Keresés

Részletes keresés

minutus Creative Commons License 2006.06.13 0 0 14

Felhozom a topicot:) :

2D

[x,y]=find(ismember(a,3))

2D<=

a=magic(3)

b(:,:,1)=a;
b(:,:,2)=a;
b(:,:,3)=a;

in=find(ismember(b,8))

[I,J,K] = ind2sub(size(b),in)

Bocs, a késésért!

Előzmény: Batka_666 (13)
Batka_666 Creative Commons License 2006.02.11 0 0 13
Sziasztok! Egy számokból álló mátrixban hogyan lehet egy adott értéket (BELEÉRTVE a 0-t) megkeresni, úgy, hogy az indexeit kapjam eredményül? Lehet, hogy nagyon egyszerű a kérdésem, de nagyon fontos is, és már egy órája szenvedek vele.
trey Creative Commons License 2005.11.16 0 0 12

helló!

egyetemen önálló laboron kaptam egy feladatot, amit matlabban kell szimulálnom. a feladt az, hogy a belső hallójáratot kell feltérképezni, mégpedig lézerrel. eből kell egy 3D-s képet rekonstruálni. az elv az, hogy bedugunk egy pálcikát a fülbe, a pálcikán a bejuttatási tengelyre merőlegesen egy fényforrás és körülötte érzékelők helyezkednek el. a kibocsátott fény reflektálódik a fülbelsejében, és a reflektálódott fényt érzékelem. ebből számítok távolságot. na most a fénykibocsátás bizonyos térszögben történik, ezért nem gáz az sem, ha pont merőleges a forrás hallójáratra és pont uoda reflektálódna a jel, ahonnan indult. na elérkeztem a kérdésig. hogyan lehetne olyan függvényeket találni ill. használni, amivel tudok olyat csinálni, hoogy van egy szakasz (a bejuttatott pálcika), a szakasz felett egy vmilyen alakú fgv, mondjk vmilyen polinom, és a szakaszomra merőlegesen kibocsátok fénysugarat vmekkora térszög alatt, az találkozik a polinommal (a hallójárat), utána pedig ott reflektálódik (beesési, vissazverődési szög), és a reflektált hullám hol metszi a kiindulási szakaszt. remélem érthetően fogalmaztam. nem tudok elindulni sem, segítsetek!

köszi

Algopyrin021 Creative Commons License 2005.11.14 0 0 11
jaja, az inf a végtelent jelenti, de azt nem tudom, hogy intervallum végpontjaként is lehet e használni, és most nincs előttem matlab, hogy kipróbáljam
Előzmény: csibe08 (10)
csibe08 Creative Commons License 2005.11.13 0 0 10
én hallottam egy olyat, hogy az "inf"-et kell beírni az intervallum végpontjáig, hogyha a végtelenbe szeretném "küldeni" a függvényt. Valami ilyesmiről hallottál már? Sry, még kezdő vagyok :)
Algopyrin021 Creative Commons License 2005.11.13 0 0 9
a másodikra nincs ötletem, de az elsőre:
végtelenig nem tudod kirajzolni, adj meg egy nagyon nagy értéket, abból talán már látszik a végtelenben hogy viselkedik a fgv.
vagy az x tengely legyen logaritmikus léptékű, úgy több nagyságrendet is tudsz átláthatóan ábrázolni: semilog a te barátod, ha az y tengelyt is logaritmikus léptékben akarod ábrázolni, akkor loglog
Előzmény: csibe08 (8)
csibe08 Creative Commons License 2005.11.13 0 0 8

meg még 2 másik kérdésem is lenne:

mit adjak meg intervallumvégpontnak, ha végtelenig szeretnék kirajzolni egy függvényt? Illetve hogy tudom beállítani az intervallumbeosztás megváltoztatását az x-, illetve y-tengelyen még a kirajzolás előtt?

