valami van, de en nem jartam utana. Azthiszem a hazbol is van, aki oda jar. Kulsosok is bemehetnek, sot. Nagyon jol jonne nekik a sok vendeg, mert eleg draga hely. udv
A sorozo a masik (A) epuletben van. Nekem nincs kulonosebb velemenyem rola, kivulrol kulturalt kinezetu. Inkabb azokkal van bajom, akik oda jarnak, es leb..sszak az autoikat az utcasarkon. Nem lehet toluk bevenni a kanyart.
hali,
a belso utrol annyit lehet tudni, hogy amikor mindegyik haz megkapta a hasznalatbaveteli engedelyt, akkor a beruhazoknak le kell adni valamekkora teruletet az Onkormanyzatnak. Valoszinuleg ez a terulet epp az uttal azonos nagysagu lesz.
Szoval ez ev vege korul varhato ez az atadas. Addig a beruhazok tulajdona.
A 'B' épületnek nyitottunk egy topikot, hogy az arra vonatkozó dolgokat ott tudjuk megbeszélni.
Ugyanakkor: Ki mit tud a belső út tulajdonviszonyáról? Nekünk a szerződéskötéskor azt mondták közterület lesz, vagyis átadják Budakalász önkormányzatának. Most azonban más "szelek fújnak".
A G épület címe valóban Tanító utca 40, ezt megerősíthetem. Kértünk mi is Mátóv vonalat, azóta alig tudjuk levakarni őket, állandóan üldöznek, hogy be akarják kötni a telefont. Gondolom, nincs valami sok új ügyfelük, hehe.
A lényeg viszont, hogy a G társasházi alakuló közgyűlése csütörtökön lesz, 30-án, este hatkor a Faluházban.
Többek közt most dől el az is, hogy ki lesz a közös képviselő, illetve ezzel szoros összefüggésben, hogy mennyi lesz a közös költség... Úgyhogy mindenképpen gyertek el, vagy valakinek adjatok meghatalmazást, hogy a nevetekben szavazhasson.
A Kalózok elvileg küldtek mindenkinek meghívót, de sose lehessen azt tudni, gondoltam, szólok itt is.
A cím valószínűleg Tanító 40... Legalábbis a G épületé.
Nálunk működik a lépcsőházi ajtó zárja. Szemétről én is a konténeres verziót hallottam. Matávom még nincs. Kábel TV-m van, de nagyon pocsék a minősége. Néha megszünik az adás, némelyik csatorna csíkos-mákos.
Szóval a kollegiumban is lakott egy dzsi "becenevű" srac, akit a télen láttam is Kalászon, azt gondoltam, hogy esetleg te vagy az illető.
...és hogy ne csak offtopic legyen:
Mi már néhány hete -elsők közt - beköltöztünk, de mostanra a lakások nagy részébe már szintén beköltöztek a lakók. Ennek ellenére még jópár dolog hiányzik:
LAKCÍM - posta: még mindig nem tudjuk a lakcímemünket, pedig számtalan helyre meg kellene adni.
Lépcsőházi zár / kaputelefon: néhány hete még zárható volt a lépcsőház, sikerült is kulcsot másolni hozzá, de a kaputelefon beszerelése kapcsán kivették a zárat azóta semmi fejlemény.
Parkoló: elkezdték csinálni, a töltés melletti szemétlerakó helyett pedig konténeres szemétszállítás van/lesz a társasház megalakulásáig.
Matáv: vonalas telefont egyelőre még nem tudnak bekötni, mert hiányzik a drót a házhoz. Ez a Matáv sara, nem érdemes vele a Harcont piszkálni.
Kábel TV: 22 500 Ft-ért kötik be, a telefonszámunk 06/26/340-416
+ az jutott eszembe, hogy a kerékpároknak is jó lenne valamilyen tároló, mi erről a véleményetek (B. épület)?
Bocsi, hogy csak 2 hónap elteltével válaszolok, de csak most olvasom újra a topicot, két hónapig nem jutottam hozzá.
Nem voltunk szomszédok az MF koliban. Nem az MF-re jártam, egyébként meg albérletben laktam a főiskola ideje alatt, koliba nem vettek be, nem volt hely :-))
Miből gondoltad, hogy szomszédok lettünk volna a koliban?
Felhívtam U. urat, aki mint kiderült, ahogy megkapta az utolsó részleteket, vígan elhúzott nyaralni. A munkatársaknak nem nagyon volt fogalmuk semmiről, próbáltuk összehozni, hogy mit kell igazolniuk, de mindenesetre készségesek voltak.
