Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.09.29 0 0 27
,,Szavazatok... "

Te csóró,vagy gazdag vagy ?
dez1 Creative Commons License 2003.09.17 0 0 25
Ne szívd mellre.

De nem értem a gazdaságpolitikai álláspontodat. Restrikciós vagy növekedésorientált? Döntsd el, és utána ahhoz tartsd magad. A Fityes 2 évig restrikciós, utána növekedéspárti, az MSZP restrikciós.

Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.17 0 0 24
Háát?

Az ország legszegényebb vidékén élek, betegeimmel együtt, minden statisztikában az országos listán elfoglalt helyünk a 20-ik, ha megyénkénti bontást tekintünk. (Dél-Kelet Békés)

A felnőtt munkaképes lakosság gyakorlatilag munkanélküli, vagy rokkant nyugdíjas, vagy előnyugdíjas, de mindenképpen járadékos, és beteg. Saját maguk alig-alig képesek fizetni az ellátásukért, így az én bevételem is a részükre nyújtott járadék egy része. Kereskedelemre errefelé, nincs vásárlóerő, tehát másból nem tudom pótolni a kieső vagy hiányzó bevételt!

Előzmény: Törölt nick (20)
Wic Creative Commons License 2003.09.16 0 0 23
Ja tényleg!
Ez eszembe sem jutott!

Üvegzsebbe a pénzemet!

Wic

Előzmény: Villanyt Leó (22)
Villanyt Leó Creative Commons License 2003.09.16 0 0 22
"Nem tudom, melyik zsebembe tömjem a pénzt..."

A Párt zsebébe!!!!

Előzmény: Wic (21)
Wic Creative Commons License 2003.09.16 0 0 21
Hja, olyan gazdag vagyok, hogy csak na...
Nem tudom, melyik zsebembe tömjem a pénzt... :(

(170.000 a nettóm (gyermekkedvezménnyel)+feleségem hoz 90.000 nettót, abból tartok el feleséget, 3 gyereket, meg 5.000.000.- Ft lakáshitelt 10 évig (61.000 havonta)

Wic

Előzmény: felpillantó küllő (18)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.16 0 0 20
És ez biztosan a kormányok hibája? Úgy hangzik, mint amikor az egyszeri vendéglátós szidja a kormányt, hogy a koszos leppukant éttermébe nem jönnek a vendégek. Nem lehet, hogy arrafelé patikatúltengés van és egyszerűen az Öné van rosszabb helyen? Esetleg csak - isten adja - túl egészségesek arrafelé a népek? :) Éberség!
Előzmény: Törölt nick (15)
Villanyt Leó Creative Commons License 2003.09.16 0 0 19
Egyébként ezt már legálissá is tették, ez az EVA. Hiszen a 15 milliós határ az bőven elég, hiszen erre max 20%-ot kell befizetni ha van főállása az embernek (15%+ könyvelő, egyebek), marad 12 milla, azaz 1 milla havonta. Tényleg nem rossz... Tényleg szociálisan érzékeny ötlet ez az EVA! Csak mi lesz a sok szegény közalkalmazottal és olyanokkal, akik nem EVA-zhatnak?
Előzmény: felpillantó küllő (16)
felpillantó küllő Creative Commons License 2003.09.16 0 0 18
Akkor te vagy a kivétel, aki ezek szerint gazdag.
Előzmény: Wic (17)
Wic Creative Commons License 2003.09.16 0 0 17
Én ismerek.
Olyannál dolgozom :(

Wic

Előzmény: felpillantó küllő (16)
felpillantó küllő Creative Commons License 2003.09.16 0 0 16
Van egy egyszerű mód.
A valós fizetésednek csak a felét-harmadát-negyedét vall(as)d be (így azonnal szegény leszel), és amellett, hogy alig adózol (tehát több marad neked), ezért a kormány majd különböző kedvezményekben is részesít (pl. adójóváírás).

Több százezer embernek bejött, kár kimaradni belőle.

Egy személyes tapasztalat:
NEM ismerek olyan, magyar tulajdonban lévő magáncégnél dolgozó alkalmazottat, akit a teljes jövedelmére bejelentenek. Egyet sem. Cégtulajdonost sem, vállalkozót sem. Ők mind szegények.

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.16 0 0 15
Két veszteséggel zárt évem azért volt!! Ebből a 2001-es volt súlyos, a tavalyi már alig-alig.

Nem akarod észrevenni, hogy én nem hiszem a politikát, hanem eldöntöm, hogy nekem jó vagy nem jó az aktuális kormány. Nem vagyok hajlandó isteníteni egy tolvaj politikust se, jelszavak jelképek, ideológiák hidegen hagynak.

Most is szent meggyőződésem, hogy gazdaságpolitikai szempontból a Fidesz második 2 éve tragikus volt. (VArga-Matolcsy) Ehhez képest a Csillag-LáCsa páros, még náluk is rosszabb. Nem tagadom, nem ezt vártam.

