Szívből javasolnám a IPX-HOWTO elolvasását... IPX-ben a címek network+interface alakúak, a network-címet az adminisztrátor osztja ki, továbbá vannak internal networkok is... a routolási információt a RIP protokoll terjeszti
This is the IPX network address to which this interface belongs.
Lehet, hogy elég mindkét oldalon ennek azonosnak lennie? És ha egy meglévő IPX hálózathoz akarom a klienst hozzáteeni, akkor honnan vegyem annak a meglévőnek az IPX network address-ét?
Arra vagyok kiváncsi, hogy amint a TCP/IP protokollnál IP cím alaphán szaladoznak a csomagok, sajna nem tudom, hogy IPX protokollnál, hogyan szaladoznak?
Az IPX1 és IPX2 név, azaz IP cím alapján találják meg egymást, de ha pl több cliens is van az egyik oldalon, vagy több server a másikon, vagy vegyesen vannak, akkor honnan tudják, hogy melyik csomag kié? RTFM kéne
Létezik IPX-re valami hasonló, mint a ping a TCP/IP-hez?
Az világos, hogy az ipxtunnel megoldja az IPX1-IPX2 kapcsolatot, de hogy zajlik a NWS-IPX1 és az IPX2-NWC kapcsolat? Gondolom Etherneten vagy Arcneten IPX csomagokkal... pontosan mire vagy kiváncsi?
Nem vagyok valami járatos linux-ban, de amikor tehetem, próbálkozom.
Van egy ADSL kapcsolatom, amihez SmoothWall Express tűzfal csatalozik, amit alapértelmezésekkel telepítettem, nem állítottam semmit rajta. 10 perc volt a beállítása.
Egy gépemen multiboot-tal telepítve van egy SuSE 8.2, de nagyon laikusként.
Ma véletlenül kotorásztam a log-okban s a messages állományban ilyeneket leltem, de dögivel (SuSElinux a gép neve, belül 1.68.58.197 az IP-je):