyázni, mert a magyar zászló megégeti a kezedet! :D
talá csak azért, hogy a többségi képviselő, legyen bármilyen jóindulatú, nem képes a nemzetiségek sajátos érdekeit képviseli a törvényhozásban; mégha elmagyarázzák is neki, vitában bármikor legyengíthatő; tehát nemcsak szimbolikus jeletősége van; lehet, hogy MP em rossz ehylen tapogatózott, amikor kétkamarás parlamentet akart, mert másho a munkaadó és munkavállalói szervezetek képviselői, a kamarák meg mit tudom én, mik, vannak a második házban, tehát ami nem területi alapú; em vagyok alkotmányjogász, de lehet, hogy valami ilyesmi lenne a megoldás; ha tagadjuk, hogy szükség lenne nemzetisági képviselőkre a parlamentben, milyen alapon köeteljük az eu alkotmányba kerülni a nemzetiségek külön jogait