Te, mondd már meg nekem: azok a vállalatok hány minimálbérest alkalmaztak?
Csak azért kérdem, mert rájuk nem a minimálbér volt a jellemző.
Az inkább a néhány segédmunkást a végletekig kizsaroló, a vadkapitalizmust idéző kisvállalkozónál jött számításba.
Persze hogy nem:)
Azoknak a vállalatoknak került k*rva sokba,akik sorra beszüntetik a gyáraikat magyarhonban.
Most akármit is mondasz,először számolj utána, de alaposan!Én is ezt tettem.
"...De van egy réteg, amely minden körülmények közt a kiskapukat keresgeti. Ezt a réteget csak a törvény szigorával és a lebukás kockázatának maximalizálásával lehet tisztességes adózásra bírni."
"elsőként nagymértékű adó- és járulékcsökkentésre lenne szükség"
Úgy nem menne, mert (valószínűleg csak átmenetileg), de iszonyatos hiány keletkezne, ugyanis az adómorál nem javulna ugyanolyan tollvonásnyi sebességgel, mint ahogy a törvény módosulna.
Szerintem előbb piszok gyorsan ki kellene osztani pár száz évet adócsalásért, aztán ahogy nő az adómorál, lehet enyhíteni azokat az elvonásokat ugyanúgy, ahogy az államkasszába befolyó pénz mennyisége növekszik. Így az államkassza folyamatosan pozitív egyenleget mutatna, az adóterhek csökkenése mellett, míg a te példádnál folyamatos hiány keletkezne.
"Az ilyen döntések ugyanis eddig a világon mindenütt javították az adózási morált."
Persze. Az átlagember szeret becsületesen élni. De van egy réteg, akik minden körülmények közt a kiskapukat keresgetik. Ennek a rétegnek van még egy jellemzője: mivel ilyen mentalitásuk, nem épp az átlagjövedelmű polgárság közt találhatók. Tehát az ő zsebükben sok adó tűnik el.
"Ha jól tudom, Németországban az adócsalást azért büntetik piszkosul, mert az az ország minden embere elleni bűncselekmény."
Csakhogy ez nálunk nem lenne megoldás. elsőként nagymértékű adó- és járulékcsökkentésre lenne szükség (persze a magyar pártoktól ne is reméljünk ilyesmit;). Az ilyen döntések ugyanis eddig a világon mindenütt javították az adózási morált.
Naná, hogy észrevettem. Én se szatyorban élek, vagy az usákokban.
"Ha nem vetted volna észre ennek az országnak a lakossága kábé 20-25 éve ilyen bűncselekményekből él."
Az az érzésem, hogy ennek a fő mozgatórugóját még az átkosból örököltük. Ott volt menő dolog átverni állambácsit. Csak az a probléma, hogy ezek az átverők annyira elszaporodtak, hogy a másik oldalt az állam agyon kénytelen terhelni, hogy meglegyen a megfelelő mennyiségű bevétele.
Ha jól tudom, Németországban az adócsalást azért büntetik piszkosul, mert az az ország minden embere elleni bűncselekmény.
Engem speciel az zavart régebben, hogy az ilyenekre a kisember felnézett. De azért lassan ez is változik. Manapság inkább köp egyet, ilyen tartalmú pletykák hallatán, de ez még igen kevés.
"...hanem az ha megpróbálja játszani az erkölcsrendőrt."
No azt én is a pofátlanság netovábbjának tartom.
"Azt most hagyjuk ki a számításból, hogy az igen tisztelt vállalkozók részmunkaidőben bejelentett, éhbéres dolgozói esetleg mégiscsak napi 8 órát teljesítenek, mert ugye az bűncselekmény."
Ha nem vetted volna észre ennek az országnak a lakossága kábé 20-25 éve ilyen bűncselekményekből él. (áfa visszaigénylés, kettős számlavezetés, fekete munka, és még sorolhatnám)
Jó lenne ha mindenkiben tudatosulna, hogy ebben az országban szinte mindenkinek van vaj a füle mögött, de egy jelentős réteg qrvára szereti játszani a szentet. Engem nem az zavar igazán ha valaki lop, csal (hiszen mindenki csinálja, legfeljebb a mértékek különböznek, de ez elsősorban minőségi és nem mennyiségi kérdés) hanem az ha megpróbálja játszani az erkölcsrendőrt.
