Mivel a balesetet egy kamion pótkocsijának eltörött vonószeme okozta, ezért tudhatnád, hogy ma hajnalban a kormány kihelyezett ülést tartott az M5-ön és ők törték el.
Ergo mindenről Medgyessy tehet.
Áruld már el a titkodat légyszi, hogy ma hajnalban fél öttől fél hatig milyen jobboldali műsort nem láthattál áramszünet miatt (ya és ami directe történt,nem pedig véletlenül ahogyan azt Ikaruss volt oly szives beírni,miszerint baleset következményeként nem volt áram)?!
BT0038 4 130 MTIb1041
A Nagykőrösi úti kamionbaleset okozta az áramkimaradást
Budapest, 2004. május 20., csütörtök (MTI) - A Nagykőrösi
úti kamionbalesetben elszabadult pótkocsi okozta a hajnali, több
kerületet érintő áramszünetet Budapesten - közölte csütörtökön az
MTI-vel Molnár Péter, a Tűzoltóság Országos Parancsnokságának
szóvivője.
Molnár Péter tájékoztatása szerint a Nagykőrösi úti
felüljárón egy kamion pótkocsija eddig ismeretlen okból
lekapcsolódott, és villanyoszlopnak csapódott, majd egy szemben
közlekedő kamionnak ütközött. A baleset következtében a
villanyoszlop alatt futó magasfeszültségű vezeték megsérült, ezért a
biztonsági rendszer kioldott. Ez okozott áramszünetet több
kerületben, az áramszolgáltatás azonban azóta helyreállt - közölte a
szóvivő.
Hozzátette: a műszaki mentés és az aszfaltra kiömlött több száz
liter gázolaj miatt a felüljáró teljes útszélességben várhatóan csak
délutánra lesz járható.
+++
Ahogy mondod!!!:(((( Mint a kátyúktól hemzsegő utak!!!:(((((( És ha mecsinálják akkor keletkezik a negatív kátyú, amelyen nagyot dobódik a kocsi:(((((
És alkalmi áramszünetek, amelyek adókimaradást okoznak, főleg jobbos műsoroknál:((((((((((
Ez a ma hajnali elég érdekes volt: olyan időben történt, amikor igazán nincs terhelés, nem kapcsolgatnak villanyt. Talán a metrók, villamosok akkor indulnak, a nép alszik. Kivéve aki felkel a szünetmentes csipogására :-((
De hát ehhez hozzá kell szokni: a szolgáltatók már NEM szolgáltatni akarnak, hanem sok pénzt zsebre tenni. Ehhez szorosan hozzátartozik a kezük alá tartozó terület lerablása, a sokat kérő szakemberek kirúgása, az olcsóért dolgozókkal való helyettesítése.
Ez a létező demokrácia.
Másról van szó !
Az emberi hülyeség és önzőség határtalan és nemzetfüggetlen tulajdonság.
Az emberek mindenhol csak azt hiszik hogy a konnektor másik oldalán csak a madzag van.
Mindenhol tiltakoznak az erőművek építése és üzemeltetése ellen.
Mindenki azt akarja hogy a lakókörnyezetétől távol legyen a villanygyár és senki sem akarja kifizetni a füstgázmosók nukleáris hulladékmegsemmisítők usw. árát.
Magyarország erre nagyon jó példa:
Nem jó a vízerőmű, nem jó az atomerőmű, nem jó a szélerőmű, nem jó a szenes erőmű.
A konnektorból meddig jön az elmaradt beruházások miatt az áram ?
Na én az elektromos szeletelőgéppel (pár éve kaptam) vagyok ugy, hogy jóformán vadiuj, alig használom. 10-20 deka felvágott miatt összerakni, szétszedni, elmosni, nos ezt inkább mellőzöm, egy
hagyományos kés is megfelel.
A villanyborotva/fürdőszoba jellemző példa.
Ma már annyira láncszerüen összefonodottak az egyes energiatakarékossági, környezetvédelmi, stb. problémák, hogy nem is olyan egyszerü eldönteni, hogy a megoldáshoz minek az előtérbe helyezése vezethet a legjobban.
"...amig nagyon nem lesz sz.., a helyzet addig nemigen fog javulni.." Ez igy van, és még sok esetben feszül a hur a végsőkig. (szelektiv hulladékgyüjtés mellőzése, csatornahálózat állapota, stb.)
Bizony bizony az elektromos daráló is igencsak hasznos tud lenni - persze nem akkor ha fasírozottat akarsz csinálni (felszerelni macerásabb mint az egész húsdarálás - feltéve ha nem 150 tagú a család) de ha Pl. disznóvágás van akkor nagyon nem mindegy hogy a kolbászba/hurkába valót kézzel kell-e ledarálni vagy a gép megteszi ezt neked.
