Keresés

Részletes keresés

Motun Creative Commons License 2011.06.28 0 0 31

Hát akkor válaszolok a saját kérdésemre............

Megjártam Görögországot gond nélkül a személyi igazolvánnyal. Nem is egymagam voltam így.

Visszafelé értetlenkedett a macedon "szerv" hogy hol a passport, (gondolom nem tudta hogy akkor hova üsse a pecsétet) mondtam hogy ez a passport.

De elfogadta, semmi gond nem volt.

Motun Creative Commons License 2011.06.28 0 0 31

Hát akkor válaszolok a saját kérdésemre............

Megjártam Görögországot gond nélkül a személyi igazolvánnyal. Nem is egymagam voltam így.

Visszafelé értetlenkedett a macedon "szerv" hogy hol a passport, (gondolom nem tudta hogy akkor hova üsse a pecsétet) mondtam hogy ez a passport.

De elfogadta, semmi gond nem volt.

Motun Creative Commons License 2011.05.02 0 0 30

Üdvözlök mindenkit...

Azt szeretném kérdezni hogy az új személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával utazóknak van e valami félnivalójuk a szerb és macedon határátlépésnél.

Elvileg már lehet vele utazni.

De ha van valakinek ezirányú információja (hogy nem engedték át vagy vamali ...) akkor  leygen szíves megosztani.....

kvalcsi Creative Commons License 2010.10.05 0 0 29

Szia!

Igen, jól értelmezed!

Én Monacóban voltam, de ott sem kellett útlevél, pedíg elvileg kellene. Azt sem tudtam, mikor léptük át az "országhatárt"!

Előzmény: csélcsap füzike (28)
csélcsap füzike Creative Commons License 2010.10.04 0 0 28
Köszönöm a tájékoztatást. Ha jól értem, elvileg van útlevélvizsgálat, viszont gyakorlatilag meg nincsen.
Előzmény: kvalcsi (27)
kvalcsi Creative Commons License 2010.10.04 0 0 27

A jelenlegi schengeni határok összesen 24 országot érintenek.

Különleges kivételek az egyezmény szempontjából

• az egyezményt az aláíró országok területének egy részére nem hatályos:
    • Ciprus: Észak-Ciprus
    • Németország: Büsingen am Hochrhein és Helgoland-szigetek
    • Olaszország: Campione d'Italia
    • Görögország: Athosz-hegy
    • Franciaország: Francia Guyana, Guadeloupe, Martinique, Réunion
  • nem hatályos az egyezmény a következő területekre, de de facto működésben van (nincs útlevélvizsgálat):
    • Feröer
    • Grönland
    • Monaco (a francia–monacói határon nincs útlevélellenőrzés, Monaco tengerparti kikőtőjeiben viszont francia–monacói különmegállapodás alapján a francia hatóságok végeznek útlevél-ellenőrzést)
    • San Marino
    • Vatikán
Előzmény: csélcsap füzike (26)
csélcsap füzike Creative Commons License 2010.10.04 0 0 26
Olasz körútra megyek, benne egy nap San Marino. Elvileg nem Schengeni állam, de van ott határellenőrzés ? Kb. 10 éve már jártam ott, de nem rémlene, hogy útlevelet kértek volna. Sőt, határsorompóra sem emlékszem.

Csak emiatt csináltassak gyorsan útlevelet ? Járt valaki mostanában arrafelé ?
verdine Creative Commons License 2010.04.17 0 0 25
Akkor Andorrába tuti nem kell semmi extra? Elég össz-vissz a személyi? Bocs, hogy visszakérdezek, csak nem nagyon találok erre vonatkozóan semmi információt.
Előzmény: RogerWilco (23)
Mo_Laci Creative Commons License 2009.04.14 0 0 24
Hello!

Vkinek vmi tippje azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Királyságból Norvégiába magyarként szükségem van-e útlevélre? Ide kijutattam anélkül és Mo.-ról magyarként nem kéne semmi Norvégiába, mivel Norvégia része a Schengeni övezetnek.

Csak állampolgársághoz kötődik a beutazási jog tehát, vagy ahhoz is, hogy honnan indulsz?
RogerWilco Creative Commons License 2008.11.20 0 0 23
Tényleg, micsoda meglepetés!

Tegyük még hozzá: Andorra, Liechtenstein (és nem hivatalosan San Marino, Vatikán és Monaco - ki látott már vatikáni vagy sanmarinói határőrt?)

Összessegében alig marad európai ország, ahová kell útlevél:

Oroszo., Belarusz, Ukrajna, Szerbia, Montenegro, Makedónia, Albánia, Moldova, ???

