2010. Augusztus 28-án, Miskolcon "Kisvonattal a csillagokig" címmel a Görömbölyi Természetjáró Klub, az Androméda Csillagászati Egyesület és a LÁEV támogatásával távcsöves csillagnéző esti kisvonatozást szervezünk Garadnára.
A vonat 18:30-kor indul Papírgyár megállóhelyről. A megálló megközelíthető a 1-es busz Majális-parki végállomásától. Első megállónk Puskaporos, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Felső-Hámorra, és a környező hegyekre. Innen továbbindulva 20:00 körül érkezünk a célállomáshoz, ahol csillagászok és távcsöveik várják az érdeklődőket. A csillagvadászat ideje alatt zsíros kenyérrel és forró teával is kedveskedünk utasainknak. Visszaérkezés a Papírgyárhoz 23:50 körül. Az utolsó 1-es busz 00:10-kor indul a városba.
A részvételi díj 2000 Ft/fő (4 év alatti gyermekek számára ingyenes a részvétel).
További információ és jegyrendelés a 06 30 854 0343-as telefonszámon Kaló Tamásnál. e-mail: wsoft@freemail.hu
Mi a sástói adrenalin kalandparkba megyünk a hétvégén. Már voltunk ott 2 hete, de a gyerekek annyira élvezték, hogy megint visszamegyünk. Én sétálok a picivel a jó levegőn, a férjem a 2 nagyobbal bobozik, canopy, mászófal, kipróbálnak mindent. Itt találhatjátok a park elérhetőséségt.
IBUSZ GUINNESS-REKORDKÍSÉRLET MÁJUS 24-ÉN A VÁROSLIGETI MŰJÉGPÁLYÁN! A 100 LEGSZERENCSÉSEBB KORFUN NAPOZHAT TOVÁBB!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Május 24-én új világrekord részese lehetsz: szeretnénk, ha minden eddiginél többen napoznánk együtt a városban. Gyere el, hozd magaddal a törülköződet, a családot, barátaidat, és barnulj az ország első napfürdő partyján! Sztárfellépők, koncertek, bikini-divatbemutató, topmodellek és természetesen értékes nyeremények várnak. Ha az 50 legszerencsésebb között leszel, másodmagaddal különgéppel repülhetsz Korfura és folytathatod a napozást!Egy napra stranddá varázsoljuk a Városligeti Műjégpályát, homokkal, strand-sportpályákkal és óriási méretű befüvesített területtel.
Helyszín: Városligeti Műjégpálya Házigazda-műsorvezető: Bagi Iván, Nacsa Olivér
PROGRAMOK
11.00 -től Regisztráció, gyermek- és sportprogramok kezdete 12:00 - 13:00 A Magyar Strandlabdarúgó Válogatott bemutató mérkőzése Détári Lajos vezetésével 13:00 - 13:15 Gördeszka bemutató 14:00 - 15:00 Norbi és Réka beach aerobic show-ja Hamvai P.G.-vel 14:00 - 14:15 Gördeszka bemutató 15:00 - 15:45 Napozási Guinness-rekordkísérlet és Cosmopolitan Beach Tour-divatbemutató az idei nyár legtrendibb fürdőruháival 15:45 - 16:30 Bagi - Nacsa duó 16:30 - 18:00 Anselmo Crew koncert 18:00 - 18:45 50 db 2 személyes korfui nyereményút és egyéb értékes nyeremények sorsolása 18:45 - 20:15 United koncert 20:15 - 22:00 Ladánybene 27 koncert Továbbá strandfoci, strandröplabda, nyári korcsolyapálya, gördeszkapálya, mászó-fal, gumiasztal, fejlesztő- és logikai játékok, büfé, és még sok más.
Mindenkit szeretettel vár a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság a május 4-én a Városligetben (Liezen Mayer st.-Paál L. st.- Vajdahunyad st.) tartandó Tűzoltó Majálisra.
A Majális programja:
10.00-10.45 Gépjárműfecskendők bevonulása az FTP Tűzoltási, Mentési és Katasztrófaelhárítási Főosztály szervezésében 10.00-10.25 Színpadi produkció: Fasang Árpád Zeneiskola zenekarának műsora 10.25-10.45 Színpadi produkció: Fit 4 Team csoport zenés-táncos műsora 10.45-11.00 A színpad előtti területen: Tűzoltózenekar térzenét ad 11.00-11.20 Ünnepi köszöntő 11.20-12.00 Műszaki-mentési bemutató az FTP Tűzoltási, Mentési és Katasztrófaelhárítási Főosztály szervezésében 12.00-13.00 „Veterán Vándorkupa“ tűzoltó verseny az FTP Tűzoltási, Mentési és Katasztrófaelhárítási Főosztály szervezésében 13.00-13.30 Színpadi produkció: Flórián Band 13.30-14.00 Színpadi produkció: a Tűzoltózenekar műsora 14.00-14.30 Színpadi Tűzvédelmi játékos gyermekvetélkedő 14.30-15.00 Színpadi produkció: Végvári Ádám (ex-Neoton Família) műsora 15.00-15.30 Az SMP Keresőkutyás Szolgálatának bemutatója 15.30-16.00 Színpadi produkció: Leslie és a Főnix együttes műsora 16.00-16.30 Színpadi produkció: Auth Csilla műsora 16.30-17.00 Színpadi produkció:Skynet együttes
Folyamatos programok:
Játéksziget: gyermek és felnőtt; ügyességi játékok, szórakoztató programok; Tűzoltó gépjárművek, felszerelések és egyéni védőeszközök bemutatása; Gyermekek körutazása a Városligetben veterán tűzoltó autókkal; Tűzoltó kiállítás; Kalandvár (Mászófal) Tájékozódás füstben, légzőkészülék használatával (fóliasátorban); Játékos tűzvédelmi gyermek-vetélkedő; Véradás.
