Nehezen képzelhető el, mert a játékkaszinók a nettó nyereményről állítanak ki csak igazolást. Nyilván hamisítható ez is, de akkor meg a hamisítás fog előbb-utóbb kibukni.
Mint már említém: A jelenleg forgalomban lévő közismert pénzmosási trükkök jórésze csak a hatóságok felületessége miatt műx. Vagy megvesztegetik az ellenőrt. Nem üzembiztos.
"Játékterem: Csak a valódi vendégforgalom nélküli játékgépek alkalmasak ilyesmire, könnyen ellenőrizhető."
Ellenőrizni sok mindent lehet...:))
No de rajtakapni...:)))
Egyik legextrémebb példám erre, hogy az egyik hazai nagy italgyártó cégvezető ismerősőm a baden-badeni kaszinóból szerzi be az igazolásokat hogy ő micsoda egy szerencsés fráter...:))
Horvát, spanyol, olasz apartmanokat kínálsz
egyéni utazással.
Bejött hozzád kuncsaft, bemutatkozott Kovács Péterként, lakcímet diktálta, (Mucika lehet elírta), befizetett egy kéthetes appartmanra, megkapta a vouchert, elment isten hírével.
Van aki még a külföldi partnerek bizalmatlansága miatt nem is utalja a dohányt, hanem készpénzben kell havonta kivigye :)))
Hogyhogy miféle utas? Hát aki külföldre utazott, mert ahhoz határon kell átlépnie, pénzt kell váltania, egyáltalán léteznie kell. Túl sok a szereplő benne.
Egy kamu turistacsoportot meglehetősen körülményes dolog mozgatni.
"Nem éri meg foglalkozni vele, mert minden egyes utas mozgása nyomonkövethető. "
Miféle "utas mozgásról"?:))))))
A papíron levőkéről, melyek "igénybevett szolgálatásait" külföldi számlák igazolják?
Azoknak az utasoknak akiket úgy hívnak ahogy azt ők bemondják?
Nem vagyok párttag. Egyetlen pártnak a tagja sem.
(egynek voltam, mire szétnéztem, egy giczy elvitte a pártot...)
De mi közze ennek Wermerhez?
A wermeri károkat netán csak párttagok szabad bírálják? Sőt, még azok sem (lásd hogy az állitzólagos kirúgása is hónapokkal később szivárgott ki)?
Étterem: Véges lehetőségű, mert a vendégforó és a konyhai kapacitás behatárolja. Ráadásul, ha az elméleti teljesítőképesség határáig adminisztrálják a forgalmat, akkor a megfelelő mennyiségű alapanyog beszerzéséről számlák kellenek, kellő nyitvatartási idő is szükséges, és természetes elegendő személyzet. Túl sok ponton ellenőrizhető.
Utazási iroda: Nem éri meg foglalkozni vele, mert minden egyes utas mozgása nyomonkövethető.
Játékterem: Csak a valódi vendégforgalom nélküli játékgépek alkalmasak ilyesmire, könnyen ellenőrizhető.
Viccelsz. Kampányban, kiélezett helyzetben - amikor néhány szavazaton múlott az eredmény - tett egy gesztust jobbra. (Hogy finom legyek.) Szvsz nem is olvassa ezeket az újságokat - ahogy a többit sem. (Elfoglalt politikusok szemléből dolgoznak.)
De OFF ezt itt, meg egyébként sem tetszik a rovat címe.
"Tóth Gy. László - aki egyfolytában és utólag is féltékeny Wermerre "
Féltékeny Wermerre?
Vagyis szerinted az aki a sárga földig lekúrja Wermert és tsait (mint pl. én-is), az nem a jobboldalnak okozott hatalmas károkat kérné/kéri számon tőle/tőlük, hanem "féltékeny"?
Érdekes vagy (nem elöször), te Kovács Béla (és Sándor, pláné).
Kartácsak, minden bántó szándékú él nélkül kérdezem: Melyikőtök tud leírni egy biztosan működő pénzmosási trükköt? Elég csak címszavakban, ne aggyunk tippeket, de eddig amikkel találkoztam, azok csak a hatóságok hanyagsága, felületessége miatt működtek, pedig vannak bombabiztos megoldások is...
