Én ennyit nem szoktam tökölni vele.. :-) lebont minden kábelt, adat, táp, meg amit ér, és akkor látom, hogy mi van a lappal.. aztán utána szépen vissza szoktam építeni. Mégis csak az a kábel a biztos, amit saját kézzel raksz a helyére.
Nem mondtam egy szóval sem, hogy rossz a módszered, sőt, az határozottan a helyén van. Tudva, hogy az optikai drive-val baj van, elsőre csak azt húznám le, ha ettől sem javul, akkor mindent.
És ami fontos: nem a tápkábelt húzzuk le, mert akkor a félvezetők VDD-je GND-n van, s a clamp diódák úgy 0.7V környékén elkezdik terhelni az adatvezetékeket, tehát mindig az adatvezetéket kell lehúzni.
Ha nincs semmi drive, akkor nem az asus feliratnál áll meg, hanem kuncsorog boot médiáért...
ha minden meghajtó le van kötve a lapról, kapásból lehet szűrni, hogy merre kell tovább keresni. Ha ilyenkor is fagy, akkor lap, táp, proci, ram, valamelyike a hibás, ha nem fagy, akkor azok között kell keresgélni, amit lehúztunk róla..
Na, itt vagyok! Az új hálókábellal felcstlakozva a UPC-re. Az usb-s csati 10Mbps-je helyet mostmár 100Mbps-ot mutat a masina. Most következik a TP-LINK ruoter hozzáheggesztése a géphez! (remélem sikerül, s jöhetnek a kérdéseim a rádiós kapcsolattal összefüggésbe)
A windowsos topikba majd csak beköszönök! :)
Persze jahnonak itt is megköszönöm az útmutatásait! Bár régebben történt, de az ő tanácsait követve gyűjtöttem be a TP-LINK routereket. :)
A stick internetkapcsolatánál engedélyezni kell, hogy a hálózat tagjai használhassák. A "fő" gép lankártyájának adni egy 192.168.0.1 fix ip címet. (ha ezt a megosztás során meg nem teszi a win) a többi felhasználónál auto ip, és már szalad is.
Találkozott valaki edimax 1206u printszerverrel? Sehogy nem sikerül nyomtatásra bírni. Egyszerűen belefagy a nyomtatási sor. Néhányat villanik a lant jelző led, aztán nem mutat semmi aktivitást. (Folyamatosan világít tovább)
Van egy HP 530-as laptopom és sehogyse tudom rávenni hogy működjön rajta az wifi. Az Intelpro set wireless segédprogi azt írja ki hogy nincs telepítve az adapter illesztőprogramja, pedig sztem igen, próbáltam már a Hp oldaláról másikat leszedni, azzal se ment. Nem tudom mit kéne még megpróbálni? Várom a segítségeteket, ötleteket, remélem sikerül megoldani a problémát. Ja és van hogy fel is tudok csatlakozni csak éppen a net nem megy... Plíízz HELP. Előre is köszönöm!!
Párom laptopján újrahúztam a Windows Xp-t. Sajnos azóta nem látja a gép a benne lévő alaplapi, beépített wi-fi chipet. Mit lehetne tenni, hogy megint normálisan működjön?
ebben az esetben lehet javítani a helyzeten, az asztali gép kártyájára szerelt plusz antennával. gondolom, nem az asztal tetjén van a gép, antennával kifelé. a másik gondolatom, van több laptopunk is. van olyan amiben gyári wifi kártya van, és az antenna a kijelző mögött van beépítve. a másikba késöbb lett berakatva a wifi-s egység, ami állítólag szintén ilyen antennával rendelkezik, csakhogy nem mindegy melyik oldallal fordulok a router felé. tehát ebből arra következtetek, hogy mégsincs ebben antenna a kijelző körül, hanem csak a beépített kis modul apró kis antennájával gazdálkodhatom :-(. ami egyébként gyengébb is a gyárilag szerelt gépéhez képest, még jó irányba fordítva is.
Csak azért írok, hátha valakit érdekel. Lecseréltem az X-micro routerem SMS-re és javult a helyzet, jobb lett a jelerősség, de nem tökéletes. Egy kicsit jobb antennna és menni fog! Attila
Újabb észrevétel: A kapcsolt erősségére egyszercsak azt mondja, hogy "excellent", majd pár másodperc múlva "unavailable". Majd újra. 2 percnél tovább nem sikerült neteznem. Ez normális?
apropó drót. szeretnék csinálni egy házilag barkácsolt antennát. a neten van is jópár leírás hozzá, amit én kérdeznék az az, hogy hol van olyan bolt, ahol a szükséges kellékeket (kábel, csatlakozó, stb) meg tudom venni?