Aztán felhívtam az OTP-ben az utalós kolleginát, aki mosolyogva nyugtázta, hogy ő sem bír zöldágra vergődni U. úrral. Azt mondta, hogy a határidő nem olyan vészes, csak valamit írnia kell, mert különben a T. adósok sosem viszik be a papírokat.
A tulajdonjog-átruházási papírok készen vannak, U. ügyvédúrnák átvehetők, de csak akkor, ha U. úrék már igazolták neki, hogy az utolsó részlet is megérkezett tőletek.
Szóval a menet: telefon U. úréknak, hogy az igazolást faxolja át az ügyvédnek, aztán telefon ügyvédnek, hogy megvan-e minden, ami titeket igazol. Aztán tipli el hozzá, igazolás felvesz, levélben továbbit az OTP-nek. Ennyi.
Szerintem az átadásnak ehhez egyébként semmi köze.
Már csak azért sem, mert én még egy ideig nem veszem át a lakást, mivel kifelejtették a kerti csapot, ami miatt egy kicsit még szét lesz verve. Ezügyben volt egy kis hiszti G. építésvezetőúr részéről, amiben kifejtette, hogy 3-4 lakó utólag kitalált indokokkal nem veszi át a lakást. Nos, ezt én nem utólag találtam ki, októberben megbeszéltük B. építésvezetőúrral, aki ezekszerint tojt rá és a törülközőszárító radiátor áthelyezésével együtt nem vezette át semmilyen tervrajzra.
A zuhanyfülkénket viszont nagyon szépen megcsinálták, bár épp nem volt világítás, így tapintással állapítottuk meg. :)
Szóval így a végére kicsit felemás a véleményem, de a pozitív indítást még nem sikerült annulálni. :)
Mi is megkaptuk ugyanezt a levelet, szintén késve, mivel mi meg nem voltunk otthon. Nálunk tovább szépíti a dolgot, hogy mi még át se vettük a lakást, úgyhogy azt tanácsolták az OTP-ben, hogy küldjünk egy faxot, hogy ezen és ezen problémák miatt nem tudjuk a kért határidőre teljesíteni a dokumentumokat.
Nem tudom, ki hogy áll a hitelügyintézéssel, mi az OTP-től kaptunk egy levelet, melyben a "tulajdonjog-átadásáról szóló ügyvéd által ellenjegyzett nyilatkozatot", valamint a "keretjelzálog törlés Földhivatal által érkeztetett" példányát a fiókukhoz el kell juttatnunk kézhezvételtől számított 5 napon belül. Van ezekkel kapcsolatban valakinek valamilyen információja? Kaptatok ti is hasonló levelet? Van, akinek esetleg már sikerült valahonnan beszerezni? A Harcon-tól próbáltam már ezeket beszerezni, de péntek óta keresgetik folyamatosan, csakhát ezalatt lejár az 5 nap, főleg, hogy nem is tudtuk átvenni a levelet rögtön, mert az előző lakcímünkre érkezett.
Hali,
Ez igy pontatlan. A G ep.nek nincs meg vizoraja, vagy nincs a neven (ezt nem tudom). Emiatt az osszes fogyasztast az A. ep. -nek szamlazzak. A G.ep hozott ossze tetemes viztartozast, amin 4:1 aranyban a beruhazo/lakok kellene,hogy osztozzanak. A vizfogyasztas nagy resze az epitkezes alatt jott ossze, azt se fizettek meg ki.
Amit nem ertek teljesen, hogyan tudta az A ep. rendezni a szamlajat most, ha a G.-vel kozosen fogasztanak. Vagy ha megis megoldhato volt, akkor miert nincs a G.nek sajat vizoraja, es akkor a lakok is vegre a sajat nevukre irathatnak a lakasoket?
A parkositas szepen halad a B ep.ben, rosszmajuak szerint azert, mert oda hordtak foldet is, nemcsak fumagot. Es nem art locsolni a fuvet, nem ugy, ahogy a Gep korul a jarda menten. Ott sose fog kinoni, csak a gaz.
Azt a pletykat hallottam ma, hogy a B.ep-ben a burkolatokat telen normal (nem fagyallo) csemperagasztoval vegeztek, es most jo par helyen jon felfele. Erdemes talan bekoltozes elott kicsit atnezni a burkolas minoseget. Nalunk mondjuk rendesen le van ragasztva, csak olyan, mint a hullamzo to vize.