Ezzel kapcsolatban egyébként a kedvencem amikor a zöldek kiszámolják hogy egy villanyborotva mennyi energiát fogyaszt... Nos, Pl. abban a szép kis panelházban ahol én lakok a fürdõszoba speciel csak elektromos áram felhasználásával képes fénybe borulni (esetleg petróleum lámpa még szóba jöhet de ablak az nincs rajta egy szál se - ami nem is csoda mert a túloldalon a szomszéd fürdõszobája van). Nos, a villanylámpa amíg ég jóval többet fogyaszt mint a villanyborotvám. Azaz ha hagyományos borotvát használnék (ami úgy négy-ötször annyi idõbe telik) akkor az energiafogyasztásom sokszorosa lenne a villanyborotvának...
Szvsz a megoldás nem a visszamászás a fára hanem el kell kezdeni épeszû módon energiát termelni. A baj csak az hogy a kormányok erre két esetben hajlandóak:
1. Ha elfogynak az energiahordozók.
2. Ha a dolog tarthatatlanná válik (éghajlatváltozás, stb).
Azaz amíg nagyon nem lesz nagyon sz*r a helyzet addig nemigen fog javulni...
"Az elmult 20 évben......nagyot ugrott a lakosság energiafogyasztása"
Valóban. Ma már ott tartunk, hogy akkor "korszerü" egy háztartás, ha minél több elektromos cucc van benne. Se szeri se száma ezeknek a különféle reklámokban, áruházi szórólapokban. Csak példaként: ELEKTROMOS daráló,
szeletelőgép, szeletelőkés, borotva, fogkefe, porszivó ( én ezt tartom számomra a legnélkülönözhetetlenebbnek - hú de szép hosszura sikeredett ez a szó -), masszirozó, fünyiró, fürész, légkondi, rovarüző. Jók is ezek, csak hát totálisan kiszolgáltatottá válunk.
Kimegy az áram, s akkor jön a "gáz".
Mit tehetünk? Be kell spájzolnunk a baracklekvár mellé az elektromos cuccok hagyományos változataiból: dédi petroleumlámpáját, báli legyezőjét (ha még megvannak, s nem valamelyik régiségbolt polcára kerültek),söprüt-lapátot, borotvaecsetet, enyves légyfogót (ezzel gyerekkori vidéki nyaralásaim során találkoztam).
Ahogy mondják: "Ez van". Ez lesz?
1. A véletlenhez. Azt hiszem, simán tudnék kiválogatni naponta/kétnaponta mondjuk közlekedési balesetekből valamiféle közös jellemzőket (aminek persze semmi köze a balesethez), de kinyomtatva már nagyon félelmetesen hat.
2. Az energiafogyasztás szerintem két nagyságrenddel jobban nőtt, mint a termelés. Nem beszélve arról, hogy a termelés és fogyasztás helye közötti infrastruktúra még kevesebbet fejlődött. A budapesti kábeleket annak idején túlméretezték, kérdés, hogy mennyire?
2/a: lakossági fogyasztás, sok háztartási gép (mosógép, klímák)
2/b: ipari fogyasztás, esetenként lakosságinak "álcázva", kis gépektől a nagy gépekig.
Egyébként ebből a szempontból az áramszünetek nem véletlenek: a túlterhelésenek oka van. És egy olyan rendszerben, ahol minden egyes ág a képességeinek felső határán üzemel, egy kis mozdulat nagy hatásokat vált, hiszen nincs tartalék - szerintem USA és EU energia rendszere ilyen kicsiben (városok) és nagyban is. A csúcson működik, nincs fejlesztés.
Az atomerőmű megoldás lenne, de teljesen megértem azokat, akik szerint a kockázat elfogadhatatlan.
Szerintem a kormányoknak ezerrel kellene nyomatni a természeti energiaforrások használatát: szél, nap - és az energiatakarékos megoldásokat (hőszigeteléstől az ultrahangos mosógépig).
Csak ezzel az a baj, hogy ez a multik érdekei ellen szól - amulti érdeke fogyassz minél többet, sőt, pazarolj, mert az az ő haszna. Hiszen jól is néznének ki, ha minden újonnan épülő ház fél teteje napelemmel lenne borítva, ami által kívülről alig lenne szüksége energiára, hőszigetelve lenne, ráadásul kihasználnák a szél energiáját is, és mondjuk a biogázt is. És ha a háztartásban energiatakarékos eszközöket használnak, szerintem csak igen kevés energiát kellene kívülről pótolni, azt is csak ritkán.
(Egyébként paradox a helyzet, mert szerintem az erőművek ellen tiltakozókat mindenhol pont azok a multik tüzelik, akik energiával kereskednek, hiszen nekik az az érdekük, hogy hiány legyen belőle, hogy keveset sokér' adhassanak. Arról nem beszélve, hogy mástól se vehessenek.)
Ez ellen erős kormány léphet fel eséllyel - persze rossz lesz a sajtója.
Kőolajból, gázból kevés van és drága.
Szén tönkreteszi a környéket.
Az atomenergia alkalmazását megnehezíti a környezet-"védő" populista demagógia.
Vízenergia kevés és drága az erőmű hozzá.
A megújuló energiaforrások iszonyú drágák és nem működnek sötétben, szélcsendben.
Az elmúlt 20 évben megjelentek a számítógépek és a klímák, és ezzel nagyot ugrott a lakosság energiafogyasztása.