kulonbenis hogy lehet,h masoknak, akikrol olvasni lehet, 160 meg 180 meg mittomen, a tesztek meg alig ha 140ig mennek.. Melyik nevu profi skala a tuti? (hujeseg sebaj)
ez jo! a vegen mar eleg kemeny, nehol tippeltem.. :) (azer a 135osszejott.. de ez huje egy szam.. a mensas papiron az allt 155+.. szoval semmi nem jelent semmit, nincs abszolutertek. vagy van?)
ilyet én is csináltam, egy konkrét állás kapcsán, de csak 10 kérdés volt
ezen persze simán átmentem, utána buktam a gépes feladatnál :( (ezt se hittem volna előtte, sikerült majdnem az egyetlen excel-függvényt megkérdezniük, amit nem tudok jól használni :()
Amit én csináltam, ott valami áruház volt különböző osztályok, forgalom és árrés különböző években, mindezek diagramokon és táblázatok és ezek kombinációjából kellett kibogozni a választ.
Pedig én egyszer megtaláltam az interneten és a poén az volt, hogy szó szerint ugyanaz volt az állásnál, csak a minta angolul volt, míg az állásnál magyarul voltak a kérdések megfogalmazva.
Olyan tesztet(eket) keresek, amiben a számolási feladatok dominálnak. Persze tudom, hogy ez így nagyon általános, de csak bonyolultan körülírni tudom, hogy milyenre gondoltam. Na azért megpróbálom: valamelyik többlépcsős tortúra egyik állomása volt, amikor kb 35 perc alatt azt hiszem 50 számolási feladatot kellett megoldani. Altalában volt valami garfikon/ábra féle, rengeteg adattal és ehhez kapcsolódtak a kérdések (mindig kellett valamit számolni).
Valami ilyesmit keresek, de természetesen más számolos is jó.
Your calculated IQ is 131. (16 helyes válasz). Hát ez egy zseni, de nem is rossz. Nekem pont megfelel, eddigi tesztjeim: 131,137,137 (angol nyelvű 126). Megjegyzem maradt 9 percem, de már nagyon untam.
26. P, magyarázatom szerint, mert egyik előtt sincs az ábécében szomszédos betű. Tuti, hogy nem erre gondoltak.
34. Tipp
37. Csavarhúzó, de nincs rá értelmes magyarázatom.
40. 3 tízcentest kapott.
42. Alma-ata (így kell leírni?)
a két iq teszt között van egy rettenetesen nagy különbség:
a sote tesztjében sok (5 körül) számolási feladat van. egyszerü matematikai szöveges feladat (talán álltalánosban kellett ilyeneket csinálni)..
ezek szerintem csak az időt viszik el..
érdekes, hogy az idő nincs belekalkulálva az eredménybe. szerintem az is fontos lenne.
valamint miért számít az életkor? az idösebbek elvesz egy-két pontot?
abement 137
a sote 127 (számolgatósakat eleve kihagytam :))