Keresés

Részletes keresés

fenerossz Creative Commons License 2003.10.21 0 0 55
sőt, cca. 1973-ban 5 Ft volt a legdrágábbik (extra?). A 80-as években, még a "titkos" áremelések korában, már onnan lehetett tudni, hogy emelkedik a benzin ára, ha rossz pénzügyi eredmény látott napvilágot. A helyzet azóta mit sem változott. A felfogás sem. Az autó luxuscikk, aki autókázni akar, az fizessen. Mindenért.
Előzmény: kispester (53)
Vajk Creative Commons License 2003.10.21 0 0 54
Persze nem hívom fel a figyelmedet arra, hogy ez a kormányváltással összefüggő pénzekről szól, nem a 100 napról és nem a helyhatósági választásokról.
Hiszen te figyelmesen olvasol és érted is a leírtakat.

Meg aztán te kérdzeted, miért gondolom att, hogy orbánék kiköltekeztek. Erre vonatkozóan is volt adat, megtaláltad?
Ennél hosszabb szöveget komolyan nem merek neked bemásolni, hiszen még ennek a feldolgozása is problémásnak tűnt és nem akarnálak magad előtt is zavarba hozni.

Előzmény: fenerossz (51)
kispester Creative Commons License 2003.10.21 0 0 53
Hagyatok mar abba a ket oldal "fikazasat"legyszi,a topic nem errol szol!Tudomasul kell venni,hogy a rendszervaltas utani osszes magyar kormany tehet a draga benzinrol!Egyik se csinalta olcsobbra!Ugyhogy kerem szepen ujra a topiktemaval foglalkozni!
soft verdict Creative Commons License 2003.10.21 0 0 52
Kedves ettásak!
Én igyekszem nem itthon tankolni!Az osztrák gázolajról elmondható hogy 25 Ft.-al olcsóbb ha ügyes vagy, de a minősége meg sokkal jobb mint amit itthon pancsolnak ki tudja miből.Az autó jobban megy és kevesebbet fogyaszt.
fenerossz Creative Commons License 2003.10.21 0 0 51
" kormányváltás és az új kormány döntései pedig 10 milliárd 700 millió forintot igényelnek."

Ne komolytalankodjunk kérem. Ez itt nem a Heti Hetes.
2 millió nyugdíjas helyhatósági szavazata á 19.000 Ft, mindjárt 38 milliárd. Közszféra...
Olyanról, hogy MNB, KSH még nem hallottál?

Előzmény: Vajk (49)
Vajk Creative Commons License 2003.10.21 0 0 50
"Újabb sporttal összefüggő pénzügyi kötelezettségvállalások soráról döntött az új parlament megalakulása előtti utolsó ülésén az Orbán-kormány. Ezek olyan létesítményekre vonatkoznak, amelyeknek tervei még a Deutsch-féle ISM-ben születtek, ám azok fedezetét már a Medgyessy-kormánynak kell terveznie a 2003., illetve 2004. évi költségvetésben."

"... Burány Sándor, a Medgyessy-kormány kijelölt pénzügyminisztériumi politikai államtitkára kijelentette: a távozó kormány felelőtlen költekezésével veszélyezteti a jóléti rendszerváltás programját..."

te nem éltél itt tavaly májusában?

Előzmény: Vajk (49)
Vajk Creative Commons License 2003.10.21 0 0 49
33 milliárd forintba került a kormányváltás

A kormány csaknem 33 milliárd forintot fizet ki a költségvetés általános tartalékából az előző és az új kormány intézkedéseire, valamint a kormányváltás költségeire.

A múlt heti kormányülésen született döntésről László Csaba pénzügyminiszter elmondta, hogy 21 milliárd 700 millió forintot az Orbán-kormány kiadásnövelő intézkedései vittek el, a kormányváltás és az új kormány döntései pedig 10 milliárd 700 millió forintot igényelnek. A miniszter közölte: az általános tartalékban az év hátralévő részére 18 milliárd forint maradt. (Krónika)

Előzmény: fenerossz (48)
fenerossz Creative Commons License 2003.10.20 0 0 48
amit nem fröcsögsz azok a számok.
Pedig egy ilyen országos (világ?)hírű, sikeres közgazdának biztos tele velük a fiókja.
Előzmény: Vajk (47)
Vajk Creative Commons License 2003.10.20 0 0 47
nem én fröcsögöm magamra az akol melegét...
Előzmény: fenerossz (46)
fenerossz Creative Commons License 2003.10.20 0 0 46
"* vélemény.(Olvass figyelmesebben!)"

semmivel nem alátámasztott vélemény = feltételezés, hipotézis.
Esetünkben feltételezhetőleg politikai elfogultságbl eredő rosszindulatú feltételezés.

