MEgrendeltük a UPC internet szolgáltatását egy kis irodaházba. 1 nap után telefonáltak, hogy nem kivitelezhető. Másnap kaptuk az infot, hogy minden szomszédba van UPC szolgáltatás. Gondoltuk felhívjuk őket is, hátha... először is letagadták a szolgáltatást annak ellenére, hogy a dobozuk szemmel látható a szomszéd épületben.
Közölte a kilány, hogy hozzak 30 megrendelőt és akkor beszélhetünk a bekötésről.
2006 év elején telefonáltak (akkor még azt hiszem Axelero-tól), hogy most lehet ADSL-t rendelni. Megköszöntük és gondolkodási időt kértünk. Másnap megrendeltük az Interware-től a szolgáltatást. Természetesen pár nap múlva jött a hivatalos válasz, hogy sajnos technikailag kivitelezhetetlen. Gondoltuk felhívjuk a ismét a Matávos csapatot. El is jutottunk azokhoz akik bekapcsolják és megsúgták, hogy van szabad hely. Ezek után megrendeltük az Axelero-tól a szolgáltatást, majd visszahívtak, hogy mi vagyunk e az a cég aki az Interware-től rendelt szolgáltatást? Igen válsz után közölték, hogy nincs ADSL a XIII.kerületben .
Arról elsőkézből itt tudsz infót kapni, biztos lesznek olyanok aki leírják a tapasztalataikat ha rákérdezel. Én úgy emléxem 13-ban nincs gond UPC-val.
Vannak még ilyen lefedetlen területek szerintem bőven, a Hytasos területeken biztos abból meg van III,VIII,XIII és XIV. kerületben is. És ez a teszt project nem megy ebből csak a XIII és XIV. egyes részein. Ha beválik a teszt Tíkomnak és talán 1x kiterjeszti a teljes Hytasos területekre az is sem ma fog befejeződni, talán 2008-ig, már ha egyáltalán beválik Tíkomnak.
Nálunk is tavaly ősszel lett állítólag ADSL, 4.5 év után. Igaz a kereső továbbra is hülyeséget mondd, de Tíonlányos fórumon ottani Tísek belenéztek a Tí belső adatbázisába és kiírtak onnan hasonló címeket a III. kerületre és a mi háztömbünk is közte szerepelt. Utána hívtak még telefonos marketing keretében hogy akarok-e Try & Buy csomagok amit jellemzően az ilyen bekötések után szoktak kínálgatni. Szóval ezek után úgy tűnik itt már eljutott tavaly a létesíthetőségig. Az más kérdés hogy itt alkalmazott technikai nagyon fapados, ezen aztán nem lesznek nagysebességű csomagok, addig amíg át nem hozzák az optikai uplinkes tesztet a mi kerületünkbe is.
Köszi, shabba. Egy kedves barátom kért meg, h. segítsek neki találni egy jó kis netet. Teljesen megdöbbentem, hogy ma is létezik Butapesten még lefedetlen terület. Tudtam, h. a 13. kerület problémás ilyen szempontból, de azt hittem, ez már a múlté, főként, h. én is olvastam korábban ezt a hírt, azt hittem, a teljes 13. kerületet lefedik ezzel a kísérleti izével, de nem...
Először a TVNet ADSL3G+-al foglalkoztam (ahol most nem kell telefon-előfizetés), de ők kezdték a visszautasítást. Majd beütöttem a Tökömös adsl-keresőbe az adott tel.számot majd a címet és az nemet mondott. Beszéltem a Tököm műszaki osztályáról vkivel és ő is nemet mondott. Bár, vicces, amikor említettem neki az általad is belinkelt Datanetes hírt, azt mondta, nem is hallott erről a fejlesztési projectről....
Ilyenkor mi van? Csókolóm?
Mostanában milyen a júpící? Ugyanolyan "rózsás", mint korábban?
Keszkenő u. nincs a listában, ezeken a címeken lehet rendelni előfizetést aminél Tíkom teszt jelleggel év végéig 12 Mbps-es sebességet ad. XIII és XIV kerület Hytasos részein folyik egy ilyen teszt a nagysebességű kapcsolódásokkal, november 30.-ig leadott új megrendelésekkel lehet ilyet a tesztben részt venni. további részlet itt Természetesen bármelyik tíkom kiskereskedelmi partnertől lehet rendelni csak most épp az ő oldalukról linkeltem. Kérdezd meg 1412-t mi van akkor ha a felsorolt utcaneveken kívül lax, bár szerintem akkor nem fog menni. Ha esetleg tömb házban lax, aminek egyes oldalin más-más utca van akkor érdemes még azokat is megkeresni a listában, mert lehet hogy csak az a cím van feltüntetve ahol a miniDSLAM helyileg van és az jellemzően az adott háztömböt kiszolgálja.
Érdeklődni szeretnék, hogy ti milyen szélessávú nethozzáférési lehetőségekről tudtok Bp. 13. kerületében? Matáv szerint nincs és nem is lesz egy darabig ADSL... Csak UPC-t találtam, de hát az... olyan és drága. Használja valaki a Béke tér környékén (Keszkenő u.)?
Tegnap én is megkaptam az ADSL elutasító levelet :-(((
De azért még nem hagyom annyiban, most nyaggatom az ügyfélszolg.-ot, hogy várjak e még vagy fizessek elő Chellora...
Nem tudom minek borzolják a kedélyeket, ha ilyen hírek jelennek meg
http://www.origo.hu/techbazis/gyorsinternet/20030911osztol.html
AZt sem értem, hogy ha elvileg októbertől lehet, akkor 1 héttel előtte mér nem tudnak még erről és mér utasítanak el???
Én egy-két hónapon belül költözöm a XIII. ba és ezen múlik, hogy rendelek e matáv vonalat vagy nem. Mondjuk ha erre az évre biztosra tudnák mondani, hogy lesz ADSL, akkor nem szenvednék a UPC vel.
Ez de piti. Cím alapján meg az alábbi jött ki:
"Ön online megrendelheti ADSL hozzáférését, de a létesítés előtt a Matáv Rt. műszaki bevizsgálást végez az Ön vonalán a biztosabb végeredmény érdekében. "
Ez jött ki a http://www.adsl.matav.hu-n :-((((
"Sajnos az Ön vonala nem alkalmas ADSL létesítésre.
Adjon fel igényt ADSL létesítésre vagy válasszon a felsorolt szolgáltatások közül! "
Köszi a cikket, rendelés leadtam, és ha ezen múlik összeszedek még vagy 7 embert akik ADSLt akarank itt az uccában.
SOknak van szélessávú netje -UPC-, azonnal felmondják szerintem...
Tegnap az Axelero online rencerében megrendeltem az ADSLt. XIII. ker. optikai gerincen van, de aszongyák hogy Vivendivel karöltve tudnak szolgáltatni. Háát kiíváncsi leszek. Eddig semmi jel, hogy egyáltalán befogadták volna.
Közzéteszem a tapasztalataimat de ha valakinek van már ilyene örülnék ha mesélne milyen...