Előzmény: dez1 (12)
dez1 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 14
Én is gondolkodom a vonaton - csak biáról nem túl jó a menetrend valahogyan.
Villanyt Leó Creative Commons License 2003.09.16 0 0 13
Autó helyett bringával járok be! Azonkívül, hogy olcsóbb, még gyorsabban is beérek! Plusz megvan a testmozgás is.

Az EVA is kihasználható egy kis adómentes (legalábbis kedvezően adózó) pénzkiegészítésre. Persze nekem nincs EVA cégem, de vannak ismerősök, akik nem töltötték ki a 15 millát.

Más módszert én sem tudok egyelőre.

dez1 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 12
Patikus: mindjárt sajnállak - téged aki a fidesz miatt majdnem csődbement..... Kiváncsi vagyok a mostani Maszop rendszerhez mit szólsz.

Az a baj, hogy én sem látok igazán jó törlesztési lehetőséget - spórolni persze lehet, meg kell is, de ha érezhetően csökken az adóbevételük, akkor találnak más módszert hogy megszivassanak minket...

beowolf Creative Commons License 2003.09.16 0 0 11
Elb@sttam, de igy is lyó:-)
Előzmény: elemes (9)
Wic Creative Commons License 2003.09.16 0 0 10
Inkább örüljünk, hogy fideszfasiszták által elnyomott szerencsétlenekből a jóléti rendszerváltás miatt másfél év alatt olyan gazdagok lettünk, hogy csak na!!!

Wic

Előzmény: dez1 (-)
elemes Creative Commons License 2003.09.16 0 0 9
ja, a feketegazdasag eufemisztikus elnevezese az alanyi adomentesseg :-)
Előzmény: beowolf (7)
elemes Creative Commons License 2003.09.16 0 0 8
sajnos nem nagyon lehet mit csinalni.
illetve amit lehet, azt meg ellenzekbol sem tamogatnam (a sotetszurke gazdasag ternyerese), pedig sokak szamara ez lesz a megoldas.
beowolf Creative Commons License 2003.09.16 0 0 7
Olyan másra, ami alanyi adómentes?
Előzmény: charubdys2002 (5)
charubdys2002 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 6
Elmondhatod, hogy a megyó kormány alatt több százszor tudtál kimenni Romániába, míg orbán alatt alig-alig.
:)
Előzmény: Törölt nick (1)
charubdys2002 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 5
"ha nem fatáv számlára költöd majd, akkor másra"

Pont ez a lényeg benne, hogy másra tudjuk használni, ne a fatáv számlára.

Előzmény: sz (2)
ex_lx Creative Commons License 2003.09.16 0 0 4
Így valahogy.
Továbbá: ha nem jön be a terv, majd célra inflálják a megspórolt pénzt (trivi, jól bevált módszer), vagy valami eu-konform illetéket, adófajtát, ami annyira fontos, hogy akár év közben is be kell vezetni.

Előzmény: Venyerin (3)
Venyerin Creative Commons License 2003.09.16 0 0 3
0 értelme ennek így...

- a "nálad nem hagyott" pénzt nyílván eleve fogyasztáscsökkenésnek számolják
- ha csak ezért spórolsz a telefonnal/benzinnel, akkor SZVSZ veled van a baj

sz Creative Commons License 2003.09.16 0 0 2
huhh, nagyon kitolsz velük, ha lemondod a fatáv telefont (én is lemondanám, de köll az adsl-hez) :P

a fizud x ezer forint.
ha nem fatáv számlára költöd majd, akkor másra...

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.16 0 0 1
Hungarotel (koncessziós társaság) vonalakat mondok le, kettőt is, mert végre van, helyi vállalkozótól szélessávú Internet.
Mostantól, én is átjárok Romániába tankolni. Itt a határ 16 km-re, és még sose tankoltam odaát. Lehet a cigit is odaátveszem, az itteni árak 40%-áért.

Egyébként, 0

Vagy-Vagy Creative Commons License 2003.09.16 0 0 0
Az X a helyére kell majd tenni. + egy 0
dez1 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 topiknyitó
Sokan vagyunk akik az MSZP, illetve a kormány szerint nagyon gazdagok vagyunk. Ezért nem jár nekünk adókedvezmény például a lakáshitelünk után - akkor sem ha esetleg azért vettünk nagyobb kéglit, mert mertünk nagyok lenni és gyerekeket vállalni.

Javaslatokat várok, hogyan tudunk törleszteni?

Nyilván a szavazófülkében lesz majd a legegyszerűbb, de addig is.

Én például lemondom a MATÁV telefont, ez havi kb. 2-3 ezer ÁFA kiesés nekik. Megpróbálok venni egy nagyon kisfogyasztású kocsit bejárásra (asszem Citroen AX vagy BX lesz) ott is lehet ÁFA-t spórolni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!