"Mit is nem támasztottam alá eddig még? "

Hát ezaz. Semmit.

Előzmény: Vajk (45)
Vajk Creative Commons License 2003.10.20 0 0 45
* vélemény.(Olvass figyelmesebben!)
Mit is nem támasztottam alá eddig még?
Előzmény: fenerossz (44)
fenerossz Creative Commons License 2003.10.20 0 0 44
"A miép egy ilyen szervezet szerintem. Talán a fidesz is, de az kevésbé valószínű."

Má megint az alaptalan, semmivel alá nem támasztott információid*.

Mint mondottam volt, becses személyed egy cseppet sem érdekel. Amint bármiféle pénzügyi adatösszehasonlítással** alátámasztod a pénzszétszórási elméleted, azonnal békén hagylak, sőt meg is követlek.

Ami a dízelturizmust illeti, a konkrét számok ismerete nélkül (JA és ÁFA összbevétel, évi gázolajfogyasztás, stb.) hasonló magasröptű vitát lehet folytatni, mint ez a tartalékszétszórás. Ha az államnak marad 30 milliárd, akkor szívás. Ha 300, akkor lehet, hogy így is megéri. Ha 3000, akkor tuti, méghozzá vastagon.
Fogsz egy papírt, ceruzát, vonalzót és megszerkeszted.

* ~~~ az szdsz egy ilyen szervezet. Talán az mszp is, de az kevésbé valószínű. bebebeee.

** az "én vagyok a jani" nem érv, mégkevésbé pénzügyi adat.

Előzmény: Vajk (43)
Vajk Creative Commons License 2003.10.20 0 0 43
A miép egy ilyen szervezet szerintem. Talán a fidesz is, de az kevésbé valószínű.
De ne tegyük tönkre más szórakozásást, nyiss egy olyan topicot, ahol velem akarsz foglalkozni(bár ezt tagadod, de mégis ezt teszed már mióta) és oda szívesebben válaszolgatok.

Itt a dízelturizmus visszásságairól van (lenne)szó.

Előzmény: fenerossz (42)
fenerossz Creative Commons License 2003.10.20 0 0 42
nem hinném, hogy magyarországon akad szervezet, mely azért fizetne, hogy valaki megalapozatlan hülyeségeket irkáljon a Zindexre.
Bár persze ki tudja.
Láttam már karón varnyút is...
Előzmény: Vajk (41)
Vajk Creative Commons License 2003.10.20 0 0 41
Ja!
Nálunk azt pénzben mérik.
Előzmény: fenerossz (40)
fenerossz Creative Commons License 2003.10.20 0 0 40
hát a munkahelyeden...
Előzmény: Vajk (39)
Vajk Creative Commons License 2003.10.20 0 0 39
milyen nálunk? te kivel keversz engem?
Előzmény: fenerossz (38)
fenerossz Creative Commons License 2003.10.19 0 0 38
Akkor miért csinálod?
Nálatok a szakmai becsületet fél tál lencsében mérik?
Előzmény: Vajk (37)
Vajk Creative Commons License 2003.10.19 0 0 37
Ezt én is így gondolom.

Előzmény: fenerossz (36)
fenerossz Creative Commons License 2003.10.19 0 0 36
miért gondolod, hogy érdekelsz?

Ha közgazdász lennél, annál rosszabb.
Mint mondottam volt, nincs annál szánalmasabb, mikor valaki politikai fikazhatnékból beleszarik a szakmájába.

Előzmény: Vajk (35)
Vajk Creative Commons License 2003.10.19 0 0 35
Csakhogy engem innen sokan ismernek élőben.
Kérdezősködj csak:)
Aztán futhatsz a meaculpába:)
Előzmény: fenerossz (34)
fenerossz Creative Commons License 2003.10.19 0 0 34
hát nemkedves nembarátom, ha netalántán közgazdász lenne a szakmád, akkor IRL legfeljebb politikusként lehetsz sikeres, ideológiai vonalon. :-DDD
Mondjuk te lehetnél a Gáljé. Az tud minden alap nélkül, ám annál gátlástalanabbul, csípőből ostobaságokat beszélni.
Fogadni meg ne fogadj. Virtuíális bitpolgárként akár még virtuális Nobel-díjat is hazudhatsz magadnak.
:O))))))
Előzmény: Vajk (33)
Vajk Creative Commons License 2003.10.19 0 0 33
1.Nem vagyok a barátod.
2.Nem én szórtam szét a nem létezőt
3.Bármibe lefogadom, hogy én a szakmámban sikeresebb vagyok, mint te sajátodban(kézzelfogható eredményre gondolok, nem plakettekre, pedig az is akad)