Ugyan hangos a média a pénzmosási móccerek felvetésétől, de többnyire lövésük sincs arról, mit is pofáznak. Hallani kaszinókról, részvényügyletekről, biztosítási csalásokról, miegyebekről, de ezek egytől-egyig lenyomozhatóak, következésképp semmit sem érnek.
Tóth Gy. László - aki egyfolytában és utólag is féltékeny Wermerre - nem a "mértékadónak tekintett jobboldali sajtó". Tovább megyek: a Demokrata meg a Vasárnapi Újság sem az.
Perszepersze.Csak:
ad1.: Hibáztam
ad2.: Amikor ez a - fogalmazzunk így - beszédes mellébeszélés kijött Doncsevtől, előtte szinte az egész - Orbán által mértékadónak tekintett jobboldali sajtó - Vermer felett kesergett és tört pálcát, nota bene a nyakába varrta a választási vereséget, valamint csaknem az összes Fidesz rendezvénynek ő volt a - megengedem, nemhivatalos - szervezője.
Ezek után egy ilyen nyilatkozat barátok közt vagy, mondjuk inkább: erősen egymáshoz kötődők közt minimum egy árulással ér fel - legalábbis azt hiszem, ezek után nem keresném a társaságát. Persze, lehet, hogy ez volt a cél...
Mindenestre két dolog következik, akár és, akár vagy:
1.: a jobboldal azóta is azon hüledezik és könnyebbül meg, hogy Vermer ügye nincs lötyögtetve
2.: (ami számomra rosszabb): azért nincs, mert ütőkártya, amit nem szeretnének látni a pakliban.
S végül: nem terelésképpen hoztam fel, csak amikor valaki Werberezik, erőst, azér" ezen mélázzon kicsinyt. Nem kell hangosan, csak úgy magában is elég...
Nota bene: a jelen helyzetben Orbánról értekezni önmagában is felveti a kétségbeesett figyelemterelés gyanúját - hát még ha csúsztat is valaki. Pedig ez a Vokálpatrióta olyan jóravaló gyerek...
"Doncsev András szerint az exkormányfő nem foglal állást az ügyben, mert azok Wermer András ügyei. Arra a felvetésre, hogy az előző ciklus idején Wermert a SAJTÓ mindvégig Orbán Viktor NEM HIVATALOS tanácsadójaként tartotta számon, Doncsev kijelentette: "a tanácsadó hivatalos besorolás, amely például a Miniszterelnöki Hivatalban betöltött pozíciót jelzi, márpedig a MeH-ben Wermer András nevű tanácsadót nem ismertem".
Igazad van, Orbán tényleg sokkal sunyibban fogalmazott:
Wermer nevű tanácsadó nem volt
"Wermer Andrásnak és a Magyar Nemzet cikkében feltüntetett cégeknek egymás között kell tisztázniuk a felmerült vádakat, a volt miniszterelnököt a kérdés semmilyen formában nem érinti" - jelentette ki az Indexnek Orbán Viktor sajtótitkára. Doncsev András szerint az exkormányfő nem foglal állást az ügyben, mert azok Wermer András ügyei. Arra a felvetésre, hogy az előző ciklus idején Wermert a sajtó mindvégig Orbán Viktor nem hivatalos tanácsadójaként tartotta számon, Doncsev kijelentette: "a tanácsadó hivatalos besorolás, amely például a Miniszterelnöki Hivatalban betöltött pozíciót jelzi, márpedig a MeH-ben Wermer András
nevű tanácsadót nem ismertem".
Úgy ahogy mondod ezt hívják elterelő hadműveletnek, amikor a fél szoci vezérkar nyakig ül a brókerügyben akkor előkapjátok a volt belügyminisztert. Ha már a belügyéreknél tartunk úgy tudom nem Pintér randizott Kulcsárral, hanem a mostani.
Az MSZP pedig nyugodta zúdítson össztüzet a Fideszre, ha az is benne van.
Nyilvánosságra hozza a dokumentumokkal alátámasztott állításait, oszt kvittek lesznek.
Rajta!