De nem értem a gazdaságpolitikai álláspontodat. Restrikciós vagy növekedésorientált? Döntsd el, és utána ahhoz tartsd magad. A Fityes 2 évig restrikciós, utána növekedéspárti, az MSZP restrikciós.
Az ország legszegényebb vidékén élek, betegeimmel együtt, minden statisztikában az országos listán elfoglalt helyünk a 20-ik, ha megyénkénti bontást tekintünk. (Dél-Kelet Békés)
A felnőtt munkaképes lakosság gyakorlatilag munkanélküli, vagy rokkant nyugdíjas, vagy előnyugdíjas, de mindenképpen járadékos, és beteg. Saját maguk alig-alig képesek fizetni az ellátásukért, így az én bevételem is a részükre nyújtott járadék egy része. Kereskedelemre errefelé, nincs vásárlóerő, tehát másból nem tudom pótolni a kieső vagy hiányzó bevételt!
Hja, olyan gazdag vagyok, hogy csak na...
Nem tudom, melyik zsebembe tömjem a pénzt... :(
(170.000 a nettóm (gyermekkedvezménnyel)+feleségem hoz 90.000 nettót, abból tartok el feleséget, 3 gyereket, meg 5.000.000.- Ft lakáshitelt 10 évig (61.000 havonta)
És ez biztosan a kormányok hibája? Úgy hangzik, mint amikor az egyszeri vendéglátós szidja a kormányt, hogy a koszos leppukant éttermébe nem jönnek a vendégek. Nem lehet, hogy arrafelé patikatúltengés van és egyszerűen az Öné van rosszabb helyen? Esetleg csak - isten adja - túl egészségesek arrafelé a népek? :) Éberség!
Egyébként ezt már legálissá is tették, ez az EVA. Hiszen a 15 milliós határ az bőven elég, hiszen erre max 20%-ot kell befizetni ha van főállása az embernek (15%+ könyvelő, egyebek), marad 12 milla, azaz 1 milla havonta. Tényleg nem rossz... Tényleg szociálisan érzékeny ötlet ez az EVA! Csak mi lesz a sok szegény közalkalmazottal és olyanokkal, akik nem EVA-zhatnak?
Van egy egyszerű mód.
A valós fizetésednek csak a felét-harmadát-negyedét vall(as)d be (így azonnal szegény leszel), és amellett, hogy alig adózol (tehát több marad neked), ezért a kormány majd különböző kedvezményekben is részesít (pl. adójóváírás).
Több százezer embernek bejött, kár kimaradni belőle.
Egy személyes tapasztalat:
NEM ismerek olyan, magyar tulajdonban lévő magáncégnél dolgozó alkalmazottat, akit a teljes jövedelmére bejelentenek. Egyet sem. Cégtulajdonost sem, vállalkozót sem. Ők mind szegények.
Két veszteséggel zárt évem azért volt!! Ebből a 2001-es volt súlyos, a tavalyi már alig-alig.
Nem akarod észrevenni, hogy én nem hiszem a politikát, hanem eldöntöm, hogy nekem jó vagy nem jó az aktuális kormány. Nem vagyok hajlandó isteníteni egy tolvaj politikust se, jelszavak jelképek, ideológiák hidegen hagynak.
Most is szent meggyőződésem, hogy gazdaságpolitikai szempontból a Fidesz második 2 éve tragikus volt. (VArga-Matolcsy) Ehhez képest a Csillag-LáCsa páros, még náluk is rosszabb. Nem tagadom, nem ezt vártam.
Autó helyett bringával járok be! Azonkívül, hogy olcsóbb, még gyorsabban is beérek! Plusz megvan a testmozgás is.
Az EVA is kihasználható egy kis adómentes (legalábbis kedvezően adózó) pénzkiegészítésre. Persze nekem nincs EVA cégem, de vannak ismerősök, akik nem töltötték ki a 15 millát.
Patikus: mindjárt sajnállak - téged aki a fidesz miatt majdnem csődbement..... Kiváncsi vagyok a mostani Maszop rendszerhez mit szólsz.
Az a baj, hogy én sem látok igazán jó törlesztési lehetőséget - spórolni persze lehet, meg kell is, de ha érezhetően csökken az adóbevételük, akkor találnak más módszert hogy megszivassanak minket...
Inkább örüljünk, hogy fideszfasiszták által elnyomott szerencsétlenekből a jóléti rendszerváltás miatt másfél év alatt olyan gazdagok lettünk, hogy csak na!!!
sajnos nem nagyon lehet mit csinalni.
illetve amit lehet, azt meg ellenzekbol sem tamogatnam (a sotetszurke gazdasag ternyerese), pedig sokak szamara ez lesz a megoldas.
Így valahogy.
Továbbá: ha nem jön be a terv, majd célra inflálják a megspórolt pénzt (trivi, jól bevált módszer), vagy valami eu-konform illetéket, adófajtát, ami annyira fontos, hogy akár év közben is be kell vezetni.
- a "nálad nem hagyott" pénzt nyílván eleve fogyasztáscsökkenésnek számolják
- ha csak ezért spórolsz a telefonnal/benzinnel, akkor SZVSZ veled van a baj
Hungarotel (koncessziós társaság) vonalakat mondok le, kettőt is, mert végre van, helyi vállalkozótól szélessávú Internet.
Mostantól, én is átjárok Romániába tankolni. Itt a határ 16 km-re, és még sose tankoltam odaát. Lehet a cigit is odaátveszem, az itteni árak 40%-áért.
Sokan vagyunk akik az MSZP, illetve a kormány szerint nagyon gazdagok vagyunk. Ezért nem jár nekünk adókedvezmény például a lakáshitelünk után - akkor sem ha esetleg azért vettünk nagyobb kéglit, mert mertünk nagyok lenni és gyerekeket vállalni.
Javaslatokat várok, hogyan tudunk törleszteni?
Nyilván a szavazófülkében lesz majd a legegyszerűbb, de addig is.
Én például lemondom a MATÁV telefont, ez havi kb. 2-3 ezer ÁFA kiesés nekik. Megpróbálok venni egy nagyon kisfogyasztású kocsit bejárásra (asszem Citroen AX vagy BX lesz) ott is lehet ÁFA-t spórolni.