Szia! Én A-s vagyok, a lépcsőházi ajtónkra ki van írva, hogy a közös képviselő ekkor és ekkor átutalta már a vízdíjat, így a vízkorlátozás nem érint minket. Nem kell mindenen parázni.
Képzeljétek, a Kalózok hiperűrsebességre kapcsoltak, és röpke két hét alatt lemásolták a bejárati ajtó kulcsait, azaz, behatolhattunk kis lakunkba!
Az epe+vitriol koktél még érik az eperfa hordóban, addig is hadd kérdezzek egy gyorsat. A helyben hallott pletyi szerint az A épületbeliek egy ideje nem fizetnek vízdíjat, ezért részleges vízkorlátozással készül őket bosszantani a Vízmű. Számomra ez azért érdekes, mert állítólag az elzárót olyan ügyesen alakították ki, hogy ilyenkor a G-ben sem lesz víz...
Mi igaz ebből? A-sok, tényleg nem fizettek? Ejnye-bejnye. És mi lehet igaz ebből a közös elzáró-históriából?
ma délelőtt voltam kint, mivel ma délután lett volna az átadás. Nem lett.
Nálunk a B39-ben sok apró dolog volt, és egy nagy. A sok apró alakul, a naggyal keddre derül ki, hogy mi lesz. Ez a Door-Top belső ajtóit érinti és szerintem bele kell törődnünk néhány dologba, ha költözni és gyomorfekély nélkül élni akarunk :o)
Én ma kicsit rámordultam egy félkegyelmű melósra (összegipszezte a konyhabútort, ami gondosan le volt takarva, de ő levette azt róla + az erkélyen a bádog párkányon fűrészelt, stb.), aki erre "megfenyegettett" (hogy legközelebb a parkettát csöpögteti le festékkel, stb.). Megnyugtattam, hogy nincs igaza és elkezdhetünk ezen izmozni, de az nem vezet sehova.
Amúgy a Harkon-nal (Szakal, Hori, Garamszegi) és a Door-Top-pal (Széplaki) semmi bajunk modorban és készségességben. Nem egyszer voltak kint testületileg meghallgatni a "hisztimet". Alakulnak is a dolgok, de hát nem volt náluk villám a családban. Higgyétek el, az is nagy dolog, hogy egyezkedni lehet velük, nemhogy meg is csinálják. Hallottam olyan drámákat máshonnan... Mindenre fel voltam készülve lelkileg.
Vannak emlékeim a Bordós Úrról is. Mindig olyan volt, mint akinek elvették a biciklijét, és mindíg úgy beszélt velünk, mintha mi vittük volna el :o)
Kukatároló tényleg jobb lenne máshol, de én sem tudom mit lehet itt tenni.
Kezd noni a fu a frissen ultetett reszeken, a parkolo menten es a kertekben. Es kozben szepen no a gaz, most latszik, hogy a foldet csak rahordtak a gazos, koves, szemetes talajra, es abba ultettek fuvet.
Lesz meg itt dolog kesobb.
Mint bizonyára tudjátok, a B épület átadása rohamléptekben zajlik, gyakorlatilag az összes lakás beköltözhető. A használatbavételi engedély végleges és aug. 13 óta jogerős is, tehát lehet menni az OTP-be átutáltatni az utolsó részletet :( és költözni :)))). Az OTP hitelszerződésben van egy olyan kitétel, hogy az utolsó részlet átutalása után 5 napon belül az önkormányzat által kiadott lakcímigazolást is be kell adnunk. Annyit már sikerült megtudni, hogy ezt kérvényezni kell, illetve hogy az illetékes elvtárs/polgártárs még két hétig szabadságon van. Tényleg, tudja már valaki, hogy mi lesz a ház címe???
Mi is az átadás fázisában vagyunk, bár a hibák egy részét csak felemás módon sikerült orvosolni, de szerencsére mind apróság.
A G épülethez kapcsolódó horror leginkább azzal magyarázható, hogy - információim szerint - a Kalózok és Harcon összerúgták a port, emiatt persze leginkább a vevők szívtak. A csatornalefolyót megdöbbenve olvastam, nem hiszem hogy kihagyták volna a lefolyót, sokkal valószínűbb, hogy az építkezés során cement került a lefolyóba, ami aztán jól bekötött, még csőgörénnyel sem lehet kipucolni. Állítólag nagyon gyakori ez a probléma pl. néhány éve a frissen felújított Uránia mozi is emiatt ázott be.