Az mszp és H. Kovács a pofátlanság csúcsait döngeti. H.Kovács "kommunikációs hibákról " beszél.
Pl. ilyenre gondolhatott, hogy Gyurcsány erkölcsösnek nevezte, hogy ellopta az állami vagyont szerződéses formában?
Másfél éve az ég világon nem csinálnak semmit, csak hazudoznak, folytatják a mocskos választási kampányukat és lopnak, meg lopnak, mintha minden porcikájuk zsebekkel volna tele.
És most ez a mekegő idióta elkezd itt az Orbán kormány alatti fogyasztás vezérelt növekedésről papolni, ő, aki a választás előtt egy éven át a magyarnak látszó pártelnökével együtt a legképtelenebb hazugságokat terjesztette az Orbán kormány érzéketlenségéről szükmarkuságáról, szegény ellenességéről.
94-től négy évig egy fillérrel nem emelték ezek a minimálbért, (amit az Orbán kormány idején azonnal megdupláztak és mégsem okozott csak felére csökkenő inflációt), de nem ők volka a szegénységpártiak.
Ezek most teljesen tönkre akarnak bennünket tenni a már bejelentett egekig növekvő inflációval, a mindent érintő áremelésekkel, az újabbnál újabb adókkal, illetékekkel és járulékokkal, miközben soha ennyi vadonatúj terepjáróban, luxusautóban pöffeszkedő baromarcút nem láttunk az utcákon, mint az elmúlt hónapokban.
A miniszteri gárda olyan szinvonalú, hogy egy elmegyógyintézeti osztályt ki lehetne állítani belőlük, csupa beszédhibás, pösze és raccsoló kis klein, meg stern, undorítóbbnál undorítóbb figurák. És a párt taknyos pitbulljai, akik vicsorogva csaholnak ránk a képernyőkről mintha egy sintértelepről szabadultak volna ránk.
Ezeknek el kell takarodniuk, mégegyszer mondom, hogy mindenki megértse: el kell takarodniuk, és harmadszor is: el kell takarodniuk, mert nem lesz jó vége.
Ja, tényleg.
Ezek szerint hazudni illett az őszinteség nagy bajnokának, amikor elismerte, hogy jó állapotban veszik át a gazdaságot.
És ha "nem illett így kommunikálni", csak neked súgták meg, hogy az már kölcsönből volt.
Kis bennfentes.
Óriási pénzmosási botrány Németországban - Magyarország egykori kormánya is érintett?
A vizsgálatok szerint Magyarország egykori kormánya is érintett minden idők egyik legnagyobb német pénzmosási bűncselekményében. A kelet-német kommunista vezetők - magyar elvtársaik segítségével - a Magyar Nemzeti Bankon keresztül utaltak számláikra többszáz millió márkát az egykori NDK vagyonából.
A német márka. Ma már ugyanúgy történelem, mint a kommunista diktatúra. A kelet-német dolgozóktól vezetőik által ellopott százmilliók azonban, euróra váltva nyilvánvalóan ma is a bűnösök zsebében lapulnak. A nyolcvanas évek végén a keletnémet menekültek mellett a magyar kormány a lopott pénzt is átengedte az országon. Ezt a tevékenységet 1994 óta a magyar jog pénzmosásnak nevezi.
A Magyar Nemzeti Bank a rendszerváltozás előtt nem volt független, a minisztertanács ellenőrzése alatt állt.A felügyeletet elsősorban a mindenkori pénzügyminiszter látta el, aki az ország devizagazdálkodásáért is felelt. Medgyessy Péter jelenlegi miniszterelnök 1987-ben pénzügyminiszterként, ezt követően gazdasági ügyekért felelős miniszterelnök-helyettesként tevékenykedett. A német vizsgálat egyelőre nem a felelősöket, csak a pénzt keresi hazánkban.
kiski
Megyóék úgy gondolták, hogy a közösen kevert szart közösen fogják feltakarítani.
Arra nem gondolt senki, hogy a Fidesznek a betyárbecsület falra hányt borsót jelent. Ennek a betyárbecsületnek a Fidesz részéről való felrúgása az én szememben egyenértékű a hazaárulással.
Igen, azt mondom, a kormány végre számoljon el a megbízókkal, hogy melyik kormány milyen mértékben járult hozzá ennek a csődtömegnek az eléréséhez.