(Grúzia, Örményország, stb szvsz nem ez a kör)
Előzmény: AZS (21)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.19 0 0 22
Az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamai területére a beutazás, érvényes magyar személyivel is lehetséges.
EGT tagállamok: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Izland, Írország, Görögország, Hollandia, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia
Előzmény: csocso50 (19)
AZS Creative Commons License 2008.11.17 0 0 21
+ bosznia-hercegovina
Előzmény: RogerWilco (20)
RogerWilco Creative Commons License 2008.11.17 0 0 20
+Svájc +Norvégia +Izland
Előzmény: csocso50 (19)
csocso50 Creative Commons License 2008.11.16 0 0 19
Sziasztok.

Minden eu-s országba + horváto lehet menni személyivel.
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.15 0 0 18

Most tudtam meg,  hogy ha az embernek van útlevele, nem kell személyi itthon!

Törölt nick Creative Commons License 2008.09.30 0 0 17
:-)
Sajnos? Én lennék már otthon..... :( A haza, az haza.
Mindenesetre köszi mégegyszer. :)
Előzmény: oldlady (16)
oldlady Creative Commons License 2008.09.30 0 0 16

Biztos nem, ha mást nem kitoloncolnak :)))

Komolyra fordítva a szót nekem ellopták az útlevelem, és nem mostanában, hanem még az "átkosban", mégis haza jutottam (sajnos).

Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.30 0 0 15

Koszonom, megprobalom. Vahogy biztos megoldhato, es nem ragadok itt :-)

Előzmény: oldlady (14)
oldlady Creative Commons License 2008.09.30 0 0 14
Meghatalmazással szinte biztos, hogy nem tudod elintézni egyiket sem. Arra lehet esélyed, hogy ha van konzulátus az országban, ahol vagy, ott az útleveled kicserélik.
Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.30 0 0 13
Sziasztok

Az útlevelem lejár Decemberben (ugye csak a December van feltüntetve) és én addig nem tudok hazamenni Mo.-ra, elintézni. Szerintetek van rá lehetőség, hogy külföldröl, pl. meghatalmazással megcsináltassam otthon? Vagy ugyanez személyi igazolvánnyal? Arra esetleg van ilyen lehetőség? (az is le van járva :-))

Előre is Köszönöm
uhu20 Creative Commons License 2008.06.23 0 0 12
Üdv,

Van arról valakinek személyes tapasztalata, hogy a régi típusú személyivel valóban problémamentes-e a határátlépés az EU-s országokba, ill. Svájcba?

kbszt0 Creative Commons License 2005.12.22 0 0 10
Sziasztok! Van egy problémám. Elhagytam az útlevelemet és a személyimet, de sürgősen el kéne utaznom külfölrdre. Milyen okmányok kellenek az útlevélhez? Személyi nélkül is kiengednek a határon, ha esetleg lehetne útlevelet csinálni? Vagy mit tegyek? Ha vki tud segíteni akkor írjon ide vagy e-mail címem: kbszt@freemail.hu Előre is Köszönöm!
Wixer Creative Commons License 2004.07.14 0 0 9

HA Szlovákián át utazom Lengyelországa vonattal ugye elég a személyi igazolvány?

(lejárt az útlevelem)

panka Creative Commons License 2004.05.12 0 0 8
ezen két napja kuncogok :)))
Előzmény: branyiszko (7)
branyiszko Creative Commons License 2004.05.10 0 0 7
Hogy mehetne repülővel, hiszen nekünk nincs tengerünk.
Előzmény: szalapala (6)
szalapala Creative Commons License 2004.05.10 0 0 6
Repülőről hallottál már?
Előzmény: hopamacs (5)
hopamacs Creative Commons License 2004.05.10 0 0 5
Szerintem teljesen mindegy milyen személyiven engednek be Görögországba, mivel addig el is kell jutnod, és a köztes országok (Szerbia, Makedónia vagy Románia és Bulgária) esetében kérik az útlevelet.
Előzmény: steely (4)
steely Creative Commons License 2004.05.10 0 0 4
Háj evribádi!

Görögországba beengednek-e régi típusú szig.-al, vagy csak az új plasztiklapocskával?

vilagutazo Creative Commons License 2003.09.12 0 0 3
Most találtam meg az infót :-)) Pót oldalakat nem lehet kérni viszont lehet kérni cserét.
Előzmény: vilagutazo (2)
vilagutazo Creative Commons License 2003.09.11 0 0 2
Köszi az ötleteket, de a BM-t nagyon nehéz telefonon felhívni, a kormányzati portálon pedig sajnos nem találtam semmit ebben a témában :-((

Csak tudnám miért van ilyen kevés oldal a 10 éves útlevélben? :-((

Előzmény: atompyka (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!