4 újpesti iskolát fenyeget a bezárás réme. Mindezt átgondolatlanul, az iskolák karakterét, hagyományait, kulturáját semmibe vevő módon tennék. Többek között Újpest legrégebbi - 120 éves, a városrész egyetlen zenetagozatos általános iskoláját is fel akarják számolni, és tanulóit egy teljesen idegen környezetbe helyezni.
A Pécsi Sebestyén Általános és Zenetagozatos iskola közleménye, kérése:
"KEDVES DIÁKJAINK, RÉGI, MOSTANI, LEENDŐ PÉCSISEK ÉS SZÜLŐK!
FEBRUÁR 28-án, SZERDÁN 16 ÓRAKOR, TALÁLKOZUNK AZ ISKOLÁBAN ÉS EGYÜTT MEGYÜNK AZ ÖNKORMÁNYZAT ELÉ, KIÁLLNI ISKOLÁNK MELLETT, TILTAKOZNI A BEZÁRÁS ELLEN!!!"
Én is a megyeribe jártam 63 ban jártam ki. Nekem nem kellett villamosozni, mert a Vasvári Pál utcában laktam, csak lesétáltam. Soha senkit nem találtam aki abba az iskolába járt.
Újpesti születésű vagyok, sőt az apám is az volt, sőt nagyapám is az volt.
Sajnos a házunkat lebontották a Bán Tíbor utcában (58) így Kőbányán kötöttem ki, őszintén szólva kellemesen csalódtam és egész jól sikerűlt beilleszkednem az itteni lmliöbe.
De mindig is szerettel gondolok szülővárosomra ( mert ugy azért csak egy önálló város volt 49 ig) ahol agyerekkoromat tőltöttem, lógás a suliból népszigeten, aszilaspataknál, a fénymoziban, meg csak úgy csavargás a haverokkal, foci az utcán a házmesterektől való üldöztetés közepette. Egy hatos meccset simán lejátszottunk anélkül, hogy egy autó megzavart volna.
Ott lentebb valaki emlegette a 8-as vilit. Libabőrös lett a hátam, mert egyből agymamám jutott eszembe akivel egész kissráckoromban jrtunk a "megyeribe".
És csak úgy tódulnak az emlékek. Ha tehetem be-be kukkantok ide.
Tulképp ma délután találtam ezekre a topikokra és úgy gondoltam, hogy mielött jelenlegi hazám Kőbánya topikjába beköszönök nálatok tszem tiszteletemet.
E L A D Ó !
Újpest-központban, a metrótól 2 percre, 53nm2 –es igényesen felújított 2 szobás öröklakás. A szobák keleti fekvésűek, parkra néznek. Parkettás, járólapos, új konyhabútorral.
Érdeklődni: 06-30-447-3221 telefonszámon.
Figyelmetekbe ajánlanék egy kifejezetten Káposztásmegyernek és Homoktövisnek készült (és reményeink szerint folyamatosan fejlődő) oldalt, ahol szeretettel várunk benneteket, akár hasonló közösségi tevékenységre is :)
Egyúttal várom a véleményeiteket is a honlapról, a szolgáltatásokról, akár ide, akár - ha már van - az ottani fórumra. :)
Szeretnénk olyan oldalt üzemeltetni, amely valóban kiszolgálja a érséget, azt gondolom ez egy hiánypótló vállalkozás. Az itteni közönség pedig a környék "leg-internet-szakija", így számítunk Rátok!
Üdvözlet! Az a 8-as villamos, ami a Baross utcán át közlekedett, de már felszedték a síneit. A kurzor.hu-n rákerestem a 8-as villamosra, és a következőt dobta ki nekem: http://hampage.hu/kozlekedes/8-as/ A 11-es villamos is járt, a: http://hampage.hu/kozlekedes/obuda2/index3.html oldalon lehet róla többet tudni. A http://w3.enternet.hu/nattus/villamos/14/txt.html oldal már a 14-es villamosvonalát mutatja be, de a 11-essel is foglalkozik. Jó olvasást kívánok mindenkinek!
Egy nagyon kedves barátomék, ma délelőtt(dec.2.) sajnos fedél nélkül maradtak. A főbérlőjük a kábítószer áldozata lett, így eléggé kiszámíthatatlan ember. A srác mozgáskorlátozott, így mennyasszonyával és két munkakutyájával keresnek albérletet(a kutya a munkaeszköz, és barát náluk, hiszen nélkülük nehezen kapna munkát). Olcsó albérletet keresnek a 4., 13,- és 15. kerület bármelyikében, mert a srác édesanyja szívbeteg, és rákos, így ha valami baj van, hamar ott kell lenniük. Az albérlettel kapcsolatban még, hogy tényleg nagyon sürgős és kaució nélküli legyen,hiszen az utóbbi albérletből a kauciót nem kapták vissza. Így csak egy havi lakbért tudnának most kifizetni előre. Bárki aki tud segíteni kérem írjon a : kriszke0213primposta.hu címre. Segítségeteket előre is köszönöm. Keresztúri Krisztina 2003.12.02.