Vasárnap voltam egy rendezvényen: Születés Hete 2006 (május 7-14.)
Ez egy ingyenes tájékoztató, szakmai és kulturális rendezvénysorozat. Az ország sok településén több, mint 200 előadó tart a szülésről, születésről, nőiségről, párkapcsolatokról, erőszakmentes kommunikációról, családi egyensúlyról és még sok másról szóló előadást, filmvetítést, beszélgetést, bemutatót, író-olvasó találkozót, kiállítást.
"Ősi ösztöneink még azt súgják, képesek vagyunk bátran megszülni gyemekeinket, és bennünk van az az erő, amellyel anyáink, őseink rendelkeztek. Bíztunk az orvosokban és a kórházakban is, ahol aztán mégis riadtan tapasztaltuk, hogy elillan ez az erő, és kiszolgáltatottan, tehetetlenül állunk a kórházi gépezet fogaskerekei közé szorultan, ahol a szülés nem történhet a természetes ritmusában. Az egészségügy sokszor nem tud személyre szabott és folyamatos jelenlétet, gondoskodást biztosítani a vajúdónak.
Eljutottunk oda, hogy fel sem ismerjük, mitől fosztódunk meg, mert már sejtjeink emlékezetéből is kipusztult az a tudás, hogy a születés az élet megismételhetetlen, magasztos, spirituális pillanata, amelynek méltó módon történő átélése életünk legnagyobb energiakútja. Azt hisszük, a szülésen valahogy túl kell esni. Nem tudjuk, hogy a szülést nem kibírni kell valahogy, hanem megélni. Nem bízunk a testünkben, nem halljuk meg az üzeneteit, s keresgéljük hajdanvolt tudásunkat, a női bölcsesség ösztönösen érzett, tudaton túli mélységeit."
Én Popper Péter A születés misztériuma a különböző kultúrákban c.
előadására ültem be, és Soma kerekasztal-beszélgetésére. Mindkettő remek volt.
A gazdag a programkínálatot, helyszíneket, időpontokat megtaláljátok itt:
Nekem is van hétvégi programajánlatom: Olvassatok sokat, foglalkozzatok a családdal, egyetek finomat, menjetek majálisozni léggömbbel. (és röhögjétek ki az auralátókat)
A sajtóban 2006 április 27-én cikkek jelentek meg, amelyek többek közt arról tájékoztattak, hogy a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság súlyos finanszírozási gondokkal küzd, így az idén elmarad a közkedvelt tűzoltó majális. Még aznap délben Demján Sándor a TRIGRÁNIT elnöke telefon megkereste Dr. Bende Péter tű. vezérőrnagyot a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság parancsnokát, és pénzügyi támogatást ajánlott fel, a majális megrendezéséhez. A mai napon megérkezett a TRIGRÁNIT Fejlesztési KFT levele amely tartalmazta Demján úr 5.000.000,- Ft –os támogatását. Ennek köszönhetően a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság az eredetileg tervezettek szerint 2006. május 14-én megrendezi a hagyományos Fővárosi Tűzoltó Majálist a Városligetben a Vajdhunyad sétány- Paál László sétány – Lizenmayer sétány által határolt területen. Demján úr felajánlásának köszönhetően valamennyi program megtartásra kerül. A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság zenés műsorokkal, tűzoltó bemutatóval, valamint számos érdekes és izgalmas szórakozást ígérő programmal hívja és várja sok szeretettel a majálisra kilátogató a gyermekeket és felnőtteket.
A honlapot hamarosan tisztába tesszük (frissítjük), remélem sikerül majd közérthetővé tenni. A nekem feltett kérdésekre én nem tudok érdemben válaszolni, lévén csak egy admin vagyok(olyan-amilyen), viszont a klubokon az előadók szívesen válaszolnak a kérdéseire.
Itt szeretném az előző bejegyzésemet helyesbíteni. Természetesen a következő Ascun -klub dátuma január 15-e.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt Január 8-án (szombat) Ascun-klubunkra délelőtt 10.00 órai kezdettel.
A klub programjából: a nyitó szertartás és az Ascun-áldás után az alábbi előadásokat hallgathatják meg és tehetik fel a témákkal kapcsolatos kérdéseiket.
Az egyetlen Isten – előadó:Száraz György
Lelki fejlődés és énképek – előadó:Szi Benedek Lajos
Áldozat – előadó:Török István
Gondolatok az áldozathozatalról – előadó:Horváth Zoltán
A klub helyszíne: József Attila Művelődési Ház, Dunakeszi, Állomás sétány 17.
Az Ascun-klub után, székhelyünkön Áldozati-tűz szertartást rendezünk.
Horváth Zoltán auralátó és csapata nyitott hétvégét rendez 2003.10.04-05-én.
Mindenkit szeretettel várnak, akit érdekelnek az alábbi témák:
- auralátás és sorskép elemzés
- önoldó technikák
- indigó és csillag gyermekek...stb.
A rendezvényre a belépés DÍJTALAN!
Helyszín: Dunakeszi, József Attila Művelődési Ház
Az előadások mindkét napon reggel 10 órától kb. este hatig tartanak.