Sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy,van nekem egy vehovina 6 -os motorom és a porlasztót kéne beállitani de nem tom hogy pontosan mi a jó beállítás esetleg valaki tudja? előre is köszi a válaszokat
sziasztok vehosok rigások. az a nagy kérdésem lenne a riga verho hátso lánckiosztása (láncméret miatt) azonos e a simsonéval ??? tudom a fogszám nem egyezik de most itt nem is az a lényeg.
Üdv mindenkinek :)
Szügségem lenne egy lendkerék lehúzóra mivel vettem egy másik komplett motort ami néha indul néha nem... :/ az előző tulajdonosa szerint a megszakitónál "betaknyosodott" / benedvesedhetett és amiatt...
Vagy szerintetek mi lehet a probléma és hogy tudnám orvosolni a problémát?
Ha a dugattyú mozog, a berúgókar viszont nem, akkor valami törésre, vagy beékelődött alkatrészre gyanakszom. Ezt szétszerelés nélkül szerintem nem lehet meggyógyítani.
Javítási útmutatót a neten a rigaklub honlapján találsz.
Alkatrészeket veteránbörzéken és a Vaterán (vagy hasonló oldalakon) tudsz szerezni, de a már említett klub honlapján is van adok-veszek rovat.
Sziasztok :)
igazából a segítségeteket is szeretném kérni mivel nem értek annyira a motorokhoz. Nemrég megkaptam a mamámtól a papám régi verhovináját ami vagy 30 éve a kamrában porosodott. Amint néztem a berugökar teljesen be van álva meg se moccan. Szerintetek mi lehet a baj vele? A dugattyu hála isten nincs belerohadva de annyira nem szedtem szét nehogy valami kárt tegyeb valamiben.
Ezenkívül tanksapkát és hátsó lengéscsillapítokat szeretnék venni hozzá. Lehetőleg fejér megye és környékéről.
Előre is köszönöm :)
Verhovina 6-hoz keresek tankvédő gumit (nem a nagy "moto 50" feliratút, hanem a sima kicsit), komplett váltómarkolat-kuplungkar kombót, illetve ülés alatti tárolót. Mindegyikből csak hibátlan érdekel.
Ha valakinél kallódok valamelyikből, kérem jelezze.
Befutott egy Verhovina 6 ajándékba, munkatársam édesapjáé volt, és nekem adták, mint veteránosnak, gondolták jó helyen lesz. És igazuk is van! :-) Hiányzik a levegőszűrő kompletten, és az oldalsó műanyag dobozok. Kérdésem az lenne, hogy a Riga levegőszűrő megegyezik-e vele, azt is keresgélhetek hozzá?
Próbálj meg Riga lánckereket keresni. A két blokk ugyanis megegyezik. A Verhovina 6-ost is S-58 típusú blokkal szerelték. Van amelyiken cirill betűs a felirat: Ш-58