Mondom: bármiben lefogadom:)))
Előzmény: fenerossz (32)
fenerossz Creative Commons License 2003.10.19 0 0 32
netalántán te lennél az egyik olyan közgazdász, aki azt hitte hogy, pedig dehogy? :O

Drága közgazdászbarátom én közgazdászként nem dicsekednék olyasmivel, hogy azthittemre, ésdepláne hitelre szétszórtam a (z immaginárius) nemlétezőt. Nézd meg már az államháztartási hiány alakulásának grafikonjait mielött elkezdesz maflaságokat hirdetni.
Ezek után hátrafelé mutogatni, demagógiát emlegetni már az impertinancia netovábbja.
Azt meg egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy mi vihet rá valakit, hogy egy hülye internetes vitafórum kedvéért képes legyen belesz@rni a szakmája közepébe.

Előzmény: Vajk (31)
Vajk Creative Commons License 2003.10.18 0 0 31
nem midnen közgazdásznak. Nekem pl nem.
És már nem is igaz, amit mondasz.

megyóék szanaszét szórták azt a pénzt előre, amiről azt hitték van. De kiderült, hogy nincs.

Viszont amiról beszéltünk lentebb, az arról szólt, hogy USA adót csökkent a gazdasáh élénkítésére, erre mondtam azt, hogy ezt csak akkor lehet, ha van tartalék.

Azt a sok közgazdászt, aki neked hülyeségeket beszél kérdezd már meg, mennyi pénz volt a kasszában kormányátadáskor.

Ha pedig vitázni szeretnél szakmai kérdésekben, rengeteg más topic van, ahol megteheted és akkor talán furcsán hazigságnak tűnnek majd pl, az ipari adatok a fejlődésről.
Tudod, a tények, nem pedig a demagóg fröcsögések.

Előzmény: fenerossz (30)
fenerossz Creative Commons License 2003.10.18 0 0 30
hát ezaz, hogy visszaolvastam.
Minden közgazdásznak az a véleménye, hogy a tartalékok maradványait a Medgyessy kormány szórta szét, két kézzel.
Az meg előző kormány csak úgy lehet, ha éjjel kormányváltás volt.
Persze drukkolhatsz a pénzügyi adatok ellenében is, csak minek.
Előzmény: Vajk (28)
Vajk Creative Commons License 2003.10.18 0 0 29
de én meg arra szeretnék rávilágítani, hogy mindenki ezt csinálja, még usa is.
Nyilván először a bevándorlók kapják a szar melót, de ha azok elfogytak, jön a saját nép.É arabszolgából sosem elég, ezért van mindig a bevándorlók mellett saját nemzetbéli is a kizsákmányoltak között. Mert a kvalifikált GM munkást is jó alaposan kizsákmányolják ám !

Így volt ez mindig és marad is a jövőben is, hacsak nem kiépül újra egy árja elvekre épülő társadalom. Bár az egyetelen manapság is ilyen társadalom sem a bevándorlókat piszkálja(onnan kivándorolnak), hanem a saját népét.(India)

Előzmény: kispester (25)
Vajk Creative Commons License 2003.10.18 0 0 28
senki nem beszélt a napokról.
Olvass vissza miről volt szó, talán megérted.
Előzmény: fenerossz (26)
bad100 Creative Commons License 2003.10.18 0 0 27
csak megjegyezném, hogy útjaink így sem bírják el a megnövekedett forgalmat, pláne ha osztrákos olcsó lenne, ne adj Isten ukrán árszinvonal.......

a dugóban ülnénk egész nap (most csak felet)
a BKV tényleg csődbe menne......
a villamosokat leállítanák gazdaságtalan mivolta miatt......
még több benzinkút csúfítaná a városképet....
légszennyezés elviselhetetlenné válna......

az új autó kereskedelem az olajjal pedig beborítaná a kereskedelmi mérleget..... :-)))))

fenerossz Creative Commons License 2003.10.18 0 0 26
"Nálunk az előző kormány szétosztott minden felhalmozott pénzeszközt."

Lemaradtam volna valamiről? Kormányváltás volt a napokban?

Előzmény: Vajk (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!