csibe08 Creative Commons License 2005.11.13 0 0 7
sziasztok, valaki meg tudná nekem mondani, hogy amikor MATLAB-ban kirajzolok egy függvényt, akkor ott meg tudom-e jeleníteni fokban is az x-tengelyt (pld. sinusfüggvénynél 90 fokonként), vagy csak radiánban?
Algopyrin021 Creative Commons License 2005.11.08 0 0 6
nem tudom hogy lehet dinamikusan változóneveket generálni, ha lehet, akkor:
for k=1:ahány_oszlop_van;
dinamikusan_generált_változónév(pl:a1,...)=a(:,k);
end;

de ha mindet ki kell szedni, akkor miért nem másolod le az egész táblát (ha változnak az értékek és kellenek a korábbiak is) és utána a megfelelő oszlopra a(:,k)-val hivatkozol?
nem tudom hogy egyáltalán matlabban létezik-e dinamikus változónév generálás
Előzmény: Batka_666 (5)
Batka_666 Creative Commons License 2005.11.08 0 0 5

Köszönöm mégegyszer. De van még egy kérdésem. Mit lehet tenni akkor, ha én a táblázat minden egyes oszlopát egy új változóba akarom elmenteni. Azt hogyan programozom le?

Csak a kiváncsiság miatt.

Előzmény: Algopyrin021 (4)
Algopyrin021 Creative Commons License 2005.11.08 0 0 4
jaja, akkor mégis jól értettem a kérdést :)
Előzmény: Batka_666 (3)
Batka_666 Creative Commons License 2005.11.07 0 0 3
Köszi szépen. Ha jól értem a figure(k+n) sor minden egyes ciklusban létrehoz egy új ablakot, agy új grafikonnal. Ha igen, akkor ez volt a kérdés. Ha nem akkor valamit nem értek.
Előzmény: Algopyrin021 (2)
Algopyrin021 Creative Commons License 2005.11.07 0 0 2
hm, nem egészen értem, de ha arra gondolsz, hogy van egy mátrixod, aminek az oszlopai az értékek és van egy külön t idővektorod, ami függvényében akarod ábrázolni, akkor:

t=[0:0.1:1000];
pl, a lényeg, hogy annyi eleme legyen, mint ahány értéket ki akarsz rajzoltatni (ahány sor van a mátrixban), 0tól megy 1000ig, 0.1-es lépésekkel, felveszi mindkét végértékét

ha csak az adott (k-adik) oszlopot akarod kirajzoltatni t függvényében:
lehet hogy transzponálni kell a(:,k)-t asszem a(:,k)'
ha a sorokban lennének összetartozó értékek: a(k,:)
plot(t,a(:,k)'); grid;

ha az összeset:
for k=1:x
figure(k+n); plot(t,a(:,k)'); grid; pause;
end;

n legyen nagyobb, mint x hogy ne kerüljön 2 függvény 1 ábrába
Előzmény: Batka_666 (1)
Batka_666 Creative Commons License 2005.11.06 0 0 1
Helló! Nekem egy picit gyakorlatibb problémám lenne. Írtam egy programot a Matlabban, ami elég sok adattal dolgozik. Az összes adat egy bazi nagy (2^14*1100) táblázatban van. Szeretném ha az általam mgehatározott oszlopokból a program külö plotogat csinálna. Én ezt úgy terveztem megoldani, hogy oszloponként gyárt magának a program egy változót, és azt ábrázolja. Ez szép de azt sajnos nem tudom, hogy hogyan kell leprogramozni egy változó létrehozását.
Röviden a kérdés:
Hogyan oldom meg Matlabban azt, hogy egy program saját változókat hozzon létre?
minutus Creative Commons License 2003.10.22 0 0 0
ezpolar a legközelebbi fv a problémádhoz, de csak 2D-s. Nézz körül itt, jó esély van rá, hogy már megírták mások:

http://www.mathworks.com/matlabcentral/fileexchange/loadCategory.do

Ha van korrekt licenszed, megkérdezheted a gyártót is:)

Előzmény: superuser (-)
superuser Creative Commons License 2003.10.13 0 0 topiknyitó
Hali!
Probléma: Adott egy felület gömbi KR-ben, és ki kellene rajzolni Matlabbal, vagy valamilyen más programmal. Ha valaki tudna tanácsot adni egy lámer matlab felasználónak, akkor megköszönném. Konkrét megoldás jó lenne.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!