Szia Lucilla,
Nekem is több hetembe telt, mire kinyomoztam . Ahogy megtudtam ezt az infot már rohantam is megvenni. A Váci úton, a Duna Plazahoz közel van a Rénó udvar. Legbelül az Obival szemben van a Marczi skate nevű korcsolya üzlet. (2.900 forint volt). www.marcziskate.hu
A héten végre sikerült szereznem 2 éves kisfiam számára kétélű korcsolyát, a jövő héttől felvesszük a korcsolyázást a téli programok közé.
Majd megítom a tapasztalatokat.
végül a Dagályban kötöttünk ki, a BVSC.ben szombaton 10ig oktatás miatt foglalt a kismedence.
A Dagályban meg a fedett 25ös szélén voltunk egy kicsit, aztán kint szabad levegőn a melegvizesben. Jó volt, de azért nehéz eset ilyen jellegű programot szervezni.
programjavaslatokat várok Télapó-Karácsony témában. Ízelítőnek néhányat én is mondanék:
Dec. 6. 9.45-től a Törekvés Műv. Házban (Kőbányai út-Könyves K. körút sarok) Mikulás műsor (zene, bábszínház, gyerektáncház, Mikulás kis ajándékkal). Belépődíj: gyerkőc díjtalan, kőbányai és/vagy vasutas szülő 100 HUF, egyéb szülő 200 HUF. Kb. délig tart.
Szt. László templomban (ugyanilyen nevű téren) is minden éveben tiszteletét etszi a Mikulás, majd még utána járok, hogy mikor.
Szintén a templomban, dec. 16-án este 1/2 6-kor a közeli zenetagozatos iskola hagyományos karácsonyi koncertje (aki már járt ilyenen, azt rabul ejti, jómagam vagy két évtizede törzsvendég vagyok).
Szintén ugyanott dec. 25-én 11 órakor Gounod Szent Cecília mise. Gyönyörű.
Igazad van. Én meg félreolvastam, úgy számoltam, hogy te, a párod és a kisfiatok.
Mindegy, szerintem nem drága, még akkor sem, ha óvodás kortól kell fizetni.
Egy menet kerül ennyibe a körhintán.
Ezt a vasútmodell kiállítást mi is láttuk. A kétéves kisfiam tátott szájjal nézte. Nagyon tetszett neki.
Nem tudom, hányéves kortól kell fizetni, mi csak felnőtt jegyet vettünk, 300 forint volt.
A párom tegnap a 4,5 éves fiamat vasútmodell-kiállításra vitte Káposztásmegyerre (a szomszédba :) ). Ma még este 6-ig nyitva vannak a 1046 Lóverseny tér 6 alatt (tel 380-6188).
De hozott szórólapot, mikor és hol lesz legközelebb :) .
Karácsonyi Modellvasút Kiállítás és Vásár
2003. december 6-7-én 9.00-18.00 óráig
Budapesti Művelődési Központ 1119 Etele út 55.
megközelíthető a 7, 7A, 14, 114, 173-as busszal Kelenföld Városközpontig
További info: 30/9338-140 Kovács Endre
Köszi az infot! Mi meg visszamegyünk A.páhokra, részben a pancsi miatt is. A Fehérfókának próbáltam letölteni a honlapját, múltkor nem sikerült, majd még nekifutok.
Igaz, hogy nem Pesten van, de a minap hallottam, hogy Debrecenben a Nagyerdőnél van egy uszoda, és ott van kicsiknek is nagyon hangulatos fedett medence. Mi biztos pár héten belül kipróbáljuk. :-)
Hallottam a hofeherfoka nevezetű helyről, a Campona mellett van és honlapjuk is van, de még nem tudtuk tesztelni, hogy milyen a víz, illetve mekkora. Ismerős jár oda, de most nem volt. Másról még nem hallottam.
A lányaim még mindig a strandot emlegetik. Tud valaki olyan uszodát, ahol van kb. 40 cm mély gyerekpancsoló? (2 éveseknek) NEM babaúszásra, csak pancsolásra gondoltam.
Én kiveszem a szombatot. Nanehogymáááá szombaton dolgozzak!:)))
Műszakiérdeklődésű csemetéknek szinte kihagyhatatlan program az Autószalon a BNV-n. Megyünk is szobaton, csak győzzem a fiamat ONNÉT kiimádkozni a végén...
Ezek is jó ötletek! :-)
Nekünk bevált kirándulóhelyünk Diósjenő után az erdei út.... ott van kispatak, stb. és ezen az úton lehet Kemencére átjutni. :-) Láttunk is ott kisvasút nyomokat, de nem tudtuk, hogy jár. Nekünk sajnos a mostani hétvége csak 1 nap lesz. Még 3 hónapig dolgozó anyuka vagyok, de utána már pihi lesz megint (igaz csak pár hónapig :-)
Pont ezért szeretek az IKEÁba menni a gyerekkel: ha balhézik a végén, az azt jelenti, hogy jól érezte magát. Kifelé araszolási technikám: Az emeleten: "gyere elmegyünk játszani a kisházakba", a csomagolótéri házikók után: "gyere, megnézzük a HÉV-et". A módszer kb. 90 %-os hatékonysággal működik.:)))
Voltunk 1x Újpesten a Kölyökpark játszóházban, szerintem oda még kicsi, az Ikeát meg azért nem szeretem, mert csak hiszti árán lehet elvontatni a játék részről órák elteltével is. (amúgy magát az Ikeát csipem, de csak gyerek nélkül)